Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@16:25:15 GMT

«انتقاد و نه نق زدن حق مسلم رسانه‌هاست»

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۵۳۸۱۸

«انتقاد و نه نق زدن حق مسلم رسانه‌هاست»

یک فعال و کارشناس رسانه‌ معتقد است که رسانه‌ها باید ضمن بیان واقعیت‌ها و طرح انتقادهای به موقع، از پیچیده‌تر شدن شرایط جلوگیری کنند.

سید وحید عقیلی، رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگویی با ایسنا درباره عملکرد رسانه‌های داخلی در قبال پرهیز از گسترش ناامیدی و ایجاد توقعات بی‌جا در بین مردم، معتقد است که «به طور کلی بهتر است اگر ادعایی وجود دارد با روش علمی سنجش افکار و آراء بررسی و با مستندات و جداول مربوطه ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درست است که در واقعیت برخی از روزنامه‌نگاران و تولیدکنندگان محتوا در فضای مجازی به صورت حرفه‌ای انجام وظیفه نمی‌کنند و قطعا این موضوع قابل بررسی است؛ اما در عین حال اینکه بخواهیم درباره‌ی کل رسانه‌ها به طور مطلق این ادعا را داشته باشیم، نیازمند تحقیقات علمی است تا بتواند صحت و سقم این ادعا را اثبات کرد.»

او با اشاره به تاثیر مالکیت رسانه‌ها در تولید محتوا، بیان کرد: باید به این نکته توجه کرد که لفظ عام رسانه شامل رسانه‌های زیادی از جمله خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها، مجلات، پایگاه‌های اطلاع‌رسانی، رسانه‌های اجتماعی و ... می‌شود که همگی با توجه به مالکیت به گونه‌های مختلف حزبی، صنفی، جکومتی، دولتی، ارگانی، خصوصی، نیمه خصوصی و ...، محتوای متفاوتی تولید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان ادعای گسترش ناامیدی و ایجاد توقعات بالا توسط رسانه‌ها را در رسانه‌های مشخصی مورد بررسی قرار داد، اما نمی‌توان این ادعا را درباره‌ی کل رسانه‌ها مطرح کرد. می‌توان ادعای گسترش ناامیدی و ایجاد توقعات بالا توسط رسانه‌ها را در رسانه‌های مشخصی مورد بررسی قرار داد، اما نمی‌توان این ادعا را درباره کل رسانه‌ها مطرح کرد. آنچه با اطمینان ‌می‌توان گفت این است که هیچ حکم کلی نمی‌توان درباره رسانه‌ها داد.

رییس دانشکده علوم ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه «حق انتقاد و نه نق زدن حق مسلم رسانه‌هاست»، یادآور شد: اینکه بگوییم از بیان برخی واقعیت‌ها چشم‌پوشی کنیم تا باعث ناامیدی نشود، بسیار موضوع کلی است. به شخصه معتقدم که برخی رسانه‌ها اخباری منتشر می‌کنند که شاید ناآگاهانه تضادهای موجود در جامعه را بیشتر می‌کند که به نفع جامعه نیست. اما این موضوع اصلا به این معنی نیست که بخواهیم حقایق را کتمان کنیم. شاید به همین دلیل است که بحث «خبر خوب» در فضای رسانه‌ای کشور مطرح شده است که البته نیار به تعریف مشخصی دارد؛ اینکه خبر خوب خبری است که تشنج‌زدایی کند، به مردم امید بدهد، اوضاع‌ را وخیم‌تر از آنچه که هست نکند و  موارد دیگر که باید کاملا مشخض شود. اما در کل صرف طرح این موضوع گویای این است که انتشار برخی از اخبار در فضای رسانه‌ای فارغ از واقعی بودن آنها فقط به پیچیده شدن اوضاع کمک می‌کند.

عقیلی در ادامه گفت: به عنوان مثال هم اکنون ما در تحریم‌ هستیم، اوضاع مالی و اقتصادی خوب نیست، ارزش ریال و قدرت خرید مردم نیز پایین آمده است. در این شرایط سوال اینجاست که وظیفه رسانه‌ها چیست؟ به بیان جزئیات بیشتر بپردازند یا حرف نزنند؟. فکر می‌کنم رسانه‌ها باید واقعیت‌ها را به درستی منعکس و در عین حال از بیان اخباری که به پیچیده شدن اوضاع کمک می‌کند، پرهیز کنند. این موضوع بسیار پیچیده است.

او با تاکید بر سخت بودن کار حرفه‌ای رسانه‌ای، یادآور شد: در کل می‌توان گفت که روزنامه‌نگاران باید واقعیت و حقیقت (الزاما واقعیت با حقیقت انطباق ندارد) را منعکس کنند و از مدیرانی که کم کاری می‌کنند انتقاد کنند و به موقع به آنها هشدار دهند که در خدمت جامعه عمل کنند. اگر رسانه‌ای نتواند نقد کند، بهتر است که اصلا نباشد.

سید وحید عقیلی

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۳۸۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

قوه‌ی تخیل کودکان و نگاهشان به دنیا به‌قدری خاص و دست‌نخورده است که اگر کمی زاویه‌ی دیدمان را عوض کنیم، می‌توانیم با لذتِ تمام وارد دنیایی جدید شویم.

کودکان بدون نگرانی از قضاوت شدن هرآنچه را که دوست دارند به‌شیوه‌ی خاص خودشان نقاشی می‌کنند. ما هم وقتی که کودک بودیم بدون، چون و چرا هر چیزی که را دوست داشتیم، روی کاغذ می‌آوردیم. کودکان دنیا را به‌شکلی دیگر می‌بینند و همین باعث می‌شود که نقاشی‌هایشان بیشتر اوقات فرسنگ‌ها با واقعیت فاصله داشته باشد.

تام کورتیس (Tom Curtis)، پدری اهل لندن است که نقاشی کودکانش الهام‌بخش او برای ساختن مجموعه‌ای جذاب از تصاویر شدند. کورتیس نقاشی‌های بامزه‌ی کودکان را در فتوشاپ به واقعیت تبدیل می‌کند تا فیل‌هایی که روی سرشان خرطوم دارند و شترمرغ‌هایی که دندان درآورده‌اند، فرصت زندگی بیابند.

 امیدواریم از تماشای این شاتر نهایت لذت را برده باشید. برای دیدن تصاویر بیشتر به صفحه اینستاگرام تام کورتیس سر بزنید. دیدگاه شما در مورد تصاویر چیست؟ آیا تاکنون سعی کرده‌اید نقاشی‌های کودکانه را به واقعیت تبدیل کنید؟

منبع: خبرآنلاین

tags # کودک سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • فیلم/ آجرلو: اقای فرزین دلار تلگرامی واقعیت دارد
  • شرکای پشت پرده بابک زنجانی چه کسانی بودند؟ /چرا پرونده اختلاس او شفاف سازی نمی شود؟ /مبلغ کلان ارزی قرار است به صورت املاک به بیت المال بازگردد؟
  • دستمزد نجومی سعید آقاخانی ؛ شایعه یا واقعیت
  • تکرار قهرمانی اروپا با شکست بارسلونا؛ دبل اولادقباد
  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • فرید مرجایی، تحلیل گر مسائل آمریکا و مقیم این کشور: جنبش دانشجویی سپهر غالب بر فضای سیاسی آمریکا را به چالش کشید/ شبکه های اجتماعی امپراطوری رسانه ای را زیر سوال بردند/ تظاهرات دانشجویی خط قرمز انتقاد از اسرائیل را شکسته است
  • انتقاد تند مدیر سپاهان از هواداران زن و مرد پرسپولیس!
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی
  • از شایعه تا واقعیت عضویت پدر مهران غفوریان در ساواک
  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند