Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-08@09:00:35 GMT

آموزش تکثیر و پرورش گیاه گلدار سینرر

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۷۵۸۱

آموزش تکثیر و پرورش گیاه گلدار سینرر

  گل سینر بومی جزایر قناری و دارای برگ‌های بزرگ قلبی شکل به رنگ سبز تیره با لبه دندانه دار است. گیاهی چند ساله نیمه خشبی که بطور معمول در گلخانه‌ها بصورت یک گیاه دو ساله پرورش داده می‌شود. بهترین رشد و نمو و گلدهی را در سال اول دارد.

مشخصات گیاه گلدار سینرر

نام سینرر
نام لاتین Cineraria
نام علمی Pericallis×hybrida
خانواده Asteraceae/Compositae
نام‌های دیگر سینرر
خواستگاه جزایر قناری

گیاهشناسی:

این گیاه بومی جزایر قناری و دارای برگ‌های بزرگ قلبی شکل به رنگ سبز تیره با لبه دندانه دار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهی چند ساله نیمه خشبی که بطور معمول در گلخانه‌ها بصورت یک گیاه دو ساله پرورش داده می‌شود. بهترین رشد و نمو و گلدهی را در سال اول دارد. این گیاه در رنگ‌های آبی، ارغوانی، صورتی، قرمز، بنفش و سفید وجود دارد. دارای انواع پاکوتاه و پا بلند است و ارتفاع گیاه حدود ۲۰ تا ۴۰ سانتیمتر است. در اغلب موارد گل‌ها سطح گیاه را کاملا می‌پوشانند.

ارقام دیگر:

رقم‌های این گیاه را به دو دسته grandiflora و multiflora تقسیم می‌کنند. گروه اول دارای گل‌های کمتر و درشتتری هستند و زودتر از اولی به گل می‌نشینند.

نیازها:

سینرر جزء گل‌های گلخانه سرد بوده و باید در شرایط خنک کشت شود. به سرما حساس بوده و کمترین دما برای آن ۷ درجه سانتی گراد است. برای گلدهی، تیمار با دما‌های پایین (کمتر از۱۵ درجه سانتیگراد) نیاز دارد. در رقم‌های مختلف این دما می‌تواند از ۱۸-۱۲ درجه سانتیگراد متفاوت باشد. دمای گلخانه‌ای که سینره در آن نگهداری می‌شود نباید از ۱۵ درجه سانتیگراد بیشتر شود، چون دمای بالاتر در تشکیل و تکمیل جوانه‌های گل اختلال ایجاد می‌کند. هنگام گلدهی سینره در ماه‌های بهار، برای جلوگیری از تابش آفتاب، ممکن است سایه دهی لازم داشته باشد و باید از تابش مستقیم آفتاب به آن جلوگیری شود. سینره در اثر آبیاری زیاد آسیب می‌بیند، اما آبیاری متوالی به دلیل سطح برگ گسترده آن ضروری است. به طور کلی نیاز آبی آن بالاست. رطوبت نسبی محیط باید بالا باشد و برای شاداب نگه داشتن گیاه در روز‌های آفتابی، لازم است که روی گیاه روزانه چندبار آب پاشی نمود. البته در فصل زمستان و هوای سرد، نیاز کمی به آب دارد و به ویژه از خیس کردن برگ‌های آن باید خودداری شود. از نیاز‌های دیگر این گیاه تهویه است. این گیاه نیاز به خاک قوی و سبک دارد و در این صورت، دیگر نیازی به کوددهی ندارد، به دلیل دوره سرمایی که این گیاه طی می‌کند، کود نیتروژنه با نیترات بالا توصیه می‌شود.

گند زدایی خاک و گلدان برای جلوگیری برخی از بیماری‌ها ضروری است از آنجا که شرایط محیطی بیشتر منازل گرم و خشک است، طول عمر سینره پس از خارج شدن از گلخانه اغلب کوتاه است. چنانچه این گیاه در دمای کمتر از۱۳درجه سانتیگراد، رطوبت بالا و محل آفتابی نگهداری شود، حداکثر طول عمر را خواهد داشت. بسته به رقم جهت گل آغازی باید دمای کمتر از۱۸ درجه سانتیگراد برای گیاهان فراهم شود. یک دوره سرمای۱۳-۱۰ درجه سانتیگراد به مدت ۶-۵ هفته برای گل آغازی و نمو گل کافی است. اما گل انگیزی در مدت دو هفته‌ای انجام می‌شود. گیاهان با سن ۸ تا ۱۰ هفته می‌توانند اثر سرما را درک کنند. پس از گل انگیزی که حدود ۶ هفته طول می‌کشد جهت نمو سریع دما را می‌توان افزایش داد.

فصل گلدهی:

حدود ۶ الی ۹ ماه پس از کاشت بذر به گل می‌رود. اغلب بذر‌ها طوری کشت می‌شود که در نوروز گل بدهد. زمان گلدهی از اواخر زمستان تا اواسط بهار است.

افزایش:

سینرر بطور معمول با بذر افزایش می‌یابد. بذر این گیاه خیلی ریز است و نباید بیش از ۱ الی ۲ میلی متر خاک روی آن ریخته شود. محل کاشت سایه دار و خنک باید باشد. دمای مناسب تندش بذر ۲۲-۲۰ درجه سانتیگراد است. پس از دو برگه شدن گیاهان را بازکاشت کرده و فواصل آن‌ها را بیشتر می‌کنند. سپس با بزرگتر شدن گیاهان آن‌ها را در گلدان‌های بزرگتر قرار می‌دهند. آمیخته خاکی باید سبک و قوی باشد.

آفات و بیماری:

از آفات مهم سینره شته، کنه، تریپس، مگس سفید و لارو‌ها است که باید با آن‌ها بصورت شیمیایی مبارزه کرد. ولی این گیاه به سم حساس است و نباید غلظت سم زیاد باشد. از بیماری‌های آن: پژمردگی ورتیسلیومی، رایزوکتونیا، پیتیوم است که با گندزایی خاک و استفاده از سموم قارچکش قابل کنترل است.

کشتزار پایگاه تخصصی آموزش کشاورزی و فروشگاه آنلاین کشاورزی بذر، کود، سم و ابزار آلات باغبانی.

منبع: کشتزار

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل پرورش گل و گیاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۷۵۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، عبدالحسین کلانتری، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در اختتامیه سیزدهمین جشنواره سراسری رسانه و نشریات دانشجویی اظهار کرد: جنبش دانشجویی در ایران و جهان تاریخچه قابل دفاعی دارد؛ تاریخچه‌ای در جهت کشف حقیقت، آزادی، استقلال که با ادبیات مختلف در اقصی نقاط عالم شکل گرفته و جان‌مایه آن حقیقت طلبی و آزادی خواهی است.

وی با اشاره به جنبش دانشجویی در فرانسه سال ۱۹۶۷ افزود: جنبش دانشجویی در آن سال از قلب اروپا و فرانسه و آمریکا تا جنبش‌های دانشجویی در دیگر کشور‌ها و حتی ایران در تقابل با رژیم منحوش شاه گسترده شد و جنبش دانشجویی در ایران در بدو انقلاب در جهت تثبیت آزمان‌های انقلاب تا کنون فعال بوده است.

استاد دانشگاه تهران تاکید کرد: این تاریخ پر افتخار ناشی از روح پاک و خداجوی جوانان است که در دانشگاه‌ها در پرتو اندیشه‌های متعالی صیقل خورده و به همین دلیل همواره مخاطب اصلی پیامبران و همه رهبران حقیقت جوی عالم جوانان بوده اند. البته این جنبش بعد از ۱۹۶۸ به اشکال مختلف سرکوب شد و نظام سرمایه داری با تمهیدات نهادی و سرمایه داری ابن جنبش را درون خود مضمحل کرد.

وی تاکید کرد: جنبش‌های دانشجویی دهه ۱۹۷۰ و ۱۹۸۰ دراروپا به تدریج به جنبش‌های سبک زندگی تبدیل شد و تکثیر اوقات فراغت و صنعت سرگرمی بسیاری از انرژی و توان‌های جوانان را در مسیر انحرافی سامان داد که این خواست دول سلطه بود و آرمان‌های بلند دانشجویی به حاشیه رفت.

کلانتری به وضعیت جنبش دانشجویی پس از پایان دفاع مقدس در ایرات اشاره کرد و افزود: انقلاب اسلامی در این میان اتفاق بزرگی بود و تاثیراتی در متن جامعه اروپا، خاورمیانه و ملل دنبال استقلال داشت و گذاشت؛ اما واقعیت این است که دولت پس از جنگ، روند عادی سازی روابط را در پیش گرفت و به این شکل بسیاری از پتانسیل و ظرفیت جنبش دانشجویی را به درون معطوف کرد و مانع از گسترش این ظرفیت عظیم شد.

معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد:، اما در طول تاریخ مسئله فلسطین همواره مسئله اصلی جنبش دانشجویی ایران و جهان بوده است و به رغم کاربست تمام ابزار‌ها برای سرکوب آن، امروزه مسئله غزه و فلسطین به مسئله محوری جریان لای دانشجویی دنیا تبدیل و مساله فلسطین محور بازسازی جنبش دانشجویان شده است و به تدریج بسط و گسترش خواهد یافت و تبدیل به جنبش ضد سلطه می‌شود که دامن غرب و آمریکا را می‌گیرد.

وی با طرح این سوال به سخنان خود ادامه داد که وظیفه ما در این کارزار رسانه‌ای دشوار چیست؟ و در پاسخ گفت: ما در شرایط نابرابر رسانه‌ای هستیم و در جبهه رسانه‌ای ضعف داریم. البته داشته‌های ما زیاد است؛ اما در مقایسه با جبهه دشمن با مالکیت اکثر پلتفرم‌ها (سکو‌های نشر اخبار) قابل مقایسه با توان و داشته‌های ما نیست. اما توان و داشته‌های ما در متن جوامع تکثیر شده و باید این امر را پاس داریم، توانی که فراتر از مناسبات در سطح رسمی و سازوکار‌های اداری است. دانشگاه‌ها وظیفه دارند تا هسته‌های مقا نت را با کارزار رسانه‌ای در متن جوامع تکثیر و هسته‌های مقاومت و حمایت از ملت فلسطین را شکل دهند.

کلانتری گفت: قطع و یقین نماد عقلانیت و مدنیت در متن دانشگاه‌ها مجموعه‌های رسانه‌ای و نشریات دانشجویی هستند، این هم به این علت است که اساسا نوشتار فضلی بر گفتار دارد و گفتار پیچیده بر احساسات است.

معاون فرهنگی وزیر علوم ادامه داد: نگاشتن همراه با تفکر و طمانینه است، عاقبت اندیشی در نوشتار بیشتر از گفتار است و مهار احساسات که گفتار را به خود می‌پیچد در نوشتار بسی کمتر است؛ بنابراین تلالو حقیقت در نوشتار بیش از گفتار است و باید این حقیقت طلبی و حقیقت جویی و حقیقت نگاری را پاس داشت.

وی افزود: دانشجویان این فضل را در نشریات خود تکثیر می‌کنند، نشریات عقلانیت را در دانشگاه تکثیر می‌کنند، اساسا کسی که اهل تفکر است، نمی‌تواند خشونت طلب باشد و صلح جو و حامی ارزش‌های اصیل انسانی و الهی نباشد؛ بنابراین باید چنین ظرفیت‌هایی را پاس داشته و قدردان آن‌ها باشیم، همچنین اخذ مجوز نشریات را بیشتر تسهیل کنیم تا هر اندیشه‌ای فرصت ارائه نقد و نظر خود را داشته باشد و فضایی برای گفت و گوی مکتوب و معقول باشد، اگر چنین کاری کنیم متن جامعه هم از این مواهب برخوردار خواهد شد.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم خطاب به دانشجویان نشریات دانشجویی گفت: خواهشمندم خط قرمز‌های خودساخته بنده و سایر مسئولان را کنار بگذارید و طاقت و تحمل خود را بالا ببرید، باید به جوانانی که امام و رهبری به آنها اعتماد کرده اند، اعتماد کنیم و از ظرفیت آنها استفاده کنیم.

انتهای پیام/

نادیا عابد

دیگر خبرها

  • آموزش کاشت گیاه کلزا در طزنج
  • در جنگ نابرابر رسانه‌ای قرار داریم/ دانشجویان نشریات دانشجویی، خط قرمزها را کنار بگذارند
  • تکثیر گاوهای پربازده با استفاده از فناوری تولید آزمایشگاهی جنین
  • دوره تربیت مربی درجه ۳ در استان ایلام برگزار می‌شود
  • پیش بینی جوی نسبتا آرام و پایدار بر آسمان کرمان
  • رگبار باران در نقاط مختلف کشور 
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • بارش باران از امشب در لرستان
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور