Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-27@01:03:56 GMT

تکلیف اصلاح‌طلبان با آمریکا چیست؟

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۴۴۸۶۰

تکلیف اصلاح‌طلبان با آمریکا چیست؟

مروری بر مواضع جریان اصلاحات در روزهای اخیر نشان می دهد که این جریان در برابر مذاکره آمریکا دو پاره شده؛ طیفی خواهان مذاکره با آمریکا هستند و طیفی دیگر مخالف.

به گزارش مشرق، تنها ۴ روز پس از دیدار تاریخی «کیم جونگ اون» رهبر جوان کره شمالی و «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور جاه‌طلب ایالات متحده آمریکا در جزیره «سنتوسا» در جنوب سنگاپور، تعدادی از اپوزیسین‌های داخل  و خارج‌نشین، در نامه‌ای مشترک به برخی مسئولین نظام، گفتگوی مستقیم با آمریکا بر سر مسئله هسته‌ای کشورمان را خواستار شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

واکنش محسن هاشمی به مذاکره مستقیم با آمریکا

نکته جالب توجه در این نامه، مشرب سیاسی امضاءکنندگان آن است. از فداییانِ مارکسیست‌مسلک‌ و ملی‌مذهبی‌های «نهضت آزادی» گرفته تا عملگرایان کارگزارانی، همگی کنار هم جمع شده تا برای به قول خودشان «راه حل مشکلات» نسخه‌ای شفابخش تجویز کنند. این نسخه درست زمانی تجویز شده که یک ماه و چند روز بیشتر از خروج آمریکا از قرارداد برجام نمی‌گذرد؛ بنابراین، پیشنهاد دوباره مذاکره مستقیم با یانکی‌ها، قدری که نه، بلکه بسیار بعید و غریب به نظر می‌رسد.

«غلامسحین کرباسچی» دبیرکل حزب کارگزاران سازندگی در گفتگو با روزنامه «اعتماد» در جایگاه یکی از امضاءکنندگان مرقومه مزبور، به توجیه اقدام خود و هم کیشانش پرداخت. وی با بیان اینکه «اگر آمریکا تضمین بدهد بدعهدی نکند» و «مسئولان بتوانند چنین تضمینی از این کشور اخذ کنند» مدعی شد که می‌شود به مذاکره مستقیم با آمریکا روی آورد.

کرباسچی در حالی از «گرفتن تضمین از آمریکا» سخن گفته که تیم مذاکره‌کننده کشورمان، طی ۲ سال و نیم مذاکره با طرف‌های غربی، با وجود تاکید و مطالبه موکد بزرگان نظام، موفق به اخذ این تضمین‌ها نشد؛ بنابراین چه طور می‌شود و چطور امکان خواهد داشت -با وجود بدعهدی‌های مکرر و دامنه‌دار آمریکا در طول تاریخ در قبال ایران- که این بار تضمین‌ها به طور کامل اخذ و در عین حال از سوی طرف مقابل، عملیاتی شود؟

درخواست چهره‌های منتسب به جبهه اصلاحات، مبنی بر مذاکره مستقیم با آمریکا، آنقدر عجیب بود که اجازه نمی‌داد حامیان و موتلفین آن‌ها، زبان به کام بگیرند و مُهر سکوت بر لبانشان بزنند. در همین‌باره، «اسماعیل دوستی» عضو شورای مرکزی حزب «اعتماد ملی» درباره این نامه اظهار داشت: «وقتی رئیس‌جمهور کنونی آمریکا به این برجام که مورد تایید تمامی مجامع بین‌المللی قرار گرفته پاییند نبوده است و این توافقنامه را پاره می‌کند، ‌ چطور یک عده انتظار دارند با مذاکره مستقیم با ترامپ مشکلات کشور حل شود؟»

چهره دیگری که نسبت به نامه اخیر واکنش نشان داد، «عباس عبدی» فعال رسانه‌ای اصلاح‌طلب بود. واکنش عبدی، در نوع خود جالب توجه و قابل تامل بود؛ آنجا که حتی موضع «رئیس دولت اصلاحات» نسبت به نامه‌نگاری اخیر را «ناهمسو» برداشت و تحلیل کرد. وی گفت: «بنده سمت سخنگویی جریان اصلاح‌طلب را ندارم. باید به مواضع محمد خاتمی مراجعه کرد اما گمان ندارم همسو با این نگاه(اشاره به مذاکره مستقیم با آمریکا) باشد.»

پیش‌بینی عبدی درست از آب درآمد؛ خاتمی روز گذشته (شنبه) در دیدار اعضای انجمن «اندیشه و قلم» اظهار داشت: «رشد فزاینده تهدیدات از سوی آمریکا و رژیم صهیونیستی تنها علیه نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه علیه ایران است و کسانی که مدعی دوست‌داشتن ایران هستند نباید به نحوی در این فضا علیه کشور عمل کنند.»

«محمدرضا عارف» هم از قافله واکنش به نامه اصلاح‌طلبان جا نماند. رئیس فراکسیون امید روز گذشته در دیدار تعدادی از اعضای شورای شهر کرج با بیان اینکه جریان اصلاحات باید مراقبت کند از درون ضربه نخورد تصریح کرد: «متاسفانه در مواقعی از درون جریان اصلاحات صداهایی شنیده می شود که جز ایجاد چالش و هزینه در درون خانواده  اصلاحات دستاورد دیگری ندارد.»

«مجید انصاری» از اعضای مجمع روحانیون مبارز هم نگاه مساعدی به این نامه ابراز نداشت. انصاری ضمن ایجاد خط انفکاک میان خود با نامه‌نگاران، به صراحت گفت: «نظر شخصی چند چهره سیاسی را به پای جریان اصلاحات ننویسید.»

این تنها چهره‌های اصلاح‌طلب نبودند که روی تُرش‌شان، نصیب نامه و نامه‌نگاران شد؛ پیش از این، دولتی‌ها هم -که تا همین چند صباح پیش علمدار طرفداری از تِز گفتگو و مذاکره با غربی‌ها بودند- دل پُر خود نسبت به نوشتن این نامه را بروز دادند.

در همین باره، «محمدباقر نوبخت» سخنگوی دولت، روز سه‌شنبه ۲۹خردادماه در نشست خبری هفتگی خود با اهالی رسانه، هر چند با گفتن این جمله که «این نامه از یک سو نمادی از آزادی سیاسی در داخل است»، قصد کرد فضای تند و تیز انتقاداتش نسبت به نامه‌نگاران را تلطیف و ترمیم کند اما آنجا که گفت: «در شرایطی که یکی دارد به شما زور می گوید، چند نفر نامه می نویسند که تسلیم این زور شوید. این ترامپ آیا قابل اعتماد است؟ ما کِی می‌خواهیم مقاومت کنیم؟ این نشان می‌دهد که عقل سیاسی این ها کامل نیست.» در حقیقت نشان داد که میان دولت و حامیانش، در اتخاذ نوع راهبردهای به‌جا، حول سیاست خارجی، تباین و تفاوت نظر فاحشی وجود دارد.

پس از این فشارها بود که کرباسچی مجبور به عقب‌نشینی شد. وی فردای اظهارات نوبخت در گفتگو با خبرگزاری فارس، از اساس نامه‌نگاری‌اش به مسئولین نظام را منکر شد! کرباسچی گفت:«من چنین نامه‌ای را ننوشته‌ام. چه کسی امضای من را پای این نامه گذاشته است!»

هر چند کرباسچی به ظاهر هم که شده خود را از نامه‌نگاری‌های این چنینی بری می‌داند اما قطعا نخواهد توانست از تیررس «این‌همانی» سازی تحلیل‌گران، میان نامه مذکور و سیاست‌ورزی‌های نوظهور رهبر کره شمالی در مذاکره بی قید و شرط با دولت آمریکا، مصون و بی خدشه باقی بماند؛ هر چند چنین همزادپنداری‌هایی، به طور خودآگاه با دست رد اصلاح‌طلبان رو به رو نشده است. برای فهم بهتر این گزاره شاید بد نباشد به گفتگوی «مصطفی تاجزاده» عضو سازمان منحله مجاهدین انقلاب با روزنامه اعتماد در روز چهارشنبه ۳۰ خرداد نگاهی مجمل بیاندازیم.

تاجزاده در بخشی از این گفتگو، ضمن تحسین اقدام «اون» رهبر کره شمالی در مذاکره مستقیم با آمریکا، این عمل را «عقلانی» ارزیابی و تصریح کرد: «از این گفتگو به عنوان اقدامی عقلانی دفاع می‌کنم که اگر تا انتها بتواند پیش برود، کره، منطقه و جهان را از خطر مهمی نجات داده است و آینده روشنی را برای مردم خویش ترسیم می‌کند.»

جدا از جذابیت سیاست خارجی جدید کره شمالی(مذاکره بی‌واسطه و مستقیم با آمریکا) برای الیت‌های جبهه اصلاح‌طلبی، شاید بد نباشد از زاویه‌ای دیگر، به تحلیل چرایی این نامه‌نگاری بپردازیم. چه کسی است که نداند دولت و هواخواهان اصلاح‌طلبش، طی چند سال گذشته، در ستایش از سازش با غرب و گفتگو با قطب‌های جهانی، چه افسانه‌ها که نبافتند و چه قصه‌ها که نساختند. هر کسی رو در روی تِز «گفتگو» می‌ایستاد یا اندک نقدی به هیمنه گفتمان رقیب روا می داشت، به بدترین وجه، با الفاظ و عبارات تحقیرآمیز که ترجیع‌بندش «دلواپسان» بود، نواخته می‌شد.

اما حالا چه؟ آمریکا از برجام خارج شد، شرکت‌های بزرگ دنیا از ترس تحریم‌های دولت این کشور، یکی یکی بار و بنه را به قصد خروج بستند و حاصل آن همه مدیحه سرایی در باب مذاکره بر باد رفت و برجام به کل، از روح و جسم قالب تهی کرد. با چنین شرایط وخیمی، اصلاح‌طلبان باید برای خلاء ایجاد شده حرکتی می‌کردند. آن حرکت، دست‌یازیدن به سیاست «فرار رو جلو» بود.

«ناصر ایمانی» تحلیلگر مسائل سیاسی در همین باره گفته: «چون بخشی از پایگاه اجتماعی اصلاح‌طلبان به دلیل شکست برجام دچار ریزش شده، این‌ها دارند فرار به جلو می‌کنند؛  چون هیچ جوابی برای شکست برجام ندارند. نمی‌آیند بگویند تحلیل ما از غرب اشتباه بوده بلکه می‌گویند باید مذاکره دیگری این بار با خود آمریکا انجام بدهیم؛ یعنی یک آدرس غلط دیگر؛ در حالیکه ایران طی دو تا سه سال گذشته دقیقا همین کاری که آقایان در نامه -مبنی بر مذاکره مستقیم با آمریکا- گفته‌اند را انجام داده است.»

هر چه باشد اصلاح‌طلبان امروز در مهلکه‌ای عجیب گیر افتاده‌اند. آن‌ها باید هر چه سریع تر خود را با وضعیت جدید پیش آمده پس از خروج آمریکا از برجام، تطبیق دهند. مسلما اقداماتی مانند نامه‌نگاری و درخواست مذاکره مجدد با آمریکا، اولا اختلافات درونی آن ها را بیش از پیش جلوه‌گر می‌سازد و ثانیا هزینه کنش‌گری سیاسی آن‌ها در فضای داخل را دو چندان خواهد کرد. باید دید در آینده، چه چیز اصلاح‌طلبان را انتظار می‌کشد.   

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: جام جهانی روسیه برجام حمایت از کالای ایرانی کره شمالی آمریکا اصلاح طلبان برجام خروج آمریکا از برجام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۴۴۸۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند

اردبیل- نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل گفت: وزارت راه وشهرسازی بدون توقف تکلیف بزرگراه ها و جاده های ترانزیتی اردبیل را با تامین اعتبار مناسب مشخص کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، آیت الله سیدحسن عاملی در خطبه های این هفته نماز جمعه شهر اردبیل با اشاره به تاخیر عملیاتی پروژه راهسازی در جاده گرمی بیله سوار اظهار کرد: جای تاسف است که پروژه دو بانده کردن مسیر گرمی - بیله سوار به دلیل عدم تامین اعتبار دوباره تعطیل شده است.

وی خاطرنشان کرد: این جاده اولاً جاده ترانزیتی و مورد رجوع رانندگان خارجی است از این حیث بی‌آبرویی بزرگی برای کشور درست می‌شود ثانیاً این جاده ایمنی ندارد چون پیچ‌ها و نقاط حادثه خیز دارد اهالی هر دو شهر هم به شدت ناراحت هستند کل مسیر 55 کیلومتر است.یعنی محتاج به هزینه عمده ای نیست و بی اعتنایی کاملاً محل تامل است.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: در این خصوص برای بار دوم از وزیر راه و شهرسازی می‌خواهم خود را در این پروژه بدنام نکنند هر ایرانی که از این جاده بین المللی بازدید کند از شکسته شدن غرور ایرانی خجالت می‌کشد تنها بعضی از مسئولین مربوط هستند که ابایی از تاراج و غارت شدن حیثیت کشور در برابر خارجی‌ها ندارند.

عاملی بیان کرد: جاده کلور – درام در جنوب استان نیز همین وضعیت را داراست یعنی پیمان کار دوباره پروژه را تعطیل کرده است.

وی افزود: با تشخیص دولت و با دستور مقام معظم رهبری دو هزار و 500 میلیارد تومان برای جاده آقبند در آذربایجان شرقی بودجه گذاشته اند اگر آنجا اهمیت بین المللی دارد قطعاً جاده گرمی بیله سوار نیز بین المللی است ما از دولت مصراً می خواهیم با لحاظ اهمیت راه های استان و تامین بودجه لازم گره های ذهنی اهالی را باز کند.

امام جمعه اردبیل با تبریک روز معلم و روز کارگر تصریح کرد: روز معلم در پیش است نعمت تعلیم اساس تمام موفقیت‌ها و کلید تمام خوش بختی هاست و یک جامعه در تمام پیشرفت‌های خود مرهون عنایات معلم است معلم دین خود را با اخلاص به جامعه اداء می‌کند.

آیت الله عاملی اضافه کرد: اما جامعه نیز باید عملاً قدردان باشد با یک تقدیرنامه و کیک و آبمیوه نمی‌توان حق معلم را اداء کرد بلکه با مادیات کلان هم نمی‌توان حق معلم را اداء کرد در حال حاضر بهترین عنایت به معلمان حل مشکلات آنهاست در این باب عنایت به معلمین بازنشسته باید کمتر از شاغلین نباشد.

وی ادامه داد: یک ماه و نیم است بیمه تکمیلی بازنشستگان آموزش و پرورش تمام شده و تمدید نشده است و حالا می خواهیم آنها را به جلسه دعوت و برای آنها سخنرانی و لوح تقدیر بدهیم این قطعاً تکریم نیست ضد تکریم است.

امام جمعه اردبیل اظهار کرد: گردش چرخ اقتصادی کشور بر دوش کارگران است هیچ کس تردیدی ندارد در اینکه استقلال اقتصادی کشور مرهون تلاش مبارک آنهاست هم دولت و هم کارفرماها نگاه هر دو به این عزیزان باید این گونه باشد که آنها ولی نعمت کل کشور و کل ملت هستند یعنی نقش آنها نقش استثنایی است پس عنایت به آنها هم باید استثنایی باشد.

عاملی با اشاره به رویکرد مسلمانان جهان نسبت به عملیات وعده صادق تصریح کرد: عکس العمل ملت‌های مسلمان و غیر مسلمان در برابر عملیات وعده صادق رفته رفته در حد حیرت آوری خود را نشان می‌دهد از آنجا که تمام ملت‌ها نفرت عظیمی به اسرائیل دارند قدرت ایران و جرات ایران در انتقام از اسرائیل را در حد وسیعی تحسین می‌کنند همه ملت ها با نگاه بسیار فاخر توأم با غبطه به ملت ایران نگاه می‌کنند این عملیات ظهور قدرت، تثبیت قدرت، و قبولاندن فائقیت قدرت ایران در غرب آسیاست.

وی گفت: بعد از این حمله ندای لبیک یا خامنه‌ای در بعضی از کشورهای اسلامی بلند شد من شخصاً با دیدن آن گریه کردم حجم جشن در کشورهای اسلامی نشان می‌دهد که غرور امت کاملاً شکسته بود، حمله ایران پیام مهمی داشت و آن این بود که خاورمیانه امروز خاورمیانه دیروز نیست توازن قوی قبلاً برقرار نبود و حالا توازن به طور کامل حاصل است و هر روز طرف غالب قوی‌تر می شود.

امام جمعه اردبیل افزود: وقتی جنگ اوکراین شروع شد ایران قبلاً به روسیه پهباد داده بود و غربی‌ها همه جا را پر کردند که پهپادهای ایرانی مسیر جنگ را عوض کرد حالا که ایران با همان پهبادها به اسرائیل جواب داده است تبلیغات راه انداخته اند که این پهبادها تاثیر جزئی داشت این سخنان برای پوشاندن ضعف نظامی آنهاست.

 آیت الله عاملی تصریح کرد: جنایت اسرائیل در مجتمع پزشکی ناصر در خان یونس یک جنایت بسیار بسیار هولناک است اولین سوال افکار عمومی دنیا این است که چه کسی به این‌ها جرات این جنایت هولناک را داده است 2000 نفر را قتل عام و آنها را در قبرهای دسته جمعی دفن کرده اند بسیاری از این‌ها زنده به گور شده‌اند بعضی‌ها سر در بدن و پوست در بدن ندارند بعضی از این‌ها ابزار علاج(مثل سوند) در بدن دارند و معلوم می‌شود که بیمار بوده است اعضاء بسیاری از آنها دزدیده شده است.آنها را در داخل پلاستیک آشغال و با زباله دفن کرده اند بسیاری از این‌ها دست بسته و جمع زیادی از آنها طفل و کودک هستند تمام کادر بیمارستانی قتل عام شدند تا حال حدود 400 جنازه پیدا شده و از بقیه خبری نیست اگر مسلمانی از این جنایت دق مرگ شود جای هیچ ملامتی نیست.

وی اضافه کرد: عجیب است که در برابر این جنایت بزرگ خبری از محکومیت و اقدام عملی اروپا آمریکا و دولت‌های عربی و اسلامی نیست. ما یقین داریم که این جنایت قبلاً به آمریکا و اروپا اطلاع داده شده است از عجائب امور این است که ارتش اسرائیل انکار می‌کند که چنین کاری را کرده باشد.

امام جمعه اردبیل در بخش دیگری از خطبه ها با بیان اینکه آمریکا چند جنایت بزرگ در حق فلسطین در این 200 روز طوفان الاقصی مرتکب شده است، اظهار کرد: اول اینکه هر پیش نویس آتش بس را که به شورای امنیت رفته وتو کرده است یعنی هر چقدر بیشتر از زنان و کودکان فلسطینی کشته شود بهتر است بایدن در سخنرانی این هفته، پشت سر خود یک شاخه زیتون قرار داده بود تا به دنیا بگوید دنبال صلح است! معلوم نیست این پیرمرد چه صلحی را دنبال می‌کند وقتی چندین بار آتش بس در غزه را وتو می‌کند؟

عاملی افزود: دوم اینکه چندین بار پیش نویس عضویت فلسطین در سازمان ملل به عنوان یک کشور مستقل را وتو کرده است با اینکه با بی‌حیایی تمام، هم آمریکا هم اروپا به طور مکرر اعلام می‌کنند که راه حل دائمی مشکل فلسطین تشکیل دو دولت است که به آن "حل الدولتین" می‌گویند در بدو تشکیل اسرائیل هم در سازمان ملل برای اخذ رای برای عضویت اسرائیل به عنوان یک کشور، دولت‌های دنیا را گول زدند اینگونه که گفتند فلسطین را هم عضو سازمان ملل می‌کنیم اما 75 سال است که این بند را اجرا نکرده اند و حالا که طوفان اقصی شروع شده تازه یادشان افتاده که چنین شرطی در بدو تاسیس اسرائیل بوده است.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: وتو کردن آمریکا عضویت فلسطین در سازمان ملل معنای خیلی بدی داشت معنای آن این است که غاصب عضو است ولی صاحب خانه حتی حق مالکیت یک وجب کشور خود را برای تشکیل یک دولت مستقل ندارد این اقدام آمریکا بازتاب منفی سنگینی علیه دولت آمریکا در داخل و خارج آمریکا داشت و حالا آمریکا و هکذا اروپا برای ترمیم چهره خود اقدام به کاری کرده‌اند که چهره آنها را بدتر می‌کند و آن وضع عقوبات علیه شهرک نشینان تندرو و جنایتکار است این شهرک نشین‌ها هر روز به فلسطینی‌ها حمله می‌کنند خانه‌ها ، اموال  و زراعت‌های آنها را آتش می‌زنند و خودشان را مورد ضرب و شتم و اهانت قرار می‌دهند هم چنین برای یک تیپ جنایت کار اسرائیلی می خواهند تحریم وضع کنند.

عاملی خاطر نشان کرد: وقتی اسرائیل دو هزار نفر را در مجتمع پزشکی ناصر قتل عام و در گورهای دسته جمعی دفن می‌کند معنایش قطعاً نسل کشی است محاصره نان و دارو قطعاً نسل کشی است و طبق قوانین بین‌المللی حمایت نظامی و مالی از مرتکب نسل کشی جرم است کنگره آمریکا با حمایت مالی از اسرائیل قطعاً مرتکب جرم شده است.

وی افزود: آمریکا در ارسال سلاح به اسرائیل هیچ آرزویی نگذاشت حتی چندین بار آن قدر عجله داشت که بدون تصویب کنگره ارسال کرد و بلینکن مجبور شد در کنگره حاضر و نمایندگان جنگ طلب کنگره را توجیه نماید. چهارم اینکه پشتیبانی دفاعی تمام عیار از اسرائیل در باب المندب و در اردن در برابر موشک‌ها و پهبادهای ایرانی و در خود غزه در برابر ضربات حماس داشت و دارد.

عاملی اضافه کرد: بایدن این هفته از کنگره آمریکا که میلیاردها دلار مساعدت به اوکراین، اسرائیل و تایوان را تصویب کرد تشکر کرد و گفت این پول امنیت آمریکا را تامین می‌کند چون هم پیمانان ما را قوی می‌کند معنای سخن این پیرمرد این است که آمریکا در امنیت خود به اسرائیل، اوکراین و تایوان احتیاج دارد هیچ سیاست مدار نمی‌تواند این معادله را حل کند.

وی تصریح کرد: بایدن از این گونه حرف‌های نامفهوم زیاد دارد از جمله اینکه در سخنرانی این هفته خود گفت امروز دموکرات‌ها و جمهوری‌خواها هر دو اتفاق دارند بر اینکه آمریکا در غائله خاورمیانه باید کنار حق بایستد یعنی اگر به اسرائیل پول دادیم و در کنار اسرائیل ایستادیم برای این است که اسرائیل حق است یعنی کشتن 34هزار بی‌گناه حق است این‌ها حتی کلمه حق را نیز تحریف کرده اند.

امام جمعه اردبیل ادامه داد: تصویب شدن میلیاردها دلار مساعدت در کنگره آمریکا برای اسرائیل از یک حقیقت بسیار تلخ حکایت می‌کند و آن اینکه آمریکا با آیپک یعنی لابی صهیونیسم بین الملل اداره می‌شود این مسئله را اسرائیلی‌ها با صراحت اعلام کرده اند آنها تمام نمایندگان آمریکا را به راحتی خریده اند.

وی افزود: شارون نخست وزیر بسیار شرور اسرائیل در سال 2001 گفت ما ملت یهود بر آمریکا سیطره داریم و آمریکایی‌ها این را خوب می‌دانند یهودیان آمریکا از طریق وسایل ارتباط جمعی و از طریق اعضاء کنگره سرنوشت آمریکا را در دست خود دارند من این را به خوبی می‌دانم که تنفیذ سیاست‌های خارجی آمریکا در منطقه خاورمیانه بدون موافقت یهودی‌های آمریکا ممکن نیست ما به شکل عجیبی بر وسائل ارتباط جمعی آمریکا مسلط هستیم و حتی بر اعضاء کنگره حکومت می‌کنیم چون تا حال به اعضای کنگره اجازه ندادیم حتی یک تصمیم علیه اسرائیل بگیرند سفارت ما در واشنگتن عملاً برنامه‌های خود را بر کنگره دیکته می‌کند و این از طریق یهودیان بسیار ثروتمند آمریکایی صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وزارت راه تکلیف جاده‌های ترانزیتی اردبیل را مشخص کند
  • آیا دکترین هسته‌ای ایران تغییر کرده است؟
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار سلاح هسته‌ای در لهستان
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • راهبرد اصلاح طلبان برای مدیریت فضای داخلی مجلس دوازدهم/اعتراف تلویحی هم میهن: آشوب‌های ۷۸ کار دوستان ما بود!
  • پاسخ مهم رهبری به توصیه‌ها برای مذاکره با آمریکا در برنامه هسته‌ای را ببینید | فیلم
  • آیا مذاکرات مستقیم میان ایران و آمریکا در جریان است؟
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم