Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@05:21:23 GMT

خوزستان| وضعیت نگران کننده آب شرب روستاهای بخش شاوور شوش

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۲۳۴۹۵

خوزستان| وضعیت نگران کننده آب شرب روستاهای بخش شاوور شوش

‍‍‍‍‍‍

کیفیت نامناسب آب شرب روستاهای بخش شاوور شهرستان شوش علاوه بر بوی بد، وجود قورباقه در آب شرب این روستاها باعث نگرانی مردم شده است. ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۴:۱۳ استانها خوزستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شوش، وضعیت آب شرب و کشاورزی مردم روستاهای خوزستان روزبه روز بحرانی‌تر می‌شود، شهرستان شوش یکی از پرآب‌ترین شهرهای خوزستان به دلیل جاری بودن رودخانه کرخه، شاوور و دز به حساب می‌آید اما این روزها مردم روستاهای این شهرستان مشکل آب شرب دارند و به کشاورزان به دلیل خشکسالی اجازه کشت داده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توجه به وضعیت‌ تاسف‌‌بار مشکل آب شرب روستاهای بخش شاوور مدت‌هاست، مورد کم‌مهری و بی‌توجهی مسئولین استانی و کشوری قرار گرفته است. در روزهای اخیر تصاویری در مورد کیفیت نامناسب آب شرب روستاهای بخش شاوور در فضاهای مجازی منتشر شده که باعث نگرانی روستائیان بخش شاوور شوش شده و خواستار پیگیری و رفع این مشکل از سوی مسئولین شدند.

منصوری یکی از اهالی روستاهای بخش شاوور شوش در گفت‌‌وگو با خبرگزاری تسنیم در ارتباط با وضعیت نامناسب آب شرب این منطقه اظهار داشت: آب شرب روستاهای بخش شاوور فقط اسم آب شرب هست، حتی برای شستشو و استحمام هم نمیشود از آن استفاده شود.

وی گفت: قبلا با کلر آب را تصفیه می‌کردیم و کم کم که آب رودخانه دز کم شد، در این چند سال با استفاده از تصفیه خانه آب را خریداری می‌کنیم، خوزستانی که آب دیگر استان‌ها را تامین می‌کند اما در آب شرب مردم خود مانده است.

مسئولین فقط وعده می‌دهند، هیچ مشکلی برطرف نشده استمنصوری تصریح کرد: تاسیسات خلیفه حیدر در کنار دز واقع شده است و آب 38 روستا را تامین می‌کند تاسیساتی که فقط اسمش تاسیسات هست آب از رودخانه وارد حوضچه‌ می‌شود و بعد بدون هیچ اقدامی وارد لوله شدا و به خانهای مردم انتقال داده می‌شود. این تاسیسات شاید 15 سالی عمر دارند که از بدترین جای ممکن لوله‌ها عبور داده شد، از وسط نیزارها و زمین‌های کشاورزی و باتلاقی انتقال داده شده است.

به گفته وی: مسئولان فقط وعده و قول برطرف کردن مشکل را می‌دادند ولی هیچ مشکلی برطرف نشده است. در این چند ماهه فاجعه بزرگ آب تاسیسات با کم شدن رودخانه دز و فاضلابی بودن مشکل جدیدی برای مردم ایحاد کرده است. متاسفانه آب پراز میکروب‌ و بچه قورباقه شده که بوی آن هم غیر قابل تحمل بوده است.

درخواست کمک اهالی روستاهای مزرعه از قرارگاه سازندگی خاتم‌منصوری افزود: یک راه حل مناسبی برای برطرف کردن مشکل آب شرب روستاهای منطقه آهودشت وجود دارد، در 25 الی30کیلومتری تاسیسات خلیفه حیدر چاه‌ آب معروف به منطقه خماط وجود دارد.

وی تصریح کرد: در نمونه‌برداری ‌های که از آب این چاه گرفته شده معلوم شد که آب این چاه نیاز به هیچ تصفیه خانه‌ای ندارد. آب این چاه‌ از آب معدنی هم بهتر بوده و از چاهای خود جوش تشکیل می‌شود.

به گفته وی با حفر و تجهیزات یک یا دو حلقه چاه و احداث ایستگاه جدید پمپاژ در مجمتع آبرسانی خلیفه حیدر "آهودشت" می‌توان از طریق خط انتقال حدود 30 کلیومتر لوله گذاری آب سالم از چاه منطقه خماط به تاسیسات خلیفه حیدر منطقه آهودشت یا روستاهای مزرعه انتقال داده شود.

منصوری یکی از اهالی روستاهای بخش شاوور شوش یادآورشد: اهالی روستاهای مزرعه و منطقه آهودشت از مسئولان کشوری، استانی و همچنین قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا برای حل مشکل آب شرب درخواست کمک نمودند.

اختصاص اعتبار برای رفع مشکل آب شرب روستایی

سیدراضی نوری نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با مشکل آب شرب روستاهای بخش شاوور اظهارداشت: آلودگی آب به دلیل فرسودگی شبکه، شکستگی لوله‌ها و کمبود امکانات آبرسانی با تانکر توسط اداره آب فاضلاب روستایی شهرستان شوش وضعیت معیشتی در روستاهای بخش شاوور را با بحران مواجه کرده است.

وی با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته، جذب اعتبارات و فراهم کردن شرایط رفع این مشکلات افزود: برای رفع مشکل آب روستایی پیگیری‌ها و اعتباراتی اختصاص داده شده است ولی برطرف شدن این معضلات نیاز به اقدام جهادی دستگاه‌های اجرایی دارد.

نماینده مردم شوش در مجلس تصریح کرد: بی توجهی به خواسته‌ها و نیازهای مردم زمینه ساز بحران در استان خوزستان است که تبعات اجتماعی و امنیتی جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت.

تعویض 20 کیلومتر از لوله‌های خط انتقال آبرسانی روستاهای آهودشت 

محمد رازقی رئیس اداره آب و فاضلاب روستایی شهرستان شوش در نشست شورای سلامت این شهرستان اظهار داشت: آب آشامیدنی 38 روستای منطقه آهودشت بخش شاوور از محل مجتمع آبرسانی آهودشت " خلیفه‌حیدر" تامین می‌شود که این مجتمع با گذشت 10 سال از زمان بهره‌برداری فرسوده شده و آبرسانی به این روستاها را مشکل کرده است.

وی گفت: به دلیل فرسودگی لوله‌های خط انتقال آبرسانی مجتمع خلیفه حیدر، کار تعمیر و بازسازی خط انتقال این مجتمع آبرسانی از سال گذشته آغاز شده است.

رئیس اداره آب و فاضلاب شهرستان شوش افرود: طول خط انتقال آبرسانی روستاهای منطقه آهودشت "خلیفه‌حیدر" بخش شاوور 40 کیلومتر است که حدود 20 کیلومتر از این خط انتقال آب کاملا فرسوده بوده و نیاز به بازسازی دارد.

وی تصریح کرد: با تامین لوله‌های مورد نیاز آبرسانی تعویض 20 کیلومتر از خط انتقال آبرسانی روستاهای آهودشت در حال انجام بوده اما به دلیل برخی مشکلات این پروژه پیشرفت خوبی نداشته است.

تأمین آب شرب اصلی‌ترین اولویت کاری دولت در سال 97 استاسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست شورای عالی آب اظهار داشت: در شرایطی قرار گرفته‌ایم که خشکسالی تقریباً تمام استان‌های کشور را در بر گرفته و حل مشکل محدودیت منابع آب شرب باید بعنوان یکی از مهم‌ترین اولویت‌ها در دستور باشد.

وی گفت: امروز کمبود آب مسئله نخست کشور است به همین دلیل با توجه به اینکه به فصل گرما نزدیک می‌شویم باید تامین آب شرب برای مردم را بعنوان یک اولویت جدی دنبال کنیم.

به گزارش تسنیم، در خوزستان و شهرستان شوش علاوه بر خطر کمبود آب و خشکسالی با خطر آلودگی آب و کیفیت آب مواجه هستیم و چه بسا خطر آلودگی آب در روستاهای شهرستان شوش جدی‌تر از خطر کمبود آب باشد.‌‌‌

بخش شاوور از توابع شهرستان شوش در شمال خوزستان، با 2 شهر الوان و شاوور شامل 120 روستا است.

گزارش از سجاد عبیدی‌پور 

انتهای‌پیام/ ت

R41468/P1361/S6,57/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۲۳۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضع برخی جاده‌های شرق اصفهان در بدترین شرایط است

نماینده مردم اصفهان گفت: شبکه معابر شرق شهرستان اصفهان بسیار ضعیف است و جاده‌های اصلی سرویس دهنده در مناطق  شمالی و جنوبی و قهاب در بدترین شرایط خودش است و پیگیری‌های ما برای حل این مشکل تاکنون به جایی نرسیده و شرمنده مردم هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، مهدی طغیانی در شورای اداری مشترک استان و شهرستان اصفهان اظهار داشت: بخش امروزی منطقه شرق شهرستان اصفهان، حکم قلب منطقه شرق استان را دارد و در این بخش بین 70 تا 80 هزار نفر جمعیت داریم و نقطه صقل منطقه به شمار می‌رود.

وی افزود: با این حال شبکه معابر این بخش بسیار ضعیف است و جاده‌های اصلی سرویس دهنده در مناطق  شمالی و جنوبی و قهاب در بدترین شرایط خودش است و پیگیری‌های ما برای حل این مشکل تاکنون به جایی نرسیده و شرمنده مردم هستیم.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متأسفانه منطقه و به طور کلی شرق استان مسیر سرویس‌دهی مناسبی ندارد و حل این مشکلات نیاز به عزم جدی دارد.

وی مسئله آب را مهم‌ترین مشکل منطقه شرق شهرستان اصفهان دانسته و گفت: در این منطقه کشاورزی از قدیم جریان داشته و صدمات زیادی از این موضوع خورده است اما متاسفانه تلاش‌های ما تاکنون به جایی نرسیده است و امیدواریم بتوانیم در زمان باقی مانده از عمر دولت سیزدهم، خروجی قابل عرضه‌ای برای مردم این منطقه در حل مسئله آب داشته باشیم.

ACD فضای اقتصادی اصفهان را تغییر خواهد داد + فیلم

وی در ادامه افزود: یکسری از مشکلات خاص مناطق هستند به طور مثال در منطقه اصفهانک بنیاد مسکن در دوره‌ای واگذاری داشته اما سایر خدمات روی زمین مانده است و این دست مشکلات باید هر چه سریع‌تر حل شوند.

طغیانی در پایان گفت: امیدوارم این جلسه نقطه عطفی برای حل مشکلات منطقه شرق اصفهان و سایر مناطق استان باشد.

انتهای پیام/170

دیگر خبرها

  • وضع برخی جاده‌های شرق اصفهان در بدترین شرایط است
  • اماندهی حریم کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خوزستان
  • هوای ۲ شهر خوزستان ناسالم برای گروه های حساس
  • گره گشایی از روند احداث زیرساخت‌های کشاورزی و صادراتی در خوزستان
  • حل مشکل آب‌شرب روستاهای سیل‌زده در منطقه بلوچستان
  • آخرین وضعیت سلامتی صدیقه وسمقی/ همسر و وکیل صدیقه وسمقی: بینایی او قبل از زندان از دست رفته بود/ وسمقی در زندان دچار بیماری قلبی شده است
  • آخرین وضعیت حل مشکل پله برقی‌های خاموش تهران/ ۶۰ یونیت تا ۳ ماه آینده نصب می‌شود
  • ۹۵ درصد روستاهای خوزستان از اینترنت بهره‌مند هستند
  • بررسی آخرین وضعیت روستاهای برده میش و کپه‌کند بخش مرکزی مهاباد
  • آقای استاندار؛حل مشکل آزادراه زنجان_تبریز کار یک مدیرکل نیست