Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - يزد - ايرنا - روزنامه بشارت يزد، پنجشنبه 24خرداد 1397 در گزارشي در باره جايگزيني کولرهاي گازي به دليل مشکل کم آبي در استان نوشت: مصرف آب غيرمستقيم کولرهاي گازي 11 درصد بيشتر از کولرهاي آبي است.

در اين گزارش که توسط صالح مستوفيان تهيه شده آمده است: يزديها علي رغم داشتن تابستاني گرم و طاقت فرسا تنها به اشتياق رسيدن بوي پوشال کولر به مشام و آسودن در پناه بادي خنک و مرطوب با چاشني هندوانه، همواره چشم به راه تابستان مي شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما اين تمناي هرساله بواسطه بي آبي و مصرف بالاي آب در کولر هاي آبي با اما و اگرهاي بسياري مواجه شده و خالي از لطف نيست اگر بگوييم با گران شدن هندوانه هم ديگر اين تجديد خاطره تابستاني چندان به صرفه به نظر نمي رسد.
بنابر آمارهاي اعلام شده بيش از 400 هزار دستگاه کولر آبي در استان يزد وجود دارد که به گفته مديرعامل شرکت آب و فاضلاب استان با توجه به مصرف روزانه 400 ليتر آب، اين کولرها حدود 20 ميليون متر مکعب از آب شرب يزديها را نوش جان مي کنند!
اين موضوع در سالهاي اخير که منابع آبي استان به مرز بحران رسيده، آب انتقالي به يزد نيز با کاهش چشمگير و حتي با خطر قطع شدن روبرو شده و پروژه انتقال آب از خليج فارس هم فعلا در حد رويا باقي مانده باعث شده «مصرف بالاي آب توسط کولرهاي آبي و لزوم جايگزيني آن با کولرهاي گازي» به بحث روز يزديها بدل شود.
موافقان جمع شدن کولرهاي آبي که عمدتا از مسئولان چرخه آب استان هستند بر اين باورند که اولويت نخست بايد تامين آب شرب شهروندان براي آشاميدن و رفع نيازهاي بهداشتي آنان باشد و در جايي که مي توان با کولرهاي گازي هواي خنک را به تابستان آورد، بايد فاجعه بي آبي را دريابيم.
اما در مقابل مخالفان جايگزيني کولرهاي گازي به جاي آبي که مسئولان چرخه برق استان و برخي متخصصين آلرژي در اين گروه جاي دارند بر اين باورند اولا اقليم خشک يزد نيازمند رطوبت است و جايگزين کردن هواي سرد اما خشک کولرهاي گازي مي تواند تنفس و سلامتي مردم را در بلند مدت به خطر اندازد.
همچنين مخالفان جايگزيني کولرهاي گازي به جاي آبي معتقدند با توجه به اينکه اغلب برق کشور توسط نيروگاه هاي آبي و سوختي توليد مي شود، به فرض جايگزيني کولرهاي گازي در استان يزد، مصرف برق استان سرسام آور افزايش داشته که علاوه بر تحميل قبض هاي سنگين برق به شهروندان، توان تامين آن نيز وجود ندارد.
** انرژي خورشيدي، راه حل نهايي که فعلا گران است
البته برخي نيز راه ميان بري را پيشنهاد مي دهند و مي گويند از آنجا که بي آبي خطر اول استان است و با توجه به اينکه مصرف برق کولرهاي گازي سرسام آور، بهتر است در کنار کاهش تعرفه هاي برق يزد مطابق استان هاي جنوبي کشور، برنامه اي ضربتي براي توليد برق از طريق نيروگاه هاي خورشيدي در استان اجرا شود.
تا مردم با داشتن برقي ارزان بتوانند از کولرهاي گازي استفاده کنند.
هرچند موضوع توليد برق خورشيدي آنهم در سرزمين تاباني مثل يزد چند سالي است که در دستور کار قرار گرفته و قطعا در آينده بايد همانند ساير کشورها به صورت گسترده مورد استفاده قرار بگيرد اما در حال حاضر بواسطه گران بودن تجهيزات و هزينه هاي تعمير و نگهداري آن، چندان برق ارزاني نيست چرا که به گفته مديرعامل شرکت توزيع برق استان يزد، دولت در حال حاضر برق خورشيدي را چندين برابر قيمت برق نيروگاهي و آنهم براي حفظ محيط زيست خريداري مي کند و برق خورشيدي فعلا گران است.
** برنامه ريزي براي توليد ارزان برق خورشيدي
نماينده مردم يزد و اشکذر در مجلس يکي از مدافعان جايگزيني کولرهاي گازي با برق خورشيدي است در گفت و گو با روزنامه بشارت يزد اظهار داشت: کولرهاي آبي يکي از بزرگترين منابع مصرف آب شيرين در يزد هستند.
براي جلوگيري از مصرف اين حجم آب توسط کولرهاي آبي بحث جايگزيني اين کولرها با کولرگازي مطرح است که البته در مقابل ميزان مصرف برق بالا مي رود.
البته شرايط آبي استان به نحوي است که بايد مانند استان هاي جنوبي، تعرفه هاي برق کاهش پيدا کند تا بتوان از کولر گازي استفاده کرد.
سيد ابوالفضل موسوي بيوکي با اشاره به اهميت استفاده از نيروي خورشيدي در استان گفت: شايد مجبور باشيم پنل هاي خورشيدي را براي هر خانه نصب کنيم تا هر واحد مسکوني بصورت مستقل برق مورد نياز خود را توليد کند و مازاد اين توليد نيز ذخيره شود، اين برنامه بايد در زماني کوتاه اجرايي شود.
** کولرهاي گازي گران هستند!
موضوع ديگري که بايد در خصوص طرح جايگزيني کولرهاي گازي به عنوان يک ايراد آن در نظر گرفت، قيمت نسبتا گران کولرهاي گازي است.
بطور متوسط يک خانه با متراژ 120 متر را مي توان با يک کولر 7 هزار آبي خنک کرد که هزينه خريد آن چيزي در حدود يک ميليون تومان است.
حال اگر بخواهيم اين خانه را با کولر گازي خنک کنيم حداقل به 3 کولر براي اتاق خواب ها و همچنين سالن پذيرايي نياز داريم که اگر دلار را 4200 تومان فرض کنيم (فرضي شايد محال) رقمي در حدود 30 ميليون تومان يا بيشتر براي خريد اين کولرهاي گازي مورد نياز است.
بر اين اساس هر خانواده يزدي بايد سواي هزينه برق آن، مبلغ سنگيني براي اين جايگزيني خرج کند که در شرايط اقتصادي فعلي براي بخش وسيعي از جامعه امکانپذير نيست.
** مقايسه هزينه ها و شرايط کولرهاي گازي با کولرهاي آبي
در يک گزارش که توسط دفتر مديريت مصرف شرکت توزيع نيروي برق استان يزد در خردادماه امسال تهيه شده و براي اولين بار توسط بشارت يزد منتشر مي شود، ضمن بررسي مصرف آب و برق در کولرهاي آبي و گازي ثابت مي شود که هزينه سالانه يک کولر گازي بيش از 6.3 برابر يک کولر آبي است.
اگر ديگر نکات جالب در اين گزارش اين است که با توجه به مصرف عمده منابع آبي استان در بخش کشاورزي و صنعت، مصرف کولر هاي آبي يزد در حدود 1/0 درصد از کل مصرف آب استان است و در نتيجه با صرفه جويي در بخش کشاورزي يا صنعت مي توان اين ميزان نياز کولرهاي آبي را در استان تامين کرد.
موضوع مهم ديگر اين گزارش بالاتر بودن مصرف آب کولرهاي گازي نسبت به آبي است! مصرف آب کل در کولر آبي در حدود 26.5 متر مکعب در يک فصل است.
حال با توجه به مصرف آب غير مستقيم در کولر گازي (آبي که براي توليد برق استفاده مي شود) که 10 مترمکعب محاسبه شده و نياز يک واحد مسکوني به حداقل 3 کولر گازي، مصرف آب غير مستقيم آن به رقم 30 مترمکعب مي رسد که نشان مي دهد جايگزيني کولرهاي گازي باعث ايجاد بحران آبي بزرگتري مي شود.
موضوعي که محمدمهدي جواديان زاده، مديرعامل شرکت آب منطقه‌اي يزد نيز بدان اشاره کرده و گفته است: گرچه توصيه به استفاده از کولرهاي گازي در شرايط فعلي يزد داريم اما واقعيت اين است که کارشناسان معتقدند که در نهايت، آب و برق به هم وابسته هستند و براي راه‌اندازي نيروگاه ‌هاي جديد براي تامين مصرف کولرهاي گازي، بايد آب زيادي مصرف شود.
روزنامه بشارت يزد در گستره استان يزد منتشر و توزيع مي شود.
استان يزد 146 رسانه داراي مجوز دارد که از اين تعداد 104 مجوز براي نشريات مکتوب، 27 مجوز براي رسانه هاي برخط (خبرگزاري و پايگاه خبري) و 15 مجوز براي رسانه هاي الکترونيک - غيربرخط صادر شده است.
7532/ 2047/
@irnayazdd
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۷۴۷۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند

برای کاهش هزینه برق و جلوگیری از ورود فشار به شبکه توزیع برق بهتر است استفاده از این وسایل را کم کنیم یا زمان این استفاده را تغییر دهیم. همچنین توجه به برچسب انرژِی هنگام خرید ضروری است. علاوه بر این‌ها برای کنترل برق مصرفی هر وسیله نکاتی وجود دارد که تأثیر رعایت آن‎‌ها در قبض برق نشان داده می‌شود. کاماپرس با بررسی 5 دستگاه برقی پرمصرف در خانه، به بررسی راهکارهای کاهش مصرف برق می‌پردازد.

1- یخچال فریزر

یخچال‌فریزر وسیله‌ای است که به طور مداوم به جریان برق وصل است. بنابراین امکان کاهش استفاده یا تغییر زمان استفاده از آن وجود ندارد. اما برای کاهش مصرف برق یخچال راهکارهایی وجود دارد.

برای کاهش مصرف برق یخچال باید عملکرد آن را بهینه کنید:

فاصله دادن بین یخچال و وسایلی که گرما تولید می‌کنند مانند اجاق گاز و ماشین لباس‌شویی یا ظرف‌شویی مصرف برق را در این وسیله کاهش می‌دهد.

سالم و تمیز بودن نوار لاستیکی دور یخچال، قرار ندادن ظرف داغ در یخچال، باز و بسته نکردن مکرر آن و برفک‌زدایی مرتب از راهکارهایی است که مصرف برق آن را کاهش می‌دهد.

رعایت فاصله ده سانتی یخچال با دیوار و اطمینان حاصل کردن از تراز بودن آن در کنار سرویس سالیانه به سلامت یخچال و مصرف بهینه آن کمک می‌کند.

2- ماشین لباس شویی

ماشین لباسشویی نیز مانند یخچال یکی از وسایل خانگی پرمصرف است. خوشبختانه برای کاهش مصرف برق این دستگاه می‌توان استفاده از آن را به بعد از ساعات اوج مصرف موکول کرد اما این تنها راه کاهش مصرف برق این دستگاه نیست.

مهم‌ترین راه انتخاب برنامه شستشوی دستگاه دقیقا متناسب با حجم لباس روزانه است. ظرفیت بیشتر باعث مصرف برق بیشتر و ظرفیت کمتر باعث افزایش تعداد دفعات مصرف می‌شود.

تنها زمانی ماشین لباسشویی را روشن کنید که کاملا پر شده باشد.

استقاده از آب با دمای پایین‌تر مصرف برق دستگاه را کاهش می‌دهد.

اجرای برنامه‌ شست‌وشوی اقتصادی درج شده در دفترچه دستگاه روشی دیگر برای کاهش مصرف برق ماشین لباس‌شویی است.

3- ماشین ظرف‌شویی

برخلاف آن‌چه تصور می‌شود شست‌وشو با ماشین ظرف‌شویی هزینه کمتری نسبت به شست‌وشوی دستی دارد. زیرا هم آب کمتری مصرف می‌کند و هم انرژی کمتری صرف گرم کردن آب می‌شود. اما به‌هرحال مصرف بالای برق ماشین ظرف‌شویی غیرقابل انکار است. برای کاستن از مصرف برق ماشین ظرفشویی بهتر است این نکات را رعایت کنید:

تا قبل از پر شدن کامل دستگاه از روشن کردن آن خودداری کنید. شست‌وشو با نیمی از ظرفیت، مصرف برق دستگاه را دوبرابر می‌کند.

از آب ولرم با دمای حدودا 48 درجه استفاده کنید.

بعد از کار با دستگاه درب آن را باز بگذارید تا جریان هوا ظرف‌ها را خشک کند.

ناگفته نماند تمیز کردن نسبی ظرف‌ها پیش از قرار دادنشان در دستگاه، جز هدررفت انرژی ثمر دیگری ندارد.

4- کولر

گرمای هوا استفاده از کولر را اجتناب‌ناپذیر کرده است. اما با رعایت مواردی می‌توان مصرف این استفاده را بهینه کرد. از جمله این موارد کاهش دمای خانه با استفاده از پنجره مناسب، درزگیر و لامپ کم‌مصرف است. سایر موارد بستگی به نوع کولری دارد که از آن استفاده می‌کنید.

اگر کولر گازی دارید، رعایت این نکات برای کاهش مصرف برق ضروری است:

دستگاه را در محل مناسب نصب کنید. بهتر است پنل بیرونی در سایه قرار داشته باشد.

فیلتر کولر را به صورت دوره‌ای تعویض کنید.

سرویس سالیانه دستگاه را فراموش نکنید.

هنگام خرید، کولری با توان متناسب با متراژ خانه انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از متخصص کمک بگیرید.

درصورتی که از کولر آبی استفاده می‌کنید این موارد را در نظر داشته باشید:

در انتخاب پوشال مناسب دقت کنید.

به‌علت قرارگیری این کولر در محیط بیرون و تماس دائم با گردوغبار هوا تعویض مرتب پوشال‌ها، رسوب‌زدایی سوراخ ناودان و به‌طور کلی سرویس سالیانه دستگاه ضروری است.

بر روی کولر سایبان قرار دهید تا از اثر افزایش دما بر عملکرد دستگاه و مصرف برق آن جلوگیری شود.

خرید کولر مجهز به کلید هوشمند دارای نمایشگر دیجیتال شما را در جریان وضعیت دستگاه قرار می‌دهد.

5- اتو

خوشبختانه می‌توان زمان استفاده از اتو را به ساعات استراحت که فشار برق شبکه چندان بالا نیست موکول کرد. اما علاوه بر این، راهکارهای دیگری نیز برای کاهش برق مصرفی اتو وجود دارد.

استفاده از نرم‌کننده لباس مدت کار با اتو و بنابراین برق مصرفی آن را کاهش می‌دهد.

لباس‌ها را تقسیم‌بندی کنید؛ به این صورت که ابتدا با لباس‌های صاف‌تر شروع کنید و لباس‌های با چروک بیشتر را برای آخر کار که دمای اتو بالا رفته‌است بگذارید.

قدری پیش از اتمام کار، اتو را از برق بکشید تا بتوانید پیش از خنک شدن، بدون مصرف برق از حرارت دستگاه استفاده کنید.

رسیدن فصل گرما همواره با جهش در مصرف برق همراه است. همزمان با این افزایش مصرف نحوه محاسبه قیمت نیز تغییر می‌کند بهتر است با مدیریت هوشمندانه مصرف برق هم از خاموشی‌های دوره‌ای پیشگیری کنیم و هم هزینه اضافی به خود تحمیل نکنیم.

گفتنی است، ساعاتی از شبانه روز که مصرف برق به اوج خود می‌رسد، در شش ماه اول سال از ساعت ۱۳ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۴ و در 6 ماه دوم سال از ساعت ۱۸ تا ۲۲ است. بنابراین توصیه می‌شود در این ساعات در مصرف انرژی صرفه جویی شده و مصرف به صورت هوشمندانه مدیریت شود.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899434

دیگر خبرها

  • قبض این مشترکان برق ۲۴ برابر می‌شود
  • گلایه مددجویان بهزیستی از عدم تحویل کولر گازی
  • توانیر : قبض برق مشترکی که در تابستان از کولر گازی استفاده می‌کند بالای ٢ میلیون تومان پیش‌بینی می‌شود
  • میانیگن قبض برق مشترکان با کولر گازی بالای دو میلیون تومان می‌شود
  • قبض برق ۲ میلیون تومانی در صورت استفاده از کولر گازی
  • آموزش نصب کولر صنعتی آبی
  • افزایش ۶ برابری مصرف برق با استفاده از کولر گازی در مناطق معتدل
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟/ رقم احتمالی قبوض برق اعلام شد
  • قبض برق کسانی که کولر گازی دارند، چقدر افزایش می‌یابد؟
  • 5 لوازم خانگی که قبض برق شما را نجومی می‌ کنند