Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@19:29:56 GMT

بهره برداری از خط سراسری هفتم تا ۲ سال آینده

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۵۸۳۱۳

بهره برداری از خط سراسری هفتم تا ۲ سال آینده

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نفت، حسن منتظرتربتی، درباره بهره‌برداری از ظرفیت حداکثری خط هفتم سراسری گفت: خط هفتم سراسری انتقال گاز به طول ۹۰۴ کیلومتر، وظیفه انتقال گاز از عسلویه تا ایرانشهر را برعهده دارد که در این مسیر، بخش‌های خانگی، تجاری، صنایع و نیروگاهی از گاز طبیعی بهره‌مند می‌شوند.

وی افزود: گازرسانی به شبکه جنوب و جنوب‌شرق کشور از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان (زاهدان) انجام شده است، همچنین امسال بخشی از عملیات گازرسانی به زابل نیز اجرایی خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز، با بیان این‌که مناطق مکران و چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان از مهم‌ترین اهداف برای گازرسانی است، اظهار کرد: قرارداد توسعه صنایع و انتقال گاز به این مناطق، به صورت سرمایه‌گذاری با وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امضا شده و شرکت توسعه نگین مکران، پیمانکار اجرای خط انتقال گاز منشعب شده از خط هفتم سراسری به جنوب استان است.

تربتی زمان اجرایی شدن این طرح را  ۲ سال اعلام کرد و ادامه داد: ۲ نیروگاه و صنایع تازه تاسیس در منطقه مکران به گاز طبیعی نیاز دارند. افزون بر این، بخش شرقی استان سیستان و بلوچستان نیز در مراحل بعدی گازرسانی قرار دارد تا پس از پایان مرحله طراحی، مرحله اجرایی طرح آغاز شود، در صورتی که همه کارها مطابق برنامه‌ریزی انجام شده پیش رود، تا سه سال آینده بخش‌های عمده استان سیستان‌وبلوچستان به شبکه گاز طبیعی متصل خواهند شد.

وی با اشاره به این‌که خط هفتم با ایستگاه‌های تقویت فشار، ظرفیت انتقال ۱۱۰ میلیون مترمکعب گاز در روز را دارد، تصریح کرد: اکنون بنا بر مقدار گاز مورد نیاز بخش‌های خانگی و صنعتی جنوب و جنوب شرق کشور از این خط استفاده می‌شود که حدود ۳۰ میلیون مترمکعب در روز است، اما در آینده با توسعه صنایع، از تمام ظرفیت خط هفتم استفاده می‌شود و هیچ ظرفیتی از این خط بدون استفاده باقی نخواهد ماند.

مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز تصریح کرد: ۳۰ میلیون مترمکعب کنونی برای بخشی از استان کرمان، استان هرمزگان و سیستان‌وبلوچستان استفاده می‌شود، اما پیش‌بینی می‌کنیم با راه‌اندازی صنایع دیگر استفاده از تمام ظرفیت خط هفتم نیز کافی نباشد و خط یازدهم نیز به موازات خط هفتم، گاز مناطق جنوبی از جمله قشم، چابهار، بندرعباس، کرمان و یزد را تامین کند.

کد خبر 4320330

منبع: مهر

کلیدواژه: انتقال گاز سواحل مکران سیستان و بلوچستان صادرات گاز گازرسانی روستایی نیروگاه برق قیمت نفت بانک مرکزی ایران گمرک تولید نفت تحریم اقتصادی ایران بورس وزارت صنعت معدن و تجارت وزارت جهاد کشاورزی صادرات نفت ایالات متحده آمریکا اوپک سازمان بورس و اوراق بهادار بازار سهام مجلس شورای اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۵۸۳۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز

مهرداد عباد عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، درباره مزیت ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز که جز مصوبات مجلس یازدهم است گفت: متأسفانه بخش خصوصی طی سال‌های اخیر نقش چشمگیری در صنایع بالا دستی نفت و گاز نداشته و البته اجازه ورود به داده نمی‌شد.

وی در ادامه بیان کرد: شرکت‌های خصوصی تاکنون نتوانستند در این حوزه فعالیت داشته باشند که رهبر معظم انقلاب نسبت به این مساله تأکیدات ویژه‌ای داشتند که باید بخش نفت و گاز را به بخش خصوصی سپرده شود؛ به عنوان مثال زمانی که قرار بود بهره برداری از پارس جنوبی را به ستاد اجرایی فرمان امام سپرده شود، مقام معظم رهبری اعلام کردند که برای بهره‌برداری از این حوزه‌ها باید بخش خصوصی ورود کند.

این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی در ادامه تاکید کرد: پروژه پارس جنوبی ۲۹ سال در جریان است، ابتدا آن را به توتال سپردند، بعدازآن بهره برداری به چینی‌ها دادند و سپس آن را به ستاد اجرایی فرمان امام ارجاع دادند. بخش خصوصی پتانسیل، سرمایه و تخصص دارد مخصوصاً در حوزه نفتی در حوزه گازی هم مسئله علم فوق سرد که یک حوزه خیلی گسترده‌ای است و بخش خصوصی در این حوزه کار می‌کند، وجود دارد ولی علم بهره برداری از گاز توسط بخش دولتی در کشور ما خیلی محدود است.

این عضو کمیسیون بهبود فضای کسب و کار اتاق بازرگانی توضیح داد: اگر به بخش خصوصی یک چاه گاز بدهند توانایی این را دارد که از آن گاز اقدام به خالص سازی پروپان، بوتان، اتان و … است. ولی این توانایی در دولت وجود ندارد و سالیان سال است یا گاز را می‌سوزانند و یا به صورت خام به فروش می‌رسانند. در عدم فروش خام فروشی گاز بخش خصوصی می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد.

عباد گفت: در حوزه نفتی هم در حوزه ساخت پالایشگاه و پتروشیمی مناقصه‌ها برگزار می‌شود و در انتها به دلیل روابطی که وجود دارد شرکت‌های دولتی و خصولتی موفق می‌شوند این پروژه‌ها را بگیرند، و بخش خصوصی در این حوزه‌ها ناکام می‌ماند.

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی با اشاره به اینکه شرکت‌های خصوصی در داخل کشور داریم که می‌توانند پالایشگاه بسازند توضیح داد: حتی برخی از شرکت‌های خصوصی ایرانی در ونزوئلا مشغول پالایشگاه سازی هستند چرا نباید بتوانند در داخل کشور اقدام به این کار کنند.

عباد ادامه داد: متأسفانه بهره‌وری شرکت‌های دولتی فعال در حوزه نفت و گاز ما خیلی پایین است. یکی از دلایل آن این است که دلسوزی لازم برای بهره برداری از میادین نفت و گاز ندارند. وقتی بهره بردار کار برای خودش باشد قطعاً تلاش بیشتری برای سود بیشتر انجام خواهند داد.

این عضو کمیسیون گفت: شرکت‌های خصوصی راندمان تولید بالاتری دارند مشکل ما در بخش دولتی بهره برداری کننده از میادین نفت و گاز راندمان پایین است، ولی با مجوز مجلس در برنامه هفتم برای ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز، این سد برطرف می‌شود و بخش خصوصی می‌تواند راندمان تولید و کیفیت تولید را در این بخش بالا ببرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بهره‌وری را بالا ببریم قطعاً می‌توانیم به سود و توسعه بیشتری در میادین نفت و گاز دست پیدا کنیم. بخش دولتی در این سال‌ها نتوانسته اقدام به خالص سازی گاز کند در صورتی که امر بخش خصوصی در این حوزه ورود کند می‌تواند با به روز کردن تجهیزات پالایش نفت و گاز می‌تواند تمام گازهای فلر را جمع کند و خالص سازی و به سیستم وارد کند.

عضو کمیسیون انرژی با اشاره به اینکه از سوی دیگر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند در بهره برداری از میادین نفت و گاز ورود کنند ادامه داد: در صنایعی که کشور به آنها نیاز دارد و آنها صنایعی دارند که منجر به توسعه کشور می‌شود مثل صنعت نفت و گاز، شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان را باید در این حوزه وارد کنیم.

کد خبر 6096150

دیگر خبرها

  • بهره‌برداری از چمن مصنوعی پارک درخشان تا یک ماه آینده
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلیج فارس
  • شبکه آب ۲۸ روستای سیل‌زده جنوب سیستان و بلوچستان متصل شد
  • تخصیص ۲ میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی برای انتقال آب خلج فارس
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • به دنبال انتقال میدان میوه و تره بار و خشکبار قزوین هستیم
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • بهره برداری از راه آهن افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • بهره برداری افغان ترانس در ۲۰۲۷
  • افزایش تولید با ورود بخش خصوصی به توسعه میادین نفت و گاز