Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسنا، محمدباقر نوبخت در حاشیه سفر به شهرستان پاکدشت و تشکیل شورای اداری این شهرستان گفت: برگزاری شورای اداری شهرستان‌ها با حضور مسئولین ملی دو هدف را دنبال می‌کند؛ نخست آنکه مسئولین ملی از آنچه که در سطح شهرستان می‌گذرد آگاهی پیدا کنند زیرا بی‌تردید بدون اطلاع از آنچه که در شهرستان‌ها می‌گذرد نمی‌توانند در جهت حل معضلات گام بردارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هدف دیگر این است که مسئولین شهرستان‌ها از مباحث ملی آگاهی پیدا کنند. در حقیقت وظیفه مدیران سطوح عالی است که وقتی به مدیران سطوح میانی می‌رسند سیاست‌های کلی دولت را منعکس کنند که این اهداف در سفرهای شهرستانی استان تهران محقق می‌شود.

سخنگوی دولت ادامه داد: بحمدالله با برگزاری سفرهای شهرستانی در بخش نخست به خوبی مسئولین شهرستان ایفای نقش می‌کنند و از دید من توانستند در این جلسه نیازهای منطقه را به خوبی بازگو کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بازدید از کمربندی فرون‌آباد - پاکدشت در مسیر تهران - سمنان اشاره کرد و گفت: با ساخت این بزرگراه، می‌توان بخش اعظم ترافیک تهران - سمنان را حل و فصل کرد و به این ترتیب از اتلاف وقت شهروندان در این مسیر جلوگیری کرد. در شورای اداری شهرستان پاکدشت مباحث دیگری همچون تکمیل بیمارستان زعیم، تکمیل شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه این شهرستان و همچنین بحث قطار شهری و مطالعات آن به خوبی توسط مسئولین شهرستان منعکس شد. بی‌تردید هر آنچه که در این جلسه عنوان شد پیگیری خواهد شد و قطعا توسط استاندار تهران در شورای اداری استان نیز مطرح و پیگیری می‌شود.

نوبخت تاکید کرد: خوشبختانه در سه ماهه نخست سال جاری هیچ آثار منفی در شاخص‌های اقتصادی ما دیده نشد به شکلی که رشد اقتصادی و همچنین اشتغال بالنسبه خوب بوده است که این آمارها توسط بانک مرکزی و مرکز آمار ایران اعلام شده است. در حال حاضر تهدید بزرگی صورت گرفته که نمی‌توانیم آسان از کنار آن عبور کنیم. به هر ترتیب یک قدرت بزرگ اقتصادی ما را تهدید کرده لذا باید پیش‌طراحی انجام دهیم و برای آینده از همین امروز سناریوهای مختلفی را داشته باشیم که این کار توسط سازمان برنامه و بودجه انجام شده است. قطعا منابع را براساس این سناریوها تنظیم و پیش‌بینی خواهیم کرد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ادامه داد: شورای عالی هماهنگی اقتصادی توسط مقام معظم رهبری متشکل از سه قوه طراحی و ابلاغ شده است که در دومین جلسه آن در دوشنبه هفته گذشته مقرر شد ضمن اینکه روسای سه قوه در آن حضور یابند، افرادی نیز از هر سه قوه مسئولیت اداره این جلسات را برعهده گیرند.

وی افزود: امروز اتاق جنگ اقتصادی علیه ما در خزانه‌داری آمریکا تشکیل شده و بر همین اساس باید در شورای عالی هماهنگی اقتصادی سازوکار اقتضایی مناسب را داشته باشیم.

سخنگوی دولت در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به نوسانات قیمت ارز در ماه‌های گذشته گفت: هول زدن برخی از افراد که به بازار هجوم می‌آورند، موجب افزایش قیمت ارز شده است. به این ترتیب اگر ما به بانک مرکزی آمریکا هم وصل باشیم برای تامین ارز در این شرایط با مشکل مواجه می‌شویم. بیش از هفت میلیون قطعه سکه برای اینکه عطش عده‌ای گرفته شود به بازار عرضه شد. ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار تا ۲۵ خردادماه سال جاری ارز ۴۲۰۰ تومان فروختیم که این میزان از مدت مشابه سال گذشته بیشتر بوده است. چه ضرورتی دارد چنین ولعی در بازار ایجاد شود؟

نوبخت افزود: منابع ما هنوز بیش از مصارف ماست. نباید در این شرایط شاهد تضعیف پول ملی در برابر ارزهای خارجی باشیم لذا نیاز به کمک یکدیگر داریم.

وی تاکید کرد: بودجه فعلی کشور از نقاط قوت است. از جمله دو تبصره ۱۸ و ۱۹ برای کارهای تولیدی و اشتغال‌زا و همچنین عمرانی و زیربنایی است. بی‌تردید از منابع غیردولتی به طرح‌های بخش خصوصی کمک خواهیم کرد و از اعتبارات دولتی برای طرح‌های عمرانی منابعی را اختصاص خواهیم داد.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۰۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟

سیدحمید حسینی در گفت‌وگو با ایلنا، در ارزیابی تولید بنزین از متانول پتروشیمی‌ها اظهار داشت: متانول یکی از مهمترین محصولات تولیدی صنعت پتروشیمی است که حدود ۱۶ میلیون تن ظرفیت‌سازی شده، حدود ۱۲ میلیون تن تولید می‌شود و از این میزان حدود ۱۰ تا ۱۱ میلیون صادر و یک میلیون تن نیز به مصرف بازار داخل می‌رسد.

ظرفیت تولید متانول به ۲۷ میلیون تن می‌رسد

وی افزود: ما اکنون بعد از چین، عربستان و ترینیداد و توباگو مقام چهارم تولید متانول جهان را داریم که بنا بر این است تا ۲۰۲۸ ظرفیت تولید این محصول به ۲۷ میلیون تن برسد و در این صورت به تولیدکننده دوم جهان در حوزه تولید متانول تبدیل خواهیم شد.

در دنیا با متانول چه می‌کنند؟

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی گفت: متانول از طریق گاز متان پارس جنوبی و سایر میادین تولید می‌شود، گاز پروپان و بوتان را جدا می‌کنیم و گاز ترش متان به واحدهای متانول‌سازی تحویل داده می‌شود البته از زغالسنگ هم متان را استخراج از آن متانول تولید می‌کنند یعنی تولید گاز چین عمدتا بر منبای زغالسنگ است بنابراین تعرفه‌هایی بر متانول وارداتی ایران وضع می‌کنند که تولید متانول از زغالسنگ در کشورشان دچار مشکل نشود.

بازار صادراتی ایران

وی با بیان اینکه ۹۰ درصد تولید فعلی متانول ما به بازار چین و ۱۰ درصد به بازار هند می‌رود، تصریح کرد: علت اینکه ایران سرمایه‌گذاری زیادی روی این متانول کرده این است که اولا از اولین واحدهایی بود که در حوزه پتروشیمی راه‌اندازی شده و ما تقریبا تکنولوژی آن را داریم، همچنین سودآوری زیاد این صنعت باعث شده که به توسعه آن گرایش وجود داشته باشد و علیرغم برنامه‌هایی که برای توسعه صنایع پایین‌دست این محصول وجود دارد اما سرمایه‌گذاران تمایل دارند که واحد متانول احداث و گاز تولیدی تبدیل به متانول و در بازار داخل و صادرات بفروشند.

کاربرد متانول

به گفته حسینی؛ وزارت نفت ادعا دارد که در این سال‌ها واحدهای متانولی ۷ میلیارد دلار سود بین سهامداران توزیع واحدهای تولیدی کرده‌اند که سود بسیار بالایی است، ما قطعا می‌توانیم از این فرصت و سرمایه‌گذاری که ایجاد شده به نحو احسن استفاده کنیم، یعنی می‌توان از متانول به صورت ساده برای اکتان‌افزایی، برای تهیه MTB و همچنین مواد تولید لاستیک استفاده کرد و یا اینکه در برخی جاها به عنوان سوخت به مصرف می‌رسد، یعنی می‌توان به بنزین اضافه کرد.

وی ادامه داد: شرکت پالایش و پخش فراورده‌های نفتی مجوز داده تا ۵ درصد به بنزین متانول اضافه شود، بیش از ۵ درصد اضافه شود هم میزان اکتان به شدت بالا می‌رود و هم اینکه باعث می‌شود خورندگی افزایش یافته و موتور خودرو خشک شود، البته در دیگر کشورها اقداماتی برای استفاده از متانول در سوخت انجام داده‌اند، یعنی باید فرایند جدیدی طی شود.

کاهش ۱۵ تا ۲۰ درصدی ناترازی بنزین

عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تصریح کرد: در دنیا برای اضافه کردن متانول به بنزین از یک روان‌کننده ویک نوع ادتیو استفاده می‌کنند که اولا اکتان بنزین را در حد ۹۵ درجه نگاه می‌دارد و نگرانی در مورد خورندگی (کروژن) موتور را برطرف می‌کند، همچنین گازهای خروجی از اگزوز فاقد آلایندگی می‌شود، بنابراین می‌تواند برای کشور مفید باشد، ضمن اینکه از این طریق می‌توانیم ۱۵ تا ۲۰ درصد کمبود بنزین را تامین کنیم.

وی بیان داشت: متانول را می‌توان هم ساده به عنوان اکتان‌افزا استفاده کرد و هم اینکه می‌تواند به زنجیره تولید رفته و تبدیل به اتانول، پروپیلن و الفین شود، اکنون پروژه‌هایی در ایران برای تبدیل متانول به اتانول شروع شده حتما ما می‌توانیم بر پایه متانول تولیدی؛ صنعت پتروشیمی را در پایین دست‌توسعه داده و زنجیره سوم پتروشیمی را در کشور تکمیل کنیم.

صرفه متانولی شدن بنزین

حسینی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم با استفاده از ادتیو و سایر کمک‌کننده‌ها متانول را به بنزین اضافه کنیم هم بابت صادرات این محصول نگرانی نداریم و هم اینکه مقرون به صرفه است، اکنون قیمت بنزین حداقل ۸۰۰ دلار در تن است در حالی که متانولی که صادر می‌کنیم به طور متوسط حدود ۵۰ میلیون دلار است، بنابراین هم می‌تواند باعث کاهش قیمت بنزین تولیدی برای کشور شود و هم اینکه از صادرات متانول به صورت خام جلوگیری می‌کند.

در نیروگاه‌ها هم کاربرد دارد؟

وی گفت: در حال حاضر کشورهای دیگر از متانول در حوزه تولید بنزین استفاده می‌کنند حتی چینی‌ها در برخی شهرهای بزرگ از متانول برای خطوط تاکسی استفاده می‌کنند، شاید بتوان به صورت مستقیم به عنوان سوخت در نیروگاه‌ها نیز به مصرف رساند و هم اینکه با ترتیباتی به بنزین اضافه کرد، قطعا استفاده از ترکیب بنزین متانول و ادتیو کمک زیادی به کاهش کسری تراز بنزین خواهد کرد.

سخنگوی اتحادیه صادرکنندگان فراورده‌های نفت، گاز و پتروشیمی اظهار داشت: در کشورهایی مثل مالزی و چین بنزین تولیدی پالایشگاه‌ها را تبدیل به بنزین ۹۵ و ۹۷ می‌کنند و با استفاده از متانول و ادتیو به بازار سایر کشورها صادر می‌کنند، هیچ متخصص و کارشناسی هم بر بنزین تولیدی از این ترکیب ایراد وارد نمی‌کند زیرا آزمایش انجام شده نشان داده بقیه آیتم‌ها هیچ تغییری نکرده و در حالی که گازهای سمی تثبیت شده و خورندگی هم زیاد نشده، اکتان افزایش یافته است.

کاهش آلایندگی

وی تاکید کرد: یکی از علت‌های فعلی آلودگی هوای کشور اکتان پایین بنزین تولیدی است و هم اینکه بعضا استانداردهای یورو ۴ را ندارند در حالی که با استفاده از متانول می‌توان اکتان همه بنزین تولیدی کشور را در حد ۹۵ افزایش داد و به این ترتیب حتما باعث کاهش آلودگی می‌شود چون بنزن و آروماتیک افزایش پیدا نمی‌کند و سولفور کم می‌شود نتیجه اینکه به کاهش آلودگی و بهبود سوخت خودروهای کشور کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • ببینید | پاسخ سخنگوی شورای نگهبان به ادعای دریافت ۱۴۰ سکه توسط یک نماینده
  • سخنگوی دولت: نگاه دولت در مسائل اقتصادی، سیاسی نیست / حجم صادرات و واردات افزایش داشته است
  • سخنگوی دولت : در دوره‌ای مشق اقتصادی ما دست چهره‌های سیاسی بود / نگاه دولت در مسائل اقتصادی، اقتصادی است و مشابه آن عزیزان سیاسی نیست
  • نگاه دولت به مسائل اقتصادی صرفا تخصصی است نه سیاسی
  • ۱۶۹۰ واحد مسکونی اردستان در حال ساخت است
  • واگذاری ۱۰۴۵ قطعه زمین نهضت ملی مسکن و جوانی جمعیت در شهر بم
  • واگذاری هزار قطعه زمین در بم
  • ضرب الاجل یک ماهه به سازمان آرامستان‌های شهرداری سنندج برای ساماندهی قطعه هنرمندان
  • نشست خبری سخنگوی دولت آغاز شد
  • چالش ناترازی بنزین با «متانول» برطرف می‌شود؟