Web Analytics Made Easy - Statcounter

اسلام آباد - ایرنا - سهم پاکستان در فوتبال جهان از سال های گذشته تاکنون تنها تولید توپ های جام جهانی بوده است و در جام جهانی 2018 روسیه نیز توپ فوتبال و احمدرضا نوجوان 15 ساله پاکستانی که والدینش در تولید این توپها نقش دارند، به عنوان دو نماینده مردم این کشور حضور دارند.

به گزارش ایرنا 'تل استار 18 ' عنوان توپ مسابقات جام جهانی 2018 روسیه است که در شهر سیالکوت ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


از سوی دیگر امسال فیفا به نمایندگی از مردم پاکستان از 'احمدرضا' نوجوان 15 ساله برای شیر و خط کردن بین دو تیم برزیل و کاستاریکا دعوت به عمل آورد.
پدر، پدر بزرگ و جد 'احمدرضا' نوجوان پاکستانی علاقه مند به فوتبال، همگی طی یک قرن گذشته زندگی خود را از طریق ساخت توپ فوتبال سپری کرده اند.
این توپ که تلفیقی از سنت و مدرنیته در صنعت توپ سازی جهان است با استفاده از فنآوری مدرن با دستان هنرمند کارگران سیالکوتی ساخته شده است.
کارخانه «فوروارد اسپورتس» در شهر «سیالکوت» واقع در ایالت پنجاب پاکستان، توپ های مورد نیاز برای جام جهانی 2018 روسیه را تولید می کند و این کارخانه که تنها کارخانه تولید توپ فوتبال در پاکستان است، محصولات خود را برای شرکت ورزشی معروف آدیداس آلمان تولید می کند.
پاکستان یکی از مهم ترین کشورهای جهان در عرصه تولید توپ فوتبال و دیگر تجهیزات ورزشی در جهان است.
پاکستانی ها که از مطرح ترین های جهان در رشته های ورزشی هاکی روی چمن، کریکت، اسکواش و بوکس هستند، معمولا علاقه چندانی حتی به تماشای فوتبال نیز ندارند اما توپ مورد استفاده در جام جهانی، پیش از این به دست کارگران زحمتکش زن و مرد پاکستانی در شهر «سیالکوت» تولید شده است.
برای نخستین بار، در توپ 'تل استار 18 ' یک تراشه NFC تعبیه شده که امکان برقراری ارتباط توپ و گوشی هوشمند را فراهم می کند.
این فناوری با تبادل اطلاعات ثبت شده بین تراشه و دستگاه مورد نظر باعث کاهش احتمال خطای داوران در طول مسابقات جام جهانی شده و به داوران این امکان را می دهد که مواردی از قبیل عبور توپ از خط را شناسایی کنند.

*** سیالکوت؛ شهر صنعتی مهم پاکستان
شهر سیالکوت در شرق پاکستان مرکز تولید توپهای فوتبال جهان است که دهها کارگاه کوچک و بزرگ با حضور هزاران کارگر ماهر به کار توپ سازی می پردازند.
بیشتر سازندگان و کارگران این شهر، مهارت ساختن توپ فوتبال را از پدران خود به ارث برده اند و مردم این شهر پاکستان دو تا سه نسل به ساخت توپ فوتبال اشتغال داشته اند.
شهر صنعتی سیالکوت در 125 کیلومتری شمال غربی لاهور واقع شده و تنها چند کیلومتر با منطقه تحت کنترل هند یعنی جامو فاصله دارد.
این شهر دارای تاریخچه‌ای چند هزار ساله بوده و تاکنون بارها بین اقوام و ادیان هندو، بودایی، فارس، یونانی، افغان، ترک، انگلیس و سیک دست به دست شده تا این ‌که بالاخره زیر نظر حکومت کشور پاکستان قرار گرفت.
جمعیت سیالکوت حدود یک میلیون نفر اعلام شده است و این شهر پس از لاهور و فیصل آباد به عنوان سومین مرکز اقتصادی در پنجاب محسوب می‌شود.
سیالکوت از طریق پایه بازرگانی این شهر با بورس لاهور در ارتباط است و چند بانک دولتی پاکستان نیز در این شهر شعبه دارند و بر اساس آمارها، پس از کراچی، سیالکوت دومین شهر پاکستان از نظر حجم درآمد ارزی به دلیل صادرات کالا محسوب می‌شود.
سیالکوت تاکنون بارها جایزه صادرکننده نمونه پاکستان را کسب کرده و یک بخش صنعتی و یک منطقه فرآوری صادرات داشته و از نظر درآمد سرانه، بالاترین رتبه را در میان شهرهای پاکستان دارد.
پاکستان یکی از بزرگترین صادرکنندگان توپ فوتبال در جهان است به نحوی که 70 درصد توپ فوتبال جهان در پاکستان و بویژه در شهر سیالکوت ساخته می شود.
سالانه 40 میلیون توپ به ارزش 210 میلیون دلار در پاکستان و بیشتر در شهر سیالکوت ساخته و به کشورهای مختلف جهان بویژه کشورهای فوتبال دوست صادر می شود .
شهر سیالکوت یک قرن سابقه تولید توپ فوتبال در جهان را دارد و پس از کراچی دومین شهر صنعتی پاکستان و صادرکننده محصولات تولیدی ورزشی و غیر ورزشی به شمار می رود.
99 درصد تولیدات صنعتی شهر سیالکوت به خارج از این کشور صادر می شود و کل صادرات صنعتی این شهر به یک میلیارد و 600 میلیون دلار می رسد.

*** سابقه استفاده از توپ تولیدی پاکستان در جام جهانی
برای نخستین بار، توپ فوتبال پاکستان در مسابقات جام جهانی 1982 میلادی مورد استفاده قرار گرفت.
از سال 1990 تا 2010 میلادی نیز به صورت متوالی، 'فیفا' توپ های فوتبال برای مسابقات جام جهانی را به صنعتگران سیالکوتی سفارش داد.
بیشتر توپ های فوتبال در پاکستان دست ساز هستند و به دلیل کیفیت عالی و دوام بالای آن به شهرت جهانی رسیده است .
اما برخی از کشورهای صنعتی از جمله چین با استفاده از فنآوریهای مدرن توانسته اند توپ هایی همانند توپهای دست ساز پاکستانی تولید کنند به همین دلیل فیفا از سال 2010 میلادی برخی از توپهای خود را از دیگر کشورها تامین می کند.
با این حال به گفته فعالان عرصه ورزشی توپ فوتبال ساخته شده در پاکستان همچنان محبوبیت خود را در جهان حفظ کرده است.

*** کودکان کار در کارگاه های توپ سازی
اما کار کودکان در کارگاه های توپ سازی در شهر سیالکوت برای دولت پاکستان و صنعت توپ سازی این کشور دردسرساز نیز بوده است.
سازمان بین المللی کار و انجمن نظارت بر کار کودکان در دهه های گذشته نسبت به شرایط نامساعد کودکان در کارگاههای توپ سازی در شهر سیالکوت اظهار نگرانی کرده بودند.
به همین منظور در سال 1997 میلادی توافقنامه ای بین سازمان بین المللی کار، یونیسف و اتاق بازرگانی و صنایع شهر سیالکوت امضا شد که هدف اصلی آن حمایت از تحصیل و جلوگیری از کار کودکان در کارگاههای تولید توپ در سیالکوت بود.
در مقابل فیفا نیز در سال 1996 اعلام کرد که کارگاه ها و تولید کنندگان توپ فوتبال در سیالکوت باید دارای آرم مخصوص باشند که نشان دهد از کودکان برای تهیه آن سوء استفاده نشده است.
از سوی دیگر امسال فیفا به نمایندگی از مردم پاکستان از 'احمدرضا' نوجوان 15 ساله برای شیر و خط کردن بین دو تیم برزیل و کاستاریکا دعوت به عمل آورد.
پدر، پدر بزرگ و جد 'احمدرضا' نوجوان پاکستانی علاقه مند به فوتبال، همگی طی یک قرن گذشته زندگی خود را از طریق ساخت توپ فوتبال سپری کرده اند.
آساق**6125**
گزارش:سیدبهادر حسینی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ورزش جام جهاني 2018 ورزش پاكستان توپ جام جهاني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۶۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد

امام جمعه موقت یزد با اشاره به اینکه عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد گفت: امروز در داخل آمریکا و اروپا شاهد اعتراض به اسرائیل هستیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد ، آیت‌الله سید ناصر محمدی در خطبه‌های این هفته یزد با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی ایران دستاوردهای فراوانی داشته اظهار داشت: دستاوردهای انقلاب و قیام حضرت امام خمینی(ره) به حدی است که به هیچ عنوان قبل و پس از انقلاب قابل مقایسه نیست.

وی تصریح کرد: پیش از انقلاب روسای کشورهای قدرتمند جهان در ایران برای بررسی وضعیت جنگ جهانی جلسه‌ای گذاشتند بدون اینکه به شاه ایران اهمیتی قائل باشند اما الان ایران یک قدرت بزرگ جهانی است.

امام جمعه موقت یزد به عملیات وعده صادق اشاره کرد و گفت: این عملیات یک معجزه بزرگ الهی بود که اقتدار ایران و ضعف رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی را نشان داد.

محمدی در ارتباط با اهمیت این عملیات عنوان کرد: زمانی که اسرائیل به بخش کنسولی جمهوری اسلامی در سوریه حمله کرد و این حمله منجر به شهادت چند نفر از سرداران سپاه پاسداران شد، ایران اعلام کرد که درسی پشیمان کننده به این رژیم خبیث خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: چقدر دولت‌های منطقه، اروپایی و آمریکا همه واسطه شدند که ایران کاری نکند؛ سفرا و وزرای آنها التماس کردند اما مقام معظم رهبری و سایر مسئولان تاکید کردند که ایران این حمله را پاسخ خواهد داد.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: پس از این تاکیدات ایران عملیات خود را آغاز کرد و 10 کشور جهان اعلام کردند که موشک‌های ایران را می‌زنیم و نمی‌گذاریم موشک‌های ایران به اسرائیل برسد اما دیدیم که چگونه موشک‌های ایران به خاک اسرائیل و استراتژیک ترین نقاط این رژیم جنایتکار برخورد کرد.

محمدی خاطرنشان کرد: نکته بسیار مهم در ارتباط با عملیات وعده صادق این بود که ایران تنها 20 درصد از توان خود را در این عملیات به کار گرفت ولی آن کشورها با تمام توان سعی در منهدم کردن موشک‌های ایران داشتند که باز هم موفق نشدند که همه موشک‌ها را سرنگون کنند.

وی ادامه داد: پس از این عملیات، ایران اعلام کرد که اگر کوچکترین اشتباه دیگری از اسرائیل در پاسخ به این عملیات ایران انجام شود آنها را به صورت بسیار شدیدتر جواب خواهیم داد و همین موضوع سبب شد که رژیم صهیونیستی در نهایت خفت و خواری هیچ اقدامی انجام ندهد.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: این اقتدار و قدرت نتیجه قیام در مسیر خدا در بعد سیاسی است که سبب شده ایران به عظمت بسیار بزرگی در جهان و منطقه دست پیدا کند و پس از این عملیات جایگاه ایران تغییر کرد به گونه‌ای که ایران الان در تمام جهان به اقتدار شناخته می‌شود.

محمدی بیان کرد: تاکنون اعلام می‌کردند که ایران ثبات ندارد و سرمایه‌گذاران خارجی در ایران حضور پیدا نمی‌کنند اما پس از عملیات وعده صادق سرمایه‌گذاران بیش از 70 کشور جهان در ایران حضور پیدا کردند تا در این کشور حضور اقتصادی داشته باشند.

وی بیان کرد: امروز ایران در اوج ثبات است و آمریکا و اروپا در حال لرزش هستند و در خود آمریکا و اروپا دانشجویان دانشگاه‌ها در اعتراض به سیاست‌های نظامی کشورشان به تحصن دست می‌زنند.

امام جمعه موقت یزد بیان کرد: با وجودی که در این تجمعات هیچ شعار و فحشی داده نمی‌شود و نه سنگ می‌زنند، بدترین رفتارها را با دانشجویان و اساتید دانشگاه‌های خود می‌کنند و جالبتر آنکه همین‌ها مدعی آزادی و حقوق بشر هستند.

انتهای پیام/781

دیگر خبرها

  • احمدرضا درویش امسال «کندو» را کلید می‌زند؟/ توافقات اولیه سریال
  • جام جهانی تیراندازی؛ پایان کار نمایندگان ایران در تپانچه ۱۰ متر
  • جام جهانی تیراندازی| پایان کار نمایندگان ایران در تپانچه
  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • عملیات وعده صادق رسوایی غرب را جهانی کرد
  • پیش‌بینی رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۴
  • آمریکا در پشت نقاب حقوق بشر پنهان شده است
  • چرا فلسطین طی ۷ ماه جنگ همواره اصلی‌ترین موضوع جهانی بوده است؟
  • «شویگو» دستور افزایش تولید تسلیحات در روسیه را صادر کرد
  • قیمت خودروهای داخلی و خارجی +جدول