Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-04@09:37:26 GMT

نحوه صحیح تکثیر و مراقبت از گیاه شفلرا

تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۲۸۳۵۷۴

نحوه صحیح تکثیر و مراقبت از گیاه شفلرا

   شفلرا گیاهی است محبوب و شناخته شده. بومی سرزمین استرالیا و متعلق به خانواده «آرالیاسه». حالت چتری مانند گیاه باعث شده تا عده‌ای به آن گیاه چتری گویند. برگ‌ها سبز رنگ روشن و براق و چرمی و دمبرگ‌ها بلند و در بخش انتهایی برگ‌های پنجه‌ای شکل ابتدا با سه برگچه و سپس تعداد آن‌ها به ۸ عدد می‌رسد، ارتفاع آن در سرزمین اصلی و در هوای آزاد به سه متر می‌رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نام لاتین ARBORICOLA
نام علمی SCHEFFLERA ARBORICOLA
نام‌های دیگر Dwarf Umbrella Tree , Heptapleurum arboricola
بومی منطقه استرالیا و تایوان
خانواده ARALIACEAE – عشقه
گیاهشناسی:

شفلرا گیاهی است محبوب و شناخته شده. بومی سرزمین استرالیا و متعلق به خانواده «آرالیاسه». حالت چتری مانند گیاه باعث شده تا عده‌ای به آن گیاه چتری گویند. برگ‌ها سبز رنگ روشن و براق و چرمی و دمبرگ‌ها بلند و در بخش انتهایی برگ‌های پنجه‌ای شکل ابتدا با سه برگچه و سپس تعداد آن‌ها به ۸ عدد می‌رسد، ارتفاع آن در سرزمین اصلی و در هوای آزاد به سه متر می‌رسد، برعکس اکثر گیاهان زینتی که با حذف جوانه انتهایی شاخه‌های جانبی شروع به ظهور می‌نمایند در این گیاه فقط یک شاخه اصلی موجود است. این درختچه همیشه سبز در حال رشد میتواند به ۳ تا ۶ متر برسد، آزاد ایستاده، و یا چسبیده به تنه درختان دیگر است. برگ‌های آن دارای ۷-۹ برگچه میباشد، و هر برگچه ۹-۲۰ سانتی متر طول و ۴-۱۰ سانتی متر پهنا میتواند داشته باشد. دارای گل‌های خوشه‌ای کوچک تا ۲۰ سانتی متر میباشد.

معرفی و نگهداری شفلرا

نیاز‌های اکولوژی:

نور و دما:

به نور غیر مستقیم احتیاج دارد، هر چند وقت یکبار گلدان را به آفتاب (صبح) منتقل نمایید، به سایه نسبتا” مقاوم است
در تابستان حداکثر درجه حرارت ۲۷ و در زمستان حداقل آن ۱۸ درجه سانتی گراد، چنانچه درجه حرارت بالاتر از حد معمول باشدبه جریان هوای ملایم نیاز دارد.

آبیاری:

خاک را در هرحال مرطوب نگه دارید، در تابستان هفته‌ای ۲-۳ بار و در زمستان هفته‌ای یکبار آبیاری کافی است.
در تمام طول سال هفته‌ای دوبار غبار پاشی کنید، چنانچه هوا خشک باشد افزودن آب به زیر گلدانی سنگریزه دار رطوبت پایدار ایجاد می‌کند.
گلدان را با کود‌های مایع یا جامد محلول در آب مخصوص گیاهان زینتی و نصف میزان توصیه شده از طرف سازنده هر دوهفته یکبار تغذیه نمایید.

غبار پاشی جهت تاُمین رطوبت برای تمیز نگهداشتن برگ‌ها کافی است و در صورت گردآلود بودن میتوانید با اسفنج یا پارچه مرطوب آن‌ها را تمیز نمایید. از مواد براق کننده شیمیایی استفاده نکنید ولی در صورت تمایل حد اکثر هر ماه یکبار توصیه می‌گردد

خاک:

بهترین محیط رشد خاک لیمونی با پیت است.
گیاه جوان در حال رشد هر سال دوبار احتیاج به تعویض گلان دارد، با افزایش سن گیاه هر سال و یا هر دوسال یکبار، در صورت عدم امکان تعویض گلدان خاک‌های سطحی را با خاک نو و غنی عوض نمایید، در صورتیکه ارتفاع گیاه بیش از حد معمول است احتیاج به قیم دارد. شفلرا گاهى به هرس نیاز پیدا مى‏کند. در صورتى که جوانه‏ هاى انتهایى بریده شوند ساقه‏ هاى جانبى تحریک گشته و خود را به اطراف میکشند. شفلرا گیاهی مقاوم به شرایط نامساعد محیطی است و به همین جهت مناسب برای راهرو‌ها و کریدور‌های ادارات است

شفلرا

مشکلات و بیماری‌های گیاه شفلرا:

تعداد برگچه‌های برگ‌های جوان کم است: طبیعی است با رسیدن به مرحله بلوغ تعداد آن‌ها به ۷ برگچه می‌رسد.

واریته‌های ابلق رنگ خود را از دست داده اند:

نور کافی نیست، به محل روشن تری با نور غیر مستقیم منتقل نمایید.

زخم‌های پنبه‌ای سفید رنگ روی دمبرگ‌ها ظاهر شده اند:

عامل آن حشره آفت است هر ۲ هفته یکبار با سم حشره کش نفوذی سمپاشی نمایید تا علایم برطرف گردند.

ساقه‌ها دراز و منحرف و فاصله برگ‌ها زیاد است:

هوا خیلی گرم است، گلدان را به محل خنکتر و مملو از اکسیژن منتقل نمایید، غبار پاشی نکنید.

گیاه پژمرده و برگ‌ها آویزان است:

گیاه تشنه است گلدان را بمدت ۱۵ دقیقه درون تشت پر از آب قرار دهید، غبار پاشی روزانه را فراموش نکنید.

لکه‌های قهوه‌ای روی ساقه ها، دمبرگ‌ها و سطح زیرین برگ‌ها مشاهده می‌گردند:

سطح زیرین برگ‌ها را با سم حشره کش نفوذی سمپاشی و پس از ۴۸ ساعت لکه‌ها را با برس مخصوص پاک کنید.

برگ‌ها بدشکل و چسبناک و حشرات سبز رنگی روی آن‌ها مشاهده می‌گردند:

آفات را با سم نفوذی یا جذبی هر هفته سمپاشی کنید تا علایم برطرف گردند.

برگ‌ها زرد و سطح زیرین آن‌ها تار عنکبوتی است:

عامل آن کنه ریز قرمز است، گیاه را هر ۱۴ روز یکبار با سم کنه کش سمپاشی نمایید تا علایم برطرف گردند غبارپاشی در کاهش آفت مؤثر است.

برگ‌ها زرد می‌شوند و میریزند:

آبیاری بیش از اندازه است، اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله بین دو آبیاری خشک و سپس آبیاری نمایید، زهکش را بازدید فرمایید، آب زیر گلدانی را خارج نمایید.

برگ‌ها رنگ پریده و زرد هستند:

کمبود عناصر در خاک گلدان مشهود است، کمبود را با تغذیه مصنوعی هر ۲ هفته یکبار جبران کنید.
تکثیر: ریشه دار نمودن قلمه‌ها و کاشت بذر در بهار

تکثیر:

این گیاه معمولاً در خانه پس از مدتی به شکل تنک و پراکنده در می‌آید که این بهترین زمان برای تکثیر آن است. از اواسط تا اواخر بهار، با استفاده از قیچی باغبانی و یا سرشاخه زنی، گیاه را هرس و قلمه‌های ساقه‌ای و یا انتهایی را به طول ۱۰– ۷.۵سانت جدا کنید، برگ‌های اضافی و زائد قسمت پائین قلمه‌ها را که ممکن است در زیر فرو روند جداکرده و انتهای قلمه‌ها را در پودر هورمون ریشه زایی فرو ببرید. سپس در گلدانی متوسط حاوی ماسه قرار دهید. قلمه‌ها را با کیسه پلاستیکی شفاف بپوشانید و در دمای ۲۱درجه، درو از تابش مستقیم آفتاب نگاه دارید، تا زمانیکه در بالای قلمه انتهایی ساقه یا زاویه بین برگ و ساقه در قلمه ساقه‌ای رویش جدید ظاهر شود. پس از ریشه دهی کیسه پلاستیکی را بردارید و گیاه را با کود مایع تغذیه کنید. زمانیکه شکل گیاه خوب و کامل شد آن را به آرامی از گلدان درآورده و در گلدانی بزرگتر حاوی کمپوست گلدانی بکارید.

کشتزار پایگاه تخصصی آموزش کشاورزی و فروشگاه آنلاین کشاورزی گل و گیاه، بذر، کود، سم و ابزار آلات باغبانی.

منبع: کشتزار

منبع: پارسینه

کلیدواژه: گل و گیاه آموزش درختکاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز

مرتضی محمدپور مدیر آموزش وپرورش خوی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه به مناسبت هفته مقام معلم با  گرامیداشت یادو خاطره استاد شهید مطهری و تمامی شهدای عزیز، علی الخصوص شهدای معلم گفت: در خصوص شان و جایگاه والای معلم همین بس که اولین و بزرگ‌ترین معلم هادی و روشنگر جهان افرینش خداوند است.

وی افزود:هنر معلمی هنر خداوندگاری، هنر پیامبری، هنر ارشاد و رهنمود‌های سعادت و خوشبختی دنیوی و اخروی است.

محمد پور ادامه داد:به خاطر همین جایگاه والای معلمی است که حضرت آقا در دیدار معلمان با ایشان به تشکر، قدردانی و توجه افکار عمومی به جایگاه معلم تاکید فراوان داشت.

وی با اشاره به اینکه، شهید مطهری با شناخت دقیق این جایگاه و در سایه آموزه‌های اخلاقی امام خمینی (ره) به یک الگوی بینظیر معلمی در کشور تبدیل شد. گفت: شخصیت منحصربه فردی که بر روی طیف وسیعی از اقشار جامعه تاثیرگذار و ارتباط مستحکمی بین حوزه، دانشگاه و تمامی نهاد‌های فرهنگی جامعه ایجاد نمود و درکنار تبیین مسائل همواره با افکار انحرافی و تندروی‌ها و کند روی‌های جامعه مقابله می‌کردند.

محمد پور تصریح کرد: معلمان عزیز با الگو گیری از استاد شهید مطهری در کنار تمامی مطالباتی که دارند، مطالبه ودغدغه اصلی آنها تربیت صحیح و اسلامی فرزندان این کشور است.
وی افزود: آموزش و پرورش مهمترین رکن تمدن سازی در گام دوم انقلاب اسلامی و یک سرمایه ملی که همه مردم در پیشبرد امور واعتلای جایگاه آن سهیم اند، چون بزرگترین فصل مشترک مردم با حاکمیت مربوط به آموزش و پرورش است که ارزشمند‌ترین خدمات را در انتقال میراث فرهنگی و نهادینه کردن ارزش‌ها و ارمان‌های انقلاب برعهده دارد.

محمدپور به بیانات رهبرانقلاب در دیدار با معلمان اشاره کرد و گفت: بنابه فرموده رهبری، آموزش و پرورش یک دستگاهی در ردیف دستگاه‌های دیگر کشور نیست بلکه جایگاه ارزشمند والایی دارد.

وی در ادامه گفت: رئیس جمهور نیز در سخنرانی خود در روز معلم اشاره کردند که آموزش و پرورش مسئله اول کشور است و بااین نگاه است که میتوانیم به آینده نیروی انسانی تمام ساحتی برای آینده جامعه اسلامی و دستیابی به حیات طیبه بعنوان هدف غایی سند تحول بنیادین امیدوار باشیم و با این نگاه است که فرزندان غیور ایران اسلامی با تحقق وعده صادق، هیمنه رژیم صهیونیستی و منحوس را درچشم تمام بشریت شکستند و حمایت جهانیان را برای دفاع از مردم مظلوم غزه به راه انداختند.

مرتضی محمدپور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز زحمات ارزشمندی در راستای نهضت مدرسه سازی و افزایش سرانه آموزشی شهرستان کشیده شده که جا دارد از زحمات خیرین مدرسه ساز و اداره کل نوسازی قدردانی شود.

وی افزود: در دوسال اخیر بیش از ۲۰ مدرسه ساخته وافتتاح شده و بیش از ۴۰ مدرسه در حال احداث می‌باشد که بعد از اتمام این پروژه‌ها سرانه فضای آموزشی شهرستان از میانگین استانی بالاتر خواهد رفت.

رییس آموزش و پرورش در باره شاداب سازی مدارس نیز گفت: امروز بیش از ۵۰ مدرسه بهسازی و شاداب سازی شده است تا دانش آموزان فضای آموزشی بهتری در اختیار داشته باشند و از فضای شادابتری برای فعالیت‌های آموزشی و پرورشی خود استفاده نمایند.

محمدپور خاطرنشان کرد: در راستای افزایش سرانه ورزشی مدارس نیز کار‌های ارزشمندی صورت گرفته به طوری که ۸ زمین چمن مصنوعی و دو سالن ورزشی به فضای ورزشی مدارس افزوده شده است، که درسایه ارتقای این زیرساخت‌ها و مهمتر از این زحمات معلمان و مربیان عزیز است که امروز شاهد نزولی شدن سیر آسیب‌های اجتماعی شهرستان در برخی شاخص‌های مد نظر هستیم.

وی در ادامه گفت: امروز بحث تربیت در عین سادگی بسیار پیچیده است و تمامی نهاد‌ها و سازمان‌ها به ویژه نهاد‌های فرهنگی، اولیای عزیز باید درکنار آموزش و پرورش باشندکه امروز همراهی نهاد‌ها در شهرمان به خوبی اتفاق افتاده و از تمامی نهاد‌ها و مسیولین شهرستان و نیرو‌های نظامی و انتظامی و سپاهی و بسیجی که دغدغه مندانه در کنار آموزش و پرورش هستند تشکر ویژه داریم و این مسیر را ادامه خواهیم داد تا نیروی انسانی توانمند و در طراز انقلاب اسلامی و سربازان لایق امام زمان (عج) تربیت نماییم.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان غربی ارومیه

دیگر خبرها

  • سیاست‌گذاری صحیح برای گسترش روابط با همسایگان در حوزه تقویت جایگاه گازی چگونه باید باشد؟
  • چگونه در گرما از پا‌ها مراقبت کنیم؟
  • ژابی باعث اخراج بارسا از گلدان یک چمپیونزلیگ!
  • ناشنوایان با آموزش صحیح و شناخت صحنه در فعالیت‌های جهادی مشارکت کنند
  • تربیت صحیح و اسلامی فرزندان ایران، دغدغه اصلی معلمان دلسوز
  • عزت و اقتدار یک کشور در گرو هدایت صحیح نوجوانان وجوانان است
  • جذب به‌موقع و صحیح اعتبارات و تسهیلات تکلیفی لرستان
  • روش‌های تکثیر گیاه برگ انجیری در خانه
  • مربای ریواس ؛ یک مربای بهاری، پرخاصیت و مقوی + طرز تهیه
  • برای فروش سفره یکبار مصرف چه باید کرد