Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@22:00:28 GMT

ورزش، درد عضلات را کاهش مي دهد

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۷۲۱۲

ورزش، درد عضلات را کاهش مي دهد

خبرگزاري آريا -

درد عضلات، يکي از دردهاي بسيار رايج است که هر کسي ممکن است آن را تجربه ‌کند
درد عضلات، يکي از دردهاي بسيار رايج است که هر کسي ممکن است آن را تجربه ‌کند، اين دردها مي‌تواند در هر نقطه اي از بدن احساس شود نکته اينجاست که به گفته متخصصان، براي درمان اين دردها ورزش حرف اول مي زند.
درد عضلات ممکن است خفيف يا بسيار شديد و غير قابل تحمل باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معمولا در عرض چند روز خوب مي شود ولي گاهي ممکن است ماه ها به طول انجامد و در هر جايي از بدن از گردن تا کمر، ران، ساق، بازو و يا حتي دست ديده شود.
درد عضلات در حين کار يا ورزش نادرست و به دنبال ضربه به عضله و يا کشيدگي آن به وجود مي آيد. اين درد ممکن است در حين فعاليتي که آن را بوجود آورده شروع شود و بعد از مدتي پديد آيد.
درد عضلاني که با تاخير شروع مي شود، همان است که روز بعد از يک فعاليت سنگين بدني شما را با درد شديدي از خواب بيدار مي کند، شروع اين درد 24 تا 48 ساعت بعد از انجام فعاليت بدني است.
* فشار بيش از حد به عضلات
نوروزي، عضو هيات مديره انجمن ارتوپدي ايران در اين زمينه به خبرنگار مامي گويد: وقتي فرد فعاليت بدني را انجام مي دهد، فشاري که بيش از حد به عضلات وارد مي کند، فيبرهاي عضلاني آن کشيده شده و پارگي هاي ميکروسکوپي در آن ايجاد مي شود.
وي مي افزايد: اين آسيب ها موجب مي شوند تا يکي دو روز بعد از فعاليت به علت التهاب و آزاد شدن مواد شيميايي مولد درد در محل، فرد دچار درد عضلاني شود.
* بيش از 40 درصد مردم درد عضلات دارند
نوروزي، ضعف ماهيچه ها را علت اصلي دردهاي عضلاني مي داند و ادامه مي دهد: ضعف شديد ماهيچه ها به انجام هر فعاليتي، ناشي از ورزش نکردن است، در حال حاضر بيش از 40 درصد مردم دچار درد عضلات هستند و راه درمان آن که بسيار ساده بوده را نمي دانند.
دانشيار دانشگاه علوم پزشکي تهران با بيان اينکه امکانات ورزشي مناسب براي طبقات مختلف اجتماعي فراهم نيست، اظهار مي دارد: همه افراد جامعه بايد ورزش مداوم انجام دهند، لازم است از دستگاه هيدورليک براي انجام حرکات کششي، نرمشي و غيره استفاده کنند.
* استفاده از باشگاه هاي استاندارد
وي ادامه مي دهد: با توجه به اينکه استفاده از باشگاه هاي ورزشي استاندارد در کشور هزينه بالايي مي خواهد، بسياري از مردم توان مالي براي بهره مندي از اين امکانات را ندارند و به مروز زمان دچار دردهاي مزمن عضلاني مي شوند.
نوروزي با اشاره به اينکه 90 درصد مردم بيمار نيستند و فقط دچار گرفتگي عضلات مي شوند، تصريح مي کند: پياده روي تاثيري در کاهش دردهاي عضلاني ندارد، افراد بايد حرکات کششي و فعاليت بدني درست انجام دهند.
اين عضو هيات مديره انجمن ارتوپدي ايران با بيان اينکه بيشترين عمل هاي جراحي بر روي مفصل ران است، مي گويد: جوانان بيش از ساير افراد اين عمل جراحي را انجام مي دهند.
نوروزي ادامه مي دهد: بخش هاي دولتي بايد امکانات ورزشي درست و استاندارد را براي همه طبقات اجتماعي فراهم کنند و رسانه ها نيز مردم را تشويق به ورزش کنند.
منبع: سلامت نيوز


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۷۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید

آفتاب‌‌نیوز :

افزایش سن با ضعف، شکستگی استخوان، خمیدگی پشت و کوتاه شدن قد همراه است که اغلب افراد از آن‌ها به عنوان نشانه‌های پیری یاد می‌کنند، اما این علائم در واقع نشانه‌های ابتلا به پوکی استخوان هم است. از دیگر عوامل خطر مهم در بروز این بیماری می‌توان به مواردی همچون عدم تحرک، یائسگی، رژیم غذایی فاقد کلسیم، مصرف برخی دارو‌ها همانند کورتیکو استروئید، مصرف سیگار، عدم تماس با نور خورشید و نیز زمینه‌های ارثی و عوامل ژنتیکی اشاره کرد. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که این بیماری تا ۷۰ درصد می‌تواند تحت کنترل ژن‌ها باشد و در خانواده تکرار شود.

خانم‌ها با میزان بالاتری نسبت به آقایان به این بیماری مبتلا می‌شوند که البته دلایل زیادی برای آن ذکر شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به یائسگی اشاره کرد. در این دوران به علت کاهش هورمون استروژن از میزان تراکم استخوانی کاسته می‌شود. این بیماری علائم قابل توجهی ندارد به همین دلیل به بیماری خاموش شناخته می‌شود. در مراحل اولیه‏ بروز، علائم آن به ندرت ظاهر می‏‌شود و به همین دلیل تشخیص بیماری را دشوار می‏‌کند.

از مهم‌ترین علائم پوکی استخوان می‌توان به شکستگی خود به خود استخوان‌ها با کمترین ضربه اشاره کرد که به میزان بالایی در گردن، ران و لگن و ستون مهره‏‌ها ایجاد می‌شود که به دنبال این شکستگی‌ها، درد در نواحی دارای شکستگی ایجاد می‌شود. انحراف ستون مهره‌ها و کوتاه شدن قد نیز از علائم آن است.

این بیماری هزینه‌های زیادی را به جامعه و فرد تحمیل می‌کند به شکلی که بر اساس مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی تهران صورت گرفته است، استئوپروز (پوکی استخوان) مسئول از دست رفتن بیش از ۳۶ هزار سال زندگی مردان و زنان ایرانی در مقیاس DALY است؛ بنابراین می‌توان گفت که مرگ و میر و بار ناشی از استئوپروز به دلیل شکستگی‌های مکرر استخوان‌ها و هزینه‌های درمانی و بستری همیشه قابل توجه بوده و در نتیجه پیشگیری از آن نقش مهمی در بهبود کیفیت زندگی، کاهش مرگ و میر و هزینه‌های خدماتی و درمانی دارد.

برای تشخیص این بیماری از روش‌های متفاوتی استفاده می‌شود که شامل گرفتن شرح حال کامل، انجام معاینات فیزیکی، ارزیابی آزمایشگاهی، تست سنجش تراکم استخوان و گا‌ها عکس‌های رادیولوژی است. یکی از مهم‌ترین ابزار‌هایی که برای پیش‌بینی خطر شکستگی و در نتیجه شناسایی افراد در معرض خطر بکار برده می‌شود، ابزار فرکس است.

همانطور که اشاره شد روش‌های متفاوتی برای تشخیص استئوپروز وجود دارد که گرفتن شرح حال کامل از مهم‌ترین آن‌ها است، زیرا این مرحله به تشخیص اولیه یا ثانویه بودن استئوپروز فرد کمک به سزایی می‌کند. بررسی علایم رادیولوژیک بخصوص بصورت شکستگی مهره‌ها و کاهش تراکم استخوان نیز در این زمینه کمک کننده است. تست سنجش تراکم استخوان به عنوان تست طلایی برای تشخیص استئوپروز است. مارکر‌های آزمایشگاهی همانند سطوح سرمی کلسیم، فسفر، آلکالین فسفاتاز، آلکالین فسفاتاز استخوانی، هورمون پاراتورمون و همچنین بیومارکر‌های استخوانی شامل استئوکلسین و C ترمینال تلوپپتید (CTX) نیز در این روند کمک کننده هستند. البته بیوپسی استخوان نیز در تشخیص بیماری و بررسی کیفیت استخوانی کمک کننده است که به علت تهاجمی بودن کاربردی ندارد؛ بنابراین به نظر می‌رسد شناسایی بیماران در معرض خطر این بیماری و سپس پیشگیری از بروز آن از اهمیت بالایی برخوردار باشد. کیفیت زندگی که شامل داشتن تغذیه مناسب، فعالیت فیزیکی کافی و تماس با نورآفتاب کافی است در این راستا حائز اهمیت است. همانطور که می‌دانیم تغذیه به طور کلی به عنوان یک فاکتور موثر در بسیاری از بیماری‌ها مورد توجه است و بیماری استئوپروز نیز از این قاعده مستثنی نیست.

رژیم غذایی دارای کلسیم و ویتامین D کافی برای پیشگیری از این بیماری مورد نیاز است. مواد لبنی از جمله مواد غذایی غنی از کلسیم نیز باید در رژیم روزانه افرد قرار گیرد و از آنجایی که حضور ویتامین D به همراه کلسیم برای سلامت استخوان‌ها مورد نیاز است پس باید ویتامین D کافی نیز در بدن وجود داشته باشد. نور آفتاب به عنوان یک منبع مهم برای جذب کافی ویتامین D شناخته شده است. لازم به ذکر است که تماس با نور آفتاب به طور مستقیم و نه مثلا از پشت پنجره، برای ساخت ویتامین D مورد نیاز است. از این رو تماس مستقیم با نور آفتاب با میزان ۳۰ دقیقه در روز در برنامه روزانه فرد قرار گیرد.

از راه‌های مهم پیشگیری از استئوپروز، انجام فعالیت فیزیکی به صورت منظم است. مطالعات مختلف نشان داده‌اند که ورزش‌های تحمل کننده وزن که فشار بالایی به استخوان‌های فرد وارد می‌کنند می‌توانند تاثیر مثبتی بر تراکم استخوان داشته باشند و بدین ترتیب موجب افزایش تراکم استخوان فرد شوند، لذا انجام این ورزش‌ها حداقل ۳۰ دقیقه در روز می‌تواند کمک کننده باشد.

بنابر اعلام مرکز تحقیقات استئوپروز، پیاده‌روی به عنوان یک ورزش موثر بر تراکم استخوان بسیار توصیه شده است. از طرفی انجام فعالیت فیزیکی موجب افزایش تعادل فرد می‌شود و بدین ترتیب در دوران کهنسالی برای حفظ تعادل فرد بسیار کمک کننده است. برای پیشگیری از این بیماری، افراد می‌بایست در دوران کودکی و نوجوانی یک رژیم غذایی غنی از کلسیم داشته و به طور منظم ورزش کنند و تماس کافی با نور آفتاب را همواره مد نظر داشته باشند تا بدین ترتیب قبل از رسیدن به پیک تراکم استخوانی در دهه سوم زندگی، ذخیره کافی استخوانی برای خود تهیه کنند و بدین ترتیب با افزایش سن این افراد کمتر در خطر پوکی استخوان قرار گیرند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ورود زنان باید ضابطه‌مند باشد/ ورود بانوان به ورزشگاه منع نمی‌شود
  • ۴ عادت مخرب که به‌تدریج جان شما را می‌گیرد
  • دبیر مجمع: انتخابات فدراسیون شطرنج اواخر تیر برگزار می شود
  • چرا برخی افراد سریع‌تر از دیگران می‌دوند؟
  • ۵۱ میلیون ایرانی گواهی‌نامه رانندگی دارند
  • برگزاری مجمع انتخابات هیات کشتی کهگیلویه و بویراحمد
  • چگونه در طول روز پر انرژی باشیم؟ 
  • این ویتامین را بخورید و این ورزش را انجام دهید؛ پوکی استخوان نمی‌گیرید
  • جشنواره «شو سواری» اسب کُرد در سقز
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان