Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از شرکت‌های مستقر در مرکز نوآوری دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی آب شیرین‌کن‌های پرتابلی را با استفاده از پنل‌های خورشیدی تولید کرده‌اند که قادر است در هر منطقه حمل شده و آب را در حد آشامیدن تصفیه کند.

فرشاد ترابی، مجری طرح و استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، زمینه تحقیقاتی این شرکت را تولید سیستم‌های خورشیدی، نیروگاه‌های بادی و انواع باتری‌های فعال دانست و گفت: این شرکت با همکاری یک شرکت فناور در حوزه انرژی در شهرک صنعتی مامونیه استان مرکزی فعالیت‌های تحقیقاتی خود را آغاز کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی پنل‌های خورشیدی را از جمله دستاوردهای این شرکت نام برد و ادامه داد: آب شیرین‌کن‌های خورشیدی از دیگر دستاوردهای ما است، ضمن آنکه توسعه باتری‌های metal- air (فلز- هوا) را نیز در دستور کار قرار دادیم.

ترابی، از اجرای طرح ایستگاه شارژ خورشیدی برای دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی خبر داد و گفت: این طرح را به طور کامل پیاده‌سازی کردیم و درصدد هستیم تا این طرح را در این دانشگاه اجرایی کنیم، ولی تاکنون اعتبارات آن تامین نشده است.

مجری طرح به بیان جزئیات سیستم‌های آب شیرین‌کن خورشیدی پرداخت و یادآور شد: آب شیرین‌کن‌ها را به طور پرتابل (قابل حمل‌ونقل) طراحی کردیم که این قابلیت موجب می‌شود به صورت پرتابل آب مورد نیاز را تصفیه کند.

به گفته این محقق، آب تصفیه شده توسط این دستگاه در حد آشامیدن و کاملا شیرین است و انرژی آن نیز توسط پنل‌های خورشیدی تامین می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی به باتری‌های فلز- هوای تولید شده در این شرکت فناور اشاره کرد و افزود: باتری‌ها انواع مختلفی چون باتری‌های "زینک- روی" یا "فلز- هوا" دارند. در باتری‌های فلز- هوا یک طرف فلز و طرف دیگر هوا است و این باتری‌ها آینده باتری‌های خودرو را تشکیل می‌دهند.

وی باتری‌های لیتیوم- هوا را آخرین فناوری باتری‌های لیتیومی دانست و خاطر نشان کرد: بسیاری از شرکت‌ها اکنون بر روی باتری‌های لیتیومی متمرکز شده‌اند تا باتری‌های لیتیوم- هوای قابل شارژ آنها به نتیجه برسد تا بتوانند محصولی قابل عرضه برای کاربرد در خودروها شوند.

مجری طرح دلیل اقبال باتری‌های فلز- هوا را کم بودن وزن آنها و کاستن از وزن خودرو و همچنین صرفه‌جویی زیادی در مصرف بنزین ذکر کرد و یادآور شد: ما در این شرکت در حال توسعه این نوع باتری‌ها هستیم. پایه باتری‌های فلز-هوا به این صورت است که یک طرف باتری، هوا و طرف دیگر فلز قرار دارد.

ترابی در عین حال از دستیابی به نمونه اولیه باتری‌های زینک-هوا خبر داد و اظهار کرد: ما روی باتری "زینک- هوا" در حال تحقیق هستیم و به نمونه اولیه (پروتوتایپ) اصلی نزدیک شدیم و قصد داریم آن را تجاری‌سازی کنیم.

استادیار دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی همچنین از تحقیقات بر روی باتری "اسید- ژل" و "سرب- اسید" خبر داد و گفت: این باتری‌ها برای ذخیره‌سازی انرژی خورشیدی کاربرد زیادی دارد؛ چراکه در سیستم‌های خورشیدی یکی از گزینه‌ها سرب- اسیدها هستند که تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده‌ایم.

وی در خصوص استفاده از زینک در باتری‌های زینک- هوا توضیح داد: استفاده از زینک چند مزیت دارد. در این باتری‌ها یک طرف هوا است که نیازی به ذخیره‌سازی آن نیست. درباره سرب نیز در باتری‌های مختلف حتی در باتری سرب- اسید نیز هم از سرب و هم از اسید به صورت فشرده استفاده می‌شود.

ترابی ادامه داد: این امر موجب افزایش وزن باتری‌ها و در نتیجه تحمیل بار بیشتر به خودرو می‌شود که این مساله مصرف انرژی در خودروها را افزایش خواهد داد، ولی در باتری زینک- هوا یکی از مواد مورد نیاز آن که هوا است، از محیط خارج تامین می‌شود و نیازی به ذخیره سازی آن نیست؛ در نتیجه چگالی انرژی این باتری بالا است.

وی ایمنی بالا و عملکرد مناسب را از مزایای باتری‌های روی -هوا عنوان و خاطر نشان کرد: از سوی دیگر ایران دارای معادن غنی "روی" است، ضمن آنکه فلز "روی" قابلیت بازیافت را دارد؛ از این رو وقتی این فلز مصرف شود، قابلیت آب کردن و استفاده مجدد را دارد. این امر از نظر زیست محیطی بسیار با اهمیت است. 

ترابی تولید شبیه‌ساز نرم‌افزار باتری را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و گفت: این نرم‌افزار کمک می‌کند باتری را پیش از ساخت آزمایش کنیم. تست‌های انجام شده قبل از تولید کاهش هزینه‌ها را به دنبال دارد. استفاده از این نرم‌افزار قطعا نتیجه 100 درصدی آزمایش باتری واقعی را ندارد، ولی حداقل 90 درصد موفقیت آمیز است.

به گفته وی، این نرم افزار در حال طراحی است و مرداد امسال به بازار عرضه خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آب شيرين كن پنل خورشیدی مرکز نوآوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۵۱۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) خودروی جذاب و اسپرت انگلیسی در راه ایران؟

ام‌جی سایبرستر ازجمله خودرو‌هایی است که توانسته توجه فراوانی را در جهان به سمت خود جلب کند. این خودروی چینی-انگلیسی به‌تازگی در تهران و روی خودروبر دیده‌شده و احتمالاتی مبنی بر ورود این خودرو به کشور وجود دارد.

به گزارش خبرآنلاین، خودروساز MG سال ۱۹۲۴ در آکسفورد انگلستان تأسیس شد. در طول سال‌ها، این برند تغییر کرده و اکنون تحت مالکیت سایک‌موتور چین است. MG سایبرستر برای اولین بار در جشنواره سرعت گودوود در جولای ۲۰۲۳ حضور یافت.

زبان طراحی محصولات ام‌جی در سایبرستر دیده می‌شود. طراحی خودرو به صورت کلی مدرن به نظر می‌رسد، اما ادای احترام به رودستر‌های نمادین MG هم در آن دیده می‌شود.

چراغ‌های جلویی تلفیقی از خطوط تند و تیز و همچنین خطوط منحنی دارند. کاپوت خودرو کشیده و خمیده به سمت پایین طراحی‌شده و باعث شده تا دماغه خودرو باریک‌تر به نظر برسد. درب‌های قیچی‌شکل و بالارونده از جذابیت‌های این خودرو به‌حساب می‌آیند. گرافیک داخلی چراغ‌های جلویی زیبایی و جذابیت خاصی دارند.

چراغ پشتی از سبک L مانند و متصل بهره برده و درون آن‌ها یک فلش دیده می‌شود. نمای کناری طراحی خمیده و منحنی‌شکلی دارد. تیونینگ شاسی سایبرستر توسط گروه ایتالیایی DANISI انجام می‌شود که قبلاً با گروه فرمول یک فراری همکاری می‌کرد.

سایبرستر به‌عنوان میراث MG، عناصر طراحی کلاسیک خود را با نمای جانبی متمایز و فضای داخلی با صندلی‌های چرمی ناپا و پنل مرکزی فیبر کربنی ادامه می‌دهد. در بالای فرمان، نمایشگر کیلومترشمار را خواهید دید که از سه پنل LCD تشکیل‌شده است. سیستم اطلاعات-سرگرمی سایبرستر از تراشه کوالکام اسنپدراگون ۸۱۵۵ بهره می‌برد که در مقایسه با دیگر رقبا ضعیف‌تر است.

نسخه پایه سایبرستر به یک موتور الکتریکی روی محور عقب تجهیز شده است که ۳۱۴ اسب‌بخار قدرت دارد. بهترین نسخه چهارچرخ محرک بوده و خروجی آن به ۵۴۴ اسب‌بخار می‌رسد. حداکثر سرعت سایبرستر ۲۰۰ کیلومتر بر ساعت است. دو باتری برای این خودرو اسپرت در نظر گرفته‌شده است؛ باتری ۶۴ کیلووات و باتری ۷۷ کیلووات که برد آن‌ها به ترتیب ۵۰۱ تا ۵۸۰ کیلومتر است.

شاید این برد کم به نظر برسد؛ اما ام‌جی برای کنترل وزن خودرو، باتری بزرگ‌تری را نمی‌توانست نصب کند. سایبرستر چهارچرخ محرک برابر ۱۹۸۵ کیلوگرم وزن دارد.

این خودروی زیبا و اسپرت در صورت ورود به بازار ایران، می‌تواند لقب زیباترین و خاص‌ترین خودروی وارداتی بازار ایران را یدک بکشد!

دیگر خبرها

  • چطور باتری های لیتیومی صنعت خودرو را دگرگون کردند
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • (تصاویر) خودروی جذاب و اسپرت انگلیسی در راه ایران؟
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • خرید دستگاه تصفیه آب خانگی با خدمات طلایی شرکت آبگونه
  • تعیین تکلیف پساب تصفیه خانه یزد
  • قیمت جدید انواع باتری خودرو +جدول
  • شیرین مثل «شکرستان»/ پویانمایی که ۱۸ ساله شد
  • طعم شیرین افزایش تولید با کاهش فواصل بهداشتی
  • تلاش امریکا برای ذخیره انرژی با تولید باتری‌های سدیم‌یونی