Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@07:54:47 GMT

مرمت کاخ صاحبقرانیه گرفتار اختلاف سلیقه ها شد

تاریخ انتشار: ۴ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۵۱۲۹۱

مرمت کاخ صاحبقرانیه گرفتار اختلاف سلیقه ها شد

به گزارش خبرنگار مهر، ساخت و سازهای ضلع جنوبی کاخ صاحبقرانیه در داخل مجموعه کاخ نیاوران موجب شد تا بخش هایی از آن ترک بردارد از جمله سقف عمارت، کف پوش و یا دیوارها، حتی مدتی پیش سقوط یکی از لوسترها هشدار جدی بود برای اینکه فعالیتی خارج از توان این ساختمان در آن انجام نشود. ساخت و سازها و گودبرداری برای ساخت مجتمع تجاری در نزدیکی آن، فرونشست زمین در اثر قنات هایی که از کاخ می گذرد نیز بر این فرشایس افزود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درباره آسیب هایی که متوجه کاخ صاحبقرانیه است  محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی کشور گفته بود که قنات هایی در زیر کاخ است که به یک مجتمع تجاری می رسد این مجتمع ۳۰ متر گودبرداری کرده و تمام آب ها پشت کاخ مسدود شده و باعث نشست زمین شده است و تاثیر زیادی بر افزایش سرعت لغزش زمین کاخ دارد.

به گفته طالبیان این مجتمع تجاری اصلا منطق ثبت ملی را رعایت نکرده است. حالا مسئله شکایت سازمان از این پرونده اگرچه به نظر می رسد چندان پیگیری نمی شود اما مسئله مهم مرمت کاخی است که از سه سال پیش به روی مردم بسته است تا احیا و مرمت شود.

اکنون بعد از سه سال بازهم رحمت الله رئوف، مدیر مجموعه کاخ نیاوران به خبرنگار مهر می گوید که منتظریم با رئیس سازمان میراث فرهنگی جلسه کارشناسی برگزار کنیم تا تصمیم قطعی درباره نحوه مرمت صاحبقرانیه گرفته می شود. هم اعتبار و هم طرح مرمت آن باید مصوب شود. چون برخی اختلاف نظرها و سلیقه ها درباره مرمت این اثر وجود دارد از این اثر نمونه دیگری وجود ندارد پس باید با احتیاط بیشتری روی مرمت آن مطالعه شود.

او درباره این اختلاف سلیقه ها می گوید: گروه راهبردی سازمان که در کاخ مستقر است مشکلی برای اجرای طرح ندارد اما بلاخره مراکز تحقیقاتی و دانشگاهها هستند و افراد حقیقی و حقوقی بیرون از سازمان نیز درباره این موضوعات نظر دارند ما باید طوری این طرح را اجرا کنیم که همه آن نظرت را جمع کرده و به یک نظر واحد نزدیک کنیم. این نظر واحد باید به یک طرح مصوب در خور شان بنا منجر شود.

رئوف حرکت های کاخ صاحبقرانیه را اندک می داند و می گوید: با استفاده از ابزار مخصوص، میزان حرکت ساختمان را  می سنجیم براساس گزارش های ما این حرکت بسیار کند است با این وجود بار ساختمان را با برداشتن برخی از تابلوها و یا لوسترها کم کردیم.

رئوف همچنین پش بینی می کند که اگر طرح مرمتی که آنها در اختیار دارند اجرا شود، چیزی نزدیک به ۱۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز است تا کاخ صاحبقرانیه مرمت و به روی مردم باز شود.

این صحبت ها از اواخر تیرماه سال ۹۴ تا کنون از سوی مدیریت مجموعه کاخ نیاوران تکرار می شود اما همچنان کاخ صاحبقرانیه نه تنها از سوی عوامل بیرونی مرود تهدید واقع است بلکه شرایط آن نیز در صورت مرمت نشدن رو به بدتر شدن می رود همچنین این روند تا جایی پیش رفته که سه سال است کسی درون این کاخ نرفته چون شرایط برای بازدید از آن نیز نامناسب است انگار کسی برای مرمت صاحبقرانیه تعجیل ندارند.

کد خبر 4328333 فاطیما کریمی

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان میراث فرهنگی و گردشگری میراث فرهنگی کاخ نیاوران ادبیات ترجمه معرفی کتاب ادبیات جهان کتاب و کتابخوانی بازار نشر سازمان میراث فرهنگی و گردشگری جایزه ادبی کودکان نوجوانان مطبوعات گردشگری نهاد کتابخانه های عمومی کشور موزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۱۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود

 به گزارش تابناک به نقل از موج، دادگاه صلح نهاد جدیدی است که به موجب قانون شورای حل اختلاف سال ۱۴۰۲ پیش بینی شده است، ماهیت وجودی این نهاد متفاوت از دادگاه‌های عمومی است.

طبق قانون جدید، دادگاه صلح تمامی صلاحیت‌های شورای حل اختلاف بر اساس قانون سابق، مضاف برصلاحیت‌های جدیدی که قانونگذار برای آن پیش بینی کرده است را داراست. این دادگاه، ابتدا باید پرونده را به شورای حل اختلاف ارجاع دهد، در صورت عدم امکان سازش یا عدم امکان اخذ تصمیم مقتضی و یا در صورت مخالفت یکی از طرفین دعوا در رابطه با ارجاع به شورای حل اختلاف، دادگاه صلح رأسًا به ماهیت دعوا رسیدگی می‌کند.

برگزاری ۵ نشست هماهنگی تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری استان تهران

علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در راستای اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف در هشتمین ماموریت خود به مدیران قضایی استان تهران، ایجاد دادگاه‌های صلح در سال ۱۴۰۳ را مورد تاکید قرار داد و تا کنون ۵ نشست هماهنگی و پیگیری اجرای این قانون در دستگاه قضایی استان تهران تشکیل شده است.

حاجی رضا شاکرمی قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پنجمین نشست پیگیری اجرای قانون جدید شوراهای حل اختلاف و برگزاری دادگاه‌های صلح در استان تهران که با حضور غلامرضا مهدوی معاون قضایی دادگستری در امور شوراهای حل اختلاف، معاونین قضایی، برنامه‌ریزی و منابع انسانی و همچنین روسای دادگستری‌های شهرستان‌ها و بخش‌های استان تهران برگزار شد، اجرای قانون جدید شورای حل اختلاف را مورد تاکید قرار داد.

شاکرمی با اشاره به اینکه طبق قانون، دادگاه‌های بخش می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را انجام دهند، گفت: دادگاه‌های بخش در این زمینه کمافی‌السابق می‌توانند وظایف دادگاه‌های صلح را برعهده داشته باشند.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران از روسای دادگستری‌ها و حوزه‌های قضایی بخش خواست تا هماهنگی و تمهیدات لازم را به گونه‌ای برنامه‌ریزی کنند تا پایان نیمه اول سال مقدمات و زمینه‌های تشکیل دادگاه‌های صلح در دادگستری‌ها فراهم شود.

وی تصریح کرد: صلاحیت‌های دادگاه صلح مشخص است و فقط پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه‌ها به شعب تعیین شده برای دادگاه صلح ارجاع می‌شود و پرونده‌های شعب تبدیلی که خارج از صلاحیت دادگاه صلح است طبق روند قانونی و همچون گذشته مورد رسیدگی قرار می‌گیرند.

شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند

شاکرمی صلاحیت شوراهای حل اختلاف را در قانون جدید اختصاصا در زمینه سازش برشمرد و عنوان کرد: پرونده‌های خارج از این توصیف در قالب دادگاه صلح مطرح خواهد شد و البته شوراهای حل اختلاف همچنان در کنار دادگاه‌های صلح فعال هستند و رای مربوطه و تصمیم قضایی توسط قاضی دادگاه صلح صادر خواهد شد.

قائم مقام رئیس کل دادگستری استان تهران در پایان گفت: دادیاران و بازپرسانی که پیش از این به عنوان قاضی شورا فعالیت داشته‌اند با بررسی و طی مراحل قانونی بعد از تشکیل دادگاه صلح و در صورت صدور ابلاغ مراجع مربوطه می‌توانند حسب مورد به عنوان دادرس یا رئیس شعبه دادگاه صلح انجام وظیفه کنند.

غلامرضامهدوی معاون قضایی رئیس کل دادگستری استان تهران در امور شوراهای حل اختلاف نیز در این جلسه با تاکید بر آثار مثبت شکل‌گیری دادگاه‌های صلح، گفت: با تشکیل دادگاه‌های صلح تعداد زیادی از پرونده‌های در صلاحیت این دادگاه مانند تصادفات به شعب این دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شوند و کاهش ورودی پرونده‌های قضایی به دادسراها را در پی خواهد داشت.

قربانی: دادگاه‌های صلح موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی می‌شوند

ربیع الله قربانی رئیس کل محاکم تهران نیز ایجاد دادگاه صلح در معیت محاکم و دادسرا را موجب کاهش ورودی پرونده‌های قضایی در این دو مرجع دانست و اتخاذ تصمیمات مدیریتی برای تامین نیروی انسانی و تعیین قضات برای رسیدگی به پرونده‌های در صلاحیت دادگاه‌های صلح، را ضروری برشمرد.

دیگر خبرها

  • دادگاه‌های صلح در تهران ایجاد شود
  • بازسازی پایه‌های پل زمانخان در سامان
  • شمش طلا با چه دلاری حراج شد؟‌ + نمودار
  • مرمت کاروانسرای ینگی‌امام ۲۰۰ میلیارد تومان می‌خواهد
  • امدادرسانی به گردشگر گرفتار در پل خدا آفرین بازفت
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟
  • مرمت پل خاتون کرج تا آخر امسال تمام می‌شود
  • (ویدئو) کروکودیلی که در چنگال شیر‌ها گرفتار و تکه پاره شد
  • نجات بیش از ۲۰ خودروی گرفتار در سیلاب توسط نیروهای آتش‌نشانی زرند
  • نجات بیش از ۲۰ خودروی گرفتار در سیلاب زرند