Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@15:30:25 GMT

ضعف‌های جشنواره تجسمی فجر از زبان دبیر پنج‌ساله

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۱۳۸۰

ضعف‌های جشنواره تجسمی فجر از زبان دبیر پنج‌ساله

دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی که برای پنجمین سال متوالی این مسوولیت را برعهده گرفته، معتقد است: دو ضعف بزرگ جشنواره‌ هنرهای تجسمی نبود فضاهای مناسب برای نمایش آثار و عنوان این جشنواره است.

مجتبی آقایی در گفت‌وگو با ایسنا درباره نمود جشنواره هنرهای تجسمی در مقابل جشنواره‌های فیلم و موسیقی فجر در جامعه توضیح داد: نباید جشنواره فجر را برای هنرمندان برگزار کنیم بلکه هنرمندان باید کارهایشان را برای مردم ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما متاسفانه ما در حوزه تجسمی ضعف‌های بزرگی داریم. بعد از انقلاب هیچ کاری برای هنرهای تجسمی انجام ندادیم. گرچه ظرفیت‌های آموزشی، تعداد رشته‌ها، دانشجویان و هنرمندان کشور توسعه پیدا کرده است اما به تناسب آن ظرفیت‌هایی برای نمایش آثار هنرمندان در این حوزه در نظر گرفته نشده است.

او با بیان اینکه مجبوریم کارهای بزرگ را نسبت به داشته‌هایمان تقلیل دهیم، افزود: وقتی فضایی نداریم باید آثار هنرمندان را در چه مکانی به نمایش بگذاریم؟ به همین دلیل مجبور می‌شویم از تعداد و ابعاد آثار کم کنیم. نبود فضایی با عنوان گالری ملی یکی از چالش‌های بزرگ هنرهای تجسمی در کشور ما است. برای مثال فضایی متناسب با ظرفیت برگزاری نمایشگاه کتاب و سالن هایی برای نمایش فیلم داریم اما فضایی برای هنرهای تجسمی نداریم.

دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی ادامه داد: موزه هنرهای معاصر حدود ۴۵ سال پیش با عنوان یک موزه و گالری با ظرفیت‌های آن دوره بازگشایی شد و پاسخگوی ظرفیت‌های فعلی نیست. باید این موضوع را هم در نظر گرفت که موزه هنرهای معاصر در دست تعمیر است و مشخص نیست برای برگزاری جشنواره هنرهای تجسمی امسال آماده شود.

آقایی اضافه کرد: عنوان جشنواره بین المللی هنرهای تجسمی فجر نیز به نظر بازدارنده است. زمانی که مدرسه می‌رفتیم کتابی به نام هنر داشتیم که در آن درباره هنرهای تجسمی از جمله خوشنویسی و نقاشی نوشته شده بود. مردم با عنوان هنرهای تجسمی ارتباط برقرار نمی‌کنند. اگر اسم جشنواره را به «هنر فجر» تغییر دهیم، بهتر است. عنوان فجر برای همه‌ جشنواره‌ها ثابت است و من فکر می‌کنم باید دو واژه بین‌المللی و تجسمی را از این جشنواره حذف کنیم. فعالیت و رویکرد یک جشنواره باید بین‌المللی باشد نه آنکه اسم پر طمطراق برای آن انتخاب کنیم.

او همچنین اظهار کرد: البته معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آیین‌نامه‌ای را برای ساماندهی عناوین و رویکردهای جشنواره‌ها در دست تدوین دارند که اتفاق خوبی است.

دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی اظهار کرد: هر چه بتوانیم فضا و مکان توسعه عرضه آثار هنری را نه فقط در فصلی از سال بلکه در طول سال داشته باشیم، می‌توانیم نقش موثرتری در این زمینه داشته باشیم زیرا گالری‌ها کار خودشان را انجام می‌دهند، مخاطبان خاص خود را دارند و جریان بزرگ عمومی و اجتماعی را ندارند.

آقایی گفت: اعضای شورای هنری و شرکت‌کنندگان در جشنواره هنرهای تجسمی چند سال است فریاد می‌کشند که نیاز به فضاهای بیشتری برای نمایش آثار هنرهای تجسمی داریم اما به نظر می‌رسد گوش شنوایی وجود ندارد. شاید هم به صرافت‌ها و ضرورت‌های این موضوع نرسیده‌اند اما واقعا جامعه هنری کشور خلاء بزرگی به اسم گالری ملی دارد و موزه هنرهای معاصر نمی‌تواند آن را جبران کند.

او در پاسخ به اینکه با توجه به مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد آیا برای یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر سیاست‌های جدیدی اتخاذ می‌کند؟ توضیح داد: رویکرد و موضوع محوری این دوره از جشنواره چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی است که برای آن برنامه‌های متنوعی را پیشنهاد داده‌ایم و فکر می‌کنم جزئیات مربوط به آن تا یک هفته آینده مشخص شود.

 دبیر یازدهمین جشنواره هنرهای تجسمی با بیان اینکه در این دوره نسبت به سال‌های گذشته رونق بیشتری به بخش استان‌ها می‌دهیم، گفت: همچنین نباید این طور باشد که چند هنرمند خارجی در بخش بین جشنواره شرکت کنند و ما از آنها میزبانی کنیم تا عنوان بین المللی را روی آن بگذاریم. باید امسال به سمتی حرکت کنیم که نمایه‌ای از دستاوردهای چهل سال هنر معاصر کشور در حوزه تجسمی را عرضه کنیم و اینکه این ایده را تا چه مقدار در ظرف‌های اجرایی بگنجانیم نیازمند برنامه‌های دقیق‌تر و جزئی‌تر است.

به گزارش ایسنا، مجید ملانوروزی ـ مدیرکل هنرهای تجسمی ـ امروز (چهارشنبه) در حکمی مجتبی آقایی را به عنوان دبیر یازدهمین جشنواره بین‌المللی هنرهای تجسمی فجر منصوب کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام مجتبی آقایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۱۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره گنجینه‌های موزه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی با به نمایش گذاشتن ۷ تابلوی نقاشی به زیور آثار جدیدی از هنرمندان ارادتمند به ساحت مقدس رضوی آراسته شد.

عبدالحسین ملک جعفریان، تابلوی «خوشنویسی و تذهیبِ سوره مبارکه قدر» اثر رضا بیداریان و طیبه رامشینی خلق شده به سال ۱۳۸۸، تابلوی رنگ و روغن روی بوم «یتیم نوازی حضرت علی علیه السلام» اثر مهناز روزبهانی خلق شده در سال ۱۳۸۶، تابلوی اکریلیک روی مقوای بدون اسید با موضوع «سرور نقاره ها» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۴، تابلوی «عزت خون» اثر مهدی فرخی خلق شده به سال ۱۳۸۰ را ۸ اثری معرفی کرد که به تازگی در گنجینه هنر‌های تجسمی به نمایش درآمده است.

وی با معرفی دیگر آثار افزوده شده به این گنجینه افزود: دو تابلوی رنگ روغن روی بوم با موضوع «طبیعت بی جان» اثر عبدالحسین محسنی کرمانشاهی و استاد حسین شیخ که در سال ۱۳۶۹ و ۱۳۶۲ به تصویر درآمده و تابلوی اکریلیک روی مخمل «نقاشی گل و مرغ» اثر مجید الهی خلق شده در سال ۱۳۹۲ نیز به تازگی در معرض دید بازدید کنندگان قرار گرفته است.

تجمیعی از آثار هنرمندان
در گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی، آثاری، چون «آب گیر سَن مارکو، ونیز – ایتالیااثر ویلیام جیمز  که در فاصله سال‌های ۱۷۶۱ تا ۱۷۷۱ در انگلستان فعالیت هنری داشته، شش تابلو  «منظره» اثر فرانچِسکو دِ نیکولا هنرمند ایتالیایی که از ۱۸۸۲ تا ۱۹۵۸ می‌زیسته است، در معرض بازدید قرار دارد.

همچنین در این گنجینه از هنرمندان به نام اروپایی متعلق به نیمه قرن ۱۸ تا نیمه قرن ۲۰ میلادی آثاری موجود است که در فاصله سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۶ از گالری هُنر «ایسِدرا» در رُم-ایتالیا، گالری «ویلیامز» و گالری «الکساندر» در  لندن- انگلستان خریداری شده است.

از میان آثار هنرمندان ایرانی موجود در این گنجینه نیز می‌توان به آثار محمّد غفاری یا «کمال الملک» (۱۲۲۶ تا ۱۳۱۹) با نام‌های «پول، روستایی از توابع بخش کُجور، استان مازندران»، «رودخانه شیلات فرحآباد مازندران»، «جلگه صفیآباد اشرف مازندران»، «پل رودخانه تجن- ساری، مازندران»، نقاشی قهوه خانه‌ای با موضوع «وقایع کربلا در دهم محرّم سال ۶۱ ق.» و آثاری از محسن سهیلی، میر عبدالرضا دریابیگی، رضا بدرالسماء، زهره مهانی منش، رسول شفقتی، عبدالحسین محسنی کرمانشاهی، یگانه قدیریان و مهدی فرخی اشاره کرد.

علاوه بر تابلو‌های نقاشی، آثار منبت کاری چوب استاد حیدر نیکنام (۱۲۹۵ تا ۱۳۷۴) و محمدرضا توسلی گلپایگانی (متولد ۱۳۱۰) و مجموعه آثار قلمزنی و برجسته کاری روی مس اثر استاد محمّد اعتزازی نیز زینت بخش گنجینه هنر‌های تجسمی موزه مرکزی آستان قدس رضوی است.

گنجینه هنر‌های تجسمی موزه رضوی  که در هشتم تیر سال ۱۳۷۸ خورشیدی تأسیس شد،  اکنون یکی از موزه‌های هنر در شمال شرق ایران به شمار می رود که مجموعه‌ای از آثار هنرمندان نامدار ایران و جهان را در معرض دید علاقه‌مندان قرار داده است.

دیگر خبرها

  • دو انتصاب جدید در جشنواره اتقان
  • معرفی اعضای شورای سیاست‌گذاری و دبیر جشنواره فیلم کوثر
  • تونس حوزه هنری را نماینده تئاتر ایران می‌داند/مفاهیم مشترک تئاتری
  • همکاری سازمان عقیدتی سیاسی ارتش و اداره کل هنرهای نمایشی برای تولید آثار نمایشی
  • نمایش آثار جدیدی از ارادت هنرمندان در موزه رضوی
  • عاشقانه شمس و مولانا رکورد کمدی‌ها را زد/تغییر ناگهانی دبیر اقوام
  • آغاز نوزدهمین جشنواره هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری آذربایجان‌غربی
  • تفاهم ارتش واداره‌کل هنرهای نمایشی درحمایت از نمایشنامه‌های برتر
  • نمایش اثر منتخب شانزدهمین جشنواره هنر‌های تجسمی فجر در دوسالانه هنر ونیز ۲۰۲۴
  • گروه های جشنواره هنرهای نمایشی مازندران معرفی شدند