Web Analytics Made Easy - Statcounter

سپاه با اجرای طرح‌های کوچک و زودبازده کارآفرینی در روستاهای زلزله‌زده کرمانشاه گام موثری در بهبود زندگی مردم این مناطق برداشته است. ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵ سیاسی نظامی | دفاعی | امنیتی نظرات

گروه امنیتی - دفاعی  خبرگزاری تسنیم - سید محمد طاهری: حدود 8 ماه پیش بود که زمین لرزه‌ای به بزرگی 7.3 ریشتر مناطق غربی کشور از جمله استان کرمانشاه را لرزاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی وقوع این زمین لرزه که کانون آن در منطقه دشت ذهاب اعلام شد، بیشترین خسارات به شهرستان‌های سرپل ذهاب، قصر شیرین و ثلاث باباجانی وارد شد و متاسفانه قریب به 450 تن از هموطنانمان جان خود را از دست دادند.

بیشتر بخوانید:

بخش اول: خانه‌سازی مدرن سپاه برای زلزله زدگان + عکس و فیلم

از همان روزهای اول وقوع زمین لرزه در غرب کشور مردم و نیروهای امدادی به خصوص یگان‌های ارتش و سپاه به کمک زلزله‌زدگان می‌شتابند و در یک تقسیم بندی مسئولیت امداد رسانی به شهر‌ها به ارتش و مسئولیت امداد رسانی به روستاهای منطقه که بیشترین خسارات را دیده‌اند به سپاه واگذار می‌شود.

سپاه در همان زمان تعهد می‌کند تا ظرف مدت 45 روز و با ساخت 8000 کانکس، اسکان موقت زلزله زدگان را سامان دهد و با تلاش جهادگران قرارگاه سازندگی خاتم‌الانبیا(ص)، ظرف مدت 40 روز بیش از 8100 کانکس، یعنی بیش از میزانی که متعهد شده بود را برای زلزله زدگان روستاهای دشت ذهاب می‌سازد  و به این ترتیب کار اسکان موقت مردم این مناطق پایان می‌‌یابد.

پس از آن که اسکان موقت زلزله زدگان پایان می‌یابد سپاه کار ساخت خانه‌های دائمی را آغاز می‌کند و موفق می‌شود با استفاده از روش‌های مدرنT خانه‌های مقاوم و عایق بندی شده با استفاده از مصالح تماما ایرانی را در مدت زمانی کوتاه ساخته و به مردم برخی روستاهای زلزله زده تحویل دهد.


نمونه‌ای از خانه‌های دائمی ساخته شده توسط سپاه

**بخش دوم: کار آفرینی سپاه برای زلزله زدگان

در جریان زلزله، بسیاری از مردم براثر تخریب مغازه‌ها و کارگاه‌ها، شغل خود را از دست داده‌اند و بسیاری از خانواده‌ها هم سرپرست خود را از دست داده و یا سرپرست خانواده در شرایطی است که دیگر نمی‌تواند کار کند. در این شرایط اصلی ترین نیاز هر خانواده‌ای داشتن منبع درآمدی است که بتواند با آن مخارج زندگی خود را تامین کند. اما ایجاد اشتغال در منطقه‌ای که از امکانات خاصی برخوردار نیست و مردم از تمکن مالی خوبی برخوردار نیستند، کار آسانی نیست.

نیروهای جهادگری که با‌ آنها صحبت کردیم می‌گفتند در روزهای اول وضع معیشت مردم مناسب نبود و آنها مخارج زندگی خود را از کمک‌های ارسالی خیرین و سازمان‌های امداد رسان تامین می‌کردند. حتی گاهای اوقات وضع به حدی خراب می‌شد که خود نیروهای جهادگر مسئولیت تامین مالی و مخارج زندگی بعضی خانواده‌های زلزله زده را بر عهده می‌گرفتند.

همین موضوع نیروهای سپاه را به فکر می‌اندازد تا برای اشتغال زلزله زدگان نیز کاری انجام دهند تا وضع زندگی آنها بهبود یابد. بر همین اساس سپاه کارآفرینی را نیز در برنامه‌های خود قرار می‌دهد.

سپاه برای اشتغالزایی در مناطق زلزله زده، حمایت از تولید ملی و اقتصاد مقاومتی، توانمندسازی مردم همین مناطق را سرلوحه کار خود قرار می‌دهد تا با صرف کمترین هزینه، هم بتواند برای مردم این مناطق اشتغال ایجاد کند و هم به آنان بیاموزد که چگونه روی پای خود بایستند.

سپاه با شناخت کامل از تمام این شرایط و با استفاده از تجربیات ایجاد اشتغال در مناطق محروم کشور مانند سیستان و بلوچستان، پا به عرصه می‌گذارد تا این مشکل مردم زلزله زده را نیز برطرف کند. سپاه برای این حل این مشکل نیز طرح‌هایی را به تناسب هر منطقه روستایی اجرا کرده‌است.

بیشتر بخوانید

خدمات سپاه به مناطق اهل‌سنت‌نشین در سیستان و بلوچستان/ از برق‌رسانی و آب‌رسانی تا جاده‌سازی و خانه‌سازیدرآمدزایی برای ضعیف‌ترین اقشار جامعه/ سپاه چگونه زنان بی‌سرپرست سیستان و بلوچستان را شاغل کرد؟ + تصاویر و فیلم

در گام اول سپاه برای ایجاد اشتغال، از توانمندی‌های مردم همان منطقه کمک می‌گیرد. در این طرح سپاه ابتدا خانواده‌هایی راکه سرپرست خود را از داست داده‌اند شناسایی کرده و متناسب با کاری که بلد بوده‌اند ملزومات ایجار یک اشتغال نوپا را برای آنها فراهم می‌کند. 

در این مرحله سپاه علاوه بر آنکه محل اسکان این خانواده‌ها را به صورت رایگان فراهم کرده است، ابتدا با ارائه کانکس‌هایی محل اشتغال آنها را فراهم کرده و سپس تمام ملزومات ایجاد اشتغال رادر اختیار آنان قرار می‌دهد.

یکی از جهارگران سپاه که در از ابتدای زلزله کرمانشاه د رمناطق زلزله زده حاضر بوده است، در این باره به من می‌گوید: در یکی از روستاها با خانمی که سرپرست خانواده خود را در جریان زلزله از دست  داده بود برخورد کردیم که آرایشگری بلد بود. وقتی از حال و روز او و مشکلاتش با خبر شدیم، ابتدا یک کانکس برای محل کار به او دادیم و پس از آن با مبلغی در حدود 2 میلیون تومان وسایل و لوازم مورد نیاز کارش را در اختیارش گذاشتیم تا بتواند منبع درآمدی برای خود داشته باشد. 

او به دیگر طرح‌های اجرا شده توسط سپاه اشاره می‌کند و می‌گوید: «یکی دیگر از طرح‌هایی که اجرا کردیم استفاده از هنرمندی زنان روستاهای زلزله زده در تولید صنایع دستی بود. ما در این طرح ابتدا با بکارگیری مربیان مجرب، زنان بی سرپرست مناطق زلزله زده را تحت آموزش‌های خود قرار داده و به آنان آموزش‌هایی از قبیل گلیم بافی، فرش بافی، ساخت عروسک و یا سایر صنایع دستی که متناسب با بافت‌ روستایی‌است ارائه کردیم. پس از آن، محصولات تولید شده توسط این افراد را طی چند مرحله در بازارچه‌هایی در دانشگاه الزهرا، تهران و کرج به فروش رسانده و عواید حاصل از آن را به خود زلزله زدگان باز گرداندیم».


نمونه‌هایی از محصولات تولید شده توسط زنان در مناطق زلزله‌زده

از دیگر طرح‌های سپاه برای ایجاد اشتغال زلزله زدگان، بکارگیری زلزله زدگان در ساخت خانه‌هایشان بوده است. سپاه در ساخت منازل زلزله زده بجای آنکه بنا، نقاش، برقکار و... را از شهرهای دیگر به کرمانشاه بیاورد، از خود زلزله زدگان کمک می‌گیرد تا هم کار ساخت خانه باسرعت بیشتری پیش برود، هم خود افراد در ساخت خانه‌هایشان شریک باشند و هم در آمدی از این محل داشته باشند.

در روستای کوئیک عزیز که بودیم به محل اجرای یکی از طرح‌های اشتغالزایی سپاه رفتیم. در آنجا دیدیم که کارگران مشغول سیمان کردن بدنه تعدادی اتوبوس از کار افتاده بودند. از آنها راجع به کاری که می‌کردند سوال کردیم، گفتند سپاه در نظر دارد تا با تبدیل این اتوبوس‌ها به کارگاه‌ ثابت و تجهیز آنها به وسایل مورد نیاز مشاغل مختلف، این کارگاه‌ها را برای ایجاد ایجاد اشتغال در اختیاز زلزله زدگان قرار دهد.


بازارچه‌ای که سپاه از تبدیل اتوبوس‌هاس مستعمل به کارژاه در حال آماده کردن است

قرار است تا در آینده نزدیک از کنار هم قرار گرفتن تعدای از این اتوبوس‌ها بازارچه‌ای کوچک برای اشتغال زلزله زدگان فراهم شود تا کمکی به اشتغال آنها باشد.

حالا با طرح‌هایی که سپاه برای کار آفرینی در روستاهای زلزله زده اجرا کرده است، وضع زندگی مردم این مناطق بهتر شده و با طرح‌هایی که در آینده سپاه افتتاح می‌کند امید آن می‌رود تا وضع زندگی مردم بهتر هم بشود.

انتهای پیام/

R1429/P1011116/S1,11/CT14 واژه های کاربردی مرتبط اخبار نظامی زلزله کرمانشاه | زمین لرزه کرمانشاه سپاه پاسداران

منبع: تسنیم

کلیدواژه: اخبار نظامی زلزله کرمانشاه زمین لرزه کرمانشاه سپاه پاسداران اخبار نظامی زلزله کرمانشاه زمین لرزه کرمانشاه سپاه پاسداران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۶۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده

به گزارش خبرنگار مهر، مختار احمدی شامگاه چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه رسانه که در محل سالن جلسات اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه برگزار شد پس از بزرگداشت هفته کارگر، اظهار کرد: ۶۰ درصد از جامعه کشور مخاطبان وزارت کار هستند و همین امر سبب اهمیت مسائل مربوط به حوزه کارگری است.

وی با اشاره به وضعیت اشتغال کارگری و ایجاد فرصت‌های شغلی، افزود: با توجه به اینکه به طور سالانه برای ایجاد فرصت‌های شغلی هدفگذاری‌هایی از سوی دولت انجام می‌گیرد سال گذشته استان کرمانشاه با اتکا به سند تدوین شده اشتغال از ۳۴ هزار و ۵۱۷ شغل ناخالص با تحقق ۱۱۸ درصدی یعنی ۴۰ هزار و ۵۶۰ فرصت شغل ایجاد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه تصریح کرد: استان کرمانشاه به منظور کاهش نرخ بیکاری خود سند اشتغال را به طور ویژه دنبال کرده و جز استان‌هایی بوده که سند اشتغال تدوین شده منسجم دارد بر همین اساس هدف‌گذاری امسال نیز ایجاد ۲۶ هزار و ۲۴۷ فرصت شغلی را در دستور کار خود قرار داده است‌.

احمدی ادامه داد: سامانه رصد یکی از سامانه‌های ثبت اشتغال‌های ایجاد شده است که با ایجاد هر یک از فرصت‌های شغلی به منظور جلوگیری از ثبت افراد تکراری راستی آزمایی لازم از این سامانه انجام می‌گبرد که بر اساس اطلاعات و بررسی‌های انجام گرفته در سال گذشته از ۱۰۰ درصد اشتغال ثبت شده ۹۶ درصد صحت داشته و تنها شاهد انحراف چهار درصدی ثبت آمار و اطلاعات شغل‌های ثبت شده بودیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه همچنین به کاهش آمار و نرخ بیکاری در فصول سال تاکید و عنوان کرد: استان کرمانشاه در سال‌های اخیر در نرخ بیکاری آمار بالایی داشت اما بر اساس تدوین برنامه منسجم اشتغال در سال گذشته شاهد روند نزولی این نمودار بودیم و بر همین اساس در فصل بهار سال گذشته با کاهش ۵.۲ درصدی نرخ بیکاری به ۱۰.۲ درصد رسید.

احمدی ادامه داد: همچنین در فصل تابستان با کاهش ۳.۳ درصدی نرخ بیکاری به ۱۰.۳ درصد و در فصل پاییز با کاهش ۱.۷ درصد این آمار به ۱۱.۲ درصد رسید و تنها در فضل زمستان به دلیل بروز برخی مشکلات این آمار با ۲.۳ درصد افزایش به ۱۷.۴ درصد رسید.

کاهش هر یک درصد نرخ بیکاری نیازمند ایجاد ۸۰۰۰ فرصت شغلی است

وی همچنین به چگونگی ایجاد اشتغال پایدار اشاره کرد و گفت: کاهش نرخ بیکاری یک روند تدریجی و چندان مشهودی است که با درصدهای پایین برای مردم ملموس نیست چراکه برای کاهش هر یک درصد آمار نرخ بیکاری باید هشت هزار فرصت شغلی ایجاد شود که بی شک با وجود سختی بالا برای ایجاد این میزان فرصت شغلی اما قابل ملاحظه برای عموم در کاهش نرخ بیکاری نخواهد بود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه مطرح کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از بیکاری استان مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی است در هدف‌گذاری و برنامه ریزی امسال تمرکز بیشتری بر روی اشتغال این قشر از جامعه است اما بر اساس برنامه‌ریزی‌ها قرار است سهم ۱۴ درصدی ایجاد اشتغال در دستگاه‌ها برای فارغ‌التحصیلان لحاظ شود.

احمدی از پوشش بیمه‌ای در استان کرمانشاه در پی ایجاد اشتغال‌های سال گذشته یاد کرد و بیان داشت: آنچه که از آمار ارائه شده بر می‌آید در سال گذشته افزایش حدود ۹ هزار بیمه شده اجباری در اشتغال داشتیم که اکنون با احتساب این آمار پوشش بیمه تأمین اجتماعی از ۳۸ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۹.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید.

پرداخت ۷۰۰۰ میلیارد تومانی تسهیلات اشتغال در سال گذشته

وی به وضعیت تسهیلات و پرداخت‌های انجام گرفته به کارگران نیز اشاره‌ای کرد و افزود: با توجه به سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه مبلغ یازده هزار میلیارد تومان در این سفر برای استان رقم خورد که از این میزان ۴.۴ میلیارد تومان تحقق یافته است که بر اساس تعهدات صورت گرفته و امید است که تا پایان زمان مقرر ۲ ساله در شهریور ماه تمامی این مبلغ تحقق پیدا کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه اضافه کرد: سال گذشته حدود هفت هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی اعم از تسهیلات تبصره ۱۶، تبصره ۱۸، مشاغل خانگی و تسهیلات سفر ریاست جمهوری در استان کرمانشاه پرداخت شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه سهم تعاونی‌ها در اقتصاد استان کرمانشاه، گفت: سهم استان کرمانشاه در حالی که باید ۲۵ درصد باشد اکنون این سهم تنها پنج درصد است اما با این وجود سال گذشته ۵۷ تعاونی جدید با اشتغالزایی یک هزار و ۸۵۰ فرصت شغلی راه اندازی شده است.

احمدی در پایان نیز در اشاره به برنامه‌های هفته کار و کارگر، اظهار کرد: دیدار ۳۰ نفر از کارگران منتخب با مقام معظم رهبری، عطرافشانی و غبارروبی از مزار شهدا، سخنرانی پیش از خطبه‌ها، دیدار با نماینده ولی فقیه، اجرای برنامه‌های فرهنگی در سه مجموعه فرهنگی ورزشی شامل دو مورد در کرمانشاه، جشن بزرگ ویژه هفته کارگر، تجلیل از خانواده شهدا و همایش ویژه بانوان تحت عنوان «بانوان تأثیر گذار در عرصه کار و تولید» از جمله برنامه‌های این هفته بوده است.

کد خبر 6094971

دیگر خبرها

  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • پرداخت ۲۳۰۰ میلیارد تومان وام اشتغال‌زایی در بوشهر
  • ۹۶ درصد اشتغال تعهد شده در سال ۱۴۰۲ ایجاد شده است
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • ارزیابی مناطق متاثر از زمین لرزه سیرچ/ خسارتی گزارش نشد
  • محرومیت‌زدایی امیدبخش بسیج سازندگی در کردستان + فیلم
  • سیل‌زدگان بلوچستان در معرض خطر بیماری مالاریا
  • آبرسانی سپاه به ۲۰۵ روستای کردستان
  • ادامه ارسال کمک‌های امدادی سپاه‌ به مناطق سیل زده جنوب سیستان وبلوچستان