Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف غفارزاده ظهر امروز در نشست خبری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: وضعیت آب استان از وضعیت آب در کشور تبعیت می‌کند اما در مقایسه با سایر استان‌ها می‌توان گفت حالت بحرانی نداریم.

وی در ادامه تشریح کرد: وضعیت بارش در کشور ما در مقایسه با میانگین جهان، یک‌سوم است درحالی که میزان مصرف ما در یک‌شبانه روز برای هر فرد ۲۴۰لیتر است که این رقم در دنیا به صورت میانگین ۱۳۰لیتر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تبعات مصرف بالای آب در استان اعلام کرد: در استان آذربایجان شرقی ۲۵دشت داریم که آب‌های زیرزمینی دشت‌ها سالیانه افت می‌کنند و مخازن آب‌های زیرزمینی رفته‌رفته خالی می‌شوند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی همچنین تصریح کرد: در سال ۹۷ بارش استان ما نسبت به سال گذشته ۵۴درصد افزایش پیدا کرده است و نسبت به میانگین دراز مدت ۲۸درصد شاهد افزایش بارش بوده‌ایم اما این افزایش نباید ما را به اشتباه بیندازد.

وی ادامه داد: معیار اصلی در موضوع آب، مقدار روان‌آب رودخانه‌هاست که در این باب نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد، و نسبت به میانگین درازمدت ۵۱درصد کاهش داشته‌ایم.

وی درباره دلیل فنی کاهش روان‌آب رودخانه‌ها عنوان کرد: روان‌آب براساس برف است؛ اگر برف کم باشد و به‌جای آن باران ببارد، روان‌آب رودخانه‌ها کاهش می‌یابد.

غفارزاده افزایش دما را دومین دلیلی عنوان کرد که نباید افزایش بارش‌ها ما را درمورد داشته‌های آبی‌مان به اشتباه بیندازد و افزود: دمای استان در مقایسه با میانگین درازمدت ۱.۵درجه افزایش پیدا کرده است.

به گفته سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، بارش‌های منطقه‌ای که امسال در استان زیاد بوده، باعث شده ذخایر آب‌ها و سدها به طور منظم و منسجم افزایش پیدا نکنند.

وی تاکید کرد: زیادی بارش نباید ما را گول بزند و هنوز باید وضعیت آب را بحرانی بدانیم چراکه حداقل ۱۰الی ۱۵درصد باید در کلیه مصارف صرفه‌جویی کنیم و بتوانیم ذخایرمان را مدیریت کنیم.

سرپرست شرکت منطقه‌ای آذربایجان شرقی عنوان کرد: احساس می‌کنم فعلا همه‌مان باور نکرده‌ایم که مشکل آب یک مشکل جدی و بحرانی است و متاسفانه رسانه‌ها موضوعات کم‌اهمیت را پررنگ جلوه می‌دهند اما چنین موضوع مهمی را فراموش کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خبر داد: سالانه ۴۰میلیون مترمکعب از ذخایر زیرزمینی آب استان‌مان مصرف می‌شود که تا به‌حال ۱میلیارد و ۲۰۰میلیون مترمعکب مصرف شده است.

وی از اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی برای تثبیت مصرف ذخایر زیرزمینی خبر داد و گفت: ۴سال پیش مصرف سالانه از ذخایر آب‌های زیرزمینی استان ۵۰میلیون مترمعکب در سال بود که حالا ۱۰میلیون مترمکعب از مصرف‌مان را کاهش داده‌ایم.

غفارزاده همچنین تصریح کرد: تامین آب جمعیت ۲میلیون‌نفری تبریز کار آسانی نیست و ما اکنون باید به دنبال منبع جدیدی برای تامین آب تبریز باشیم و در همین راستا در حال حاضر انتقال آب ارس به تبریز مطرح شده است.

وی همچنین از افتتاح سد کلقان در ۲۳کیلومتری بستان‌آباد با ۲۱میلیون‌ مترمکعب حجم مخزن آب در شهریورماه امسال و همچنین سد حاجی‌لار در ورزقان با ۵۰میلیون مترمکعب مخزن آب به زودی خبر داد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در پایان اعتبار پیش‌بینی شده این شرکت را در سال ۹۶، هزار و ۵۰۰میلیاردتومان عنوان کرد که ۱میلیارد و ۹۰میلیون تومان از آن جذب شده و در راستای توسعه پایدار منابع آب استان هزینه شده‌اند.

کد خبر 4330583

منبع: مهر

کلیدواژه: آب منطقه ای آذربایجان شرقی بحران آب صرفه جویی آب گرگان بوشهر شهرکرد مشهد خبرگزاری مهر شیراز کرمانشاه یاسوج عید سعید فطر خرم آباد بیرجند تبریز مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۲۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی

بارش باران در روز‌های اخیر موجب خوشحالی شهروندان به خصوص کشاورزان و باغداران استان آذربایجان شرقی شده است.

اداره کل هواشناسی استان آذربایجان شرقی با صدور هشدار نارنجی اعلام کرد: از عصر امروز دوشنبه تشدید سامانه بارشی موجب رگبار باران و رعد برق در همه نواحی استان و در نواحی مستعد، بارش تگرگ و وزش باد نسبتا شدید خواهد شد که احتمال رخداد تندباد‌های لحظه‌ای و خیزش گرد و خاک دور از انتظار نیست.

 سامانه بارشی تا بعد از ظهر سه شنبه ادامه خواهد داشت و آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه ها، سیلابی شدن مسیل‌ها و رودخانه ها، صاعقه، تگرگ، در ارتفاعات و مناطق کوهستانی، لغزندگی جاده ها، اختلال در ناوگان حمل و نقل جاده ای، ریلی و هوایی، مه گرفتگی و احتمال خسارت در اثر وزش باد وجود دارد.

اداره کل هواشناسی توصیه کرد: اتراق نکردن در حریم رودخانه‌ها و مسیل ها، صعود نکردن به ارتفاعات، احتیاط در تردد‌های جاده‌ای و جاده‌های کوهستانی، لغو سفر‌های غیرضروری و فعالیت‌های کوهنوردی، محکم کردن سازه‌های سبک، پارک نکردن خودرو‌ها در کنار درختان فرسوده، توجه به توصیه‌های کارشناسان جهادکشاورزی استان، خودداری از چرای دام و تردد نکردن عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت به ویژه چادر‌های مسافرتی، لایروبی کانال‌ها و آبرو‌ها و انتقال نهاده‌های کشاورزی به مکان‌های مسقف باید مورد توجه جدی قرار گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • طراوت باران بهاری در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فراگرفت
  • باران بهاری آذربایجان شرقی را فرا گرفت
  • اجرای هفت پروژه باغات مدرن در آذربایجان شرقی
  • آماده‌باش مدیریت بحران برای بارش باران در ۱۸ استان
  • تولید ۵ میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات کشاورزی در آذربایجان شرقی
  • احتمال وقوع دوباره سیل در آذربایجان شرقی
  • بارش باران در مناطق مختلف آذربایجان شرقی
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه