Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@14:12:37 GMT

چطور کنترل فرزند پرخاشگر را داشته باشیم؟

تاریخ انتشار: ۲ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۲۹۷۸۹

چطور کنترل فرزند پرخاشگر را داشته باشیم؟

کارشناس ارشد مشاوره درباره روش های کنترل فرزندان پرخاشگر و جلوگیری از بروز این مشکل توضیح داد.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ماندانا رکنی کارشناس ارشد مشاوره و روانشناس کودک و نوجوان درخصوص رفتار‌ها‌ی پرخطر نوجوانان با اشاره به اینکه رفتار‌های پرخطر به رفتار‌هایی اطلاق می‌شود که سلامت جسمی، روانشناختی و اجتماعی افراد را به خطر می‌اندازد اظهار کرد: رفتار‌های پر خطر در نوجوانان به ۲ گروه تقسیم می‌شوند؛ که گروه اول رفتار‌هایی هستند که سلامت و بهزیستی خود فرد را به خطر می‌اندازد مانند مصرف مواد مخدر، الکل، سیگار و رفتار‌های جنسی ناایمن.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: گروه دوم رفتار‌هایی شامل دزدی، پرخاشگری و گریز از خانه و مدرسه رفتار‌هایی هستند که سلامت و بهزیستی سایرین را هم تهدید می‌کند.

این روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: نوجوانان یکی از آسیب پذیرترین اقشار جامعه در برابر رفتار‌های پرخطر هستند.

تلاش برای دیده شدن، عامل اصلی در رفتار پرخطر نوجوانان

ماندانا رکنی در خصوص زمینه‌هایی که موجب گرایش نوجوانان به رفتار‌های پرخطر می‌شود، گفت: نوجوان برای اثبات جایگاه و نقش خود در جامعه، خانواده و مرکز توجه قرار گرفتن به رفتار‌های مخرب و پرخطر روی می‌آورد.

این روانشناس کودک و نوجوان برای جلوگیری از تلاش نوجوان برای کشیده شدن به راه‌های پرخطر گفت: باید ارتباطات در بستر خانواده تقویت شده و بین والدین و نوجوان دلبستگی و صمیمیت به وجود آید.

وی تاکید کرد: نوجوانانی که با والدین خود پیوند و دلبستگی برقرار نکنند، با همسالان ارتباط نزدیک‌تری برقرار کرده و بیشتر تحت تاثیر آن‌ها قرار می‌گیرند و بدین ترتیب بیشتر در معرض رفتار‌های پرخطر قرار خواهند گرفت.

رکنی اظهار کرد: اگر ارتباطی صحیح و دوستانه بین والدین و نوجوان وجود داشته باشد تهدید بسیاری از آسیب‌های اجتماعی و رفتار‌های پرخطر از نوجوانان دور می شود.

وی به والدین توصیه کرد: برای پرکردن خلا ارتباطی با نوجوان به منظور پیشگیری از احساس کمبود عاطفی در آنها، وقت اختصاصی برای نوجوان خود در نظر بگیرند، با هم دوستانه گفت و گو کنند، همراه هم فیلم تماشا کنند، بیرون بروند یا مشغول فعالیتی شوند که از نظر فرزندشان جذاب است.

این روانشناس کودک و نوجوان افرود: دومین دلیل روی آوردن به رفتار‌های پر خطر عوامل محیطی و اجتماعی از قبیل فشار همسالان و تقلید از آن‌ها، زندگی در محیط‌های پرخطر، فشار روانی مربوط به مدرسه و تأثیرپذیری از رسانه‌هاست.

وی در خصوص راهکار مقابله با عوامل محیطی و اجتماعی ایجادکننده رفتار‌های پر خطر در نوجوان گفت: در این زمینه به والدین توصیه می‌شود که جهت تقویت مهارت جرات ورزی، نه گفتن و مقاومت در برابر فشار همسالان با نوجوان گفتگو کرده و نتایج آن را برای نوجوان تشریح و در مورد بهترین برخورد با این شرایط، کمک بگیرند.

رکنی همچنین با توصیه به والدین به منظور پیگیری عملکرد تحصیلی فرزندان افزود: در صورت ضعف نوجوان در بعضی دروس، از دبیران مربوطه کمک بگیرند تا بدین ترتیب از انتخاب همسالان منحرف به منزله راه فراری برای رهایی از فشار روانی مدرسه و احساس ناکامی، پیشگیری کنند.

این روانشناس کودک و نوجوان با تاکید بر نظارت والدین بر دوستان و ارتباط نوجوان اظهار کرد: والدین لازم است در کنار افزایش صمیمیت و ارتباط مؤثر، بر نوع دوست یابی و دوستان فرزندشان، طوری که حساسیت ایجاد نشود، نظارت داشته باشند و آن‌ها را به منزل دعوت کرده و حتی در کنارشان فعالیت‌های مشترک انجام دهند.

رکنی با اشاره به اینکه که نوجوانانی که رفتار‌های پرخطر انجام می‌دهند دارای منبع کنترل بیرونی هستند و در مقایسه با نوجوانان عادیاعتماد به نفس کمتری دارند گفت: والدین باید به منظور تقویت مهارت حل مسئله، تصمیم گیری و اعتماد به نفس نوجوان، او را تا حدامکان در مسایل مختلف خانواده دخیل کرده و نظرات سازنده و مثبت او را عملی کنند.

وی یادآورشد: شناخت ویژگی‌های رشد نوجوانان، تغییرات جسمی، روانی و اجتماعی آن‌ها در سنین مختلف، آشنایی با خطراتی که نوجوانان را تهدید می‌کند، شیوه‌های فرزند پروری و راهکار‌های مراقبت از آن‌ها می‌تواند موجب ارتقای نقش خانواده‌ها جهت پیشگیری از رفتار‌های پر خطر و آسیب‌های اجتماعی در بین نوجوانان شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۲۹۷۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید مهدی سیدین نیا صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی تصریح کرد: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی استان اصفهان افزود: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

سیدین نیا خاطر نشان کرد: آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

شایان ذکر است ،این دوره‌ها مطابقش شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094067

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • تمدید مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • مهلت ثبت ششمین دوره جام باشگاه های کتابخوانی تمدید شد
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • آیین اختتامیه سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم