Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - ايلام - ايرنا - رئيس سازمان جهادکشاورزي ايلام استفاده از روش هاي نوين آبياري چون ميکرو و کشت گلخانه اي را دستور کار ضروري کشاورزي عنوان کرد و گفت: استفاده از اين شيوه ها ميزان مصرف آب را 70 تا 80 درصد کاهش مي دهد.

سيدمحمدتراب ميري روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار کرد: در روش هاي آبياري نوين با توجه به اينکه ميزان مصرف آب کنترل شده و اصولي است هدر رفت آب به ميزان قابل توجهي کاهش مي يابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: با توجه به فصل تابستان و تنش کم آبي در حوزه کشاورزي، کاشت و توليد محصولات زراعي کم آب بر و ترغيب کشاورزان براي عدم کاشت محصولات آب بر يا توليد اين محصولات در محيط هاي گلخانه اي يا استفاده از آبياري نوين ميکرو از اولويت هاي سازمان جهاد کشاورزي استان ايلام است.
ميري يادآور شد: تسهيلات ارزان قيمت، کلاس هاي آموزشي و ترويجي، توزيع بذور اصلاح شده از جمله راهکارهاي سازمان جهادکشاورزي استان ايلام براي ترغيب کشاورزان به سمت محيط هاي گلخانه اي يا روش هاي آبياري نوين است.
وي با بيان اينکه گرايش عمده کشاورزان جنوب استان ايلام به سمت شيوه هاي مدرن کشاورزي علمي بيشتر از ديگر مناطق استان است، تاکيد کرد: اما هنوز بيشتر کشاورزان استان نيازمند توجيح هستند.
وي يادآور شد: صرفه جويي در وقت براي آبياري دستي اراضي زراعي، کاهش هزينه حامل هاي انرژي، جلوگيري از هدر رفت آب، عدم نياز به نيرو و کارگر، افزايش کمي و کيفي محصولات کشاورزي از جمله مزاياي آبياري اراضي زراعي به روش نوين ميکرو يا گلخانه اي است.
ميري افزود: هرچند از نظر قانوني هيچ منعي براي کشت محصولات کشاورزي زراعي به روش هاي سنتي با مصرف آب زياد وجود ندارد اما سازمان جهادکشاورزي استان ايلام براي ترغيب کشاورزان به سمت الگوي هاي کشت نوين و استفاده بهينه از آب، هيچ گونه حمايتي از توليدات کشاورزي سنتي ندارد.
به گزارش ايرنا، بين کشاورزي به شيوه سنتي باعث مصرف زياده از حد و هدر رفت آب به ميزان 90 تا 95 درصد مي شود.
در استان ايلام 340 هزار هکتار اراضي زراعي وجود دارد که 80 هزار هکتار از اين زمين هاي کشاورزي مجهز به انواع سيستم هاي نوين آبياري هستند.
7172/6034
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۷۳۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد

ایسنا/چهارمحال و بختیاری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سامان از قلع و قمع ۴۸بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی این شهرستان طی هفته جاری خبر داد.

حجت‌الله رئیسی در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: از تعداد ۴۸ بنای غیرمجاز ۱۸ مورد در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ و مابقی در راستای اجرای احکام قطعی قلع و قمع شد که با تخریب این بناهای غیرمجاز تقریباً سه هکتار از اراضی کشاورزی از توابع بخش مرکزی و زاینده رود این شهرستان آزاد و به چرخه تولید بازگشت.

وی افزود: این عملیات در خصوص جلوگیری از تغییر کاربری‌های غیرمجاز و اجرای تبصره ۲ ماده۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها اجرا شده است.

رئیسی ادامه داد: این بناهای غیرمجاز شامل احداث ساختمان، محوطه‌سازی و دیوارکشی بوده که با حضور نماینده دادستان، یگان حفاظت اراضی کشاورزی، امور اراضی شهرستان سامان و نیروی انتظامی اجرا شده است.

وی با تاکید بر حفظ کاربری اراضی و اهمیت پیشگیری از تغییرکاربری ها گفت: دو دوره آموزشی ترویجی حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی ها با تدریس کارشناس مسئول حفظ کاربری جهاد کشاورزی طی سال گذشته برگزار شد.

رئیسی خاطرنشان کرد: در این دوره آموزشی، قوانین حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی، تخلفات تغییرکاربری غیرمجاز و خردشدن اراضی کشاورزی و به خطر افتادن امنیت غذایی برای کشاورزان بیان شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • موزه‌های آنلاین حوزه برندینگ طراحی شد
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • قلع و قمع ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی شهرستان سامان
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • ۴۸ بنای غیرمجاز در اراضی کشاورزی سامان تخریب شد
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند