Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-"ما قوی ترین نیروی زمینی و هوایی را در آفریقا ایجاد می‌کنیم ...ما باید نیروی دریایی‌مان را در آینده بنا کنیم." زمانی که اریتره در سال ۱۹۹۳ استقلال خود را بدست آورد، اتیوپی، همسایه این کشور ناگهان دریافت که به هیچ ساحلی دسترسی ندارد. از این رو در اقدامی منطقی نیروی دریایی این کشور را منحل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما هم اکنون این کشور درحال بازنگری این تصمیم است و مانورهای اخیر این کشور در منطقه نشان می‌دهد که اتپوپی برای دستیابی به پایگاهی دریایی در حال بررسی اوضاع همسایگانش است.

ابی احمد، نخست وزیر اتیوپی، اخیرا در تلویزیون دولتی این کشور گفت: "ما قوی ترین نیروی زمینی و هوایی را در آفریقا ایجاد می‌کنیم ...ما باید نیروی دریایی‌مان را در آینده بنا کنیم."

این اظهارات او حاکی از بلندپروازی های این کشور برای ایجاد نیروی دریایی است، اما طرح های او برای دستیابی به چنین هدفی هنوز آشکار نشده است. تلاش اخیر اتیوپی برای بستن قراردادهایی با همسایگانش که به دریا راه دارند حاکی از آن است که برنامه‌هایی در راه است.

پشت پرده چیست؟

پس از جنگ مرزی شدید بین اتیوپی و اریتره که از ۱۹۹۸ تا ۲۰۰۰ طول کشید، فرصت زیادی برای اتیوپی پیش نیامده تا بتواند از بنادر اریتره همانند قبل استفاده کند. از این رو این کشور مجبور شده تا جایگزینی در این مورد پیدا کند.

اتیوپی اخیرا توافقی برای استفاه از بندر جیبوتی امضا کرده است. براساس این توافق این کشور در حال حاضر حدود ۹۵ درصد از واردات و صادراتش را از این طریق انجام می‌دهد.

روبا مگیرسا، مسئول کمپانی بارگیری و خدمات لجستیکی اتیوپی به بلومبرگ گفته است از آن جایی که نیروی دریایی چندین کشور خارجی در جیبوتی مستقر هستند، این مسئله باعث نگرانی اتیوپی شده است.

آمریکا، چین، ژاپن و فرانسه پایگاههایی نظامی در جیبوتی دارند.

آقای روبا گفته: "ما نگران هستیم که در آینده حتی جیبوتی خود نتواند درباره سرنوشتش تصمیم گیری کند و این مسئله کاملا برای اتیوپی یک تهدید بشمار می رود."

به گفته آقای روبا یک نیروی دریایی می تواند همچنین به محافظت از یازده کشتی تجاری اتیوپی در دریای سرخ که منطقه ای "بسیار بی ثبات " است، کمک کند.

این کشتی‌های تجاری در حال حاضر در جیبوتی مستقر هستند و از این کشور به بنادری در کشورهای حوزه خلیج فارس، چین، هند، کره، ژاپن، سنگاپور، آفریقای جنوبی و اندونزی می روند.

اتیوپی همچنین هنوز یک موسسه دریایی غیرنظامی دارد که همه ساله بیش از ۵۰۰ مهندس دریایی و افسر در رشته های فنی در آن جا آموزش می بینند.

ایجاد یک نیروی دریایی مستلزم سرمایه گذاری‌های مالی هنگفت، آموزش طولانی مدت نیرو و همچنین پایه گذاری یک پایگاه دریایی است.

از زمان روی کار آمدن دولت ابی احمد در اتیوپی، او برای دسترسی به بنادر سودان و با هدف کاهش هزینه بنادر، قراردادهایی را با این کشور امضا کرده است.

اتیوپی همچنین با جمهوری سومالی لند توافقی امضا کرده که به موجب آن به بندر بربرا دسترسی داشته باشد. براساس این توافق ، این کشور قصد دارد تا از مرزش به این بندر جاده‌ای احداث کند.

روابط نزدیک به اریتره

ابی احمد همچنین لحن آشتی جویانه‌ای را برای حل اختلافات با دشمن دیرینه کشورش، اریتره در پیش گرفته است. به گفته نخست وزیر اتیوپی این دو کشور "نه تنها منافع مشترک بلکه از نظر خونی هم به هم وابسته هستند."

وزیر اطلاع رسانی اریتره قبلا به بی بی سی گفته بود که روابط بین دو کشور تا زمانی که اتیوپی نیروهایش را از"مناطق اشغالی" خارج نکند، بهبود نخواهد یافت.

بهرحال رابطه با اریتره بعید بنظر می رسد به آن حدی برسد که اتیوپی یک بار دیگر بتواند به بنادر عصب و مصوع اریتره متکی باشد. علاوه بر آن، بلندپروازی‌های دریایی اتیوپی می تواند زنگ خطری برای اریتره باشد.

یک دیپلمات سابق اتیوپی به بی بی سی گفته که نگرانی‌های امنیتی و ژئو پلوتیکی می تواند عاملی برای طرح ایجاد نیروی دریایی از سوی این کشور باشد.

به گفته این دیپلمات حق اتیوپی برای استفاده از آب‌های بین المللی به معنای ضرورت ایجاد یک پایگاه دریایی است.

این دیپلمات کنیا، جمهوری سومالی لند و جیبوتی را از مکان‌های احتمالی ایجاد این پایگاه می داند.

یک نیروی دریایی امکان پذیر است؟

تیموتی واکر، کارشناس دریایی، هشدار می دهد که دهه‌ها طول خواهد کشید تا اتیوپی یک واحد دریایی کامل داشته باشد.

به گفته آقای واکر" بسیاری از کشورهای آفریقایی، نیروی دریایی کاملی ندارند. اگر به شاخ آفریقا نگاه کنید، قدرت های بزرگ جهان، آن هایی هستند که در آن جا حضور دارند."

"حوادث ثبت شده از دزدان دریایی و ستیزه جویی در منطقه، سرمایه گذاری برای ساخت یک نیروی دریایی را از پایه توجیه نمی کند."

با وجود این، ظاهرا اتیوپی برطرح هایش برای ایجاد نیروی دریایی مصمم است.

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 اتیوپی نیروی دریایی رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۳۵۸۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا

یمن در حمایت از غزه با آغاز حملات خود در ۳۱ اکتبر و انجام ده‌ها عملیات پس از آن، تلاش‌های آمریکا و انگلیس را برای شکستن محاصره تحمیل شده بر رژیم صهیونیستی در سراسر دریای سرخ ناکام گذاشت و این عملیات حتی از ناکام گذاشتن این تلاش‌ها فراتر رفته و صنعا در پی حماقت ائتلاف آمریکایی با انجام حملات به مناطق مختلف یمن، کشتی‌های آمریکایی و انگلیسی را نیز به دایره اهداف خود افزود تا به نوعی این غول‌های نظامی را تحقیر و بازدارندگی را به آنها تحمیل کند.

به گزارش ایسنا، سایت انصارالله یمن در یادداشتی در این باره نوشته است: عملیات نظامی ارتش یمن تحت عنوان «فتح موعود» با هدف قرار دادن ناوگان دریایی رژیم صهیونیستی و کشتی‌های در حال حرکت به سمت بنادر فلسطین اشغالی تشدید شد و طی برهه اخیر شاهد مجموعه‌ای از حملات منحصر به فرد در مناطق مختلف دریای سرخ و دریای عرب و همچنین در اقیانوس هند بودیم و اخیرا نیز نیروی هوایی یمن به واسطه یک موشک زمین به هوا پهپاد آمریکایی MQ۹ را رهگیری و سرنگون کرد و علاوه بر این موارد حملات موشکی نیز به مواضع رژیم صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین انجام شده است.

نیروهای مسلح یمن با حملات مستمر خود تأکید می‌کنند که در دفاع از یمن و در تأیید موضع خود در قبال حمایت از ملت مظلوم فلسطین به اقدامات نظامی بیشتر علیه تمام اهداف متخاصم ادامه می‌دهند و در همین راستا تلاش مستمری برای گسترش و تقویت عملیات در اقیانوس هند وجود دارد و این عملیات‌ها به شکلی است که طبق گفته «عبدالملک بدرالدین الحوثی» رهبر انصارالله یمن هرگز در ذهن و محاسبات آمریکایی‌ها، انگلیسی‌ها و صهیونیست‌ها و شاید هیچ یک از کشورهای جهان جای نداشت.

پهپاد ساقط شده ام‌کیو-۹

بر اساس محاسبات صورت گرفته، میزان عملیات هدف قرار دادن کشتی‌های مرتبط با رژیم صهیونیستی معادل هر دو روز یک کشتی است و همین مسئله منجر به کاهش حضور نیروی دریایی آمریکا شده و بسیاری از ناوهای آن عقب‌نشینی کرده و در حومه دریای سرخ مستقر شده‌اند.

این وقایع به وضوح نشان دهنده قدرت جبهه دریایی یمن و ضعف نیروهای آمریکایی در حفاظت از ناوبری رژیم صهیونیستی در صحنه عملیات است. آمریکا حتی مجبور شد بخشی از نیروهای دریایی خود را خارج کند و طبق گزارش‌های رسانه‌ای، این حملات منجر به افزایش فشار بر رژیم اشغالگر، خسارات قابل توجه به اقتصاد آن، افزایش ۳۰۰ درصدی هزینه‌های حمل و نقل کانتینری در انگلیس و همچنین تأخیر بیش‌ از حد در تحویل کالا و اثرات و پیامدهای منفی دیگر شده است.

 موارد فوق به وضوح نشان دهنده موفقیت یمن در تحمیل معادله بازدارندگی موثر و حمایت موثر از فلسطین در زمینه مقابله با رژیم صهیونیستی است.

سرهنگ «مجیب شمسان» کارشناس نظامی یمنی در سخنانی در این باره با تایید اینکه این تشدید در عملیات یمن نشان دهنده توسعه توانمندی‌ها و وضعیت هوشیاری کامل نیروهای مسلح این کشور در رصد آب‌های سرزمینی است، خاطرنشان کرد: آمریکا در مقابله با چالش‌ها در دریای سرخ و دریای عرب با شکست بزرگی مواجه شد.

توقیف کشتی اسرائیلی توسط ارتش یمن

وی در گفت‌وگو با پایگاه خبری العهد، افزود: آمریکا به‌طور محسوسی در درک خطرات و پیامدهای احتمالی تشدید تنش در منطقه ناکام ماند و بخشی از این شکست ناشی از نفوذ لابی صهیونیست بر تصمیم‌گیری آمریکاست. این ناکامی باعث شد آمریکا گزینه‌ها و اعتبار خود را در منطقه از دست بدهد و در مقابل موقعیت یمن به عنوان یک نیروی تأثیرگذار در منطقه تقویت شود.

وی گفت: آمریکا و متحدانش هر روز در دریای سرخ با یک رسوایی مواجه می‌شوند و آنها در تمام سطوح به معنای واقعی کلمه شکست خورده‌اند و خروج ناوهای آمریکایی از دریای سرخ نشان دهنده رسوایی بزرگ آنها در برابر جهان است.

شمسان اضافه کرد: آمریکا علی‌رغم آگاهی از خطرات و پیامدهای تبدیل منطقه به منطقه تقابل و درگیری نظامی، دریای سرخ را به منطقه درگیری نظامی در نتیجه نفوذ لابی صهیونیسم به  تصمیم‌گیری غرب تبدیل کرد و این اتفاق به  از بین رفتن «حیثیت» باقی مانده آمریکا منجر خواهد شد.

این کارشناس نظامی یمن خاطرنشان کرد: تأثیر عملیات نظامی مستمر یمن، آمریکا را به بن‌بست واقعی و از دست دادن گزینه‌ها در بالاترین سطوح رسانده است و به این ترتیب آمریکایی‌ها به یک بن‌بست رسیدند و با توجه به اینکه همه ظرفیت‌ها و توانمندی‌هایی که در این منطقه به کار گرفته بود، اما نه در سطح بازدارندگی، نه در سطح شکستن تصمیم قاطع یمن و نه در سطح محدود کردن اثربخشی و تأثیر عملیات نظامی، یا محدود کردن توانایی‌های یمن موفق به دستیابی به هیچ یک از اهدافش نشد.

تجمع مردم یمن در حمایت از فلسطین

وی ادامه داد: نزدیک‌ترین راه برای حفظ آنچه از «آبروی» آمریکا آن باقی مانده بود، توقف تجاوز و محاصره غزه بود، اما از سوی لابی صهیونیستی برای ادامه این رویارویی که نتایج آن از دست دادن «حیثیت» باقی مانده بود، تحت فشار قرار گرفت.

شمسان در پایان گفت: امروز رویارویی با آمریکایی‌ها به سطح بسیار پیشرفته‌ای رسیده است و آمریکا و غرب علی‌رغم بسیج کامل اما نتوانستند موشک‌های یمنی را رهگیری کنند و موفق به متوقف کردن عملیات‌هایی که به طور دقیق به اهداف خود چه در دریای سرخ و دریای عرب و چه در اقیانوس رسیدند، نشدند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خروج ناوهای اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • خروج ناو‌های اروپایی از دریای سرخ؛ نوبت به هلند رسید
  • شروع تست‌های دریایی ناو هواپیمابر نسل بعدی چین
  • چین آزمایش بزرگترین ناو هواپیمابر خود را آغاز کرد
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • عملیات «فتح موعود» و تحقیر نیروی دریایی آمریکا
  • نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است
  • بیگانگان به دنبال فروش سلاح در خلیج فارس هستند
  • ببینید | خط و نشان فرمانده نیروی دریایی سپاه برای آمریکا در خلیج فارس