Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-29@21:30:57 GMT

گزارشی با «ترس و لرز» از بازار ارز قاچاق

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۳۹۶۰۱

گزارشی با «ترس و لرز» از بازار ارز قاچاق

در حالی دولت رسماً اعلام کرده که غیر از دلار ۴۲۰۰تومانی بازار دیگری برای ارز نمی‌شناسد و رسانه‌های غیرخودی را از گزارش درباره قیمت و بازار آزاد دلار منع کرده که تسنیم از نوسانات اخیر دلار قاچاق گزارش داده و امید دارد مورد عتاب و خطاب دولت قرار نگیرد.

خبرگزاری تسنیم: سال هاست نبض بازار ارز از خیابان فردوسی می‌تپد و در مقاطع زمانی مختلف این خیابان شاهد ثبت رویداد‌های خاص بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


فردوسی این روز‌ها با وجود اینکه دولت، معاملات آزاد ارز را قاچاق اعلام کرده، اما باز هم شاهد حضور فعال دلال‌های ارزی است آن‌هم درحالی که تابلوی صرافی‌ها تا نیمه پایین است و اطلاعیه "به‌دستور بانک مرکزی خرید و فروش ارز نداریم" روی شیشه‌های آن‌ها چسبانده شده است.

تا چند ماه قبل این خیابان مملو از دلال‌های ارز بود که دلار خرید و فروش می‌کردند، ولی بعد از سیاست جدید ارزی دولت دلال‌ها به کوچه پس‌کوچه‌های خیابان فردوسی کوچ کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: دولت اعلام قیمت دلار قاچاق را آزاد کرد؟

قیمت دلار در بازار ارز طی چند روز اخیر رشد فزاینده‌ای را تجربه کرد که همین موضوع نگرانی بسیاری از فعالان اقتصادی و مردم را به‌همراه داشته است؛ هنوز مشخص نیست دولت برنامه‌ای برای مدیریت قیمت‌ها در این بخش دارد یا خیر!

مشاهدات عینی تسنیم از خیابان فردوسی در روز‌های گذشته حکایت از آن داشت که دلال‌ها در پس‌کوچه‌های این خیابان در گعده‌های بزرگ جمع شده بودند و مردم که قصد خرید دلار داشتند مجبور بودند سراغ این افراد بروند.

بسیاری از مردمی که برای خرید دلار و یورو به خیابان فردوسی می‌آیند، می‌گویند به‌منظور مسافرت می‌خواهند ارز بخرند چراکه ارز مسافرتی که بانک به آن‌ها می‌فروشد کفاف هزینه‌های سفرشان را نمی‌دهد.

مردم البته از وضعیت موجود خیلی ناراضی هستند و می‌گویند اگر این روز‌ها کسی مجبور به خرید ارز قاچاق از بازار آزاد باشد باید با رقمی خیلی بالاتر از آنچه هست، به دلال‌ها پول بدهد و ارز بخرد.

* دلال‌ها به هر کسی دلار قاچاق نمی‌فروشند

این موضوع البته مورد اذعان دلال‌های خیابان فردوسی نیز است؛ تعدادی از آن‌ها به خبرنگار ما می‌گویند: اگر مشتری داشته باشیم که ارز لازم داشته و پولدار هم باشد از بین خودمان ارز مورد نیازش را جمع کرده و با قیمت بالا به وی می‌فروشیم.

برخی از این افراد حتی برای پوشش خود، روی موتورسیکلتشان نشسته و با ورود مأموران نیروی انتظامی می‌گویند شغلشان پیک موتوری است و کاری به ارز ندارند.

در گیرودار تلاطم‌های ارزی و با اعمال محدودیت‌های جدید، تعداد زیادی از دلال‌های ارزی دستگیر شده‌اند؛ برخی از دلال‌های خیابان فردوسی می‌گویند: اگر کسی را با ارز دستگیر کنند نه‌تن‌ها ارز او مصادره می‌شود بلکه باید ۵۰۰ میلیون تومان هم غرامت بپردازد.

دلال‌ها به کسانی که قصد خرید ارز با قیمت آزاد را دارند در همان ابتدا ارز نمی‌فروشند و می‌گویند: "تعداد محدودی ارز داریم" و بعضی هم می‌گویند "اصلاً چیزی نداریم"!

این جملات مقدمه آن است که خریدار حساس شود و بگوید "اگر دلار بخواهم باید از کجا بخرم؟! "، بعد از اینکه خریدار مستأصل شد، دلال‌ها می‌گویند: می‌توانیم برای‌تان ارز جور کنیم، ولی قیمت بالاست!

* ترفند جدید دلال‌ها برای فرار از دستگیری

و این‌گونه می‌شود که قیمت معاملات قاچاقی ارز بسیار بالاتر از قیمت ارز رسمی می‌شود؛ تعداد زیادی از دلال‌ها این روز‌ها از طریق معاملات تلفنی، دلار و یورو را با قیمت فضایی و صورت قاچاقی خرید و فروش می‌کنند.

تعداد زیادی از این دلال‌ها دلار را از مردم با قیمتی کمتر می‌خرند و همان لحظه با قیمت بالاتر و به‌صورت تلفنی می‌فروشند؛ ارز را هم البته با پیک موتوری به دست خریدار می‌رسانند.

این تمام کار‌های دلال‌های خیابان فردوسی نیست؛ دلال‌ها می‌گویند این روز‌ها کاسبی‌شان فقط از طریق تبدیل کردن ارز مسافران خارجی به ریال می‌چرخد؛ یکی از آن‌ها که در نزدیکی ساختمان بانک مرکزی در خیابان فردوسی ایستاده می‌گوید: مسافران خارجی برای بازدید موزه ملی حاضرند یورو را با قیمت ۹۵۰۰ تومان تبدیل کنند.

* حواله‌های ارزی و خانواده‌های نگران/ صراف‌ها حواله می‌زنند؟

اما این شرح حال تمام واقعیت‌های این روز‌های بازار ارز نیست چراکه هر روز صبح تعداد زیادی از مردم به‌نیت حواله راهی فردوسی می‌شوند و از صراف‌ها می‌خواهند برای فرزند و بستگانشان که آن طرف مرز‌ها هستند، ارز حواله کنند.

ولی به‌دلیل محدودیت‌های ایجادشده با دستور بانک مرکزی، صرافی‌ها اجازه خرید و فروش ارز و حواله را ندارند؛ به همین دلیل هم تمام صرافی‌ها این اطلاعیه را روی شیشه‌های خود نصب کرده‌اند که «خرید و فروش ارز و حواله نداریم».

این وضعیت موجب شده تا بسیاری از خانواده‌ها حاضر باشند با پرداخت ارقام بالایی به تعداد محدودی از صرافی‌ها، ارز را به کشور مورد نظرشان حواله کنند.

معاملات قاچاق درحالی کماکان در کوچه پس‌کوچه‌های فردوسی ادامه دارد که دولتی‌ها معتقدند بازار ارز در پس‌کوچه‌های فردوسی نیست و بانک مرکزی تلاش دارد نیاز‌های گروه‌های اساسی را با دلار ۴۲۰۰ تومانی پوشش دهد. لینک کوتاه خبر: farda.fr/003VD5

منبع: فردا

کلیدواژه: ارز دلار قاچاق نوسانات بازار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۳۹۶۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 چرا دلار سقوط کرد؟

 در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالی‌رتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

استارت سقوط امروز بازار ارز از شب گذشته و توسط تتر زده شد.‌ شب قبل دلار دیجیتال حمایت محدوده ۶۳ هزار و ۳۰۰ را از دست داد و پیش از شروع معاملات در بازار غیر رسمی تتر وارد کانال ۶۲ هزار تومان شد و بازار ارز و طلا را با خود به پایین کشید.

در شروع معاملات هنوز بازار نمی‌دانست که دلیل سقوط بازار ارز چه اتفاقی است و برخی اولتیماتوم رییس مجلس به دولت درباره بازار ارز را دلیل سقوط بازار ارز تصور کردند ولی دیدبان بازارها مورد دیگری را دلیل سقوط قیمت‌ها در بازار ارز متصور است. در هفته گذشته خبری مبنی بر سفر احسان خاندوزی وزیر اقتصاد به عربستان منتشر شد که دیدبان در گزارشی به تاریخ پنجم اردیبهشت‌ماه به بررسی اهمیت روابط با عربستان بر بازار ارز پرداخت.

نقش مهم عربستان در منطقه و جایگاه ویژه این کشور به عنوان خاستگاه جهان اسلام در میان کشورهای عرب این کشور را به دروازه روابط با اعراب تبدیل کرده است. از طرفی نگاه رقابتی این کشور در زمینه توسعه اقتصادی به امارات متحده عربی به شکل ویژه در میان گزارش‌های معتبر بین‌المللی بررسی می‌شود. امارات از مبادی و مقاصد اصلی واردات و صادرات کشور است که با حفظ روابط اقتصادی با کشورهای تحت تحریم مانند روسیه و امارات توانسته است به رشد توسعه اقتصادی خود سرعت ببخشد به همین خاطر در دیدبان چهارشنبه گذشته توضیح داده شد که با بهبود روابط با عربستان انتظارات از بهبود روابط اقتصادی با این کشور نیز افزایش پیدا میکند.

در روز پنجشنبه ششم اردیبهشت‌ماه رییس سازمان حج و زیارت اعلام کرد که ارز مورد نیاز برای حج تمتع ۱۴۰۳ توسط بانک مرکزی به حساب این سازمان واریز شد و در روز شنبه خبر سفر رییس بانک مرکزی به عربستان در پنجاهمین سالگرد تأسیس بانک توسعه اسلامی منتشر شد. بر اساس اخبار منتشر شده احسان خاندوزی وزیر اقتصاد نیز در این سفر همراه او خواهد بود. سفر مقامات عالیرتبه اقتصادی کشور به عربستان در اردیبهشت‌ماه از نگاه معامله گران و تحلیلگران ارزی جا نمی‌ماند و خوش بینی نسبت به تفاهمات اقتصادی را افزایش میدهد. در حقیقت بهبود روابط با کشورهای منطقه و بهبود روابط اقتصادی سیگنال این سفر اقتصادی به بازار ارز بود که منجر به سقوط دلار شد. در اردیبهشت‌ماه سال گذشته هم مقامات عالیرتبه اقتصادی ایران به عربستان سفر کردند که با شروع رکود بازار ارز سال قبل تقریبا همزمان بوده است.

بازار جهانی به کمک بورس آمد

بازار سرمایه در روز جاری شروع سبزی داشت ولی با گذشت زمان تقاضا در این بازار فروکش کرد و بیشتر نمادهای شاخص‌ساز وارد محدوده منفی شدند. نماد فملی بیشترین اثر مثبت را بر شاخص کل داشته است که تحت تأثیر رشد ارزش قیمت جهانی مس است.قیمت جهانی مس تحت تأثیر نگرانی‌ها از طرف عرضه و انتظارات از رشد تقاضا افزایش یافت چراکه انتظارات از سیاست های انبساطی بانک‌ها و افزایش تولید خودروهای برقی موجب تقویت انتظارات افزایشی می‌شود. گروه زراعت در روز گذشته وضعیت بهتر و سبزتری نسبت به سایر نمادها داشت.
حمایت مهم سکه

هم‌زمان با سقوط قیمت‌ها در بازار ارز درروز قبل قیمت طلا نیز سقوط کرد. سکه گرمی یک زون حمایتی مهم در محدوده ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان را لمس کرد که اگر شکسته شود محدوده ۶ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان حمایت بعدی سکه گرمی خواهد بود. حباب سکه گرمی و ربع سکه به ترتیب در محدوده ۳۴ و ۴۱ درصد به کمترین سطح از ابتدای سال جاری رسیده است.

شرط شکست کانال ۶۰ هزار تومانی تتر

بررسی‌ تکنیکالی از قیمت تتر محدوده حمایتی ۶۱ هزار و ۸۰۰ تومان در بازه ساعتی را به عنوان حمایت پیش روی تتر نشان میدهد که اگر شکسته شود حمایت ۶۱ هزار و ۳۰۰ تومان حمایت مهم‌تری خواهد بود که شکست آن سیگنال ورود تکنیکالی دلار دیجیتال به کانال ۵۹ هزار تومانی خواهد بود.

tags # قیمت دلار ، بازار دلار هرات سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • نرخ خرید بازار مسکن؛ با ۵ میلیارد تومان صاحب‌خانه شوید +جدول
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • وضعیت بازار ملک در تهران / دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • آپارتمان‌های تهران بدون مشتری ماند؛ قیمت مسکن متری چند؟
  •  چرا دلار سقوط کرد؟
  • اگر برای خرید کشنده فاو در بورس تردید دارید، این مقاله را بخوانید
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!