Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@15:59:15 GMT

چرخ های کارخانه نساجی به طلای سفید گره خورده است

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۵۲۶۶۰

چرخ های کارخانه نساجی به طلای سفید گره خورده است

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: نساجی قائم‌شهر بازندگی مردمانش گره‌خورده و خاطرات تلخ و شیرینی از آن در اذهان اهالی شهر باقی‌مانده و این صنعت همانند مردمانش خسته و دل‌زده است.

تا قبل از آنکه پارچه‌ها و منسوجات بی‌کیفیت وارداتی و چینی بازارهای کشور را قبضه کنند، نام نساجی مازندران و محصولاتش در مناطق مختلف کشور بر سر زبان‌ها بود و تولیداتش همچنان در خاطره قدیمی‌ها مانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تأکید کارشناسان، بزرگ‌ترین واحد تولیدی نساجی کشور در ۲۰ سال اخیر با چالش‌های اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کند که این امربر اقتصاد خانوارها و کارگران تحت پوشش آن نیز آسیب وارد کرده است.

سوء مدیریت، معوقات بانکی، بدهی به تأمین اجتماعی، خالی ماندن بخشی از ظرفیت‌ها سبب شده تا کارخانه نساجی مازندران در سال‌های اخیر با چالش‌هایی روبرو شود که رفع آن مستلزم حمایت و برنامه‌ریزی متولیان امربرای حمایت از تولید است.

 رئیس مجمع نمایندگان مازندران می‌گوید: مازندران با توجه به داشته‌های خود در حوزه کشاورزی می‌تواند با تغییر رویکرد در مواد اولیه در کنار استفاده از پنبه،   از مواد پتروشیمی در تکمیل چرخه نساجی در جبران کمبود  استان در این حوزه عمل کند.

این واحد بزرگ تولیدی استان درزمینهٔ  نیروی انسانی، ماشین‌آلات، مواد اولیه و...  مشکل ندارد بلکه باید برای رفع بدهکاری این واحد بزرگ تولیدی، برنامه ریزی شود

عبدالله رضیان در گفتگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه نساجی مازندران از بهترین ماشین‌آلات در ایران و جهان برخوردار است می گوید: این واحد بزرگ تولیدی استان درزمینهٔ  نیروی انسانی، ماشین‌آلات، مواد اولیه و...  مشکل ندارد بلکه باید برای رفع بدهکاری این واحد بزرگ تولیدی، برنامه ریزی شود.

کلنگ احداث این کارخانه در سال ۱۳۰۷ به زمین خورد و در سال ۱۳۰۹ در زمینی به مساحت شش هزار و ۶۳۳ مترمربع به مدت یک سال احداث شد و در سال ۱۳۱۳ یک‌صد ماشین بادامکی و شش دوک ریسندگی و روزانه در دو شیفت کاری و هر شیفت به مدت ۱۰ ساعت کاری تأسیس شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

این کارخانه بیشتر به‌منظور تهیه پارچه‌های لباس سربازان شروع به کارکرده و به‌مرورزمان تولیدات آن متنوع شد و در سال ۱۳۱۵ اقدام به توسعه کارخانه شد و قسمت تهیه پنبه بهداشتی (هیدروفیل) احداث شد و سپس ۱۵۰ ماشین بافندگی، ریسندگی و مقدمات بافندگی خریداری شد و به خط تولید اضافه شد.

نگرانی قائمشهری ها از آینده نساجی

اهالی شهر قائم‌شهر نظری دیگر دارند و معتقدند ورود منسوجات چینی به تولیدات قدیمی‌ترین صنعت مازندران لطمه زده است و به گفته محمد حسینی شهروند قائم‌شهری، زمانی زندگی بیشتر اهالی منطقه و استان با نساجی گره‌خورده بود و اکنون هرروز شاهد بیکاری کارگران این کارخانه هستیم.

وی می‌گوید: موضوع نساجی بیشتر با مسائل سیاسی گره‌خورده است و عزم جدی برای رفع مشکلات آن وجود ندارد.

محمد احمدی جوان قائم‌شهری که پدرش بازنشسته کارخانه نساجی است می‌گوید: واگذاری نساجی به شهرداری از ابتدا کاری اشتباه بود و باید چاره اساسی برای رفع مشکل آن اتخاذ می‌شود.

وی ادامه می‌دهد: حیف است چرخ‌های ماشین‌آلات قدیمی‌ترین صنعت مازندران به دلایل مختلف ازجمله کمبود نقدینگی و نداشتن مواد اولیه از کار بیفتد و دولت باید به دغدغه شهروندان پاسخ دهد.

در عین حال، محمود رمضانی سرپرست کارخانه نساجی قائم‌شهر از بدهی ۴۵ میلیارد تومانی این کارخانه به سازمان‌ها وادارات خبر داد. وی که در جلسه شورای شهرسخن می‌گفت، ادامه می‌دهد: در اسفندماه سال گذشته و فروردین سال جاری، کارخانه نساجی به علت نبود مواد اولیه تعطیل بود.

وی افزود: از ابتدای اردیبهشت، با خرید اعتباری ۲۰۰ تن پنبه به قیمت ۱.۵ میلیارد تومان، خط تولید کارخانه دوباره به راه افتاد و کارگران مشغول بکار شدند و تاکنون سه هزار و ۷۰۰ کیلو تولید داشت.

رمضانی در خصوص آخرین وضعیت پرداخت حقوق کارگران، گفت: حقوق باقیمانده اسفند، مساعده و حقوق فروردین و مساعده اردیبهشت به کارگران پرداخت شد و بن خرید ۵۰۰ هزارتومانی هم به آنان داده شد.

سرپرست کارخانه نساجی، تصریح کرد: هرگاه نگرانی و دغدغه کارگران کم شود و کارخانه امنیت و آرامش داشته باشد، تصمیمات بهتری در خصوص وضعیت کارخانه اتخاذ می‌شود.

وی با اشاره به فشار طلبکاران بر کارخانه، گفت: کارخانه توان پرداخت بدهی‌های خود را ندارد.

بدهی ۲.۶ میلیارد تومانی نساجی به تامین اجتماعی

رمضانی از بدهی ۲ میلیاردو۶۰۰ میلیون تومانی کارخانه به سازمان تأمین اجتماعی خبر داد و افزود: این بدهی بابت بیمه ماهانه ۱۲۰ میلیون تومان کارگران است و این در حالی که ما فقط مقدور به پرداخت حقوق ماهیانه آنان هستیم.

وی بابیان اینکه بخش ریسندگی و بافندگی کارخانه نساجی نیاز به اصلاح ساختار دارد، گفت: بدون اختصاص بودجه، کارخانه نساجی هیچ سوددهی نخواهد داشت.

سرپرست کارخانه نساجی از شورای شهر و شهرداری درخواست کمک کرد و گفت: در حال حاضر حدود قیمت میانگین پنبه در ایران هشت هزار تومان است و ماهانه باید یک میلیارد تومان پنبه تولید کنیم.

وی تصریح کرد: از سال ۱۳۸۰ تا دو سال قبل به‌طور میانگین سالانه ۲ میلیاردو۴۰۰ تومان زیان کارخانه بوده اما فقط در طی دو سال گذشته میانگین زیان ما بالای ۵۰۰ میلیارد تومان بوده است.

صنعت ریسندگی در مازندران قدمتی ۸۵ ساله دارد و بانام نساجی گره‌خورده اما حال‌وروز قدیمی‌ترین کارخانه مازندران چندان خوش نیست و نفس‌های آخر را می‌کشد.

کد خبر 4319754

منبع: مهر

کلیدواژه: صنایع نساجی نمایندگان مجلس راهپیمایی روز قدس بوشهر سالروز ارتحال امام خمینی ماه مبارك رمضان روز جهانی قدس مشهد شیراز گرگان شهرکرد یاسوج شب قدر خرم آباد خطبه های نماز جمعه امام خمینی ره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی صبح امروز سه‌شنبه هم‌زمان با روز کارگر، در سی و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌های کار و واحدهای نمونه با تبریک این روز به همه جامعه بزرگ و محترم کارگری کشور، برگزاری این مراسم پس از دیدار کارگران با رهبر معظم انقلاب را فرصتی مغتنم برای اطلاع و پیگیری از منویات و رهنمودهای ایشان نسبت به موضوع کار و کارگران و تلاش در جهت تمهید ساز و کارهای اجرای این رهنمودها دانست.

رئیس جمهور با اشاره به برگزاری این مراسم در کارخانه‌ای بزرگ که محصولاتی قابل عرضه برای بازارهای داخلی و خارجی دارد، محصولات تولید شده در این کارخانه را گواه توانایی و تلاش کارگران و مهندسان و نیز نشان‌دهنده وجود توانمندی در کشور برای انجام کارهای بزرگ دانست و گفت: البته نباید به همین میزان بسنده کرد.

دکتر رئیسی دستاورد دیگر تلاش‌ها و تولیدات این کارخانه و دیگر واحدهای تولیدی کشور را امیدآفرینی با وجود تحریم‌ها و فشارها و برخی کاستی‌ها توصیف کرد که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز بوده است و افزود: مسئله امیدآفرینی به تعبیری ترجمان همان شعار ارزشمند «ما پای کار ایران هستیم» شما کارگران عزیز و محترم است که با روحیه ارزشمندتان همانطور که دشمن را در عرصه‌های مختلف ناکام گذاشتید در عرصه اقتصادی نیز ناکام گذاشتید و خواهید گذاشت.

رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت به عمل آمدن همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر در جهت ارتقای کیفی و کمی روزانه تولید اظهار داشت: ملت ایران و کارگران ما نشان داده‌اند که می‌توانند تولیداتی داشته باشند که کیفیت آن از همه استانداردهای ضروری و جهانی بالاتر باشد، چنانکه در سفر اخیر ما به سریلانکا مهندسان و متخصصان سریلانکایی تاکید داشتند که کار متخصصان ایرانی در ساخت سد و نیروگاه در آن کشور از نظر فناوری و علم‌پایه بودن کاملا به‌روز و حتی بی‌نظیر بوده و برای اولین بار در منطقه کاری با این سطح از تکنولوژی اجرا شده است.

خبر تکمیل می‌شود ... .

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساعت پخش زنده بازی ذوب آهن و نساجی مازندران‌ + پخش آنلاین
  • نگاهی به تقابل ذوب‌آهن و نساجی؛ جدال برای بقا
  • کشت طلای سفید در سیستان وبلوچستان
  • نساجی با رنگ قرمز برای بقا می‌جنگد
  • گزارشی از آخرین تمرین تیم فوتبال ذوب‌آهن برای مصاف با نساجی با حضور اصحاب‌رسانه
  • لازم است دغدغه مسکن برای کارگران رفع شود/ هیچ کارخانه‌ای نباید تعطیل شود
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای کارگران عزیز کشور است
  • امیدآفرینی در جامعه یکی از مهمترین دستاوردهای تلاش‌ها و تولیدات کارگران عزیز کشور است
  • کارنامه دولت در مازندران/ بازگشت کارخانه های ورشکسته به تولید
  • کارخانه های آرد مازندران نوسازی و بهسازی می شود