Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-04@23:14:45 GMT

جامعه‌شناسی که اهل محافظه‌کاری نبود

تاریخ انتشار: ۲۷ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۱۸۰۵۱

جامعه‌شناسی که اهل محافظه‌کاری نبود

زنده یاد قانعی راد در عرصه کنکاش و پردازش علمی و ارائه نظرات خود، اهل محافظه‌کاری نبود و بسیار «صریح» و «متعهدانه» نقطه‌نظرات خود را ابراز می‌کرد تا بتواند در مسأله‌ها راهگشایی کند. دکتر غلامرضا ظریفیان استاد دانشگاه تهران

ایران آنلاین / گروه اندیشه:

مرحوم دکتر قانعی‌راد از معدود جامعه‌شناسانی بود که کاملاً با جامعه‌شناسی ایران آشنایی و نسبت به آن احاطه داشت و مسأله اساسی او «جامعه ایرانی» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این رو، تمام هم و غم خود را معطوف و مصروف به شناخت مسائل جامعه می‌کرد. وی از جمله متفکرانی بود که «جامعه‌شناسی معطوف به دانش» را در ایران تقویت کرد، بویژه در زمان مسؤلیتش در انجمن علمی جامعه‌شناسی ایران، ساختارهای «جامعه‌شناسی معطوف به دانش» را رشد داد. به‌واقع، دوران مدیریت او یکی از پربارترین و طلایی‌ترین دوران‌ انجمن‌جامعه‌شناسی ایران است که موفق به تأسیس ساختارهای مهمی هم در عرصه جامعه‌شناسی و هم در علوم بین‌رشته‌ای شد.

6 ویژگی مهم در مورد دکتر قانعی‌راد بین اهالی نظر مورد وفاق است؛
 نخست آنکه، بشدت اهل علم و دانستن بود و هر روز دانش خود را تقویت کرده و گسترش می‌داد، از این جهت، هر روز با مباحث جدید از سوی او مواجه می‌شدیم.
دوم اینکه، متفکر عمیقی بود و سعی می‌کرد به کنه مسأله‌ها رجوع کند و درک عمیقی از آنها به‌دست آورد.
سوم اینکه، علوم را در درون خود حبس نمی‌کرد و از جمله صاحبنظرانی بود که یافته‌های خود را به رایگان و بدون هیچ چشمداشتی در اختیار دانشجویان، صاحبنظران و کنشگران اجتماعی و سیاسی قرار می‌داد. مرحوم قانعی‌راد اهل بخشش علمی بود و به تعبیر دینی، زکات علمش را بخوبی می‌پرداخت.
نکته چهارم، در عرصه کنکاش و پردازش علمی و ارائه نظرات خود، اهل محافظه‌کاری نبود و بسیار «صریح» و «متعهدانه» نقطه‌نظرات خود را ابراز می‌کرد تا بتواند در مسأله‌ها راهگشایی کند.
نکته پنجم، اندیشمندی نبود که تنها بر یافته‌های خود بسنده کند، اهل «مشارکت علمی» بود و اساساً دانش را در «گفت‌وگو» و «بهره‌گیری از «میدان بین‌الاذهانی» جست‌وجو می‌کرد و در مجموعه فعالیت‌های او دامنه وسیعی از گفت‌وگو به چشم می‌خورد.
نکته ششم، مرحوم قانعی‌راد در کار علمی خود بسیار منظم و جدی بود. به همین دلیل توانست توفیقات علمی بسیاری کسب کند و دانشجویان خوبی را پرورش دهد. در عین جدیت، صمیمیت و محبت در بیان، زبان و رفتارش موج می‌زد. او به مخاطبان و دانشجویانش بسیار احترام می‌گذاشت.
رفتن او برای بسیاری از کسانی که توانایی علمی او را می‌شناختند، ضایعه بس بزرگ و شوک‌آوری است؛ چرا که درست در زمانی از دنیا رفت که به دانش، تعهد، صراحت و نوع مدیریتش نیازمند بودیم. جای او در فضای علمی- فکری ما خالی خواهد ماند.

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۱۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالفضل افشارفرد گفت: جامعه جراحان ایران همزمان با برگزاری چهل و پنجمین کنگره علمی سالیانه، چهلمین سالگرد تأسیس جامعه جراحان را نیز با افتخار اعلام می‌کند.

وی با بیان اینکه جامعه جراحان یکی از قدیمی ترین و عظیم‌ترین تشکل‌های علمی گروه پزشکی است و از سال ۱۳۶۳ فعالیت خود را با برگزاری کنگره‌های علمی سالیانه آغاز کرده، افزود: در کنگره امسال از مشارکت ۱۶ انجمن علمی و تخصصی برخوردار هستیم که برنامه‌های خود را طی هفته پیش رو در هشت سالن مختلف مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران اجرا خواهند کرد.

افشارفرد گفت: جامعه جراحان ایران نیز در سالن اصلی طی پنج روز برپایی کنگره برنامه‌های علمی متنوعی خواهد داشت که در این برنامه‌ها ۱۸ میزگرد (پانل) و چهار سخنرانی کلیدی اجرا می‌شود.

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران افزود: سعی شده موضوعات روز و مبتلابه رشته‌های جراحی، بیشتر مورد توجه قرار گیرد تا همکاران رشته‌های مختلف فرصت تبادل نظر داشته باشند.

استاد پیشکسوت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه انجمن‌های علمی در سالن‌های فرعی برنامه‌های اختصاصی و تعیین شده خود را با حضور اعضا اجرا می‌کنند، ادامه داد: امیدواریم برنامه‌های علمی کنگره امسال، موجب توجه ویژه و افزایش رضایتمندی همکاران رشته‌های مختلف قرار بگیرد.

دبیر اجرایی جامعه جراحان ایران با بیان اینکه امسال چهل و پنجمین کنگره علمی سالیانه جامعه جراحان ایران ۱۷ تا ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار خواهد شد، گفت: سال ۱۳۶۳ با همت بزرگان رشته‌های مختلف جراحی، جامعه جراحان ایران تشکیل شد و از آن زمان به طور سالانه یک کنگره بزرگ در تهران و یک کنگره میان دوره‌ای به همت شاخه‌های استانی در شهرهای مختلف کشور برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه هدف از برگزاری این کنگره تبادل اطلاعات علمی و تکنیک‌های جراحی میان همکاران جامعه جراحان در رشته‌های مختلف است، تاکید کرد: ضمن مطرح شدن مسائل علمی و پزشکی که در نهایت به نفع بیماران و جامعه خواهد بود، مشکلات جراحان کشور به ویژه جراحان جوان نیز مطرح خواهد شد.

افشارفرد گفت: جامعه جراحان ایران نماد جراحان کشور است و از تمامی همکاران در رشته‌های گوناگون جراحی تقاضا دارم در این همایش بزرگ شرکت کرده و توان علمی و اجتماعی خود را مطرح کنند.

وی در پایان گفت: ثبت نام برای کسب امتیاز بازآموزی این کنگره به صورت آنلاین برقرار است و روز کنگره نیز امکان ثبت نام وجود دارد ولی بهتر است همکاران هر چه سریع‌تر به طور آنلاین ثبت نام کنند.

کد خبر 6095623 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • پیام تسلیت استاندار مازندران در پی درگذشت نخبه مازندرانی
  • رئیس انجمن جامعه شناسی ایران: پروژه یکدست‌سازی همه جا شکست خورده است/ هر روز شکاف‌های عمیق‌تری بین ایدئولوژی حاکمیت با مردم می‌بینیم/ گروه‌های مختلف مردم به همدیگر احترام می‌گذارند
  • تبیین سیره امام صادق(ع) برای جامعه نیاز است
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • نقش مهم معلمان در ساختن آینده جامعه
  • چرا کاربست‌های پژوهشی در جامعۀ ایران زمینه زدوده هستند؟
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • جوان‌ها باعث پیشرفت‌های علمی بزرگ ایران هستند
  • ایثارگران میدان‌داران واقعی حکمرانی جمهوری اسلامی ایران هستند
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری