Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های   باشگاه خبرنگاران جوان از آبادان ،  شوری آب و املاح موجود در آن با سابقه‌ای دیرینه‌ در آبادان به معضلی بزرگ و اساسی تبدیل شده که زندگی را در این شهر مختل کرده است.

در حال حاضر آب در آبادان نه تنها به هیچ وجه قابل شرب نیست بلکه برای شستن صورت هم مناسب نیست، چون باعث سوزش چشم‌ها می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق گفته برخی از مسئولان طی هشت ماه گذشته برای حل این مشکل، مذاکراتی با وزیر نیرو و مدیران آب و فاضلاب و سازمان آب و برق استان صورت گرفته و قرارشده  تا در تیر ماه سال جاری با وصل شدن خط دوم طرح غدیر حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار مترمکعب به حجم ورودی آب آبادان اضافه شود که حدود ۱۲۰ هزار مترمکعب از آب این شهرستان را تأمین کند.

کارشناسان جزر و مد رودخانه‌های منطقه و بالا آمدن آب شور دریا در رودخانه‌های بهمنشیر واروند رود را از اولین دلایل این معضل میدانند که میزان املاح موجود در رودخانه‌ها را افزایش می‌دهد ، همچنین  بارندگی و کاهش میزان ورودی اب به رودخانه کارون از دیگر دلایل این مشکل است که موجب کاهش میزان ورودی اب شیرین به رودخانه‌های کارون و بهمنشیر شده است.

آب در آبادان بهداشت را به خطر انداخته

شرفی نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر میزان شوری آب در حوزه شهرستان آبادان به هفت هزار می‌رسد، بیان کرد: آب آبادان حتی برای شستشو، استحمام و مصارف بهداشتی هم به هیچ وجه قابل استفاده نیست .

 وی تأکید کرد: با توجه به شرایط ذکر شده در خصوص آب آبادان باید گفت: آب این شهر مشکلات بهداشتی را ایجاد کرده است.

باید طرح دوم آبرسانی غدیر به آبادان به اتمام برسد

شهبازی فرماندار ویژه آبادان با بیان اینکه برای رفع این مشکل باید طرح دوم آبرسانی غدیر به آبادان به اتمام برسد ، گفت: طرح غدیر طرح خط لوله‌ای است که آب شیرین را از رودخانه کرخه به برخی شهر‌های استان خوزستان از جمله آبادان و خرمشهر می‌رساند.

شهبازی افزود:باید هرچه سریعتر ۹ کیلومتر خط لوله فرسوده انتقال اب به روستا‌ها بازسازی شود که تکمیل ان حدود دو سال طول می‌کشد و میزان هدر رفت آب را به حداقل می‌رساند.

خلیلی مدیرآبفای روستایی نیز گفت:هم اکنون برای رفع مشکل آب شرب روستا‌های آبادان چندین تانکرحمل آب شرب را به روستا‌های آبادان انجام می‌دهند تا اقدامات اساسی در این زمینه انجام شود.

وی  با اشاره به اینکه پمپاژ آب از خط شماره یک غدیر از ۷۰ هزار به ۱۰۰ هزار متر مکعب در شهرستان آبادان افزایش یافت تا مشکل شوری آب کمتر شود، عنوان کرد:با این اقدام مردم کمتر می‌توانند در آب شرب خود مزه شوری را حس کنند.

وی افزود:با اضافه شدن خط لوله شماره ۲ غدیر و رسیدن آن به شهرستان آبادان، روزانه ۱۸۰ هزار متر مکعب آب شیرین به شبکه آبرسانی آبادان تزریق می‌شود که مشکل آب آبادان را مرتفع می‌کند.

خلیلی نیا با تاکید بر صرفه جویی آب توسط شهروندان گفت: فرسودگی شبکه آب ، فضای سبز شهری و انشعابات غیر مجاز برخی شهروندان، از جمله عوامل هدر رفت و نیز افزایش مصرف آب در شهرستان آبادان هستند.

آب شیرین کن خرمشهر وارد مدار می‌شود

شریعتی استاندار خوزستان با بیان اینکه بزودی آب شیرین کن خرمشهر وارد مدار  و ۱۲ هزار مترمکعب حجم آب از طرح غدیر به خرمشهر ، به آبادان نیز منتقل می‌شود،گفت: با این اقدام حجم آب غدیر در آبادان به ۱۰۵ هزار مترمکعب افزایش یابد که تاثیرخوبی در کاهش شوری آب این شهرستان خواهد داشت.

وضعیت آب بحرانی‌است

شمسایی رئیس سازمان آب وبرق خوزستان نیز با بحرانی خواندن وضعیت آب پشت سد‌های استان و نیز کمی آب رودخانه گفت: سطح آب رودخانه کارون بزرگ منفی ۶۴ درصد است که آورد آب بدلیل خشکسالی به یک سوم کاهش یافته که این امر در ۱۹ سال گذشته بی سابقه بوده است.

کمتر از یکماه تا پایان معضل شوری آب باقی مانده است

خلیلی نیا مدیر آبفای آبادان به خط لوله دوم طرح غدیربه آبادان اشاره کرد و گفت:خط دوم طرح غدیر حدود ۹۰ کیلومتر است که فقط ۶ کیلومتر از آن باقی مانده است که تا ۱۵ تیربه اتمام می‌رسد و با اتمام آن می‌توانیم به آبادان، خرمشهر وحتی شادگان نیز آبرسانی کنیم و معضل شوری آب برطرف شود.

خوشبختانه با اقداماتی که شده کمی از میزان شوری آب در آبادان کاهش یافته است و البته باید منتظر ماند تا خط لوله دوم طرح غدیر که ۱۵ تیر ماه کار لوله گذاری و نصب آن به پایان میرسد، به اتمام میرسد و معضل شوری آب شهرستان آبادان برای همیشه حتی در فصول کم آبی نیز حل شود.

انتهای پیام/ف

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۴۶۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برآورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل در شهرستان زیرکوه

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا عباس زاده امروز یکشنبه در حاشیه جلسه ستاد مدیریت بحران استان خراسان جنوبی که برای بررسی خسارت‌های سیل زیرکوه برگزار شد به خبرنگاران گفت: بیشترین خسارت سیل به بخش راه‌ها، کشاورزی و واحدهای مسکونی شهرستان زیرکوه بوده است.

به گفته وی از روز اول سیل امدادرسانی و ارسال ماشین‌آلات انجام شد و خدمت‌رسانی و رفع مشکلات موجود در دستور کلر قرار گرفت.

وی ادامه داد: اگرچه در همه شهرستان‌های استان بارندگی داشتیم اما در زیرکوه به خاطر وضعیت بحرانی خساراتی وارد شد و در بقیه شهرستان‌ها مشکل خاصی وجود نداشت.

عباس زاده تاکید کرد: شرایط اضطراری و بحرانی زیرکوه تا ۲۶ اردیبهشت ماه تمدید شد و همه دستگاه‌ها تا این تاریخ باید حضورشان در مناطق سیل زده تقویت کنند.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر خسارت‌ها از لحاظ حجم و وسعت به بخش کشاورزی شهرستان زیرکوه وارد شده اما از نظر عملیاتی راه‌های شهرستان دچار صدمات جدی شده‌اند و تلاش می‌شود در کوتاه‌ترین زمان ایمنی اولیه تأمین شود.

معاون استاندار افزود: راه‌ها که از بین رفته باید، بازسازی شوند و حدود ۴۴ واحد مسکونی خسارت دیده‌اند که ۱۱ واحد آن باید مجدد احداث شود.

عباس زاده تصریح کرد: بعضی از بندهای خاکی پر آب شده‌اند و در بارش اول در پنجم اردیبهشت چند بند خاکی شکست که به دلیل هشدار قبل از سیل و این که روستای نوده زیرکوه به موقع تخلیه شد، خسارت جانی بر اثر سیل نداشتیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر هم بعضی از بندهای خاکی سرریز شده و احتمال شکسته شدن آنها وجود دارد که باید تمهیدات لازم برای پیشگیری از شرایط بحرانی در این خصوص انجام شود.

عباس زاده با بیان این که ۱۳۷ دانش‌آموز زیرکوه از کنکور جا ماندند گفت: پیگیری‌های استاندار منجر به قول مساعد سازمان سنجش آموزش کشور برای برگزاری آزمون مجدد شد که تاکنون بی سابقه بوده است.

وی با تاکید بر اینکه تمرکز امدادرسانی در زیرکوه تا زمان پایداری شرایط باید ادامه داشته باشد، ادامه داد: حضور ماشین‌آلات با بهره‌گیری از نیروی انسانی کافی باید به خوبی مدیریت شود تا بتوانیم راه‌ها را ترمیم و مشکلات اولیه آنها را رفع کنیم.

به گفته وی شش دستگاه کمپرسی و دو کفی برای تسریع عملیات ترمیم راه‌ها بر اساس مصوبه ستاد مدیریت بحران باید در اختیار اداره کل راهداری استان قرار گیرد و باید تیم ویژه‌ای برای ترمیم خسارت به خصوص در بخش قنوات تشکیل شود

کد خبر 6091381

دیگر خبرها

  • تصویب تشکیل بنیاد شیخ انصاری در دزفول
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد
  • جریمه 350 میلیون تومانی باشگاه استقلال خوزستان
  • حکم کمیته انضباطی برای تکرار یک دیدار تعیین‌کننده
  • رای کمیته انضباطی به برگزاری دیدار استقلال ملاثانی - فجر
  • حکم کمیته انضباطی به لغو جنجالی بازی لیگ یک صادر شد
  • برآورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل در شهرستان زیرکوه
  • بر آورد اولیه خسارت ۲۰ هزار میلیارد ریالی سیل
  • فیلم| اوضاع فوق بحرانی در بیمارستان های غزه
  • پارک های جنگلی، اکوسیستمی ارزشمند اما بحرانی