Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش معتقد است برای تحقق عدالت آموزشی و همچنین بالا رفتن توسعه یافتگی در کشور، باید سرمایه گذاری دولتی برای تحقق نرخ بالای پوشش پیش دبستانی صورت بگیرد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، نبود یکپارچگی آموزشی که از مهدهای کودک در کشور آغاز می شود یک چالش قابل بررسی است. مهدهای کودک مجوز خود را از سازمان بهزیستی می گیرند و از سال ۹۵ سیاستگذاری های آموزشی اش به عهده آموزش و پرورش و معاونت ابتدایی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سوی دیگر مهدهای کودک به صورت ساختاری مجوز خود را از مرکز غیردولتی آموزش و پرورش می گیرند اما زیر نظر معاونت ابتدایی فعالیت می کنند و هر دوی این مقاطع مهدکودک و پیش دبستانی در کشور ما اجباری نیست. باز به نوعی سرباز زدن بسیاری از این مراکز از مفاد آموزشی که برایشان تعریف شده باعث می شود دانش آموزان پایه اول در کشور ما از مدرسه به مدرسه، از منطقه به منطقه و از استان به استان در سطوح متفاوت آمادگی آموختن الفبا را آغاز می کنند. برخی دانش آموزان خواندن و نوشتن را پیش از مدرسه یاد می گیرند و برخی که در مناطق دو زبانه هستند پیش از رسیدن به کلاس اول و اجباری شدن تحصیل، شاید حرف زدن به زبان فارسی را نیز نیاموخته باشند.

در حال حاضر ۷۰ درصد نرخ پوشش پیش دبستانی در کشور داریم که پیش از دولت یازدهم این نرخ ۳۸ درصد بود

رضوان حکیم زاده معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش در گفت‌وگویی درباره مقطع پیش دبستانی و اینکه این مقطع یک سال زیرمجموعه مراکز غیر دولتی قرار گرفت و خسارت هایی خورد و آمار پوشش پیش دبستانی در کشور پایین آمد، گفت: خوشبختانه در حال حاضر پیش دبستانی در ذیل معاونت ابتدایی قرار دارد اما نگرانی شما قابل درک است. من یک مثال در باب اهمیت پیش دبستانی و نقشی که در توسعه کشورها ایفا می کند می زنم. اگر به آمارهای جهانی که مراجعه کنیم می بینیم آمار پوشش پیش دبستانی چه میزان در توسعه یافتگی نقش ایفا می کند. در واقع وقتی به نرخ پوشش دبستان در کشورهای توسعه یافته و نیمه توسعه یافته و توسعه نیافته می رسیم، این آمار معنا دار نیست و عموما نرخ بالاست. اما در پیش دبستانی کشورهایی که در رتبه بندی بالای توسعه قرار دارند نرخ پوشش پیش دبستانی آنها بالای ۹۰ درصد و حتی ۱۰۰ در صد است. ما در حال حاضر ۷۰ درصد نرخ پوشش پیش دبستانی در کشور داریم که پیش از دولت یازدهم این نرخ ۳۸ درصد بود. الان در مناطق محروم و دو زبانه به خاطر حمایت دولت گاه این نرخ پوشش به بالای ۹۰ درصد می رسد.

وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری دولتها در امر آموزش از آموزش ابتدایی تا آموزش عالی در کشورهای توسعه یافته جهت معکوس دارد به این معنا که سرمایه گذاری دولتی در پایه های پایین تر بیشتر از آموزش عالی است، بیان کرد: ممکن است بهترین دانشگاه های دنیا پولی باشند اما در کشوری مانند فرانسه که طرح اجباری شدن آموزش از سه سالگی آغاز شده و دو سال اول را رایگان کرده اند می بینیم به طور کلی حمایت و سرمایه گذاری در سنین پایین برای امر آموزش بیشتر است. اگر ما به دنبال توسعه می گردیم اینها نشانه های روشنی بر این امر است.

پوشش غیر دولتیها در طول تحصیل ۱۲ درصد جمعیت دانش آموزی است

حکیم زاده همچنین تصریح کرد: در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری آمده است که از مهد کودک تا دانشگاه اهمیت دارد و در در واقع ایشان به مهدهای کودک نیز اشاره و تاکید کرده اند. همچنین در سند تحول بنیادین اولین راهکار در پیشرفت آموزش را تحقق پیش دبستانی ذکر کرده اند و اینکه باید دولتی باشد. در واقع دو دسته پیش دبستانی دولتی و با مشارکت مردم و غیر دولتی ذکر شده است. نکته اینجاست که در حال حاضر ۱۲ درصد جمعیت دانش آموزی ما در مقاطع بعد از پیش دبستانی در غیردولتی تحصیل می کنند پس اگر قرار باشد پیش دبستانی تعمیم پیدا کند آیا می تواند صد در صد غیردولتی باشد؟ این یک تناقض آموزشی می شود.

معاون آموزش ابتدایی اظهار کرد: الان بالای ۷۰ درصدی که به پوشش پیش دبستانی رسیده ایم با حمایت دولت بوده است اما نگرانی ما این است که با تمام این تلاش ها درگیر حواشی شویم. اگر حمایت دولتی را برداریم و به بخش خصوصی واگذار شود همانطور که در سال ۹۰ این اتفاق افتاد و شاهد یک سقوط در جذب نوآموزان بودیم، خصوصا برای مناطق محروم و دو زبانه حتما آمار خود را از دست می دهیم. در مناطق عشایری و محروم که بخش خصوصی پیش دبستانی نمی زند. بخش های حاشیه ای شهرها باید مرکز توجه ما باشد چرا که هم جمعیت دانش آموزی بالایی دارد و هم فقر فرهنگی و اقتصادی آنجا مشاهده می شود.

وی ادامه داد: یکی از درخشان ترین بخش در کارنامه آموزشی دولت این است که در استان هایی مثل ایلام و خوزستان ما این نرخ پوشش را به بالای ۹۰ درصد رسانده ایم. تنها شاخصی در امر آموزش که در سیستان و بلوچستان از شاخص کشوری بالاتر است، نرخ پوشش پیش دبستانی است که ۸۰ درصد است. یا در خراسان شمالی این نرخ از ۸ درصد به ۸۰درصد رسیده است.

به اجباری شدن این مقطع اعتقاد داریم

حکیم زاده در پاسخ به این سوال که چرا پیش دبستانی اجباری نمی شود، گفت: ما به اجباری شدن این مقطع اعتقاد داریم. اگر این دوره مهم تربیت و شکل گیری شخصیت را که با رشد شناختی بچه های این زمانه همراه هست از دست بدهیم و برایش برنامه نداشته باشیم، خسارت بزرگی برای جامعه است. اما ما محدودیت منابع را داریم. مطلوب ما اجباری شدن است اما در این صورت باید رایگان نیز بشود. اما به خاطر محدودیت ها دولت مایل است از مشارکت مردم استفاده کند تا منابع را در جاهایی هزینه کند که محروم یا دوزبانه هستند. بله ما دانش آموزانی داریم که وقتی کلاس اول می روند زبان فارسی به گوششان نخورده و در موقعیت نابرابر با بقیه تحصیل را آغاز می کنند.

وی در ادامه به تشریح برخی فواید پیش دبستانی پرداخت و بیان کرد: جالب است بدانید در استان های دو زبانه و مناطق محروم که پیش دبستانی آمارش بالا رفته، ۱۱ درصد کاهش تکرار پایه را داشته ایم و یا در پژوهش دیگری نشان داده شده میانگین نمرات پایان متوسطه کسانی که پیش دبستانی را گذرانده اند به شکل معناداری بالاتر از دیگران است.

منبع:‌مهر

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۴۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس گفت: رویکرد و نگاه شورای ششم، توسعه متوازن و عدالت‌محور شهر است و با تعریف پروژه‌های مختلف و تخصیص ۵۰ درصد از بودجه عمرانی شهر به این مناطق، به دنبال این هستیم که مناطق کم‌برخوردار در مشهد نداشته باشیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، موسی‌الرضا حاجی‌بگلو، ظهر امروز_ هشتم اردیبهشت_ در نشست خبری خود با اصحاب رسانه، به مناسبت‌های پیش رو اشاره داشت و پیشاپیش هفته شوراهای اسلامی شهر و روستا، روز معلم و روز کار و کارگر را تبریک و تهنیت گفت.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در ادامه این نشست، پاسخگوی سوالات خبرنگاران بود.

حاجی‌بگلو برهمین اساس، در پاسخ به سوال خبرنگاری درخصوص مسدود شدن حساب‌های بانکی شهرداری مشهد، گفت: مسدود شدن حساب‌های بانکی در ادوار گذشته هم سابقه داشته و سال قبل هم شاهد بودیم که ریشه در حساب‌های فیمابین شهرداری مشهد با بانک مربوطه داشت.

وی افزود: این مسدود شدن در شرایطی اتفاق افتاد که شهرداری از این بانک، ۳ هزار میلیارد تومان مطالبات دارد؛ در عین حال، به لحاظ حقوقی این موضوع را پیگیری نکردیم و درحال حاضر هم مشکلی وجود ندارد.

حاجی‌بگلو درخصوص جایگاه و اهمیت شهر مشهد هم تصریح کرد: مشهد شهر زیارتی است و برهمین اساس، تمهیدات مختلفی را اندیشیده‌ایم؛ یکی از مهمترین موضوعات، بودجه زیارت و حاشیه شهر بوده که محقق نشده است و برای تصویب و اجرایی شدن آن، باید مطالعات لازم انجام و روال قانونی آن طی شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس، در پاسخ به خبرنگار دیگری پیرامون رسانه، گفت: نگاه شورای ششم به حوزه رسانه، نگاه ویژه‌ای است و اصحاب رسانه را از خود می‌دانیم و همیشه خود را پاسخگوی آن‌ها می‌دانیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: این رویکرد حمایتی درخصوص رسانه‌هاست و نه «فیک‌نیوزها» که مدعی رسانه هستند؛ به چنین افرادی اهمیت نمی‌دهیم و اجازه توهین به دیگران را هم ندارند.

وی درخصوص روزنامه شهرآرا هم گفت: نسبت به این روزنامه، انتقاداتی داشتیم و در تذکرات مختلف این موضوع را مطرح کردیم؛ مؤسسه شهرآرا هم این نقطه نظرات و دغدغه‌ها را مدنظر قرار داد و امروز این مجموعه به عنوان یک رسانه بسیار قوی شناخته می‌شود.

رایگان شدن خدمات اتوبوسرانی، محور دیگر صحبت‌های خبرنگاران در این جلسه بود که حاجی‌‎بگلو افزود: براساس مصوبه شورای اسلامی شهر، در سال ۱۴۰۱، ۱۰ خط اتوبوسرانی در حاشیه شهر مشمول ۹۰ درصد تخفیف شد.

حاجی‌بگلو اظهارکرد: علاوه بر این، در سال ۱۴۰۲ هم طرح رایگان کردن اتوبوس به تصویب رسید، اما کمیته انطباق فرمانداری آن را رد کرد ولی در عین حال، تابع قانون هستیم.

خبرنگار دیگری از تفریغ بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری مشهد سوال کرد و حاجی‌بگلو در این خصوص گفت: تفریغ بودجه ۱۴۰۱ در صحن علنی شورای شهر به تصویب رسید اما نسبت به این مصوبه مخالف بودم و نیازمند بررسی بیشتر داشت.

حاجی‌بگلو افزود: در گزارشات دریافتی پیرامون تفریغ بودجه ۱۴۰۱، برخی مبالغ پرداختی به یک فهرست ۱۰۰ نفره نامشخص بود؛ گزارش حسابرسی هم ایراداتی را نشان می‌دهد، اما هرآنچه قانون تصمیم بگیرد، تابع خواهیم بود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون تعرفه بهای خدمات شرکت «تات»، تصریح کرد: این بهای خدمات، سال گذشته کاهش یافت؛ در سال ۱۴۰۳ مجاز بودیم که این تعرفه‌ها را براساس نرخ تورم افزایش دهیم ولی این تعرفه‌ها حدود ۲۵ درصد افزایش یافت که کمتر از میزان تورم است.

خبرنگار دیگری هم در این جلسه به نام‌گذاری خیابان طبرسی جنوبی به نام مبارک امام‌جواد (ع)، اشاره داشت و پیگیر این مصوبه شد که حاجی‌بگلو در این خصوص گفت: این مصوبه در کمیته انطباق فرمانداری تأیید نشده و نام‌گذاری انجام نمی‌شود.

رویکردهای شورای ششم پیرامون حمایت از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی محور دیگر سوالات خبرنگاران در این نشست خبری بود و حاجی‌‎بگلو افزود: شورای شهر و مدیریت شهری، حامی سرمایه‌گذاری است ولی برخی قوانین در این حوزه داریم که دست‌وپا گیر شده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس تصریح کرد: آنچه مسلم بوده این است که جذب سرمایه‌گذار تنها به شهرداری و مدیریت شهری محدود نمی‌شود.

یکی دیگر از خبرنگاران پیرامون طرح سوال از شهردار نکاتی را مطرح کرد و حاجی‌بگلو در پاسخ گفت: این موضوع در دستورکار جلسه علنی آتی شوراست ولی به لحاظ آئین‌نامه‌ای این موضوع وجاهت قانونی ندارد چراکه شهرداری باید ظرف ۱۰ روز از طرح سوال، پاسخگویی کند؛ در عین حال، مشکل خاصی برای طرح سوال و پاسخگویی نداریم و هر عضوی می‌تواند مجدد طرح سوال داشته باشد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در پاسخ به سوالی پیرامون بهره‌برداری از فاز یک خط ۳ مترو هم اظهار کرد: این پروژه تا هفته دولت درصدد هستیم که بهره‌برداری شود و همه اهتمام مدیریت شهری نیز بر این بوده است که تا پایان سال ۱۴۰۴ حفاری تونل‌های خطوط قطارشهری مشهد به اتمام برسد و وارد فاز تجهیز و آماده‌سازی شویم.

یکی دیگر از خبرنگاران از اقدامات مدیریت شهری در حاشیه شهر سوال پرسید و حاجی‌بگلو گفت: عملکرد و اقدامات شورای ششم و شهرداری در این دوره، در حاشیه شهر، به اذعان مردم و مدیران، عملکرد مطلوبی بوده است.

وی افزود: سعی ما بر این بوده است که شیب خدمت را به سمت حاشیه شهر و مناطق کم‌برخوردار ببریم و با جدیت پیگیر افزایش سرانه‌های خدماتی، ورزشی، فرهنگی، اقتصادی و عمرانی بوده‌ایم تا در این شهر، مناطق کم‌برخوردار نداشته باشیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: براساس همین نگاه بوده که نیمی از بودجه عمرانی شهرداری در اختیار مناطق کم‌برخوردار و حاشیه شهر قرار گرفته است و پروژه‌های زودبازده یک و دو را هم اجرایی کردیم؛ امیدواریم دولت و دستگاه‌های اجرایی دیگر نیز در این خصوص سهم و نقش خود را ایفا کنند.

وی گفت: حتی مطالبات شهرداری از دولت نیز پرداخت نمی‌شود؛ مطالباتی که امروز این عدد به حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان رسیده و حداکثر اگر ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومان آن محقق شود.

مطالبات پیمانکاران شهرداری دیگر محور سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران بود و حاجی‌بگلو در این خصوص افزود: شهرداری مشهد حدود ۴ هزار پیمانکار دارد و آن‌ها را قلب تپنده اجرایی شهرداری می‌دانیم.

حاجی‌بگلو تصریح کرد: این پیمانکاران، سال‌های سال است که با شهرداری در تعامل بوده و نسبت به مدل پیمانکاری شهرداری نیز اشراف دارند.

وی گفت: تأخیر در واریزی مطالبات پیمانکاران همیشه بوده ولی هیچ‌گاه شاهد به این شکل نبوده که پیمانکاری نتواند طلب خود را وصول کند؛ همه سعی ما بر این بوده که تا نیمه اول امسال، تمامی بدهی‌های به پیمانکاران را تسویه کنیم.

حاجی‌بگلو بخش دیگری از صحبت‌های خود را به پروژه‌های زودبازده اختصاص داد و افزود: طی سه سال اخیر حدود دو هزار میلیارد تومان اعتبار برای این پروژه‌ها تعریف کردیم که با خواست و مطالبه شهروندان هزینه و پروژه‌ها اجرا می‌شوند؛ این سیاست‌گذاری نیز در راستای تحقق توسعه متوازن و عدالت‌محور شهر مشهد بوده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر مشهد مقدس در ادامه صحبت‌های خود با بیان اینکه عملکرد و اقدامات شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، با وجود محدودیت منابع، عملکرد بسیار مطلوبی بوده، گفت: شهردار مشهد هم براساس ارزیابی‌های مختلف صورت گرفته، عملکرد رضایت‌بخش و به مراتب قوی‌تر از قبل داشته است.

یکی دیگر از محورهای سوالات مطرح شده از سوی خبرنگاران، تشریح سیاست‌گذاری‌ها و اقدامات شورای شهر و مدیریت شهری درخصوص توسعه به شرق بود که حاجی‌بگلو در این خصوص اظهارکرد: به مرور زمان این موضوع را پیگیر هستیم و برنامه‌ریزی‌های مختلفی در این زمینه صورت گرفته است.

حاجی‌بگلو در پایان با تقدیر از خبرنگاران، گفت: بسیاری از پروژه‌های نیمه‌تمام شهر مشهد و استان به واسطه همین مطالبه‌گری واقعی و درست و به‌جای اصحاب رسانه به ثمر رسیده است؛ امیدواریم بتوانیم شهری زنده و با نشاط برای زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی داشته باشیم.

کد خبر 748410

دیگر خبرها

  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • رشد ۸ درصدی توسعه متوازن رشته‌ای/ شرکت ۲۷ هزار نفر در امتحانات نهایی خرداد ماه
  • بودجه مناسب برای بروزرسانی تجهیزات فنی‌و‌حرفه‌ای مهاباد در نظر گرفته می‌شود
  • توسعه متوازن و عدالت‌محور، نگاه شورای ششم به مسائل شهری
  • سطح اعتبار سنجی تسهیلات خرد دقیق‌تر می‌شود+ فیلم
  • سنجش کلاس اولی‌ها و پیش‌دبستانی‌ها تا پایان اردیبهشت ادامه دارد
  • لزوم عدالت‌محوری در توسعه شهرها/ شورای اسلامی شهر، صدای مردم است
  • دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • عبدالحسین خسروپناه: عدالت آزمونی در سازمان سنجش تحقق پیدا کرده است
  • نهادینه کردن عدالت آموزشی از اهداف مجموعه مدارس «صدرا» است