Web Analytics Made Easy - Statcounter

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما ، سیستم جدیدی از آبیاری زیر سطحی تحت عنوان  سیستم آبیاری زیر سطحی با استفاده از فتیله های آوندی  مبتنی بر قوانین پتانسیل ماتریک و فشار آب و نیاز آبی گیاه، به عنوان روشی ساده، کم هزینه و دارای راندمان آبیاری بالا به منظور آبیاری محدوده‌های فضای سبز و کشاورزی دانشگاه یزد به همت  دوتن از اعضای هیات علمی دانشکده منابع طبییعی و کویرشناسی دانشگاه یزد طراحی و در بخشی از فضای سبز این دانشگاه پیاده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر اصغر مصلح آرانی عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و کویرشناسی در بازدید رییس دانشگاه از این روش نوین ابداعی آبیاری گفت: مساله آب مورد نیاز فضای سبز و کشاورزی در کشور از مشکلات فعلی کشور است و ارائه راهکارهای عملی و دارای کارایی بالا، وظیفه نهادهای علمی و در راس آن دانشگاهها را خطیر و مهم می‌سازد.

وی افزود: سیستم مذکور که به مدت تقریبی سه ماه گذشته پیاده سازی و اجرایی شده است دارای راندمان آبیاری بسیار قابل قبولی نسبت به سایر روشهای قدیمی فعلی است و مصرف آب آبیاری را به مقدار بسیار قابل توجهی کاهش داده است.

وی تصریح کرد: سیستم آبیاری زیر سطحی با استفاده از فتیله های آوندی در راستای حل مشکل مهم کمبود آب به ویژه در شرایط فراخشک، خشک و نیمه خشک ابداع گردیده است.

دکتر مصلح آرانی با اشاره به اینکه این طرح از سوی وی و دکتر حمیدرضا عظیم زاده عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی و پژوهشکده مناطق خشک و بیابانی دانشگاه یزد ارائه و اجرا گردیده است اظهار کرد: این آبیاری نوعی آبیاری زیرزمینی است که با توجه به نیاز آبی گیاه و خصوصیات ساختاری ریشه آن به صورت ساده قابل پیاده‌سازی و عملیاتی شدن است.

به گفته وی در این روش علاوه بر کم هزینه بودن، کاهش قابل توجه مصرف آب، فقدان آثار سوء شرایط شور سدیمی، زیانها و معایب سایر سیستم های آبیاری مانند قطره ای یا غرقابی را نیز ندارد.

بدین لحاظ به علت استقرار سیستم آبیاری در زیرزمین قطرات حیات بخش آب تبخیر نشده و در فضای ریشه و در اختیار گیاه در حد کفایت آن قرار می‌گیرد.

این در حالی است که در روش آبیاری قطره ای آب قطره قطره به لایه سطحی خاک که در معرض گرمای سطحی و تابش خورشید است قرار می‌گیرد و تبخیر آن باعث سطحی شدن ریشه و تجمع املاح زیانبار نمک در سطح می‌گردد.

وی بیان کرد: این روش قابل اجرا و آماده بهره برداری برای انواع سیستم‌های ریشه ای گیاهان مختلف زراعی، باغی، فضای سبز و جنگلداری مناطق خشک است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: صداوسیما یزد روش نوین آبیاری زیر سطحی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۲۵۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)

عصر ایران- گاک از نسل دوم خودرو آیون وی در نمایشگاه پکن رونمایی کرد. آیون نماینده محصولات گاک در بازارهای بین المللی است و این شاسی بلند جدید نیز رویای جهانی شدن را دارد.

در مقایسه با نسل قبلی شاهد افزایش ابعاد بدنه آیون وی هستیم. نسل اول در سال 2020 رونمایی شد و ایون وی جدید اکنون 4605 میلیمتر در طول و 2775 میلیمتر در فاصله بین محورها توسعه یافته است.

آیون وی همچنین اول محصول گاک است که در ساختار الکتریکی خود از سیستم خنک کننده مایع استفاده می کند.

طراحی خودرو نیز از یک دایناسور به نام تیرانوسوروس الهام گرفته شده که ارزیابی میزان موفقیت ایجاد شباهت برعهده بینندگان است.

درباره جزئیات کابین نیز باید به صندلی های ردیف اول با امکان تغییر حالت و تبدیل به تختخواب 2 متری اشاره کنیم. سیستم صوتی با 9 اسپیکر، یخچال کوچک، هوش مصنوعی، شارژر بی سیم و... از دیگر ویژگی های کابین هستند.

برد حرکتی گاک آیون وی 750 کیلومتر است و در تغییرات دمایی شدید به خوبی کیفیت عملکردی خود را حفظ می کند. مقامات گاک به بازه دمائی منفی 30 تا مثبت 55 درجه اشاره کرده اند.

آیون وی براساس معماری 400 ولت الکتریکی توسعه یافته که امکان ذخیره انرژی لازم برای پیمایش 370 کیلومتر در 15 دقیقه را فراهم می کند. گاک می گوید تغییرات اختصاصی در فناوری شارژ ایون وی ایجاد کرده که بازدهی سیستم را 60 درصد بهبود داده است.

همچنین گاک ادعا کرده کاربران ایون وی برای جستجو و یافتن ایستگاه شارژ به 5 دقیقه زمان در شهر و 10 دقیقه در راه های اصلی چین نیاز دارند که این مساله حکایت از پشتیبانی گسترده گاک از محصولات الکتریکی خود دارد.

اطلاعات بیشتر در رابطه با این محصول منتشر خواهد شد.

گاک آیون وی کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: آیون ویی؛ کراس اوور چینی با کروز کنترل تطبیقی و نمایشگرهای دیجیتال در کابین (+عکس)

دیگر خبرها

  • گاک آیون وی ؛ الگو طراحی این خودرو چینی یک دایناسور بوده است! (+تصاویر)
  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • فضای سبز بروجرد با پساب آبیاری می‌شود
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • آبیاری بیش از ۸۰ درصد کشت‌های سبزی و صیفی در آذربایجان غربی با سیستم نوار تیپ
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۸۰ درصد آبیاری مزارع سبزی و صیفی آذربایجان‌غربی با نوارتیپ است
  • واکنش رئیس سازمان سیما و منظر شهرداری قم به پلمب چاه‌های آبیاری فضای سبز/ بخش قابل‌توجهی از فضای سبز قم نابود می‌شود
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری