Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-07@02:50:52 GMT

ارکیده وحشی در خانه پرورش بدهید

تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۲۷۱۴۸

ارکیده وحشی در خانه پرورش بدهید

   اگر شما هم یکی از طرفداران پر و پاقرص ارکیده‌ها هستید، می‌دانید که این گیاهان جنس‌ها و گونه‌های بسیار زیادی دارند. امروز می‌خواهیم به نقل از فوت و فن روش پرورش ارکیده وحشی یا “Goodyera” را به شما یاد دهیم.

ارکیده وحشی یا “گودایرا” دارای ۲۵ گونه ارکیده است که به خاطر شکل خاص گل‌ها بسیار محبوب است. پیدا کردن این گیاه در هر جایی از کره زمین که هستید آسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ارکیده وحشی در هر جایی پیدا می‌شود، از آفریقا و آمریکا گرفته تا جزیره‌های دور افتاد. اما با وجود این پراکندگی گستره، به دلایل بسیاری مانند جنگل زدایی، شاید نتوان آن را به راحتی پیدا کرد.

برگ‌های گیاه به صورت خزنده رشد می‌کنند و در نهایت رشدشان به سمت خورشید متمایل می‌شود.

با توجه به اینکه این گونه به طور گسترده در همه جای این دنیا پخش است، اما باز هم پیدا کرد آن در گلفروشی‌ها و گلخانه‌ها سخت خواهد بود چرا که همانطور که گفتیم این گیاه به طور گسترده نابود شده است.

اگر نتوانستید خود گیاه ارکیده وحشی را پیدا کنید، می‌توانید دانه آن را بکارید.

شرایط رشد


– نور

مطمئن شوید این گیاه را در معرض مقدار زیادی نور خورشید قرار نمی‌دهید. چرا که در این حالت نوک برگ‌ها می‌سوزد و شاخسار قهوه‌ای می‌شوند. اکثر گونه‌هایی گیاه ارکیده وحشی که در جنگل‌های شمال آمریکا یافت می‌شوند، نور کم را ترجیح می‌دهند. مانند آن دسته از گیاهانی که در کف جنگل‌ها یافت می‌شوند. پس شرایط نوری گیاه در خانه هم باید مانند شرایطی باشد که در طبیعت دارد.

– آبیاری

خاک ارکیده وحشی را مرطوب نگه دارید و اجازه ندهید در بین دو آبیاری به طور کامل خشک شود. اما قبل از آبیاری مطمئن شوید سوراخ‌های زهکش گلدان باز و به اندازه کافی هستند. اگر سوراخ‌ها ناکافی بودند، به وسیله میخ، دریل یا هر شئ دیگری، تعدادی سوراخ به کف گلدان اضافه کنید.

اگر بعد از مدتی مشاهده کردید برگ‌ها پژمرده شده اند، احتمالا گیاه در حال پوسیدگی است.

– دما

دمای مورد نیاز در گونه‌های مختلف متفاوت خواهد بود، اما این گیاه در کل سرما را تحمل نخواهد کرد.

– خاک

خاکی با زهکشی خوب، خاک مناسب برای کاشت ارکیده وحشی است. در هنگام تهیه خاک مناسب مقداری مواد ارگانیک مانند پیت هم به آن اضافه کنید تا تغذیه گیاه بهتر شود.

– کود دهی

گیاه را به وسیله یک کود متعادل و رقیق شده کود دهی کنید. اگر گیاه بعد از مدتی شروع به گلدهی کرد، کود دهی را افزایش دهید.

تکثیر
ارکیده وحشی از طریق ریزوم رشد می‌کند و می‌توان آن را به وسیله تقسیم ریزوم هم تکثیر کرد.

برای تکثیر به روش تقسیم ریزوم، ابتدا صبر کنید تا گیاه به اندازه کافی رشد کند. زمانی که گیاه به اندازه کافی بزرگ شد، اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. خاک قدیمی اطراف ریشه گیاه را به آرامی با دست جدا کنید و مواظب باشید که در این مرحله به ریشه‌های گیاه آسیبی نرسانید. حالا با احتیاط ریزوم گیاه را به ۲ یا چند تکه تقسیم کنید و به هر بوته هورمون رشد بزنید و آن را در گلدانی کوچکتر به صورت جداگانه، که از قبل با خاک تازه پر شده باشد، بکارید. اگر تکثیر گیاه طول کشید ناامید نشوید، این گیاه به راحتی تکثیر نمی‌شود.

تعویض گلدان


اگر ارکیده وحشی را درون گلدان نگهداری می‌کنید، گیاه را هر ساله تعویض گلدان کنید. اگر گیاه علائم استرس مانند بیرون زدن ریشه‌ها از گلدان و برگ ریزی را نشان داد، گلدان آن را عوض کنید. در هنگام تعویض گلدان ارکیده وحشی بسیار دقت کنید تا به سیستم ریشه‌ای گیاه آسیب نزنید چرا که در این صورت گیاه از بین می‌رود.

در کل زمانی که گیاه بسیار بزرگ شده بود و رشد زیادی کرده بود، زمان تعویض گلدان آن فرا رسیده. در این هنگام ابتدا اجازه دهید خاک گلدان گیاه اندکی و نه به طور کامل خشک شود. سپس به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید، خواهید دید که گیاه به راحتی از داخل گلدان خارج می‌شود. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. منبع: فوت و فن 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل و گیاه پرورش گل و گیاه ارکیده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۲۷۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن

در ایران، گیاهی خودرو و بسیار مفید وجود دارد که هم اکنون در فصل رویش آن هستیم. این گیاه نه تنها در آشپزی کاربرد دارد بلکه به عنوان دارو نیز مصرف می‌شود.

«شنگ»، گیاهی خودرو و مفید از خانواده کاسنیان، از اردیبهشت تا تیر در مناطق کوهستانی ایلام ایران می‌روید. با فرا رسیدن بهار و پایان سرما، این گیاه خوراکی و دارویی سر از خاک بر می‌آورد.

به گزارش فرطب، شنگ که با نام‌های دیگری همچون آلاله شنگ، ریش بز خالدار، اشلنگ، یمنیه، قندرون، سنسفیل، تسلسفیل، اسپلنج، اسفلنج و یملیک شناخته می‌شود، به دلیل خواص بی‌شمارش، محبوبیت زیادی دارد. در ادامه این مقاله، به تفصیل به بررسی خواص و کاربردهای این گیاه پرداخته‌ایم.

خواص دارویی گیاه شنگ در طب سنتی

گیاه شنگ که در طب سنتی استفاده‌های فراوانی دارد، در درمان زخم‌های گوارشی و مشکلات ریوی مفید است. به دلیل داشتن خواص قابض، در درمان خونریزی‌های رحمی و دستگاه تنفسی و همچنین برخی انواع اسهال کاربرد دارد. پودر گل و ریشه شنگ برای تسریع در التیام زخم‌های چرکی و سوختگی‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد، و ریشه آن برای سم‌زدایی بدن به کار می‌رود.

مصرف شنگ: خواص و کاربردهای آشپزی و درمانی

شنگ را می‌توان به شکل جوشانده استفاده کرد یا از برگ‌های آن برای ساخت ضماد به منظور درمان زخم‌ها بهره برد. ریشه این گیاه که خواص اصلی آن را داراست، به صورت دم‌کرده مصرف می‌شود، گرچه طعم تلخ آن ممکن است کمی ناخوشایند باشد. پزشکان طب سنتی، ریشه و برگ‌های خشک شده‌ی شنگ را پودر کرده و برای استفاده‌های خارجی با دیگر ترکیبات گیاهی مخلوط می‌کنند.

غذاهای محلی ایران با استفاده از شنگ

آش شنگ به عنوان یک غذای سنتی ایرانی با سبزی کوهی شنگ تهیه می‌شود که شامل موادی چون نخود، لوبیا چیتی، عدس، نمک، فلفل، کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و سیر است و طعمی عالی دارد. شنگ همچنین به عنوان چاشنی در سالادها و سایر غذاها استفاده می‌شود. شنگ‌پلو، که با تفت دادن شنگ خردشده با پیاز و گوشت قیمه و ادویه تهیه می‌شود، پس از آبکشی با برنج مخلوط و دم کشیده می‌شود، نمونه‌ای دیگر از غذای محلی پرطرفدار است.

جمع بندی

گیاه شنگ، با خواص دارویی و غذایی فراوان، یکی از گیاهان خودروی محبوب در طب سنتی ایران است. این گیاه در درمان زخم‌ها، مشکلات گوارشی و ریوی به کار می‌رود و همچنین به عنوان یک ماده غذایی مغذی در آشپزی سنتی ایران، به خصوص در تهیه آش و شنگ‌پلو، استفاده می‌شود. افزایش آگاهی نسبت به فواید این گیاه می‌تواند به بهبود سلامت عمومی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • انسان‌ها قبل از عصر کشاورزی چه می‌خوردند؟
  • خواص گیاه معجزه گر شنگ و روش مصرف آن
  • روستای بدون بیکار در مازندران
  • روستای بدون بیکار با پرورش گل در مازندران
  • ویتامین های مهم برای گیاهان آپارتمانی
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • مصرف این نوع قارچ‌ها باعث از کار افتادن کبد می شود
  • آمده‌ایم که بمانیم!
  • انواع قارچ‌های خطرناک را بشناسید
  • هشدار اورژانس ؛ این قارچ‌های خطرناک را مصرف نکنید