Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسین می‌گوید: «چند ساله به نظر می‌رسم؟ 50 ساله به نظر می‌آیم، اما 35 ساله‌ام. اینجا همه صیادان همین گونه‌اند. نه تنها اینجا که هرجا دریاست، صیادانش به پیری زودرس مبتلا می‌شوند.»

راضیه بوستانی

«طوفان به جان دریا افتاده بود. زیر و رویش می‌کرد. کشتی همگام با موج‌ها بالا و پایین می‌رفت. هر لحظه بیم آن بود که طناب‌ بادبان‌ها از جا کنده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چند نفری به سمت بادبان‌ها دویدند. به هر زحمتی بود، طناب‌ها را محکم گرفتند. شدت وزش باد ایستادن را سخت کرده بود. تکان‌های ناگهانی کشتی، تعادل دریانوردان را بر هم می‌زد. علی که یکی از طناب‌ها را گرفته بود روی عرشه افتاد. دویدم به طرفش. هرچه صدایش زدم، جواب نداد.

گوشم را چسباندم به قفسه سینه‌اش، اما صدای قلبش در میان هیاهوی طوفان گم شده بود. طول کشید تا طوفان راهش را بگیرد، برود. همه دور علی جمع شده بودیم. با یک دست اشک‌هایم را پاک می‌کردم و با دست دیگر چشمان علی را می‌بستم.» حسین سکوت می‌کند. نگاهش را به دریا می‌دوزد. لحظه‌ای به امواج و لحظه‌ای به افق؛ آنجا که آسمان و دریا با هم تلاقی کرده‌اند و بی‎مرز شده‌اند.

دیه پرداخت نمی‌کنند

دقایقی طول می‎کشد تا حسین دوباره لب به سخن بگشاید. یادآوری مرگ همسفر دریایی‌اش پس از گذشت 15 سال هنوز برایش تلخ است. می‌گوید: «آن‌جا، وسط دریا باید برای وقوع هر پیامدی آماده باشی. علی فقط 45 سال داشت. ترس و واهمه‌ای که به جانش افتاد، کار دستش داد. سکته سن و سال نمی‌شناسد. علی رفت و اهل و عیالش ماندند. زن، پسر و دخترش. با این شرایط سخت اقتصادی، بیمه شناور علی هم به کارشان نیامد.»

حسین ادامه می‌دهد: «بیمه شناور برای این است که اگر زمانی در شناور برای صیاد حادثه‌ای رخ داد، بیمه دیه را پرداخت کند. همسرش تلاش زیادی کرد با گرفتن مبلغی از بیمه، بخشی از نیازهای فرزندانش را تامین کند، اما موانع زیادی پیش پای او گذاشتند و در نهایت، ناامید شد. پزشکی قانونی دلیل فوت علی را بدون اشاره به حادثه طوفان سکته در دریا عنوان کرده بود. همین موضوع موجب شد بیمه از پرداخت دیه خودداری کند.» او با بیان این‌که یک شناور ممکن است در طول سال حدود 5 میلیارد تومان بیمه بدنه پرداخت کند، تصریح می‌کند: «آن‌وقت اگر برحسب اتفاق حادثه‌ای برای صیادان یک یا 2 شناور در طول سال رخ دهد، آن‌قدر مانع پیش رویت می‌‌گذارند که دیگر قید دیه را می‌زنی. گاهی وقت‌ها پیش آمده است که صیاد روی شناور نقص عضو پیدا کرده و مثلا به واسطه فشار 2 شناور انگشتش قطع شده، اما همین‌ها هم به دلایل مختلف دیه دریافت نکرده‌اند.»

عمر صیاد به 60 سال قد نمی‌دهد

60 سالگی سن بازنشستگی صیادان است؛ سنی که به گفته صیادان عمرشان به آن قد نمی‌دهد. حسین رو به من می‌گوید: «چند ساله به نظر می‌رسم؟ 50 ساله به نظر می‌آیم، اما 35 ساله‌ام. اینجا همه صیادان همین گونه‌اند. نه تنها اینجا که هرجا دریاست، صیادانش به پیری زودرس مبتلا می‌شوند. از کودکی صیاد بودم. در این سال‌ها صیادی را ندیده‌ام 60 سالگی را تجربه کرده باشد. حالا بر فرض که تجربه کند. یک صیاد 60 ساله، با آن فرتوتی و کهولت دیگر رمقی برای زندگی ندارد. حالا چطور باید از مزایای بازنشستگی بهره‌مند شود؟»


دریا نرویم، بی‌پول می‌شویم

بیمه بیکاری تامین اجتماعی در مواردی که صیاد به هر دلیلی برای مدتی فعالیت نکند، به او تعلق نمی‌گیرد. سهم پرداختی کارفرما (مالک لنج) 7 درصد و سهم دولت 20 درصد است، اما اگر این 20 درصد به 30 درصد ارتقا یابد، صیاد در مواقع بیکاری از حق بیمه بیکاری بهره‌مند می‌شود.

حسین با اشاره به ماه‌هایی که بر اثر خرابی یا سوختگی شناور از کار بیکار می‌شود، تصریح می‌کند: «این وقت‌ها مصیبت است. نه کار و باری هست و نه درآمدی. آخرین بار حدود 7 ماه به دریا نرفتم. شناورمان سوخته بود. تا مالک شناور خودش را جمع و جور کرد و شناور دیگری تهیه کرد، حدود 7 ماه طول کشید.»

او توضیح می‌دهد: «مالکان شناورها می‌گویند 10 درصد دیگر سهم بیمه را خودتان پرداخت کنید تا 30 درصد پرداخت شده باشد و در مواقع بیکاری به دادتان برسد، اما مگر با درآمد صیادی می‌شود؟ بعضی از صیادان به دلیل تنگدستی همان 7 درصدی را هم که کارفرما می‌خواهد به تامین اجتماعی پرداخت کند از مالک لنج می‌گیرند. می‌گویند حالا به پولش بیشتر احتیاج داریم.»

خبری از بازنشستگی نیست

زندگی 25 درصد جمعیت بوشهر وابسته به صید و صیادی و صنایع وابسته به آن است. شغلی که به واسطه سختی‌ها و شرایط خاص دریایی پیری زودرس را نصیب صاحبانش می‌کند. حالا 7 سال از روزی که 40 هزار صیاد استان هم‌صدا شدند تا شغلشان در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب شود، می‌گذرد.
عضو هیات مدیره اتحادیه صیادان بوشهر در این باره به همشهری می‌گوید: «در کنار اقتصاد و اشتغالی که جامعه صیادان برای استان فراهم کرده‌اند، نقش آن‌ها در مرزبانی و مرزداری هم اهمیت بسیاری دارد.»

محمد کارگر با بیان این‌که کاهش ذخایر آبزیان، افزایش هزینه سفرهای دریایی، فعالیت صیادان در هوای گرم و مرطوب و پیری زودرس از مواردی است که اتحادیه صیادان را ترغیب کرد برای رفاه صیادان کاری انجام دهند، می‌افزاید: «خواسته ما این است که شغل صیادی در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور در دستور کار مسئولان استانی و کشوری قرار گیرد. برای این کار دولت باید پرداخت 4 درصد کسورات قانونی مربوط به مشاغل سخت و زیان‌آور را متقبل شود، زیرا پرداخت این 4 درصد از سوی مالکان شناورها به عنوان کارفرما به دلیل افزایش هزینه‌های نهادها و ابزارهای صیادی، کاهش ذخایر دریایی و افزایش هزینه سفرهای دریایی امکان‌پذیر نیست.»

وی با اشاره به رایزنی‌های مختلفی که با مجموعه مسئولان استانی و کشوری داشته است، تصریح می‎کند: «دشواری‌های زیادی در مسیر متقاعد کردن سازمان بیمه تامین اجتماعی برای قرارگیری شغل صیادی در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور وجود داشت. استدلال تامین اجتماعی این بود که نمی‌توانیم در شغل صیادی رابطه‌ای بین کارگر و کارفرما در قالب یک کارگاه تعریف کنیم.»

قولی که سازمان تامین اجتماعی داد

کارگر با بیان این‌که با پیگیری اتحادیه‌ صیادان استان، حمایت تعاونی‌ها و همکاری شیلات استان هر شناور کارگاه و مالک هر شناور کارفرماست، می‌گوید: «این در حالی است که فردی که در یک کارگاه کار می‌کند روزانه 8 ساعت مشغول فعالیت است، اما صید و صیادی زمان نمی‌شناسد. شناورها 24 ساعته روی آب هستند، یعنی 3 برابر ساعتی که یک کارگر در طول روز کار می‌کند.»

عضو هیات مدیره اتحادیه صیادان بوشهر ادامه می‌دهد: «البته رئیس سازمان تامین اجتماعی کشور، نور امیدی را روشن کرد و قرار است از محل بودجه طرح تحول سلامت مبلغی به عنوان کسر 4 درصد قانونی کار سخت و زیان آور پرداخت شود تا بتوان شغل صیادان را به عنوان مشاغل سخت و زیان آور محسوب کرد و جامعه صیادی از مزیت‌های آن برخوردار شود.»

حل مشکل با یاری سایر نهادها

مدیرکل تامین اجتماعی بوشهر هم با اشاره به تحقیقاتی که در مرکز پژوهش‌های سازمان تامین اجتماعی نهایی شده است، اظهار امیدواری می‌کند با یاری سایر نهادها بتوان برای بیمه ملوانان و صیادان مقررات جدیدی تدوین کرد. یونس خسروانی به همشهری می‌گوید: «فقط زمانی که ملوانان و صیادان به دریا می‌روند تا زمانی‌ که بازمی‌گردند به عنوان سابقه اشتغال آن‌ها محسوب می‌شود. این در حالی است که بسیاری از مواقع سال بنابه دلایلی از جمله شرایط جوی از فعالیت بازمی‌مانند.»

وی تصریح می‌کند: «ملوانان و صیادان چه در بوشهر و چه در سایر استان‌ها مانند هرمزگان، خوزستان و سیستان ‌و بلوچستان نه قرارداد دارند و نه مشمول قانون کار می‌شوند و نه در زمان بیکاری، بیمه بیکاری دریافت می‌کنند. همین موارد یکسری ممانعت‌های قانونی را برای سازمان بیمه تامین اجتماعی فراهم کرده است.»

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۱۸۳۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟

تین نیوز

بیمه بدنه خسارت هایی را پرداخت می کند که توسط بیمه شخص ثالث قابل جبران نیستند. یعنی خسارت های ناشی از بلایای طبیعی، سرقت کلی و جزئی و تصادفاتی که صاحب خودرو مقصر آن هاست. اما میزان پرداخت خسارت هر حادثه، با توجه به سقف تعهدات و پوشش های بیمه نامه انجام می شود. 

نگاهی کوتاه به شرکت بیمه پارسیان

بیمه پارسیان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و پس از گذشت ۲ دهه از فعالیت خود، تبدیل به بزرگ ترین بیمه خصوصی کشور شد. این بیمه پیش از سال ۸۲ خدمات خود را صرفا به کارکنان بانک پارسیان ارائه می کرد؛ اما از این تاریخ به بعد عموم مردم را زیر چتر پوشش های بیمه ای خود قرار داد.

بیمه پارسیان محصولات خود را هم در اختیار افراد حقیقی قرار می دهد و هم شرکت ها و موسسات می توانند تحت پوشش این بیمه ها قرار  گیرند. این شرکت رسالت خود را این طور تعریف کرده است:

«ایجاد سازمانی با تراز جهانی ، رقابت پذیر، متعهد نسبت به جامعه و پیشگام در ارائه خدمات متمایز به اشخاص حقیقی و حقوقی، برای پوشش ریسک ها و جبران خسارت ها اصلی ترین رسالت این بیمه است. همچنین بیمه پارسیان ارائه خدمات مشاوره در زمینه مدیریت ریسک و ایمنی را که شامل شناخت، ارزیابی، تجزیه، تحلیل و تفکیک ریسک می شود نیز، به عنوان بخشی از این رسالت تعریف کرده است. بیمه پارسیان هدف خود را تامین صحیح ترین بیمه نامه ها برای تامین و  گسترش حداکثر پوشش بیمه ای  همراه با کاهش هزینه های بیمه گذاران می داند.»

بیمه پارسیان خدمات بیمه ای زیر را ارائه می کند:

بیمه خودرو (بدنه و شخص ثالث) بیمه زندگی بیمه مسئولیت بیمه آتش سوزی بیمه باربری بیمه حوادث بیمه تکمیلی درمان  بیمه مهندسی بیمه انرژی بیمه کشتی و هواپیما بیمه خاص

در میان خدمات این شرکت، بیمه های خودرویی و به خصوص بیمه بدنه، شناخته شده ترین محصول این شرکت در میان مردم است. سطح توانگری بالا، تعداد مراکز بالای جبران خسارت، پوشش های گسترده و امکان خرید نقد و اقساط بیمه بدنه، باعث شده که بیمه پارسیان جایگاه خوبی در میان بیمه گذاران کسب کند. اطلاعات کامل در مورد بیمه پارسیان در بیمه بازار https://bimebazar.com/companies/parsian-insurance در دسترس شماست.

 

بیمه بدنه و پوشش های آن

در این که بیمه بدنه یکی از ضروریات خودرو است و باید به اندازه بیمه شخص ثالث به آن اهمیت داد، شکی نیست. این بیمه تمام خسارت هایی را که به دلیل سرقت، حوادث طبیعی و البته تصادفات که صاحب خودرو مقصر آن است، پرداخت می کند. به عبارت دیگر مکمل بیمه شخص ثالث محسوب می شود. بر همین اساس، این بیمه پوشش های زیر را ارائه می کند:

پوشش های اصلی بیمه بدنه بیمه پارسیان پرداخت خسارت حوادث و تصادفات خودرو با سایر خودروها یا اجسام ثابت و متحرک دیگر پرداخت خسارت سرقت کلی و سرقت جزئی (به سرقت رفتن خودرو و صدمات وارد شده به وسایل اصلی خودرو)  جبران هزینه خسارت های به بار آمده در جریان نجات، انتقال و یا یدک کش کردن خودروی آسیب دیده به محل تعمیرگاه پرداخت خسارت های ناشی از سقوط، واژگونی، آتش سوزی، صاعقه و انفجار خودروی بیمه شده پرداخت خسارت باتری و لاستیک ها الحاقیه ها (پوشش های اضافی) بیمه بدنه بیمه پارسیان پرداخت خسارت سرقت درجا یا سرقت قطعات خودرو مثل آینه، رینگ، سیستم پخش موسیقی و سایر قطعات. پرداخت خسارت وارد شده در اثر بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان، بارش سنگین برف و تگرگ. پرداخت خسارت رنگ خودرو ناشی از پاشیده شدن اسید و مواد شیمیایی. پرداخت خسارت نوسانات قیمت خودرو (حداقل ۲۰ درصد تا حداکثر درصدِ مازاد بر سرمایه بیمه شده جبران خواهد شد). پرداخت خسارت رنگ بدنه خودروی بیمه شده در اثر کشیده شدن میخ و سایر اجسام تیز. پرداخت خسارت افت قیمت خودروی بیمه شده در اثر تصادف یا هر حادثه طبیعی و غیرطبیعی دیگر (به صورت پرداخت مبلغ افت قیمت بر اساس فرانشیز بیمه). پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب در مدت زمان انجام تعمیرات خودرو در تعمیرگاه، به مدت حداکثر ۳۰ روز در سال. پرداخت خسارت شکسته شدن شیشه های خودرو به دلیلی غیر از تصادف مثل تغییرات شدید آب و هوایی یا شکستن عمدی شیشه های توسط سایر افراد. پوشش ترانزیت در صورت وارد شدن خسارت در خارج از کشور. پرداخت هزینه های توقف یا خواب ماشین برای خودروهای حمل بار، مسافر و خودروی شخصی.

بیمه پارسیان الحاقیه های بیمه بدنه را جدا از پوشش های اصلی ارائه می کند که بیمه گذاران می توانند هر مورد را بسته به نیاز خود، به طور جداگانه خریداری کنند. 

درصد جبران خسارت های بیمه بدنه پارسیان

حداکثر میزان جبران خسارت های وارد شده به خودرو توسط بیمه بدنه، سقف تعهدات بیمه نامه است. با این حال هر پوشش، درصد پرداخت مشخصی دارد که در ادامه فهرست شده اند:

 شکستن شدن شیشه اتومبیل: تا سقف ۸۰ درصد ارزش روز شیشه و هزینه نصب سرقت لوازم خودرو (سرقت جزئی): تا سقف ۵ درصد از ارزش خودرو یا جبران کلیه یا بخشی از لوازم سرقت شده سرقت کلی (سرقت خودرو): تا ۸۰ درصد ارزش خودرو خسارت های باتری و لاستیک: پرداخت ۵۰ درصد قیمت باتری و لاستیک نو  هزینه رفت و آمد پس از حادثه: حداکثر تا ۳۰ روز در سال و روزانه به مبلغ ۳ هزار تومان بلایای طبیعی (مثل سیل و زلزله): تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خسارت های وارد شده پاشیده شدن رنگ، مواد شیمیایی و اسیدی بر روی خودرو: تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خسارت های وارد شده جبران خسارت در خارج از کشور یا پوشش ترانزیت نوسانات قیمت خودرو: تا سقف ۲۵، ۵۰ و یا ۱۰۰ ارزش روز بیمه تصادف و حوادث: تا ۹۰ درصد خسارت های وارد شده خرید بیمه بدنه پارسیان

بیمه بدنه پارسیان را می توان یکی از معتبرترین بیمه های کشور دانست؛ پوشش های گسترده، درصد جبران خسارت ها بالا و وجود شعب، نمایندگی و مراکز جبران خسارت متعدد، از جمله مزایای این بیمه است. برای بررسی شرایط خرید نقد و اقساط، پوشش ها و سایر اطلاعات مرتبط، بیمه بازار https://bimebazar.com/ به عنوان مرجعی کامل در اختیار شماست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • خبر جدید یک نماینده درباره همسان‌سازی حقوق بازنشستگان/ افزایش ۹۰ درصدی حقوق بازنشستگان چه زمانی اعمال می‌شود؟
  • گزارش دیوان محاسبات از ترک فعل سازمان تامین اجتماعی
  • سهام سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران واگذار نشده است
  • سهام مازاد سازمان تامین اجتماعی در بانک رفاه کارگران، واگذار نشده است
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند