Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،  همه‌ی ما می‌دانیم که خوردن زیادغذای بیرون ایده‌ی خوبی نیست، چون این غذا‌ها هزینه‌ی بیشتری دارند و برای سلامتی ما مفید هم نیستند. علاوه بر این، از محتوای دقیق آن‌ها بی خبریم و در اغلب مواقع معلوم نیست این غذا‌ها در چه شرایطی آماده می‌شوند.

 

صحبت درباره‌ی اینکه اگر بیشتر وعده‌های غذایی خود را از بیرون تهیه کنیم دقیقا چه تأثیری بر بدن ما خواهد داشت، کمی دشوار است، چون بدن هر شخصی واکنش متفاوتی نسبت به این شرایط دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مجموع، اگرچه بدیهی است که خوردن غذای بیرون عواقب نه چندان خوبی دارد، اما به طور قطع لازم است پیش از آنکه غذای دیگری از بیرون سفارش دهید، از این عواقب این کار آگاه شوید.

 

۱- غذای بیشتری می‌خورید

احتمال پرخوری زمانی که غذای بیرون را می‌خورید بیشتر از زمانی است که غذایتان را خودتان در خانه آماده می‌کنید، چون حجم غذای بسیاری از رستوران‌ها بیشتر از مقدار استاندارد است.

 

وقتی مقدار غذایی که سفارش دادید زیاد باشد، این مسأله مغز و بدن را سردرگم می‌کند و باعث می‌شود تصور کنید که این غذای یک نفر است، چون همان چیزی است که برای خودتان سفارش دادید، اما حقیقت آن است که حجم غذای رستوران‌ها بسیار بیشتر از آن چیزی است که باید باشد. پژوهش‌ها نشان داده است کسانی که غذای بیرون می‌خورند در مقایسه با کسانی که غذای خانگی می‌خورند، به طور متوسط ۲۰۰ کالری بیشتری دریافت می‌کنند.

 

۲- سطح نمک و کلسترول بدن را بالا می‌برد

بالا بودن میزان نمک و کلسترول در بدن، خطر ابتلا به بسیاری از مشکلات جسمانی، از سردرد گرفته تا چاقی را افزایش می‌دهد.تحقیقی درباره‌ی بزرگ‌ترین رستوران‌های زنجیره‌ای کشور امریکا در سال ۲۰۱۴ نشان داد مقدار نمک موجود در غذا‌های این رستوران‌ها به طور متوسط ۱۲۵۶ میلی گرم بود، در حالی که طبق دستورالعمل‌های دریافت مواد غذایی وزارت کشاورزی ایالات متحده‌ی امریکا این مقدار نباید روزانه بیشتر از ۲۳۰۰ میلی گرم باشد. رژیم‌های غذایی پر نمک منجر به افزایش فشار خون، کم آب شدن بدن و بالا رفتن خطر ابتلا به سنگ کلیه می‌شود.

 

غذا‌های رستوران ها، به ویژه فست فودها، چربی‌های اشباع شده و ترانس بسیار بیشتری در مقایسه با غذا‌های خانگی دارند. کارشناسان توصیه می‌کنند برای بهبود سلامتی خود باید تلاش کنیم میزان چربی موجود در رژیم غذایی خود را کاهش دهیم، چون رژیم‌های غذایی‌ای که چربی زیادی دارند میزان کلسترول در بدن را افزایش می‌دهند.

 

۳- خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته‌ی مغزی افزایش می‌یابد

رژیم‌های غذایی‌ای که حاوی چربی، کلسترول و قند زیادی هستند، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند. وقتی غذای بیرون را می‌خورید بیشتر وسوسه می‌شوید در خوردن ادویه‌ها و دسر‌های حاوی مواد قندی افراط کنید، یا برای غذایی که آن را در خانه نمی‌توانید درست کنید ولخرجی کنید. غذا‌هایی که گوشت و نشاسته‌ی زیادی دارند، خطر ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهند.

 

طی پژوهشی در آلمان، رابطه‌ی میان مصرف پروتئین و خطر سکته‌ی مغزی مورد بررسی قرار گرفت. محققان متوجه شدند خطر سکته‌ی مغزی در کسانی که روزانه ۹۳ گرم گوشت قرمز مصرف می‌کردند ۴۱ درصد بیشتر از کسانی بود که روزانه به طور متوسط ۴۸ گرم گوشت مصرف می‌کردند. یک تکه گوشت قرمز در رستوران معمولا کمی بیشتر از ۹۳ گرم است.

 

کارشناسان توصیه می‌کنند برای آنکه انتخاب‌های سالم تری در مورد غذا‌های بیرون داشته باشیم، غذا‌هایی را انتخاب کنیم که پروتئین کافی را دارند، اما چربی زیادی ندارند. علاوه بر این باید به کالری نوشیدنی‌ها توجه داشته باشیم و ادویه‌ی زیادی مصرف نکنیم.

 

۴- فتالات‌های بیشتری مصرف می‌کنید

فتالات نوعی ماده‌ی شیمایی مصنوعی است که بر هورمون‌های بدن تأثیر می‌گذارد. این در حالی است که غذا‌های رستوران‌ها با بسته بندی‌ها و دستکش‌های پلاستیکی و دیگر مواد حاوی فتالات‌ها تماس دارند.اگرچه فتالات‌ها تنها یک روز در بدن باقی می‌مانند، اما بسته به الگوی مصرف و کیفیت رژیم غذایی تان ممکن است در معرض خطر بیشتری در خصوص فتالات‌ها قرار بگیرید.

 

۵- احتمال افزایش وزن را بالا می‌برد

احتمال بالا رفتن میزان چربی بدن و افزایش وزن در کسانی که غذای بیرون را زیاد می‌خورند بیشتر از کسانی است که غذای خانگی می‌خورند.علت این مسأله احتمالا به دلیل راحت‌تر بودن خوردن غذا در بیرون خانه، متعدد بودن گزینه‌ها در غذای بیرون و حجم بیشتر آن و نحوه‌ی آماده سازی غذا در رستوران‌ها است.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: غذای بیرون گوناگون پروتئین چربی نمک جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۲۷۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو

به گزارش خبرآنلاین، «خدیجه رحمانی» متخصص تغذیه و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران در پاسخ به این سوال که بیشتر کمبود کدام ویتامین در کشور وجود دارد گفت: کمبود ویتامین B۱ در کشور بیشتر دیده می‌شود. با الگوهای مصرفی که وجود دارد باید آن را در غلات گنجاند. مثلا نان‌ها باید برای دریافت این ویتامین تصفیه نشده باشند، اما متلاسفانه بیشتر نان‌های ما تصفیه شده است و برای همین ویتامین B۱ دریافت نمی‌شود.

تاثیر ویتامین B بر خلق و خو

به گزاش ایلنا، رحمانی درباره تاثیر ویتامین‌ها روی کیفیت خلق و خو نیز توضیح داد: ویتامین‌های گروه B نقش مهمی در کمک به مغز در تولید سطح کافی مواد شیمیایی مورد نیاز برای مدیریت خلق و خو و سایر عملکردها دارند. بنابراین ویتامین‌های گروه ب در خلق و خو به‌ دلیل نقشی که در متابولیسم بدن دارند بسیار تاثیرگذارند. اگر کسی دارای مقادیر کم ویتامین B و به ویژه B۱۲ باشد، احتمال دارد علائم افسردگی را تجربه کند. به ویژه B۱۲ در کاهش خستگی شناخته شده است.

وی افزود: ویتامین B۳ نیز که در تولید سروتونین نقش دارد بسیار اهمیت دارد. در افراد مبتلا به افسردگی، سطح سروتونین آنها پایین است. توزیع ویتامین B۳ در مواد غذایی زیاد است و عمدتا کمبود آن کمتر پیش می‌آید. مگر کسی مشکلات گوارشی داشته باشد. اما جذب ویتامین B۱ و B۲ از طریق مواد غذایی کمتر است. B۲ بیشتر در شیر و لبنیات یافت می‌شود. اگر به این دست لبنیات حرارت زیاد داده نشود و در معرض نورآفتاب قرار نگیرند، چون نور آفتاب آنها را از بین می‌برد، ممکن است با این شرایط بیشتر جذب بدن شوند. چون ویتامین گروه B نسبتا ناپایدارند و در مراحل پخت بین ۳۰ تا ۶۰ درصد آنها از بین می‌رود برای همین کمبود آن بیشتر حس می‌شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902665

دیگر خبرها

  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • آیا با خوردن تخم‌مرغ لاغر می‌شویم؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • حتی یک وعده غذای بدون گوشت برای بیماران کبدی مفید است
  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • این غذا‌ها انرژی‌تان را بیشتر می‌کند
  • این دو ماده غذایی انگل روده را نابود می‌کنند
  • تاثیر عجیب این ویتامین روی خلق و خو