Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، وضعیت کم آبی سال‌هاست، کشور ما را تحت تاثیر خود قرار داده و استان‌هایی چون کرمان که در دل کویر ایران قرار گرفته اند، این بحران را بیشتر از دیگر استان ‌ها احساس می‌کنند.

کاهش 75 درصدی بارندگی در استان کرمان

حمیده حبیبی، رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان با اشاره به اینکه میانگین بارش باران در استان کرمان طی امسال 31 میلیمتر بوده است، گفت: این میزان حدود 100 میلیمتر کاهش را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: نسبت به دوره بلند مدت، حدود 100 میلیمتر باید بارش اتفاق بیفتد که اندازه بارش بلند مدت شود.

حبیبی از کاهش ۷۵ درصدی بارش‌های استان کرمان نسبت به پارسال در این استان خبر داد و تصریح کرد: مشکل کم آبی کرمان با بارش های اخیر جبران نمی شود.

9 شهر کرمان در وضعیت قرمز

طاهری، مدیر عامل آب و فاضلاب استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت: تابستان 97 و سال آبی 96 و 97 سالی بسیار سخت و کم باران محسوب می شود، بطوریکه کمترین میزان بارندگی طی 50 سال گذشته را داشته است.

 وی حداکثر تولید را حدود 8 هزار لیتر در ثانیه عنوان کرد و افزود: در حوزه آب شرب، شرکت آب و فاضلاب استان کرمان با تمام توان، ظرفیت خود را برای خدمت رسانی مردم به کار گرفته است.

طاهری با اشاره به اینکه شهرهای رفسجان، بم، نودژ، گنبکی، کرمان، سیرجان، دهج، جوزم، زرند در وضعیت قرمز قرار دارند، تصریح کرد: میزان تولید ما نسبت به میزان مصرف کاهش چشمگیری دارد.

وی یادآور شد: در شهر کرمان بیش از ۸۰۰ لیتر آب در پیک مصرف کم داریم و در تابستان پیش رو یک سوم نیاز آبی مردم شهر کرمان را نداریم. 

جمع آوری بیش از 2 هزار و 300 انشعاب غیر مجاز در کرمان

مدیر عامل آب و فاضلاب استان کرمان با اشاره به اینکه بخشی از آب شرب استان به ویژه شهر کرمان در حاشیه شهر توسط مشترکان حاشیه نشین مصرف می شود، گفت: بعضی از این مشترکان به صورت غیر مجاز از شبکه آب شهری استفاده می کنند.

طاهری افزود: متأسفانه این نوع مصرف، غیر استاندارد، غیر بهداشتی و خارج از عرف است و میزان مصرف مدیریت نمی شود.

طاهری گفت: طی سال 96 حدود 2 هزار و 300 انشعاب غیر مجاز در استان کرمان جمع آوری شد که از این میزان، تعدادی مجاز و بقیه قطع و جمع آوری شدند.

وی به مردم کرمان توصیه کرد: همه کمک کنند تا در تابستان 97، آب به اندازه نیازمان مصرف و در این زمینه صرفه جویی کنیم تا تابستان امسال را به خوبی و بدون قطعی آب پشت سر بگذاریم.

پیش بینی آبرسانی سیار 2 هزار روستا در استان کرمان

حسین امیری خامکانی، رییس مجمع نمایندگان استان کرمان موضوع آب را مهمترین موضوع امروز استان دانست و ضمن اشاره به نشست مجمع نمایندگان با وزیر نیرو گفت: در این نشست نمایندگان حاضر در جلسه، مسائل و مشکلات آب شرب شهر‌ها و روستا‌های حوزه انتخابیه با توجه به کاهش منابع آبی، ضروت تأمین منابع مالی در روستا‌هایی که باید با تانکر آبرسانی شود را مورد تاکید قرار دادند.

وی افزود: در سال قبل بیش از ٧٠٠ روستا با تانکر آبرسانی می‌شد و امسال پیش بینی می شود، حدود 2 هزار روستا به صورت آبرسانی سیار، تابستان را سپری کنند لذا باید منابع مالی آن تامین شود.

امیری خامکانی تسریع در اتمام پروژه‌های آبرسانی روستای حوزه‌های انتخابیه را از دیگر مباحث مطرح شده عنوان و تصریح کرد: با توجه به اینکه عمده آب شرب استان از منابع زیر زمینی تأمین می شود و هر لحظه امکان اینکه یک چاه خشک شود هست، پس باید آمادگی لازم وجود داشته باشد.

بیش از 90 درصد آب در بخش کشاورزی مصرف می شود

آمارها نشان می دهد، بخش عمده ای از آب استحصالی کشور در بخش کشاورزی هدر می‌رود و در این راستا، بخش کشاورزی بیشترین مصرف و هدر رفت آب را به خود اختصاص می‌دهد.

سعیدی، رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان گفت: یکی از محدودیت های اصلی بخش کشاورزی به ویژه در استان کرمان، محدودیت منابع آبی است و تقریبا بیش از 95 درصد آب مصرفی از سفره های زیر زمینی تأمین می شود.

وی افزود: کاری که در این زمینه باید انجام شود و ما به دنبال انجام آن هستیم، افزایش بهره وری است، یعنی در بخش کشاورزی از آب موجود بهره وری مناسب داشته باشیم.

برنامه های جهاد کشاورزی برای مدیریت آب در کرمان

سعیدی تصریح کرد: یکی از برنامه های ما توسعه ی کشت های گلخانه ای است که بدین ترتیب می توانیم 10 برابر آب کمتر مصرف و 10 برابر محصول بیشتر تولید کنیم.

وی حذف محصولات آب بر که بهره اقتصادی مناسبی ندارند را یکی دیگر از برنامه های این سازمان برای کاهش کم آبی در استان عنوان کرد و یادآور شد: برای انجام این کار باید، سطح زیر کشت محصولات را کاهش داده و به سمت کشت های گلخانه ای گیاهان دارویی و گیاهانی که آب کمتری استفاده می کنند برویم و کشاورزان هم قطعاً می پذیرند.

اعطای وام بلاعوض به کشاورزان پیشرو در روش های مدیریت مصرف آب

رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: دولت 10 میلیون تومان وام بلا عوض به کشاورزان پرداخت می کند تا به سمت و سوی روش های مدیریت مصرف آب بروند.

سعیدی از کشاورزان خواست: به سمت و سوی کشت محصولاتی چون زعفران، زرشک، گل محمدی و به ویژه گیاهان دارویی که بذرهایی مقاوم دارند، بروند.

وی افزود: کشاورزان در کوهستان ها و مناطق سردسیر از قنوات استفاده کنند و آن دسته از افرادی که از موتور پمپ استفاده می کنند، نیز در فصل هایی که نیاز ندارند، آن را خاموش کنند.

مدیریت بهینه منابع آبی نیازمند عزم ملی و همراهی همه بخش ها

جهان با معضل کم آبی روبروست، در سال‌های اخیر به دلیل مصرف بی‌رویه منابع آب در کنار تغییرات اقلیمی، شهرها و کشورهای مختلف با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.

ایران هم اکنون در حال تجربه مشکلات جدی آب است، خشکسالی های مکرر توأم با برداشت بیش از حد آب‌های سطحی و زیرزمینی از طریق شبکه بزرگی از زیرساخت‌های هیدرولیکی و چاه‌های عمیق، وضعیت آب کشور را به سطح بحرانی رسانده‌است. از نشانه‌های این وضعیت خشک شدن دریاچه‌ها، رودخانه‌ها و تالاب‌ها، کاهش سطح آب‌های زیرزمینی، تخریب کیفیت آب، فرسایش خاک، بیابان زایی و طوفان های گرد و غبار و فرونشست زمین است.

تبخیر آب، بهره برداری های نادرست و هدر رفت بالای آب از دیگر معضلاتی است که منابع آبی کشور را با فقر شدید مواجه کرده و غلبه بر این مشکل جز با همکاری مردم و مسئولان امکان پذیر نخواهد بود.

به طور کلی باید گفت، موضوع آب و مدیریت بهینه بر منابع آبی از جمله چالش هایی محسوب می شود که فائق آمدن بر آن نیازمند عزم ملی و همراهی همه بخش ها در کشور است، زیرا زنگ خطر کم آبی همواره به گوش می رسد.

انتهای پیام /ب

گزارش از آذر عسکرپور

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بحران آب بارش باران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۲۸۷۴۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به فعالیت سامانه بارشی شدید در اغلب استان‌های کشور تا روز شنبه ۱۵ اردیبهشت، نسبت به سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در این استان‌ها هشدار داد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیف‌الله آقابیگی، مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران درخصوص صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی و تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی از استان‌های کشور از روز گذشته فعال شده و تا شنبه 15 اردیبهشت اظهار داشت: به این منظور و با هدف بررسی سامانه‌های جهانی هواشناسی، جلسه ستاد ملی فرماندهی و پشتیبانی مدیریت سیلاب در دو سطح با حضور مسئولان مربوطه برگزار شد.

وی افزود: بر این اساس، استان‌های خوزستان، فارس، بوشهر، کرمان، ایلام، کرمانشاه، چهارمحال‌و‌بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد (اولویت اول) و کردستان، لرستان، هرمزگان، همدان، مرکزی، سمنان، خراسان‌رضوی، خراسان‌جنوبی، ‌آذربایجان‌غربی، آذربایجان‌شرقی، سیستان و بلوچستان، اصفهان و یزد (اولویت دوم) بارش‌های نسبتاً زیادی روبرو خواهند بود.  

مدیرکل دفتر مدیریت بحران و پدافند غیرعامل شرکت مدیریت منابع آب بیان داشت: فعالیت این سامانه بارشی، با مخاطراتی همچون رگبار شدید باران، احتمال جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، بالاآمدن ناگهانی سطح آب و طغیان رودخانه‌های فصلی، رخداد تگرگ، رعد و برق، آبگرفتگی معابر و اختلال در ناوگان حمل و نقل به‌صورت گسترده در استان‌های پرریسک سیلاب همراه خواهد شد.

آقابیگی تأکید کرد: با توجه به شرایط فصلی حاضر و تعطیلات پایان هفته و کثرت مسافران و گردشگران در ایام مذکور،  توصیه می‌شود مردم و مسافران از اتراق در حریم رودخانه‌ها و مسیل‌ها‌، صعود به ارتفاعات و حضور در دشت‌ها پرهیز کرده و در کل از سفرهای غیرضروری در این ایام جداً خودداری شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • بارش‌های اخیر بخشی از کمبود بارش در بخش کشاورزی را جبران کرد
  • مدیریت دوگانه آب بزرگترین ضربه به کشاورزان کشور
  • ۱۸۵ میلیون متر مکعب آب شرب در لرستان تولید شد
  • هرس و تکریب نخلستان‌های استان بوشهر با ۹ میلیارد ریال
  • هشدار سیلابی شدن مسیل‌ها و رخداد صاعقه در برخی استان‌ها
  • معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد کاشان معرفی شد
  • اعطای تسهیلات و کمک بلاعوض به سیل زدگان سیستان و بلوچستان ظرف چند روز آینده آغاز می‌شود
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • انعقاد ۴۲۰۰ هکتار قرارداد نقشه‌برداری اراضی کشاورزی در جیرفت