Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «نماینده»
2024-04-30@22:56:09 GMT

اما و اگرهای اجرای پرونده الکترونیک سلامت

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۶۷۱۵

اما و اگرهای اجرای پرونده الکترونیک سلامت

ماهنامه نماینده/ حدود یک دهه است که موضوع الکترونیکی کردن پرونده‌های سلامت مطرح شده؛ طرحی پرفرازونشیب که می‌تواند علاوه‌بر اطلاع از وضعیت کلی سلامت فرد از بدو تولد، کاهش هزینه‌ها، خدمات‌رسانی سریع، ارائه بهتر خدمات به بیماران، صرفه‌جویی در وقت، آماده شدن نسخه در داروخانه در فاصله مطب تا داروخانه، پیشگیری از اشکالات در نسخه خوانی و سهولت انجام کار را به‌دنبال داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«محمدنعیم امینی‌فرد» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت‌وگو با «نماینده» یکی از مشکلات عدم اجرای کامل پرونده الکترونیک سلامت را مسئله پزشک خانواده عنوان می‌کند و از عدم استقرار پزشکان خانواده در سطوح مختلف بهداشتی می‌گوید.

در ادامه مشروح گفت‌وگو با وی را می‌خوانید:

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ابتدا در پاسخ به اینکه چرا الکترونیکی کردن پرونده سلامت که سال‌هاست از سوی دولت و همچنین در قوانین بالادستی مطرح شده هنوز به‌صورت یکپارچه مطرح نشده است می‌گوید: «استقرار پرونده الکترونیک سلامت در برنامه‌های توسعه‌ای مورد تأکید قرار گرفته است اما چرایی عدم تحقق کامل آن در دو بعد قابل بررسی است؛ نخست فراهم نبودن زیرساخت‌های نرم‌افزاری است. در واقع ما باید یک برنامه نرم‌افزاری پشتیبان وسیع داشته باشیم که حلقه‌های سطوح اول، دوم و سوم را به‌هم وصل کند. اما همچنان در اتصال حلقة سطح اول به دوم و دوم به سوم مشکلاتی داریم.»

وی می‌افزاید: «البته از زمان شروع طرح تحول سلامت تا کنون اقداماتی برای اصلاح ساختار انجام شده است. ما در سطح اول، خدمات بهداشتی درمانی اولیه و مراکز بهداشت و در سطح دوم کلینیک‌های تخصصی و بعد بیمارستان‌ها را داریم. به‌ویژه در سطح دوم اقدامات خوبی را انجام دادیم؛ در سطح سوم نیز تقریباً حدود 125 هزار تخت به بیمارستان‌های ما اضافه شده است.»

نماینده مردم ایرانشهر در مجلس با بیان اینکه بنا بر این روند به سمت‌وسویی است که می‌توان در حال حاضر امیدوار بود حداقل تا پایان برنامه ششم این مسئله تحقق پیدا کند، می‌گوید: «مشکل دیگری که ما در رابطه با پرونده سلامت الکترونیک داریم به پزشک خانواده برمی‌گردد؛ یکی از نقاط محوری پرونده الکترونیک، استقرار پزشکان خانواده در سطوح مختلف این سیستم بهداشتی درمانی است درحالی‌که تا کنون به جز در چند استان تعمیم پیدا نکرده است.»

امینی‌فرد می‌افزاید: «بنابر گزارشاتی که امسال وزارت بهداشت و درمان در کمیسیون بهداشت و درمان ارائه داده است، ما امیدواریم حداقل تا پایان سال بتوانیم در شهرهای زیر 50 هزار نفر سیستم ارجاع را عملیاتی کنیم. اگر تا پایان برنامه ششم که در واقع 4 سال دیگر از آن باقی‌مانده است موفق شویم برنامه سلامت الکترونیک را محقق کنیم، گام بسیار بلندی برداشته‌ایم.»

وی در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه مسئول تأمین زیرساخت‌ها کدام دستگاه است، اظهار می‌کند: «فراهم شدن زیرساخت‌ها نیازمند تأمین اعتبار است، مثلاً پایگاه‌های جامع سلامت، مراکز بهداشت و درمانی و بیمارستانی پروژه‌هایی هستند که به اعتبار مشخص نیاز دارند؛ علاوه‌برآن خود استقرار پزشک خانواده اعتبار قابل توجهی را می‌طلبد. هرچند معتقدیم اگر تمامی اینها محقق شود در نهایت حتماً منجر به صرفه‌جویی، جلوگیری از هم‌پوشانی‌ها و تداخلات دارویی و اعمال برنامه‌های بالینی شده و در مجموع به نفع اقتصاد سلامت خواهد بود. اما تا آن زمان باید حتماً برای ایجاد این زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری لازم از طریق مجلس و دولت انجام شود.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه پرونده الکترونیک سلامت وقایع حیاتی را از تولد حتی قبل از تولد تا هنگام مرگ به‌طور کامل دربرمی‌گیرد، می‌گوید: «براین اساس هر فردی که بخواهد از سیستم دولتی یا مراکز طرف قرارداد استفاده کند، از قبل تمام وقایع حیاتی و بیماری‌هایش در سامانه ثبت شده و قابل دسترسی برای پزشک است و فرآیند را تسهیل می‌کند.»

امینی‌فرد می‌افزاید: «برخورداری از یک پرونده کامل سلامت هزینه‌های سرباری را به‌شدت کاهش می‌دهد. متأسفانه اکنون وضعیت به‌گونه‌ای است که هر فردی با در دست داشتن یک دفترچه می‌تواند از دورترین نقاط ایران به هر مرکز یا بیمارستانی در شهرهای مختلف کشور بدون ضابطه‌ مشخص چندین بار در روز مراجعه کند که این خودش هزینه‌زاست و بعضاً می‌تواند در روندهای تشخیصی و درمانی هم مضر باشد.»

وی مهم‌ترین مزیت پرونده الکترونیک سلامت را ذخیره منابع دانسته و عنوان می‌کند: «مزیت دیگر این است که اقداماتی که قرار است در این سیستم انجام شود بنا بر راهنمای بالینی و استانداردهای مربوط انجام می‌شود.» نماینده مردم ایرانشهر در مجلس درباره اینکه قصور در عدم اجرای این طرح از سوی کدام بخش بوده، می‌گوید: «مقصر مشخصی نمی‌توان پیدا کرد، زیرا استقرار پرونده الکترونیک روند پیچیده‌ای است و اجرای آن در کشورهای توسعه یافته نیز سال‌ها طول کشیده است.»

وی با تأکید بر اینکه اجرای پرونده الکترونیک عزم جدی مسئولین مربوط را می‌طلبد، می‌گوید: «هم‌زمان باید مجلس شورای اسلامی نیز منابع پایدارتری را برای سلامت تعریف کند. اگر این دو در کنار هم باشند و همچنین بهداشت به‌عنوان یک اولویت مهم برای دولت مطرح باشد، طرح‌هایی از این دست قابل وصول است. هرچند بعضی پدیده‌ها زمان‌بر است و نمی‌توانید وقتی شبکه اینترنت در روستا یک ضریب یا کیفیت پایینی را دارد از پرونده الکترونیک صحبت کنید. این مسئله‌ نیاز به یک اجماع کلی و همکاری بین بخشی وسیع دارد.»

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس درباره ورود مجلس به این موضوع و خلأ‌های پیش رو اظهار می‌کند: «شاید مهم‌ترین خلأ منابع پایدار سلامت باشد. به‌عنوان مثال اگر 10 درصد هدفمندی را هم به‌عنوان سهم سلامت تصویب کنیم عملاً به دلیل شرایط موجود در کشور همه این 10 درصد محقق نمی‌شود. از آن سو انتظاراتی متناسب با تعریفی که انجام دادیم صورت می‌گیرد.»

امینی‌فرد ادامه می‌دهد: «مسئله پوشش اینترنت هم یکی از مسائلی بود که به آن اشاره شد، خلأها در واقع خلأهای مالی است و خلأ‌های قانونی در این ارتباط بسیار کم است. کمیسیون بهداشت در این زمینه عزم جدی دارد. به‌هرحال استقرار پرونده الکترونیک تعهد دولت و وزارت بهداشت است که باید طبق مواد برنامه ششم توسعه نسبت به این امر اهتمام جدی داشته باشند ولی این مشکلات را هم باید در نظر داشته باشیم.»

وی با بیان اینکه ممکن است سر جمع نیاز به هزاران میلیارد برای تحقق برنامه‌های سلامت داشته باشیم اظهار می‌کند: «ولی اینکه بودجه‌ای ویژه برای پرونده سلامت الکترونیک در بخش فناوری اختصاص داده شود جزو ردیف‌های اعتباری خود وزارت بهداشت است و بنده اطلاعات خاصی در این زمینه ندارم.»

منبع: نماینده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۶۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تغییر نام جزیره ابوموسی

 به گزارش تابناک، محمدمهدی اسماعیلی روز سه‌شنبه( ۱۱ اردیبهشت) در هشتصد و نوزدهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: «با توجه به صورت گرفتن عملیات «وعده صادق» علیه رژیم صهیونسیتی، در مورد ثبت این روز در تقویم نیز بحث و بررسی صورت گرفت.»

وی همچنین با تبریک روز معلم، روز کارگر و روز خلیج فارس گفت: تغییر نام جزیره ابوموسی به بوموسی در دستور کار دولت قرار دارد؛ یاد شهدایی که در خلیج فارس به شهادت رسیدند از جمله شهید مهدوی را نیز گرامی می‌داریم.

اسماعیلی با گرامی‌داشت یاد شهدایی که در جنگ با پرتغال به شهادت رسیدند، افزود: روز ملی خلیج فارس روز فتح بندرعباس و مناطق در اختیار پرتغال و روز شکست غربی‌ها از ملت ایران است که دولت شیعی صفوی توانست در این مبارزه پیروز شود.
وزیر فرهنگ پس از ارائه گزارش معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز گفت: کسانی که از میانسالی عبور کرده‌اند ارزش اقدامات مربوط به سلامت را می‌دانند؛ در همین راستا به تبیین گسترده در مورد ضرورت این کار نیاز داریم، امیدوارم این رویکرد به عنوان بخش مهمی از فرهنگ عمومی کشور که تاثیر مستقیم بر سبک زندگی دارد، تلقی شود.

وی در ادامه پس از شنیدن گزارش رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان گفت: اولویت‌های ملی را اعلام می‌کنیم که اولویت‌های استانی و شهرستانی هم در آن قرار دارد؛ اما مسأله واحدی نیستند؛ سال گذشته پیمایش ارزش‌ها و نگرش‌ها و سبک‌زندگی را انجام دادیم، به ازای هر شهرستان می‌توانیم خروجی کتاب مستقلی را ارائه کنیم امسال هم مشابه سال ۱۴۰۲ اولویت‌هایی اعلام کردیم و وضعیت توصیفی ملی آن‌ها بیان می‌شود.

اسماعیلی افزود: شورای فرهنگ عمومی استان‌ها برش استانی خود را خواهند داشت؛ شهرستان‌ها نیز همین طور، ممکن است در شهرستانی مساله طلاق پررنگ باشد در شهرستانی دیگر مسأله مواد مخدر که باید همه این مسائل مدنظر قرار گیرد.

اسماعیلی ادامه داد: در سفر اخیر به پاکستان و سریلانکا هیچ اجتماعی نبود مگر اینکه مردم مسلمان این کشور‌ها با شور و شعف از این اقدام جمهوری اسلامی تشکر کنند.

در این جلسه حسین فرشیدی معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارشی از اقدامات انجام شده در هفته سلامت و محمدامین محمدی دبیر کارگروه تغذیه و سلامت خانواده در رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه گزارشی در مورد اقدامات اجرایی در حوزه سفره خانواده و ارتقای سطح سلامت تغذیه در بین جوانان و اعضای خانواده و توجه به جنگ فرهنگی و تغییر سبک تغذیه سالم در جامعه ارائه کردند.

در ادامه جلسه آیت الله علی خاتمی رئیس شورای فرهنگ عمومی زنجان نیز گزارشی از فعالیت‌های شورای فرهنگ عمومی این استان ارائه کرد.

بررسی مناسبت‌های تقویم ۱۴۰۴هجری شمسی نیز از دیگر دستورکار‌های این جلسه بود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • تغییر نام جزیره ابوموسی
  • بیماری‌های مُخِل سلامت کارگران
  • آئین اختتامیه جشنواره سفیران سلامت با تجلیل از فعالان سلامت
  • وزیر کار : طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا می‌شود
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • وزیر کار: طرح فجرانه کالابرگ الکترونیک همچنان اجرا خواهد شد
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می‌کند
  • تبادل الکترونیک پرونده بیماران از اطاله دادرسی جلوگیری می کند
  • پروژه شهرداری الکترونیک به صورت ۱۰۰ درصدی در سنندج انجام شده است