Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - سنندج - ايرنا - مدير حفظ نباتات جهاد کشاورززي کردستان گفت: آفت برق زدگي و زردي محصول نخود به 9 هزار هکتار از مزارع زير کشت اين محصول در اين استان خسارت وارد کرد.

محمد غفوري روز يکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: اين آفت مخصوص سال هاي مرطوب (پربارش) است و مي تواند هشت تا 10 درصد به محصول مزارع نخود آسيب وارد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: هر چند امسال به دليل بارش مناسب بهاره در برخي از مزارع نخود ميزان توليد تا 2.5 برابر در مقايسه با سال هاي قبل افزايش يافته اما اين آفت خسارت چهار تا پنج درصدي به محصول وارد کرده است.
غفوري تاکيد کرد: آفت برق زدگي هيچ درمان موثري ندارد و کشاورزان نخود کار بايد قبل از کاشت محصول، بذر را ضدعفوني مي کردند تا از بروز اين آفت جلوگيري شود.
وي يادآور شد: با توجه به اينکه سال هاي مرطوب مانند امسال هر چند سال يک بار است و کشاورزان در سال هاي خشک کمتر با اين مشکل مواجه هستند، لذا هنگام کشت محصول توجه چنداني به ضدعفوني بذر ندارند.
وي گفت: اين بيماري در مناطق نخودکاري ايران وجود دارد و در مناطق معتدل و گرم تر بيشتر ديده مي شود و در مزرعه نخود قسمتي مثل اين است که صاعقه زده باشد و محصول زرد و خشک شده به نظر مي رسد.
اين بيماري در مزرعه بصورت لکه اي ديده مي شود و بارندگي شديد سبب پخش اسپور قارچ و شيوع شديد آلودگي مي شود.
مدير زراعت جهاد کشاورزي کردستان نيز گفت: امسال در بيش از 101 هزار هکتار از مزارع اين استان، نخود به 2 صورت پاييزه و بهاره کشت شده است.
محمدصالح احمدي افزود: هر چند سطح زير کشت اين محصول در مقايسه با 110 هزار هکتار سال قبل حدود 9 هزار هکتار کاهش يافته اما پيش بيني برداشت کاهش محسوسي در مقايسه با 34 هزار تُن سال قبل ندارد.
وي اظهار داشت: از مجموع 101 هزار هکتار زير کشت نخود استان، 2 هزار هکتار به صورت پاييزه (انتظاري) کشت شده که ميزان توليد در مزارع پاييزه 2 برابر بهاره است.
در کردستان 2 رقم سفيد و قرمز نخود معمولا در اوايل بهار کشت و برداشت آن نيز در تير ماه و به صورت دستي (غيرمکانيزه) انجام مي شود.
استان کردستان داراي يک ميليون و 220 هزار هکتار اراضي کشاورزي شامل 896 هزار و 235 هکتار اراضي ديم ( 88 درصد) و 121 هزار اراضي آبي (12 درصد) است.
از ابتداي سال زراعي جاري تاکنون 552 ميلي متر بارندگي در استان ثبت شده که اين مقدار در مقايسه با 448 ميلي متر سال گذشته 24.6 درصد و در مقايسه با 492 ميلي متر بارندگي ميانگين بلند مدت 12.8 درصد افزايش پيدا کرده است.
ميانگين سالانه بارش باران در استان کردستان بيش از 540 ميلي متر معادل 2 برابر ميانگين کشوري است.
3020/9102
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۴۴۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزکردستان،استاندار کردستان در نشست با اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و شهردار این شهر اظهار داشت: ۲ هکتار از ۲۰ هکتار زمین مسکونی که شهرداری از راه و شهرسازی طلب دارد باید ظرف ۶ ماهه نخست امسال بازگردانده شود و به مرور مابقی این مطالبه نیز بازگردد.

زارعی کوشا اظهار داشت: اعضای شورا و شهرداری باید مسائل و و اختلاف نظر‌ها را در جلسات خود حل کنند و با طرح این مشکلات در رسانه‌ها حاشیه سازی نکنند.

وی در ادامه افزود: اختصاص ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه تقاطع تکیه چمن از سوی سازمان برنامه ریزی استان رقم مناسبی است که تا کنون ۱۲۰ میلیارد ریال آن تامین شده است.

حبیبی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کردستان نیز در این نشست به طلب شهرداری از دستگاه‌های اجرایی به ویژه سهم شهرداری از اراضی الحاقی اشاره کرد و گفت: از آغاز به کار دولت سیزدهم حتی یک مترمربع تغییر کاربری بدون اینکه سهم شهرداری پرداخت شود صورت نگرفته است.

عسکری فرماندار سنندج هم بر ضرورت ساماندهی دستفروشان، و ایجاد پارکینگ طبقاتی و همچنین ساماندهی نیرو‌های شهرداری تاکید کرد.

ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری‌ها مطلبی بود که محمدی رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان کردستان هم در این جلسه بر آن تاکید کرد و گفت حمایت‌های لازم در این زمینه انجام خواهد شد.

در ادامه رضایی رئیس شورای شهر سنندج هم با گلایه از کم کاری ادارت متولی فرهنگ در برنامه‌های گرامیداشت هفته سنه از نام گذاری بلوار ننله به نام آرمان بنفشی جوان فدارکار سنندجی خبر داد.

شهردار سنندج نیز با بیان اینکه امسال براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته ۶۰ هکتار فضای سبز به سرانه فضای سبز شهر سنندج اضافه می‌شود گفت: طرح ساماندهی وانت‌های میوه فروش از ۱۵ اردیبهشت ااجرا خواهد شد.

دیگر خبرها

  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود
  • پیش‌بینی تولید ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول بهاره در خراسان رضوی 
  • مبارزه علیه سن مادر در ۱۸ هزار هکتار از مزارع رزن
  • مبارزه شیمیایی با آفات مزارع گندم و جو مازندران
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • تکلیف استاندار کردستان به دستگاههای اجرایی برای پرداخت مطالبات شهرداری
  • ۱۵۴ هزار هکتار مزارع گندم و جو مازندران مبارزه شیمیایی شد
  • مبارزه با سن مادر غلات در بیش از ۲۵ هزار هکتار از مزارع اسدآباد
  • مقایسه پوشش‌های بیمه شخص ثالث در شرکت‌های مختلف در سال ۱۴۰۳
  • سطح زیرکشت کلزا در آذربایجان‌غربی ۲ برابر شد/پیش‌بینی برداشت حدود ۱۲ هزار تنی