Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ مهرزاد بوستانی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس گفت: هم اکنون با انجام مطالعات بیابانزدایی تعداد ۱۷ طرح مطالعاتی شامل طرح‌های مدیریت مناطق بیابانی، مدیریت جنگل‌های دست کاشت و طرح کنترل کانون‌های بحرانی فرسایش بادی به وسعت ۷۵۰ هزار هکتار در سطح عرصه‌های بیابانی استان در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به شعار جهانی امسال با عنوان "سرزمین ارزشمنداست، برای حفظ و احیای آن سرمایه گذاری کنیم"، افزود: در سال‌های اخیر به دلیل شرایط زیست محیطی شاهد صدمات جبران ناپذیری به اکوسیستم بودیم که متاسفانه عوامل انسانی نیز با نوع نگاه بهره بردارانه خود از طبیعت باعث تخریب بیشتر آن شده‌اند.

بوستانی به اقدامات انجام شده به منظور کنترل بیابانزدایی از جمله طرح‌های درختکاری، بذر و بوته کاری و ترسیب کربن در اراضی ملی فارس به عنوان موفق‌ترین طرح‌ها در این زمینه اشاره کرد و ادامه داد: بر اساس بررسی‌های انجام گرفته در استان فارس یک میلیون و ۱۰۰ هکتار از اراضی فارس در ۱۷ شهرستان با سطح‌های متفاوت در معرض بیابانزایی هستند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر بیشترین سطح اراضی بیابانی در شهرستان‌های نی ریز، زرین دشت، لامرد، لارستان، خنج، مهر و فراشبند است.

مدیر کل منابع طبیعی وآبخیزداری فارس همچنین وجود عوامل انسانی از قبیل: چرای مفرط، برداشت غیر اصولی و بی‌رویه از سفره‌های آب زیرزمینی، تغییر کاربری اراضی، مدیریت نامناسب مراتع و مدیریت غیر اصولی اراضی کشاورزی را از جمله عوامل تاثیرگذار در تشدید پدیده بیابانزایی برشمرد و گفت: متاسفانه استفاده بیش از حد از اراضی جنگلی و مرتعی از مهمترین عوامل ریشه‌ای فرسایش خاک و بیابان زایی به شمار می‌آید که درپی آن تخریب و از بین رفتن جنگل‌ها و بخش‌های زیادی از اکوسیستم و نیز فرسایش شدید بادی و آبی به همراه افزایش میزان شوری خاک را در پی داشته است.

بوستانی بیان کرد: تولید نهال گونه‌های بیابانی به تعداد ۲۱۲ هزار اصله، ۸۹۴ هکتارنهالکاری در مناطق بیابانی استان، طرح مشارکتی گزکاری در شهرستان‌های بحرانی، اجرای ۳۹۰ هکتار عملیات مدیریت رواناب‌های سطحی (احداث هلالی‌های آبگیر) در عرصه‌های بیابانی جهت بهبود وضعیت پوشش گیاهی و تقویت منابع آب‌های زیرزمینی، مراقبت از نهالکاری‌های سنواتی، حفاظت و قرق از پروژه‌های بیولوژیک سنوات گذشته، احداث ومرمت هلالی‌های آبگیر در عرصه‌های بیابانی و نظارت بر اجرای طرح‌های مشارکت مردمی از جمله اقدامات اصلی به منظور مقابله با بیابانزدایی در استان است.

وی گفت: درراستای اجرای طرح‌های الگویی احیاء و مدیریت مشارکتی عرصه‌های بیابانی با گونه‌های مختلف اقتصادی و سازگار با شرایط بیابانی مانند گز شاهی از ابتدای برنامه چهارم تاکنون میزان دو هزار هکتار اراضی در قالب طرح‌های اشتغالزایی به خانوار‌های ساکن در مناطق بیابانی استان اختصاص یافته است. وی هدف از این اقدامات را جلب مشارکت فعال مردم در جهت احیاء عرصه‌های بیابانی و ایجاد زمینه اشتغال و تولید درآمد برای بهره برداران عرصه هاعنوان کرد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با بیان اینکه روند بیابانی شدن اراضی بسیار کند و در برخی مناطق بصورت کاملا آهسته و خاموش در حال پیشروی است، تصریح کرد: براساس مطالعات انجام گرفته در سطح عرصه‌های طبیعی فارس تاکنون ۲۰ منطقه حساس و ۹ منطقه کانون بحرانی فرسایش بادی مورد شناسایی قرار گرفته که متاسفانه در سال‌های اخیر تبعات بیابانی شدن و تخریب اراضی و تبدیل آن‌ها بصورت گرد و غبار ناشی از فرسایش خاک بخش‌هایی از استان را مورد تهدید قرار داده است
انتهای پیام/ر

طرح‌های بیابان زدایی در اراضی فارس

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی بحران آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۶۵۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره بر مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی بر اجرای کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، علیرضا مهاجر، امروز_چهارشنبه دوازدهم اردیبهشت_ در جلسه جهش تولید در دیمزارهای این استان میانگین سرانه زمین در کشور را ۳.۲ هکتار دانست و اظهار کرد: اگر به کمتر از این میزان برسیم قطعاً با کاهش بهره‌وری در اراضی مواجه می‌شویم.

وی با بیان اینکه واردات دانه‌های روغنی توسط واردات‌کنندگان در ازای خرید محصولات داخلی با قیمت مصوب از کشاورزان است، افزود: پس از پرداخت وجه به کشاورزان و تأیید آن اجازه واردات به این شرکت‌ها داده می‌شود.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بلوک‌بندی اراضی کشاورزی یکی از راهکارهای مقابله با کوچک شدن اراضی است که به صورت پهن‌بندی مدیریت می‌شوند، اظهار داشت: مدیریت زراعی منسجم بر اراضی کشاورزی باعث افزایش بهره‌وری مزارع می‌شود.

مهاجر در مازندران باید کارهای زیربنایی نظیر احداث انبارهای فنی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی انجام شود، خاطرنشان کرد: شرکت خدمات حمایتی و تعاون روستایی وظیفه اصلی تأمین نهاده‌های کشاورزی نظیر کود و سم را برعهده دارند و باید بر اساس رسالت اصلی خودشان عمل کنند.

بابک مؤمنی رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز در این جلسه رسالت جهاد کشاورزی را در امر تولید دانست و گفت: تولید بذر محصولات کشاورزی در مازندران با جدیت دنبال می‌شود و در سال‌جاری این مشکل چندساله را رفع خواهیم کرد.

وی عنوان کرد: تلاش این سازمان بر تأمین و تولید بذر محصولات کشاورزی استان با مباشرت شرکت خدمات حمایتی است.

کد خبر 749731

دیگر خبرها

  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • فاجعه زیست محیطی؛ خلیج فارس شورتر شد
  • مرزبانی باید به سیستم‌های رصد و پایش الکترونیک دریا مجهز باشد
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران