Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، راشا تودی در مطلبی نوشت: هفته گذشته، آمریکا در اقدامی بی‌سابقه خروج خود از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را اعلام کرد. این خبر در حالی اعلام شد که یک روز پیش از آن، شدیدترین بحران پناهجویان در آمریکا در این نهاد بین‌المللی مطرح شده بود.

راشا تودی نوشت: دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، با این اقدام برای جامعه بین‌المللی پیامی ارسال کرد و این مسئله نشانی دیگر از انزوای واشنگتن از جامعه بین المللی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا درباره  خروج واشنگتن گفت: «ما به نصیحت سازمان ملل درباره چگونگی حکومت‌داری نیازی نداریم.»

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، در این‌باره مدعی شد: «آمریکا از نهادها و موسسات ریاکار درس اخلاق نمی‌پذیرد؛ زیرا که آمریکا بدون چشم‌داشت برای کمک به افراد بی‌پناه خون و مال خود را می‌دهد.» با این حال، منظور وی از «درس پذیرفتن» اندکی پس از آن آشکار شد.

پمپئو گفت در میان 47 عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، کشورهایی قرار دارند که سابقه حقوق بشر در آن‌ها درخشان نیست. وی در میان این کشورها به طور مشخص به چین، کوبا و ونزوئلا اشاره کرد. اما آنچه وی از اشاره به آن سر باز زد، بیان نام عربستان سعودی به عنوان یکی از بدنام‌ترین ناقضان حقوق بشر بود. بدتر این‌که آمریکا در عملیات وحشیانه عربستان در یمن که جان هزاران غیرنظامی را گرفته است، با ریاض همکاری می‌کند.

با این حال، عربستان سعودی تنها متحد آمریکا نبود که نام آن در لیست ناقضان حقوق بشر در سخنان پمپئو بیان نشد. وی در پایان سخنرانی خود، به «جهت‌گیری‌ها (در شورای حقوق بشر) علیه اسرائیل» اشاره کرد و گفت تمامی تلاش‌ها برای اصلاحات شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با شکست روبرو شده است.

اما پرسشی که در این میان پدید می‌آید این است که چرا اکنون آمریکا چنین اظهاراتی را درباره این نهاد بیان می‌کند؟ چرا آمریکا تصمیم خود را برای خروج از این نهاد، در این زمان مشخص اتخاذ کرده است؟ این در حالی است که رژیم صهیونیستی سال‌ها است در رابطه با رفتار غیرانسانی با مردم فلسطین مورد انتقادهای بین‌المللی قرار می گیرد.

انتقادها درباره سو مدیریت آمریکا در بحران خاورمیانه در ماه گذشته و پس از آنکه دونالد ترامپ تصمیم گرفت سفارت آمریکا در سرزمین‌های اشغالی را از تل‌آویو به قدس منتقل کند، تشدید شد. در اعتراضات پس از این اقدام، نیروهای رژیم صهیونیستی علیه تظاهرکنندگان در غزه از گلوله‌های جنگی استفاده کردند و عده بسیاری از آن‌ها را شهید و مجروح کردند.

طبیعی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی انتظار داشته باشند شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد شیوه کار خود را تغییر دهد و چنین حوادث شنیعی را نادیده بگیرد و تمرکز خود را در نقاط دیگر منعطف کند.

روز دوشنبه، زید رعد حسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، در سخنرانی وداع خود با این نهاد به اقدامات آمریکا در زمینه حقوق بشر اشاره کرد. زید در این سخنرانی به شدت از سیاست دولت ترامپ در قبال مهاجران انتقاد کرد و گفت رئیس جمهور آمریکا می‌خواهد «کودکان را به دلیل اقدامات والدینشان مجازات کند.» وی همچنین سیاست آمریکا برای جدایی کودکان مهاجر از خانواده‌هایشان در مرز مکزیک را «بدرفتاری با کودکان با مجوز دولتی» دانست.

حال، آیا می‌توان تصور کرد که خروج آمریکا از این نهاد بین‌المللی تنها یک روز پس از بیان این سخنرانی، تصادفی بوده باشد؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سازمان ملل آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۰۲۹۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در پاسخ به تذکر آصفری نماینده اراک مبنی بر علت اجرایی نشدن متناسب سازی حقوق بازنشستگان تصریح کرد: در پایان سال گذشته احکام و تبصره‌های بودجه ۱۴۰۳ به دولت ابلاغ شد و دولت مجوزی برای تامین اعتبار از محل یک درصد ارزش افزوده برای متناسب سازی حقوق بازنشستگان پیدا کرد.

وی اضافه کرد: بر این اساس دولت هیچ مشکل قانونی برای تامین اعتبار و پرداخت ندارد اگر مشکلی در فروردین‌ماه بوده به صورت قطع در اردیبهشت‌ماه رفع شده و باید انجام شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: به بازنشستگان این اطمینان را می‌دهم که اراده دولت و مجلس شورای اسلامی بر اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان است که دولت مجوز قانونی دارد و تامین اعتبار هم صورت گرفته است.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی مجلس

دیگر خبرها

  • سفر با قطار و هتل، یکجا رزرو کن، آسوده‌تر سفر کن
  • برای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اعتبار شده است
  • انتقاد دیده‌بان‌ حقوق بشر از سرکوب حامیان فلسطین در آمریکا
  • خروج علیه شهردار تهران
  • اقراریان، عضو شورای شهر تهران: خروج 7 عضو شورا از صحن به معنای قهر کردن نبود/ تعدادی از اعضای شورا معتقد بودند که مذاکرات درباره مسائل مربوط به قرارداد چین که باید همه ابهامات مربوط به آن شفاف شود، بهتر است در جلسه جداگانه‌ای ادامه پیدا کند
  • وجود تناقضات و استانداردهای دوگانه در سازوکارهای حقوق بشری
  • هشدار نارنجی هواشناسی برای استان کرمان
  • خبر جدید سازمان تامین اجتماعی درباره افزایش مستمری بازنشستگان/ حقوق‌ها قرار است چه تغییری کند؟
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • آتش‌سوزی مهیب در پی خروج قطار از ریل در آریزونای آمریکا