Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@02:48:31 GMT

غزل منتشر نشده حمید سبزواری در سوگ قیصر امین‌پور

تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۳۰۰۹۶

غزل منتشر نشده حمید سبزواری در سوگ قیصر امین‌پور

خبرگزاری تسنیم همزمان با دومین سالروز درگذشت زنده‌یاد حمید سبزواری اقدام به انتشار تعدادی از سروده‌های منتشرنشده از پدر شعر انقلاب کرده که یکی از این اشعار در سوگ زنده‌یاد قیصر امین‌پور است. ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۹ فرهنگی ادبیات و نشر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، زنده‌یاد حمید سبزواری ــ خالق بهترین و خاطره‌انگیزترین سرودهای انقلابی ــ که به‌حق به نام «پدر شعر انقلاب» شهرت یافته بود، برای اصحاب فکر و فرهنگ ــ به‌خصوص اهالی شعر و ادبیات ــ نامی قابل احترام و چهره‌ای کاملاً شناخته ‌شده بود، شاعری که به‌معنای واقعی کلمه «متعهد و انقلابی» بود و شعرش تاریخ منظوم انقلاب اسلامی، به این معنا که در آیینه شعرها و سرودهای انقلابی او می‌توان تمام فراز و نشیب‌های تاریخ انقلاب را ــ از قیام تاریخی 15 خرداد سال 42 تا به امروز ــ به نظاره نشست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچند تاکنون از او آثار متعددی از جمله سرود درد، سرود سپیده‌، سرود دیگر، کاروان سپیده‌، تو عاشقانه سفر کن (گزیدۀ اشعار)و ... به چاپ رسیده است، اما قرار است مجموعه‌ای منتشر نشده شامل تمامی سرودها و سروده‌های او به چاپ برسد که البته به رغم اینکه قریب به دو سال از آماده شدن آن می‌گذرد، انتشار آن در هاله‌ای از ابهام است. 

دو سروده ذیل از اشعار منتشر نشده سبزواری است که خبرگزاری تسنیم همزمان با دومین سالروز درگذشت این شاعر، منتشر می‌کند. اولین سروده، غزلی است در سوگ زنده‌یاد قیصر امین‌پور که به این شرح است:

ای خوش آن سر که ترک سودا کرد
عشق را مؤمنانه معنا کرد

هِشت آیینه‌ای مقابل چشم
عالمی را در آن تماشا کرد

روزگاری به کوی فقر نشست
پشت بر رنگ و بوی دنیا کرد

روزنی بر جهان درد گشود
گرهی را ز پای دل وا کرد

قطره‌ای از سبوی رنج چشید
ره به دریای مهر پیدا کرد

کوله‌باری ز عاشقی سرشار
هِشت بر دوش و عزم فردا کرد

دامن از فتنه زمین برچید
پشت بر ذیل و رو به بالا کرد

سروده ذیل یکی دیگر از غزل‌های منتشر نشده پدر شعر انقلاب است:

وه چه زیباست، گرچه سرور بود
در صف دردباوران، سر بود

غافل از حال دردمندان، نه...
غم‌گساری امیدپرور بود

دستگیر ستم‌کشان زمین
خستگان را معین و یاور بود

با محبان و مهرورزان دوست
با صفاپیشگان برادر بود

نه اسیر هوی، نه یار هوس
سیرچشمی، سپید دفتر بود

بی نیاز از ستایش و تعظیم
خاکساری به خسروان سر بود

گرچه هم صحبت فقیران بود
جامه فقر داشت، «قیصر» بود

انتهای پیام/

R1013197/P1013197/S4,35/CT1 واژه های کاربردی مرتبط ادبیات انقلاب اسلامی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ادبیات انقلاب اسلامی ادبیات انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۳۰۰۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر

به گزارش "ورزش سه"، بکن باوئر در ژاویه سال جاری میلادی از دنیا رفت تا بسیاری از هوداران بایرن مونیخ و تیم ملی آلمان را در سوگ و ناراحتی فرو برده باشد و حالا نوبت به ادای احترام باشگاه مونیخی به او رسیده است.

قرار است که مجسمه‌ای از این اسطوره باشگاه بایرن در مقابل ورزشگاه آلیانز آرنا نصب شود که یک و نیم برابر سایز عادی است و روی پایه‌ای به شکل الماس باوارین قرار خواهد گرفت و قرار است این مجسمه در حالتی خاص و متفاوت هم ساخته شود.

بنیاد کورت لاندائر روز یکشنبه اعلام کرد که قیصر فوتبال آلمان قرار است یادبودی در مونیخ داشته باشد. آنها پیش از این از مجسمه گرد مولر که در پانزدهم آگوست 2021 درگذشت هم رونمایی کرده بودند.

افرادی که مسئول ساخت و نصب این مجسمه هستند، به لطف تجربه‌های قبلی انتظار دارند که این پروژه حدود ۱۸ ماه به طول بینجامد. کریستین کرول یکی از اعضای این مجموعه گفت: «فرانتس کاپیتان بزرگی بود و گرد، دوستش، تاثیر بسیار مثبتی روی نسل امروز داشتند در تاریخ باشگاه بزرگ ما را به نسل بعدی سپردند.»

یان کریستین درسن، مدیر باشگاه بایرن مونیخ، پیش از این در اواخر ژانویه گفته بود: «اگر به جایگاه مجسمه افتخاری مولر در ورودی ورزشگاه نگاه کنید، متوجه خواهید شد که فرانتس هم به خوبی در آنجا جای می‌گیرد.»

بکن باوئر و مولر موفق شدند در سال ۱۹۷۴ قهرمانی در جام جهانی را تجربه کنند. او همچنین به عنوان سرمربی تیم ملی آلمان در جام جهانی ۱۹۹۰ ایتالیا موفق به تکرار این افتخار شد. کرول در ادامه اضافه کرد: «دوست داریم از این فرصت برای تشکر از خانواده او و باشگاه بایرن مونیخ برای اعتماد و حمایتی که در پروژه جدید به ما داشتند استفاده کنیم! بیایید دوباره با هم این پروژه را پیش ببریم! برای قیصر و برای ریشه دواندن تاریخ مقابل ورزشگاه‌مان.»

دیگر خبرها

  • رسانه عبری: ویدئوی حماس زنده بودن ۲ اسیر در غزه را ثابت کرد
  • استقبال شاعر «سلام فرمانده» از غزل رهبر انقلاب
  • شاعر سلام فرمانده به استقبال غزل رهبر انقلاب رفت
  • ادای احترام بایرن به قیصر: مجسمه برنزی بکن‌باوئر
  • ببینید | پوستر متحرک سروده‌ رهبر انقلاب در آستانه حمله سپاه به اسرائیل
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • نوسروده حجت‌الاسلام انصاری‌نژاد در استقبال از غزل رهبر
  • شعر جدید نغمه مستشار نظامی در استقبال از سروده رهبر انقلاب
  • سروده نغمه مستشارنظامی در استقبال از غزل رهبر انقلاب
  • مخمس نغمه مستشار نظامی در استقبال سروده رهبر انقلاب