Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - رشت - ايرنا - رئيس مرکز توسعه نوغانداري کشور از پيش بيني توليد يک هزار تن پيله تر ابريشم در کشور تا پايان نيمه اول تيرماه جاري خبر داد.

علي اصغر داداش پور روز شنبه در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار ايرنا افزود: از اواسط ارديبهشت تاکنون، 900 تن پيله تر ابريشم به ارزش اقتصادي حدود 30 ميليارد تومان از نوغانداران کشور به نرخ توافقي بازار آزاد خريداري شده است .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: امسال دولت نرخ خريد تضميني هر کيلو پيله تر ابريشم را 18 هزار و 104 تومان تعيين کرده اما نوغانداران محصول توليدي خود را از قرار ميانگين کيلويي 34 هزار تومان در بازار آزاد فروختند که اين، نشان از رونق بازار اين صنعت در کشور دارد.
رئيس مرکز توسعه نوغانداري کشور بيان داشت: خريد پيله تر ابريشم در ساير استان هاي کشور به پايان رسيده و فقط در گيلان و مازندران تا نيمه اول تيرماه جاري ادامه دارد.
وي توليد و توزيع نهال توت را يکي از زمينه هاي مهم و لازم براي افزايش ظرفيت پرورش کرم ابريشم و توسعه صنعت نوغانداري در کشور عنوان و تصريح کرد: وسعت توتستان هاي کشور به دليل برخي سياست هاي غير حمايتي طي 16 سال گذشته، از 20 هزار هکتار به 14 هزار و 700 هکتار رسيد که از اين ميزان، شش هزار هکتار آن در گيلان است.
به گفته داداش پور، سياست مرکز توسعه نوغانداري کشور در زمينه توسعه توتستان ها، افزايش تعداد درختان با کاشت نهال در حاشيه شاليزارها، باغ ها، استخرهاي پرورش ماهي، دامداري ها و محوطه خانه هاي روستايي به جاي افزايش هندسي است.
وي با اشاره به اينکه با اختصاص يارانه دولتي، از 2 سال پيش نهال توت بصورت رايگان بين نوغانداران توزيع مي شود، افزود : تا اسفندماه پارسال 530 هزار اصله نهال رايگان در گيلان توزيع شده که اين درختان بعد از سه سال به قابليت برداشت اقتصادي مي رسند و مي توانند غذاي مورد نياز حدود پنج هزار جعبه تخم نوغان را تامين کنند و هدف گذاري سالجاري نيز توزيع رايگان 400 هزار اصله نهال توت بين نوغانداران کشور است.
رئيس مرکز توسعه نوغانداري ادامه داد: از سال 93 با تاسيس مرکز توسعه نوغانداري کشور، به صورت تجمعي، قيمت خريد تضميني پيله تر ابريشم در راستاي منطقي تر شدن قيمت و تشويق نوغانداران به اين صنعت، 53 درصد افزايش يافته و مبلغ 11 هزار تومان سال 92 ، به 18 هزار و 104 تومان فعلي رسيده است.
پيله ابريشم توليدي نوغانداران در يک هزار و 200 کارگاه سنتي ابريشم کشي تربت حيدريه و چهار کارخانه صنعتي استان هاي گيلان و خراسان رضوي به نخ ابريشم تبديل مي شود.
در 20 استان کشور حدود 18 هزار خانوار به کار پرورش پيله ابريشم اشتغال دارند .
سال گذشته نوغانداران کشور بيش از 800 تن پيله تر ابريشم توليد کردند که از اين ميزان، حدود 423 تن آن سهم تلاش پيله وران استان گيلان بوده است .
قابليت پرورش کرم ابريشم در مناطق مختلف کشور و مکان هاي کوچک، سهولت کار، سرمايه گذاري اندک و درآمدزا بودن اين فعاليت جانبي در بازه زماني 45 روزه و ارزش افزوده فرآورده هاي آن مثل نخ و فرش از مهمترين مزاياي پرورش کرم ابريشم است.
با پرورش هر جعبه تخم نوغان، معمولا حدود 35 کيلوگرم پيله تر ابريشم به ارزش تقريبي 900 هزار تومان توليد مي شود. هر نوغاندار مي تواند بطور ميانگين سه جعبه تخم نوغان پرورش دهد که پيله هاي توليدي آن، حدود 2 ميليون و 700 هزار تومان ارزش دارد.
از هر سه کيلوگرم پيله تر ابريشم که قيمت آن در بازار 75 هزار تومان است، پس از فرآوري يک کيلو نخ ابريشم به دست مي آيد که قيمت آن حدود 300 هزار تومان است و تبديل همين ميزان نخ به فرش ابريشم حدود 2 ميليون تومان قيمت دارد.
پرورش کرم ابريشم از اوايل فروردين هر سال آغاز مي شود و پس از طي يک دوره حدود 45 روزه تا دو ماهه، نوغانداران موفق به توليد پيله تر مي شوند.
مرکز توسعه نوغانداري کشور در رشت مستقر است.
6070/2007
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۳۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان

به گزارش تابناک اقتصادی؛ سال ۱۴۰۲ در زیست بوم نوآوری و فناوری ایران،‌ سرشار از رویش ها و شکفتن ها بود. در این سال تحولات فراوانی در زمینه ی علم و فناوری در کشور رخ داد، این تحولات مسیر مشارکت شرکت های دانش بنیان و مردم را در عرصه ی تولید و رونق اقتصاد دانش‌بنیان هموار کرد. از این تحولات می توان به راه اندازی ستادهای جدید اقتصاد دانش‌بنیان تا اجرای آیین نامه جدید ارزیابی شرکت های دانش بنیان و....... اشاره کرد؛ این تغییر و تحولات درواقع نویدبخش دستاورد ها و توفیقاتی عظیم در آینده ای بسیار نزدیک است.

رشد چشمگیر و پرشتاب تعداد شرکت های دانش بنیان و افزایش حدود ۲۰۰ درصدی صادرات دانش بنیان کشور در یک سال اخیر، نشان دهنده بسترسازی مناسب، پویایی و رشد جهشی در زیست بوم نوآوری و فناوری کشور و فضای مساعدی است که در راستای تحقق شعار امسال مبنی بر «جهش تولید با مشارکت مردم» در عرصه اقتصاد دانش‌بنیان کشور فراهم شده است.

نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در خصوص شعار سال و رشد اقتصاد دانش بنیان بیان کرد: باید به موضوعات جوان، علم و دانش توجه ویژه ای کرد. گیرایی و  انگیزه برای کسب اطلاعات علمی در یک جوان می تواند موثر در پیشرفت دانش بنیان باشد. با توجه به شعار سال، مشارکت مردم در جهش تولید و جذب نخبگان و استعدادها در شرکت های دانش بنیان مهم است. بنابراین باید در جهت رشد و توسعه ی  این شرکت ها حمایت لازم از آن ها صورت گیرد.

کیومرث سرمدی در ادامه تصریح کرد: عمده دغدغه ی مردم و مسئولین به خصوص مقام معظم رهبری موضوع معیشت و اقتصاد مردم است در واقع شعار امسال هم که مقام معظم رهبری آن را مشارکت مردم در تولید خواندند، حمایت از شرکت های دانش بنیان با هدف آوردن مردم پای کار و استفاده از علم و توان بالای آن هاست. در این شرایط جوانان با انگیزه و با استعداد، نخبگان و افرادی که توانایی بالایی دارند می توانند بیایند و رشد تولید را افزایش دهند. مردمی سازی اقتصاد کشور و جهش تولید و توسعه صنعتی کشور با مشارکت مردم، مبتنی بر توسعه ی اقتصاد دانش بنیان با دانش بنیان شدن صنایع بزرگ به کمک شرکت های تواتمند دانش بنیان است.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در پایان تاکید کرد: باید توجه به بومی گزینی، داشته ها و توانمندی های داخلی و ایجاد ارزش افزوده در زنجیره ی تولید به گونه ی حمایتی باشد یعنی تولید کننده به توسعه ی تولید داخلی تشویق شود، درواقع باید هم شرکت های دانش بنیان تولید کننده تشویق شوند و هم از طرفی وزارت خانه ها و ارگان های دولتی، بخش های خصوصی را مجاب کنند تا تولیدات شرکت های دانش بنیان را خریداری و استفاده نمایند. در این شرایط قطعا تولید کنندگان در رشد تولید و همچنین افزایش کیفیت تشویق می شوند.

 

دیگر خبرها

  • بستنی ایرانی در کدام کشورها پرطرفدار است؟
  • توسعه مناسبات تبریز با شهرهای استراتژیک مسیر جاده ابریشم
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • نقش جاده ابریشم ترکیه در معادلات خاورمیانه/ اردوغان پروژه آمریکا را دور زد؟
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • صادرات ایران باید از خام فروشی عبور کند
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان
  • تولید گوجه فرنگی به ۳۰۰ هزار تن می‌رسد
  • تلاشگران ذوب آهن اصفهان مغز متفکر برای جهش تولید هستند