Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان کرمان از ابتدای دولت یازدهم به یکباره با حجم بالایی از پروژه های شهری مواجه شد که بعضا در استان های مجاور کرمان حداکثر دو ساله به اتمام می رسند اما این پروژه ها حالا پس از سال ها زخمی شده اند برپیکر شهر کرمان، مردم که حالا به وجود این پروژه های نیمه کاره عادت کرده اند این سوال را از خود می پرسند که دلیل کلنگ زنی برخی از این پروژه ها چه بوده و چه تاثیری برعمران شهری گذاشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این سوال مطرح است که وقتی پیمانکار توان به اتمام رساندن این طرح ها را نداشته و یا در تامین اعتبار مشکل وجود داشته چرا همه این طرح ها همزمان آغاز شده و اعتبارات به چه دلیل به صورت موردی هزینه نشده است.

از مهمترین پروژه های در حال ساخت شهر کرمان پروژه زیر گذر آزادی، پل غیر هم سطح چهار راه امیر کبیر، شهید بادپا، سیدی، پروژه گود خشت مال ها، احداث هتل بر ارتفاعات شهر کرمان و تله کابین است، اینها پروژه هایی بود که تا چند سال قبل جزو مهمترین سرفصل های عملکرد مسئولان حتی در سطح استانداری بود.

اکثر این پروژه ها پس از گذشت سال ها نیمه کاره هستند و به دلیل اینکه اکثر مدیرانی که آن ها را کلید زده اند، حالا دیگر در سمت سابق خود نیستند، مدیران کنونی شهرداری باید برای حل مشکلات اعتباری و موانع موجود بر سر راه این پروژه ها چاره اندیشی کنند.

این نگرانی هم وجود دارد که افتتاح برخی از این پروژه ها سرانجامی مثل پل ولیعصر داشته باشند و نتواند باری را از دوش ترافیک شهر کرمان بردارد و گاه خود نیز عاملی برای ترافیک شوند.

قبل از آغاز پروژه های حوزه شهری باید طرح های مطالعاتی لازم انجام شود و فکر شود که احداث پل ها و سازه های مختلف شهری چه تاثیری می توانند بر روی ترافیک و رفاه شهری داشته باشند

در این خصوص با شهردار کرمان به گفتگو نشستیم، وی در خصوص احداث این پروژه ها گفت: طبیعی است که قبل از آغاز پروژه های حوزه شهری باید طرح های مطالعاتی لازم انجام شود و فکر شود که احداث پل ها و سازه های مختلف شهری چه تاثیری می توانند بر روی ترافیک و رفاه شهری داشته باشند.

سید مهران عالم زاده افزود: علم ترافیک در دنیای کنونی نشان داده است که احداث سازه های این چنینی نمی تواند بار زیادی از دوش ترافیک شهری بردارد به عنوان مثال اتوبان همت در شهر تهران و یا اتوبان صدر پس از سال ها خود به عامل ترافیک تبدیل شده اند چون تمام خودروهایی که از معابر مختلف تردد می کردند همه به سمت این سازه ها جذب می شوند و در نهایت ترافیک بیشتر می شود.

شهریور ماه پروژه آزادی زیر بار ترافیک می رود

شهردار کرمان بیان کرد: با این وجود شهرداری کرمان تمام تلاش خود را برای اتمام طرح هایی که از قبل آغاز شده اند به کار می گیرد و پیش بینی می شود با توجه به اقداماتی که صورت گرفته است پروژه آزادی به صورت کامل حداکثر تا شهریور ماه به اتمام برسد و همچنین پروژه پل سیدی هم حداکثر طی ماه های آینده به اتمام می رسد و به دلیل طولانی شدن روند ساخت در سال های گذشته، توجه ویژه برای بهره برداری از این پروژه شده است.

وی تاکید کرد: آنچه که مسلم است باید قبل از کلنگ زنی هر پروژه شهری مطالعات و کارشناسی لازم به خصوص در بحث ترافیک انجام شود تا سرمایه گذاری هایی که در شهر انجام می شود به عینه در راستای رفاه مردم و روان شدن ترافیک تاثیرگذار باشد.

معابر سطحی پروژه به جز محور بهمنیار به آزادی آزاد شده است که کار این محور هم در حال انجام است و مهمترین مشکل ما در این پروژه آزادسازی املاک در همین خیابان است

وی در خصوص پروژه میدان آزادی نیز گفت: معابر سطحی پروژه به جز محور بهمنیار به آزادی آزاد شده است که کار این محور هم در حال انجام است و مهمترین مشکل ما در این پروژه آزادسازی املاک در همین خیابان است.

عالم زاده بیان کرد: آب های زیر سطحی شهر کرمان یک چالش عمده در مسیر اجرای این پروژه هستند که با بتن ریزی گسترده ای که در حال انجام است این مشکل نیز به زودی برطرف خواهد شد.

وی گفت: پیش بینی ما برای افتتاح پروژه حداکثر تا شهریور ماه است هر چند که پیمانکار مرداد ماه را نیز به عنوان تاریخ اتمام قطعی اعلام کرده است.

مردم با پرداخت به موقع عوارض شهرداری را در توسعه شهر همراهی کنند

وی به مشکلات مالی شهرداری کرمان اشاره کرد و بیان داشت: مردم باید برای عمران شهری کرمان کمک کنند و این کار با پرداخت به موقع عوارض انجام می شود، در این صورت است که شهر توسعه پیدا می کند.

شهردار کرمان بیان کرد: ترجیح می دهیم برای آینده طرح ها با آینده نگری تعریف و اجرا شود، در حال حاضر اتمام طرح های نیمه تمام از دوره های قبل در دستور کار قرار دارد.

تغییر استاندار هیچ تاثیری بر روند اجرای طرح ها نمی گذارد

وی در خصوص احتمال مختل شدن اجرای طرح ها با تغییر استاندار گفت: این طرح ها از قبل هم با محوریت شهرداری انجام می شود و در حال حاضر نیز با تمام توان روند تکمیل طرحها ادامه دارد.

محمد سلیمانی، کارشناس ارشد عمران شهری در گفتگو با مهر می گوید: آنچه که طی سال های اخیر در کرمان روی داده است تلاشی برای خروج شهر کرمان از رخوت و رکودی است که سال ها گرفتارش بوده است، اما به نظر می رسد در برخی از این پروژه های طرح های مطالعاتی با دقت انجام نشده است.

وی بیان کرد: به عنوان مثال اجرای پل سیدی پروژه ای هزینه بر است که از ابتدا روند کار به درستی پیش نرفته و در نهایت کاربرد این پل نیز در سطحی نیست که بتواند بار قابل توجهی از ترافیک را از دوش کمربندی شهر بردارد. در واقع به سادگی می شد طرح های دیگر و کم هزینه ای را در این بخش از کمربندی شهر ایجاد کرد.

وی ادامه داد: اصولا در علم ترافیکی روز دنیا ایجاد پل های روگذر و زیر گذر و میادین کمتر مورد توجه قرار می گیرد در مقابل سعی می شود با اجرای طرح هایی مانند تعریض معابر، توسعه حمل و نقل عمومی و نوسازی و ایجاد جذابیت در سازه های شهری شهرها را توسعه یافته کنند.

وی گفت: پس از احداث پل ولیعصر دیده می شود که این پل عملا موجب ایجاد ترافیک در معبر شمالی – جنوبی در شهر شده است ضمن اینکه قوسی که در بخش شمالی این پروژه ایجاد شده است نیز در کنار عدم پیش بینی دور برگردان موجب ترافیک قابل توجه در چهار راه خورشید شده است.

کرمان ساختاری سنتی دارد و وقتی پای حرف های گردشگران می نشینیم همین ساختار ساده شهری و عدم فروش تراکم و سادگی موجب جذب گردشگران شده است

وی بیان کرد: در کلان شهرها شاهد تسریع در اجرای طرح های عمران شهری هستیم اما می بینیم که مدیران فعلی شهرداری  میراث دار طرح هایی شده اند که سال ها بر زمین مانده اند و پیمانکار نیز در اجرای طرح هایی مانند پل امیرکبیر و پل شهید بادپا به کندی عمل می کند.

وی ادامه داد: کرمان ساختاری سنتی دارد و وقتی پای حرف های گردشگران می نشینیم همین ساختار ساده شهری و عدم فروش تراکم و سادگی موجب جذب گردشگران شده است، باید همین ساختار را حفظ اما زیباسازی کنیم و شهر را از حالت خموده خارج کنیم، متاسفانه بسیاری از طرح های بزرگ سرمایه گذاری بخش خصوصی در شهر نیز مدت هاست راکد هستند در صورتیکه مدیران باید حمایت لازم را از سرمایه گذاران انجام دهند تا دیگران هم به سرمایه گذاری در کرمان ترغیب شوند.

سلیمانی بیان کرد: البته در سال های اخیر کارهای خوبی در کرمان شروع شده است که تاکید می کنم قبل از اجرای چنین طرح هایی باید اقدامات مطالعاتی را با جدیدت بیشتری انجام دهیم و درنهایت کارشناسانی که این طرح ها را تایید می کنند باید جوابگو باشند.

وی به وجود بافت تاریخی در کرمان خبر داد و بیان کرد: کرمان در کار شهر یزد و کاشان بافتی تاریخی دارد که از آن به عنوان چاه نفت کرمان نام برده شده است، این چاه نفت مدت هاست به حال خود رها شده و متاسفانه هنوز هیچ اقامتگاه سنتی در کرمان ایجاد نشده است و این جای تعجب دارد.

مردم شهر کرمان باید بدانند که اجرای طرح های عمرانی در کنار مسائلی فنی که دارد نیاز به حمایت مردم نیز دارند، نگهداری و حفاظت از زیر ساخت های شهر کرمان که در سال های اخیر توسعه یافته است و همچنین پرداخت به موقع عوارض شهری می تواند کمکی موثر به مسئولان شهرداری کرمان باشد که با مشکلات مالی متعدد مواجه هستند.

کد خبر 4322068

منبع: مهر

کلیدواژه: استانداری کرمان شهرداری کرمان راهپیمایی روز قدس بوشهر گرگان عید سعید فطر مشهد شهرکرد ماه مبارك رمضان روز جهانی قدس شیراز یاسوج خرم آباد نماز عید سعید فطر استانداری کرمانشاه صنایع دستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود

رئیس اداره هوشمندسازی ترافیک اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهری معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان گفت: در حوزه حمل‌ونقل از مدل مشارکت استقبال و هفته آینده دو قرارداد همکاری در قالب همین مدل امضا می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، فرزاد قریشی امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در برنامه پنجشنبه‌های فناور (فصلی نو در حمایت از زیست بوم فناوری)، ارزش آفرینی از دارایی‌های دیجیتال در حوزه‌های حمل‌ونقل و ترافیک، اصفهان کارت اظهار کرد: داده‌ها در حوزه حمل‌ونقل آن هم در حوزه مدیریت شهری از مهم‌ترین بخش‌ها است.

وی افزود: از این داده‌ها به نحو احسن نمی‌توانیم استفاده کنیم و این نقص وجود دارد، اما راهکار حل چالش این است که داده به‌صورت عام در اختیار تمام استفاده کنندگان قرار گیرد.

رئیس اداره هوشمندسازی ترافیک اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهری معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان با بیان اینکه همیشه سعی کردیم داده‌ها را به صورت باز در اختیار بخش‌های مختلف قرار دهیم و از سوی دیگر با مجموعه‌هایی که داده در حوزه حمل‌ونقل دارند، همکاری کنیم، گفت: دو سال پیش تفاهم‌نامه ای را با مسیریاب نشان امضا کردیم، بر اساس این همکاری هر گونه اطلاعاتی که نیاز دارند در اختیار آنها قرار دادیم و مقرر شد آن‌ها هم در راستای روان سازی ترافیک با مدیریت شهر همکاری کنند.

قریشی با اشاره به چهار سیاست کلی در حوزه حمل‌ونقل و ترافیک تصریح کرد: در همه حوزه‌ها داده‌هایی داریم که می‌توان برای رسیدن به این اهداف از آن استفاده کرد.

وی با اشاره به چالش‌ها و نیازهای این بخش افزود: برای نمونه برای مکان‌یابی دوربین ثبت تخلفات سرعت در سطح شهر و بهینه‌سازی موقعیت در راستای کاهش هزینه‌ها داده‌هایی موجود است که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند برای تحقق این نیاز به ما کمک کنند.

رئیس اداره هوشمندسازی ترافیک اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهری معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان تصریح کرد: تبلیغات در محیط‌ها و المان‌های ترافیکی سطح شهر از دیگر موضوعاتی است که می‌توانید در راستای افزایش بهره وری و درآمد به کمک مدیریت شهر بیایید.

قریشی گفت: در حوزه حمل‌ونقل از مدل مشارکت استقبال می‌کنیم، هفته آینده دو قرارداد همکاری در قالب همین مدل امضا می‌کنیم، اگر شرکت‌های دانش‌بنیان پیشنهادی داشته باشند که از نظر شهری و اقتصادی برای مدیریت شهر و حوزه حمل‌ونقل مؤثر و کمک رسان باشد از آن استقبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: اصفهان نخستین حوزه حمل‌ونقل شهری در کشور بود که حمایت از استارتاپ ها و شرکت‌های دانش‌بنیان را آغاز کرد، البته این حمایت برکات بسیاری به همراه داشت که مدل مشارکت بخشی از همین روند است.

رئیس اداره هوشمندسازی ترافیک اداره کل مطالعات و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک شهری معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری اصفهان ادامه داد: در این راستا با معاونت علمی ریاست جمهوری نیز توافق کردیم که آن‌ها هم از طرح‌های دانش‌بنیان حمایت کنند، البته سعی کردیم برای مجموعه‌های نوپا دانش‌بنیان که رزومه ندارند اما دارای گروه‌های خلاق هستند، راه حلی پیدا کنیم تا برای همکاری زودتر به نتیجه برسیم.

کد خبر 747851

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار پروژه نیمه تمام استانی در کشور وجود دارد
  • امسال بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام حوزه راهسازی پایان می یابد
  • برتری رم در ادامه بازی نیمه‌ تمام با حضور آزمون
  • ادامه دیدار نیمه‌تمام اودینزه - آاس رم؛ حضور سردار آزمون در ترکیب رسمی
  • استقبال از «مدل مشارکت» در حوزه حمل‌ونقل/ هفته آینده ۲ قرارداد همکاری مشارکت امضا می‌شود
  • تکمیل پروژه‌های نیمه تمام مدارس تیران در دستور کار قرار گیرد
  • محور‌های بزرگراهی برای متخلفان نا امن می‌شود
  • استفاده از الگوهای نوین مشارکتی در پروژه‌های شهری اصفهان
  • خاندوزی: تمام بدهی های کشور به بانک توسعه اسلامی را تسویه کردیم
  • جزئیات تغییرات طرح ترافیک جدید در پایتخت/ طرح «زوج و فرد» حذف می شود؟