Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-04-27@04:43:58 GMT

بهترین روش بازپرداخت به "پزشکان" چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۵۴۶۵۰

به گزارش وانانیوز، 

امید مالوردی در همین راستا در گفت‌وگویی، گفت: روش‌های پرداخت هزینه‌های سلامت به ارائه دهندگان خدمت در سطوح مختلف از مهم‌ترین ابزارهای مدیریتی برای اطمینان از دسترسی مردم به خدمات سلامت با کمترین هزینه انجام شده و در زمان مناسب است؛ روش‌هایی مانند FFS (پرداخت به ازای مورد)، سرانه (پرداخت به ازای جمعیت تحت پوشش)، حقوق (پرداخت به ازای ساعت)، DRG (پرداخت به ازای تشویق) و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. که البته هر کدام با معایب و مزایای متعددی همراه است. بر همین اساس هنر مدیریت نظام سلامت این است که بر اساس نوع خدمت ارائه شده، بهترین روش بازپرداخت هزینه‌ها را طراحی کند که هم انگیزه کافی برای ارائه این خدمات را در پزشکان و موسسات فراهم نماید و هم از تقاضاهای القائی و هزینه‌های غیرضروری جلوگیری کند.

وی افزود: آنچه که تا کنون در بازپرداخت هزینه‌ها شاهد آن بودهایم، پرداخت هزینه‌های سلامت به روش گذشته‌نگر (FFS) و بدون هیچ محدودیتی است؛ روشی که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت به عنوان یک روش غالب نبوده و دائما توصیه به اصلاح این روش پرداخت شده است. این روش در کشورهای OECD جایگاهی نداشته و در کشوری مانند ژاپن با سقف‌گذاری‌های شدید مدیریت می‌شود. در کشور ما بجز در ارائه خدمات سطح یک روستاییان که مشمول نظام ارجاع بوده‌اند و به روش سرانه پرداخت می‌شود، تا کنون اقدام موثری برای اصلاح روش پرداخت صورت نگرفته است.

مالوردی با این اعتقاد که اصلاح نظام پرداخت در کشورهایی که سیاستگذاران‌شان عمدتا از ارایه دهندگان خدمات هستند، می‌تواند با مقاومت‌هایی روبرو باشد، افزود: از طرف دیگر با توجه به نظام آموزشی ما که عمدتا به درمان بیماران در بیمارستان‌ها می‌پردازد، پزشکان هیچ گونه نگرشی به میزان هزینه‌های تولیدی ناشی از تجویز خدمات نداشته و آنگاه که قلم را بر روی کاغذ برای نسخه نویسی می‌گذارند، در مواردی اقدام به تجویز دارو و خدماتی می‌کنند که حتی در نظام‌های درمانی خارج از کشور نیز مورد تایید قرار نگرفته و در برخی موارد ممکن است دلالان بازار دارویی و تجهیزات پزشکی نیز بر تجویزهای آنها و ارائه خدمات‌شان تاثیر بگذارند.

این کارشناس بیمه افزود: قاعدتا آنچه که سازمان‌های بیمه‌گر از پزشکان و بیمارستان‌های طرف قرارداد انتظار دارند، تجویز خدمات مبتنی بر گایدلاین‌ها و مشارکت در ریسک هزینه‌های تولیدی است و در همین راستا بیمه‌ها می‌توانند از اقدامات انگیزشی مانند پرداخت به موقع مطالبات استفاده کنند.

وی در پایان گفت: بدیهی است هرگاه سه ضلع مثلث شامل بیماران، ارائه دهندگان خدمت و سازمان بیمه‌گر بتوانند به تعادلی در تولید هزینه‌ها برسند، نظام ارائه خدمات به کارایی مطلوب خود دست خواهد یافت.

انتهای پیام

منبع: وانا

کلیدواژه: بیمه تامین اجتماعی پزشک سازمان بیمه سلامت هزینه های سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۵۴۶۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد

به گزارش خبرنگار مهر، اکرم فرهادی صبح پنج شنبه در جمع خبرنگاران گفت: یکی از عوامل اصلی ماندگاری پزشکان و بیتوته بودن آن‌ها در مراکز خدمات جامع سلامت، وجود محل زیست مناسب پزشکان است و با احداث مکان‌های مناسب تمام تلاشمان را می‌کنیم تا راه ارائه خدمات سلامت باکیفیت بالاتر به مردم با حضور همیشگی پزشکان هموار شود.

وی تصریح کرد: پانسیون پزشکان دالکی در زمینی به مساحت ۱۰۰ مترمربع و اعتبار ۳۰ میلیارد ریال در محوطه مرکز خدمات جامع سلامت دالکی احداث خواهد شد.

فرهادی گفت: شهر دالکی با جمعیتی در حدود ۹ هزار نفر، به دلیل قرار گرفتن در محور مواصلاتی استان بوشهر به استان فارس، بار مراجعات به بخش درمانی مرکز خدمات جامع سلامت دالکی بالا است و باید توجه بیشتری به زیرساخت‌های درمانی در این شهر شود.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه علوم پزشکی استان بوشهر ضمن تقدیر از تلاش‌های شبکه بهداشت و درمان دشتستان در خصوص پیگیری و ارتقا زیرساخت‌های بهداشتی این شهرستان خاطرنشان کرد: باعث افتخار است که قدم‌هایی برای ارائه خدمات مطلوب‌تر به مردم برداریم و با تکمیل زیرساخت‌ها، سطح پاسخگویی به نیازهای بهداشتی درمانی مردم بیش‌ازپیش ارتقا می‌یابد.

کد خبر 6088250

دیگر خبرها

  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت شهید فرهی
  • اعتبارات دور دوم سفر در رفع کمبودهای استان سمنان هزینه می‌شود
  • ارائه خدمات رایگان به روستائیان به همت پزشکان
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
  • ۲ خانه بهداشت روستایی در تالش افتتاح شد
  • آغاز عملیات اجرایی پایگاه سلامت مرکز خدمات جامع سلامت دشتستان
  • عملیات اجرای پانسیون پزشکان دالکی شهرستان دشتستان آغاز شد
  • بدهی‌های ایران تا سال ۱۴۰۲ را به صفر رساندیم
  • لزوم تدبیر جدی برای پرداخت مطالبات پزشکان خانواده