Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نود اقتصادی»،‌ افزایش ١,٩ درصدی نرخ تورم ماهانه در خردادماه نسبت به اردیبهشت‌ماه گذشته در آینده‌ای نزدیک خبر از رسیدن نرخ تورم سالانه تا مرز ٢٠‌درصدی را می‌‌دهد. به نظر می‌رسد مقام سیاستگذار عطای دستیابی به تثبیت قیمت در بازارهای موازی نظیر ارز، سکه و خودرو را به لقای تورم تک‌رقمی بخشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بی‌انضباطی‌هایی که در نتیجه عملکرد نادرست سیاستگذار دراتخاذ سیاست‌های پولی بوده است، سبب شده که در ازای تمرکز برایجاد ثبات در بازار ارزی تبعات این سیاستگذاری دستاورد دولت دوازدهم را به مرز دورقمی شدن نزدیک کند. افزایش قیمت در بازارهای مختلف انتظارات تورمی را ایجاد کرده است که می‌تواند در آینده نزدیک نرخ‌های تورمی را متاثر کرده و افزایش دهد.
نگاه به عوامل تاثیرگذار بر رشد قیمت‌ها نشان می‌دهد که در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به انواع میوه‌ها و گوشت قرمز بوده است و در گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» نیز عمده افزایش قیمت‌ها ناشی از انواع سیگار، تجهیزات رایانه، گوشی تلفن همراه و تبلت بوده است.
کالاهایی که بخش اعظمی از آنها کالاهای ضروری محسوب می‌شوند. بدین معنا که مصرف خانوارها از این کالاها حساسیت کمتری نسبت به افزایش قیمت آنها دارند. یعنی اگرچه قیمت‌ها بیشتر شده ولی خانوار همواره سعی می‌کند همچنان سطح مصرف قبلی خود را داشته باشد در نتیجه احساس افزایش قیمت‌ها با درجه بیشتری تجربه شده است.
همان‌گونه که از آمار منتشر‌شده پیداست، افزایش قیمت میوه‌ها بسیار چشمگیر بوده است؛ افزایش قیمتی که با نگاه به اتفاقات صورت گرفته می‌توان دلایلی از قبیل باران‌های بهاری و سرمای شدید در برخی استان‌های کشور و همچنین مشکلات به وجود آمده در سیستم حمل و نقل کشور یعنی برخی اعتراضات صورت گرفته، برای آن متصور شد. این افزایش قیمت‌ها معمولا به صورت فصلی بوده و نمی‌تواند بسیار نگران‌کننده باشد. البته افزایش قیمت مربوط به گوشی‌ها و تبلت‌ها می‌تواند به دلیل افزایش قیمت دلار باشد؛ دلاری که قیمت آن طی ماه‌های گذشته از نوسانات بالایی برخوردار بوده است. آنچه باعث نگرانی است افزایش انتظارات تورمی در آینده به دلیل نابسامانی‌های موجود در برخی بازارها همانند بازار سکه و ارز است. تلاطماتی که در صورت ادامه می‌تواند تورم‌های بالایی را در آینده برای اقتصاد ایران به ارمغان بیاورد. حجم نقدینگی و پایه پولی طی سالیان گذشته از رشد بالایی برخوردار بوده‌اند، ولی به دلیل پایین بودن سرعت گردش پول و همچنین مثبت بودن نرخ بهره حقیقی، این افزایش نقدینگی خود را در قیمت‌ها منعکس نکرده ولی اتفاقات صورت گرفته در بازارهای سکه، ارز، خودرو و مسکن نشان داد که پیگیری هرگونه سیاست نادرست از سوی نهاد سیاستگذار با گسیل کردن این حجم از نقدینگی به دیگر بازارها، می‌تواند اقتصاد را با عدم تعادل و بی‌ثباتی همراه کند. در نتیجه اگر نهاد سیاستگذار در جهت کنترل سطح قیمت‌ها با استفاده از ابزارهای در دسترس خود اقدامی اساسی صورت ندهد، با توجه به روند افزایش قیمت‌ها به صورت ماهانه، انتظار حاکم شدن تورم دو‌رقمی بالا طبق آنچه اقتصاددانان پیش‌بینی کرده‌اند، وجود خواهد داشت.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۵۹۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز

بنابر آمار سالانه یک میلیون تن گوشت قرمز مورد نیاز است که در سنوات گذشته ۱۰۰ هزارتن گوشت بواسطه تامین نیاز صنعت وارد می شد، اما بواسطه شرایط خشکسالی و کشتار دام های مولد در سال گذشته، مسئولان وزارت جهاد با اتخاذ سیاست های تولید قراردادی و واردات دام‌پایه پروار بدنبال افزایش تولید و رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز هستند. براین اساس طرح تولید قردادی دام از زمستان سال گذشته در بین جامعه عشایر کلید خورد.

 دولت از اجرای طرح تولید قراردادی گوشت دام عشایر دو هدف  تامین گوشت مورد نیاز کشور و حمایت از جامعه تولید کننده عشایری را دنبال می کند که طبق اعلام مسئولان جامعه عشایر، دام ها از اواخر خرداد روانه بازار می شود و مرحله بعد از اواخر تیرماه باید آغاز شود که با استمرار این طرح طی ۵ سال امکان تامین ۵۰ درصد کسری نیاز کشور از طریق واردات وجود دارد.

چندی پیش مجتبی نوروزی رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ده ها سال است که سالانه ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن گوشت قرمز از طریق واردات تامین می شود، اما اعتقاد ما برآن است که در داخل کشور ژن هایی وجود دارد که اگر کارهای پرورشی انجام دهیم، امکان خودکفایی در دام سبک و سنگین وجود دارد.

نوروزی می گوید: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته مبنی بر لقاح نژاد دام های کشور با نژادهای پرتولید پیش بینی می شود که در سنوات آتی به خودکفایی در حوزه گوشت قرمز برسیم.

تولید قراردادی دام راهی برای رسیدن به خودکفایی گوشت قرمز

منصور پوریان رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: تولید دام به نسبت سال های گذشته رشد گسترده ای داشته به طوریکه طبق گزارش سازمان آمار افزایش تولید شامل همه دام های موجود روستایی، عشایری و پرواری است که براین اساس باید برنامه ریزی مناسبی صورت بگیرد تا تولید دچار آسیب نشود.

به گفته او، تولید قراردادی دام از زمستان سال گذشته آغاز شد و بدین منظور پشتیبانی امور دام نهاده در اختیار تولیدکنندگان گذاشت که دام زیادی به وفور موجود است.

پوریان ادامه داد: هم اکنون دام زیادی آماده کشتار وجود دارد که باید بخشی از آن ذخیره سازی و بخش دیگر وارد بازار مصرف شود، اما بازار به خاطر بحث واردات و توزیع مناسب اشباع شده است که همین امر موجب شده تا گوشت زیادی روی دست تولیدکننده بماند.

رئیس شورای تامین کنندگان دام با بیان اینکه تولید قراردادی دام عشایر از زمستان سال گذشته آغاز شد، افزود: سال گذشته تولید قراردادی در برنامه عشایر اجرا شد که دام آن از اواخر خرداد وارد بازار می شود که توسط پشتیبانی باید خریداری و کشتار شود. همچنین بخش زیادی دام توسط پرواربندها تولید که طی روزهای آتی به بازار عرضه می‌شود.

او با بیان اینکه امکان خودکفایی گوشت قرمز وجود دارد، گفت: اکنون به میزان کافی دام و گوشت در کشور موجود است و همواره دام های زیادی در دامداری داریم که جوابگوی نیاز کشور است و همواره با تولید قراردادی و حمایت از بخش تولید امکان رسیدن به خودکفایی وجود دارد.

تهاتر نهاده در ازای تولید دام سبک در ۴ قطب کشور 

در همین ارتباط حسین دماوندی نژاد گفت: برای تهاتر دام با نهاده برنامه‌ریزی صورت گرفته و چهار قطب در کشور را به منظور اجرای این برنامه شناسایی کرده‌ایم و کار در استان‌ها با دام سبک آغاز شده است.

معاونت امور دام هدف از تولید قراردادی و تهاتر دام با نهاده را تامین گوشت قرمز از منابع داخلی و کاهش هزینه تولید برای تولیدکنندگان عنوان کرد.

افزایش ۴۵ هزارتنی تولید گوشت قرمز از طریق تولید قراردادی 

در ادامه فضل خرم مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر گفت: سال گذشته با حمایت دولت به رغم تمامی تنگناها و مشکلات، قرارداد ۱۲۲ هزارتن تامین نهاده دامی در ازای تولید قراردادی گوشت قرمز را با جامعه عشایر منعقد کردیم که تاکنون ۹۵ هزارتن نهاده در اختیار جامعه عشایر قرار گرفته است.

به گفته او، با توجه به انعقاد قرارداد تولید قراردادی ۵۰۰ هزار راس دام، از اواخر خرداد دام های تولیدی روانه بازار می شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایر ادامه داد: مرحله بعدی تولید قراردادی دام از اواخر تیرماه منعقد می‌شود که گوشت آن در ماه‌های آذر، دی و بهمن عرضه می‌شود.

او گفت: امسال برای ۱.۵ میلیون راس تولید قراردادی دام با عشایر قرارداد منعقد می‌کنیم که براین اساس ۳۰ هزارتن گوشت قرمز در نیمه دوم سال به بازار از این‌ محل عرضه می‌شود.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی عشایر با بیان اینکه سال گذشته ۱۹۵ هزارتن گوشت قرمز تولید شد، افزود: برآوردها حاکی از آن است که امسال حداقل ۴۵ هزارتن به میزان تولید سال قبل افزوده شود.

او با بیان اینکه ۴۰ درصد دام سبک در اختیار جامعه عشایر است، گفت: بنابر آمار مجموع تولید سالانه گوشت قرمز ۸۶۰ هزارتن است که ۴۲۰ تا ۴۳۰ هزارتن آن از دام سبک و مابقی از دام سنگین است.

خرم گفت: براساس آمار سالانه با احتساب مصرف داخل ۱۰۰ هزارتن کسری نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود که طی ۵ سال آینده از طریق تولید قراردادی ۵۰ درصد از کسری نیاز کشور از طریق جامعه عشایر تامین می‌شود.

بنابر اذعان مسئولان، سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷ کیلو رسیده است که براین اساس با اعمال حمایت های لازم از بخش تولید امکان تامین نیاز کشور وجود دارد، کمااینکه در پی سیاست های اخیر وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار، جمعیت دام سبک و سنگین افزایش پیدا کرده به طوریکه با مازاد دام روبرو هستیم.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی
  • ۶۳.۵ درصد افزایش قیمت هر کیلوگرم شقه گوسفند در یک سال
  • توزیع یک هزار تن مرغ و گوشت قرمز تنظیم بازاری در مازندران
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای طرح تولید قراردادی با هدف خودکفایی گوشت قرمز
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • قیمت مرغ و گوشت امروز ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳+جدول
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین و بازارهای میوه و تره بار