Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@22:45:01 GMT

آیا در دیدار آینده اوپک تاریخ تکرار خواهد شد؟

تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۱۱۰۴۱

آیا در دیدار آینده اوپک تاریخ تکرار خواهد شد؟

ساعت24-به نظر می‌رسد نشست آینده اوپک در ۲۲ ژوئن پس از انتشار اخباری که از درخواست دولت آمریکا از عربستان سعودی برای افزایش تولید نفت حکایت دارد، دیداری جنجالی خواهد بود.

 هفته گذشته خبرهایی منتشر شد مبنی بر این‌که دولت آمریکا از عربستان سعودی درخواست کرده است تولید خود را برای کاهش فشار بر قیمت‌ها افزایش دهد، اما رویترز به دنبال آن گزارشی منتشر کرد که این خبر را داغ‌تر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گزارش رویترز، یک مقام رده‌ بالای دولت ترامپ یک روز پیش از این‌که ترامپ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کند، از عربستان سعودی درخواست کرده بود برای پوشش اختلالات احتمالی عرضه از سوی ایران، نفت بیشتری را عرضه کند.

آخرین باری که دولت آمریکا اوپک را برای افزودن عرضه تحت فشار قرار داد، نیز موضوع مربوط به ایران بود. دولت اوباما پس از این‌که یک ائتلاف بین‌المللی شدیدترین تحریم‌ها را علیه ایران در سال ۲۰۱۲ اعمال کرد و باعث شد صادرات نفت ایران حدود یک میلیون بشکه در روز کاهش پیدا کند، از این گروه خواسته بود با افزایش تولید، صادرات کمتر از سوی ایران را جبران کند.

در حالی که درخواست دولت ترامپ ممکن است اعضای اوپک به خصوص ایران را خشمگین کند، تمایل آشکار عربستان سعودی برای اجابت درخواست واشنگتن خشم اعضای اوپک را برانگیخته است. حسین کاظم‌پور اردبیلی نماینده ایران در اوپک در اظهاراتی به رویترز گفت: این غیرمعقول و متحیرکننده است که ببینیم دستوراتی از سوی واشنگتن به سعودی‌ها داده می‌شو تا اقدام کرده و صادرات کمتر ایران به دلیل تحریم‌های غیرقانونی آنها علیه ایران و ونزوئلا را جبران کنند. وی گفت: اوپک همین‌طور راحت به درخواست‌های واشنگتن گردن نخواهد نهاد. هیچ کس علیه دو تن از اعضای موسس این گروه اقدام نخواهد کرد. آمریکا آخرین بار که علیه ایران اقدام کرد قیمت نفت به ۱۴۰ دلار در هر بشکه صعود کرد.

در این بین، ونزوئلا نیز به اعضای اوپک نامه نوشته و از آنها همانند درخواست مشابهی که ایران اخیرا انجام داد، خواسته است تحریم‌های آمریکا را تقبیح کند. مانوئل کِودو، وزیر نفت ونزوئلا، در نامه‌ای که به ۱۳ کشور دیگر عضو اوپک ارسال کرد، گفت: اوپک باید در نشست ۲۲ ژوئن تشدید کم سابقه تحریم‌های آمریکا را بررسی کند. وزیر نفت ونزوئلا در این نامه نوشت‌: من خواستار همبستگی و حمایت اعضای اوپک هستم.

این اظهارات نشان می‌دهد که بخش قابل توجهی از این گروه در برابر هرگونه اقدام برای افزایش تولید صف‌آرایی کرده است. این امر می‌تواند زمینه را برای یک دیدار جنجالی در وین که دو هفته دیگر برگزار می‌شود، مهیا کند.

اوژن واینبرگ، تحلیلگر کومرس بانک به شبکه "سی ان بی سی" گفت: این ممکن است یکی از بدترین دیدارهای اوپک از سال ۲۰۱۱ باشد.

وی به دیدار معروف اوپک در سال ۲۰۱۱ اشاره داشت که به دلیل اختلافات شدید در نظرات بهم خورد زیرا عربستان سعودی خواستار افزایش تولید برای ملایم‌کردن روند رشد قیمت‌های نفت بود که سه رقمی شده بودند، اما این نظر سعودی‌ها با مخالفت سایر اعضای گروه روبه‌رو شد که حاضر به بالا بردن تولید نبودند.

علی النعیمی، وزیر نفت سابق عربستان سعودی در این باره گفت: این یکی از بدترین دیدارهایی بود که ما تاکنون داشتیم.

اگرچه دیدار بعدی اوپک دقیقا بهمین منوال نخواهد بود، اما اختلافات آن زمان منعکس‌کننده اختلاف نظرات فعلی است. عربستان سعودی که نگران آسیب دیدن رشد اقتصادی جهانی بوده و همچنین محتاط است که عرضه پرهزینه را تحریک نکند، خواهان بالارفتن میزان عرضه به بازار است.

اما از آنجا که همه اعضای اوپک در خارج از منطقه خلیج فارس قادر نیستند تولیدشان را افزایش دهند بنابراین جای تعجب نیست که آنها با تولید بالاتر مخالفت می‌کنند. تولید ونزوئلا به سرعت سقوط می‌کند و آنگولا نیز با افت تولید روبه‌رو است. به نظر می‌رسد لیبی و نیجریه به سقف تولید موقتی رسیده اند، در حالی که مشکلات امنیتی همواره به عنوان یک ریسک عرضه آنها را تهدید می‌کند. همچنین این کشورها در راستای توافق اوپک، محدودیت رسمی برای تولیدشان ندارند بنابراین دلیلی ندارد که از افزایش تولید سایر کشورها حمایت کنند. ایران نیز که با بازگشت مجدد تحریم‌های آمریکا مواجه است حتی اگر بخواهد بعید است تولیدش را افزایش دهد. مقامات عراق و الجزایر نیز طی هفته گذشته درباره احتمال تولید بالاتر اظهارنظر منفی داشتند.

در بخش تولیدکنندگان‌ غیراوپک، تولید مکزیک در هر حال رو به کاهش است، بنابراین توان پاسخگویی به تغییر در سیاست تولید را ندارد. در نهایت تنها کسانی که از تولید بالاتر سود خواهند برد عربستان سعودی و روسیه و تا حدودی کشورهایی مانند کویت و امارات متحده عربی هستند.

اما عربستان سعودی و روسیه احتمالا بدون این‌که با خطر قیام سایر اعضای گروه روبه‌رو شوند، نمی‌تواند به سادگی سهمیه تولید بیشتری به خود اختصاص دهند، بنابراین آنها احتمالا نیاز خواهند داشت سهمیه تولید بیشتری به همه اعطا کنند اما حتی تصمیم‌گیری درباره چنین فرمولی بسیار پرمناقشه خواهد بود. با این حال، این امر تا حدودی فرمالیته محسوب می‌شود زیرا اکثر اعضاء نمی‌توانند تولیدشان را افزایش دهند، بنابراین احتمالات معدودی برای نشست آینده اوپک وجود دارد.

نخست این‌که عربستان سعودی و روسیه باید این گروه را برای موافقت با افزایش تولید متقاعد کنند در حالی که همه ظاهرا اجازه دارند تولیدشان را اندکی افزایش دهند، این دو تولیدکننده بزرگ بزرگترین سهم را در افزایش تولید خواهند داشت. این امر مستلزم فداکاری اکثر گروه خواهد بود که قادر نیستند تولید خود را افزایش دهند و ناچارند قیمت‌های پایین‌تر نفت را هضم می‌کنند.

یک احتمال دیگر، شکست مذاکرات و اقدام عربستان سعودی و روسیه برای افزایش خودسرانه تولید است یا این‌که مذاکرات شکست بخورد و هیچ تغییری در تولید صورت نگیرد که ممکن است با ریسک افزایش بیشتر قیمت‌ها همراه شود، اما چنین موضوعی بعید به نظر می‌رسد.

نتیجه این نشست هرچه که باشد انتظار می‌رود نشست آینده اوپک یکی از پرمنازعه‌ترین دیدارهایی باشد که از مدت‌ها پیش تاکنون مشاهده شده است.

انتهای پیام

ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۱۱۰۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟

با توجه به کارشکنی‌های رژیم صهیونیستی در مسیر تشکیل دولت مستقل فلسطین، بسیار بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع میان ریاض و تل آویو سخن گفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های غربی همزمان با نشست داووس صحرا در ریاض و حضور آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در این نشست گزارش دادند که عربستان  آماده عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می باشد. این فضاسازی رسانه‌ای که با آغاز دور جدید گفتگوها برای توقف جنگ غزه در قاهره همزمان بود، این انگاره را مطرح نمود که در صورتی که بنیامین نتانیاهو از ایده حمله به رفح دست بکشد و توافق تبادل اسرا را منعقد نماید، می‌تواند در ازای آن روابط رسمی با عربستان را برقرار نماید.

 از ابتدای تشکیل کابینه جدید رژیم صهیونیستی در نوامبر 2022، عادی سازی روابط با ریاض با الگو برداری از مدل روابط با امارات و بحرین به عنوان مهمترین دستور کار سیاست خارجی این رژیم روی میز قرار داشت. آمریکا برای متقاعد کردن نتانیاهو به منظور دست کشیدن از عملیات گسترده در رفح، تلاش کرد تا "دوراهی رفح یا ریاض" را در فضای رسانه‌ای منطقه‌ای و بین المللی شکل دهد.

دولت بایدن که از افزایش اعتراضات دانشجویی که از بدنه اجتماعی حزب دموکرات هستند، نگران است، تلاش دارد تا در سال منتهی به انتخابات ریاست جمهوری آمریکا سریع تر به جنگ غزه پایان دهد. از این رو می خواهد از جیب عربستان سعودی دستاوردی سیاسی برای نتانیاهو جفت و جور نماید تا وی به توافق تبادل اسرای پیشنهادی در قاهره و توقف جنگ تن بدهد.

اما واقعیت این است که با بررسی موضع گیری مقامات سعودی در نشست داووس صحرا، نشانه‌ای از تغییر جدی در موضع آنها در خصوص پرونده روابط ریاض با رژیم صهیونیستی قابل مشاهده نبود. مقامات عربستانی همچنان با تاکید بر سیاست سنتی شان مبتنی بر پافشاری بر روی گزینه تشکیل دولت مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی که در سال 2001 در نشست بیروت تحت عنوان «ابتکار عربی» ارائه شده بود، نشان دادند که خبری از توافق قریب الوقوع در روابط با تل آویو نیست.

به نظر می‌رسد هیاهوی رسانه‌ای آمریکایی‌ها درباره توافق قریب الوقوع بیشتر برای جلب نظر نتانیاهو بود که البته موفق هم نبوده و دولت تندروی اسرائیل علاقه‌ای به توقف جنگ و کشتار در غزه ندارد.

در چنین شرایطی با توجه به آنکه افق روشنی برای تشکیل دولت فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی مدنظر سعودی قابل دسترس نیست، بعید است که بتوان از توافق عادی سازی قریب الوقوع ریاض و تل آویو سخن گفت. مگر اینکه آمریکا موفق شود عربستان را متقاعد نماید که پیشنهاد ارائه شده برای انعقاد قرارداد راهبردی و امنیتی آنقدر با ارزش است که در ازای آن سیاست سنتی ریاض در قبال فلسطین را متحول نماید. در چنین شرایطی بر کسی پوشیده نیست که اعتبار سیاسی عربستان نزد افکار عمومی جهان عرب و کشورهای اسلامی خدشه دار خواهد شد به ویژه آنکه در نظر داشته باشیم که سعودی‌ها در مقایسه با امارات و بحرین جایگاه بالاتری در میان افکار عمومی عربی برای خودشان تعریف کرده‌اند.

هشدار عربستان به اسرائیل درباره حمله به رفحدرخواست عربستان بر ایجاد گذرگاه امن برای کمک به غزه

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مناظره آتشین آمریکایی‌ها و سعودی‌ها درباره ایران در شبکه اسرائیلی!
  • 2 مسابقه مهم برای رویداد پادشاهی رینگ در عربستان تایید شدند/ اخبار WWE
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • رویدادهای شدید آب و هوایی در ایران و جهان تکرار می‌شود
  • الهلال و النصر دست نیافتنی می‌شوند
  • ماجرای یک مناسبت جدید و مهم در تقویم عربستان
  • احتمال تداوم کاهش تولید نفت خام اوپک‌پلاس
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است