Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده»، در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی، قرائت گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی، در خصوص نحوه اجرای قانون «نحوه پیگیری تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی» مصوب ۵ خردادماه ۱۳۹۴ در دستور کار قرار گرفت.

در این گزارش به صورت مبسوط به فرایندهای تعریف شده در این قانون اشاره و تاکید شده است که مهمترین پیام این قانون تشکیل شورایی متشکل از معاون اول رئیس جمهور، نایب رئیس اول مجلس و معاون اول قوه قضائیه به منظور ایجاد هماهنگی  و رفع موانع اجرایی تحقق اقتصاد مقاومتی در کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه این گزارش تصریح شده است اگرچه تاکنون اقداماتی در قوه مجریه و قضائیه مشابه با قانون نحوه پیگیری تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی انجام شده، اما بررسی های کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی نشان می دهد که مفاد قانون فوق تا به حال اجرا نشده است.

در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به نامه شماره ۱۶۳۴۱۴۲ مورخ ۲۴ دی ماه ۹۶ معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه خطاب به رئیس کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی آمده است: در نقد این نامه چند نکته قابل ذکر است؛ اول اینکه شورای فراقوه ای مندرج در قانون، ماهیت فراقوه ای دارد، حال آنکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ذیل قوه مجریه طراحی شده است.

دوم اینکه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در تاریخ ۳۱ شهریورماه ۹۴ تشکیل شده که این زمان حدوداً ۴ ماه پس از ابلاغ قانون بوده است لذا می توان نتیجه گرفت که در زمان تشکیل ستاد به احکام قانون توجه نشده است.

این گزارش می افزاید مفاد ماده ۲ قانون مذکور مبنی بر تشکیل کارگروهی به منظور شناسایی قوانین و مقررات مرتبط با سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و طراحی سازوکار اصلاح، پالایش یا لغو موارد مغایر و تنقیح آنها نیز اجرایی نشده است؛ همچنین پروژه شناسایی و حذف قوانین و مقررات مزاحم برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی جزء پروژه های اولویت دار سال ۹۵ ستاد فرماندهی بوده است، ضمن آنکه در پروژه های اولویت دار سال ۹۶ نامی از این موضوع برده نشده، اساساً به معاونت حقوقی رئیس جمهور پروژه ای برای سال ۹۶ سپرده نشده است.

در بخش دیگری از این گزارش تاکید شده است در لایحه برنامه ششم توسعه ارسالی از سوی سازمان برنامه و بودجه به مجلس نهم و دهم ردپای اقتصاد مقاومتی کاملاً حداقلی بوده است؛ همچنین در بودجه های سنواتی پس از ابلاغ سیاست ها، تفاوت قابل توجهی نسبت به بازه زمانی قبل از ابلاغ این سیاست ها مشاهده نمی شود.

این گزارش در فرازهای پایانی یادآور می شود با توجه به عدم تشکیل شورای فراقوه ای مدنظر این قانون، مفاد ماده ۴ قانون نیز عملیاتی نشده و تا به حال گزارش های سالیانه عملکرد قوا و برنامه های آتی آنها در صحن علنی مجلس قرائت نشده است.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی خانه ملت نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۰۵۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارنامه سیاست‌های مسکن پس از انقلاب

مرکز پژوهش‌های مجلس با انتشار جدولی از سیاستگذاری ها، اقدامات و تاثیرات آن در طول سال‌های پس از انقلاب تا سال ۱۴۰۰ و همچنین ذیل شش برنامه اجرا شده پس از انقلاب، خواست در نهایی شدن برنامه هفتم، عملکرد احکام مربوط به مسکن و نتایجی که داشته اند مورد توجه قرار گیرد.

به گزارش جماران، تحلیل پیشینه برنامه‌های توسعه پنج ساله اول تا ششم و اینکه چه چارچوبها، سرفصل‌ها و هدفگذاری‌هایی به طور معمول انجام می‌شود، راهنمای خوبی برای ارزیابی و تحلیل برنامه هفتم است.

براساس اعلام این نهاد پژوهشی؛ با توجه به تقدیم لایحه قانون برنامه هفتم توسعه به مجلس لازم است عملکرد احکام مربوطه درقوانین برنامه‌های پنج ساله پیشین مورد ارزیابی و آسیب شناسی قرار گیرد تا ضمن تحلیل برنامه‌های گذشته، بررسی دستاوردها، مسائل و مشکلات، نسبت به تنظیم برنامه هفتم اقدام شود.

دیگر خبرها

  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرومیت‌زدایی و عمرانی در هفته جهاد سازندگی
  • همایش طلایه داران اقتصاد مقاومتی در سمنان برگزار می‌شود
  • اجرای بیش از ۴۰ طرح محرمیت زدایی و عمرانی در سروستان
  • عملکرد فصل معیشت و رفاه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • کارنامه سیاست‌های مسکن پس از انقلاب
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • قشر ضعیف جامعه در گرانی های افسارگسیخته تحت فشار است
  • ارایه خدمات ۳۰ گروه جهادی به جامعه هدف در بوانات
  • مآخذ مالیات برعایدی سرمایه در ایران برعکس دنیاست