Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، یوسف غفارزاده ظهر امروز در نشست خبری شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی اظهار کرد: وضعیت آب استان از وضعیت آب در کشور تبعیت می‌کند اما در مقایسه با سایر استان‌ها می‌توان گفت حالت بحرانی نداریم.

وی در ادامه تشریح کرد: وضعیت بارش در کشور ما در مقایسه با میانگین جهان، یک‌سوم است درحالی که میزان مصرف ما در یک‌شبانه روز برای هر فرد ۲۴۰لیتر است که این رقم در دنیا به صورت میانگین ۱۳۰لیتر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی درباره تبعات مصرف بالای آب در استان اعلام کرد: در استان آذربایجان شرقی ۲۵دشت داریم که آب‌های زیرزمینی دشت‌ها سالیانه افت می‌کنند و مخازن آب‌های زیرزمینی رفته‌رفته خالی می‌شوند.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی همچنین تصریح کرد: در سال ۹۷ بارش استان ما نسبت به سال گذشته ۵۴درصد افزایش پیدا کرده است و نسبت به میانگین دراز مدت ۲۸درصد شاهد افزایش بارش بوده‌ایم اما این افزایش نباید ما را به اشتباه بیندازد.

وی ادامه داد: معیار اصلی در موضوع آب، مقدار روان‌آب رودخانه‌هاست که در این باب نسبت به سال گذشته ۲۸ درصد، و نسبت به میانگین درازمدت ۵۱درصد کاهش داشته‌ایم.

وی درباره دلیل فنی کاهش روان‌آب رودخانه‌ها عنوان کرد: روان‌آب براساس برف است؛ اگر برف کم باشد و به‌جای آن باران ببارد، روان‌آب رودخانه‌ها کاهش می‌یابد.

غفارزاده افزایش دما را دومین دلیلی عنوان کرد که نباید افزایش بارش‌ها ما را درمورد داشته‌های آبی‌مان به اشتباه بیندازد و افزود: دمای استان در مقایسه با میانگین درازمدت ۱.۵درجه افزایش پیدا کرده است.

به گفته سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، بارش‌های منطقه‌ای که امسال در استان زیاد بوده، باعث شده ذخایر آب‌ها و سدها به طور منظم و منسجم افزایش پیدا نکنند.

وی تاکید کرد: زیادی بارش نباید ما را گول بزند و هنوز باید وضعیت آب را بحرانی بدانیم چراکه حداقل ۱۰الی ۱۵درصد باید در کلیه مصارف صرفه‌جویی کنیم و بتوانیم ذخایرمان را مدیریت کنیم.

سرپرست شرکت منطقه‌ای آذربایجان شرقی عنوان کرد: احساس می‌کنم فعلا همه‌مان باور نکرده‌ایم که مشکل آب یک مشکل جدی و بحرانی است و متاسفانه رسانه‌ها موضوعات کم‌اهمیت را پررنگ جلوه می‌دهند اما چنین موضوع مهمی را فراموش کرده‌اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود خبر داد: سالانه ۴۰میلیون مترمکعب از ذخایر زیرزمینی آب استان‌مان مصرف می‌شود که تا به‌حال ۱میلیارد و ۲۰۰میلیون مترمعکب مصرف شده است.

وی از اجرای طرح احیا و تعادل‌بخشی برای تثبیت مصرف ذخایر زیرزمینی خبر داد و گفت: ۴سال پیش مصرف سالانه از ذخایر آب‌های زیرزمینی استان ۵۰میلیون مترمعکب در سال بود که حالا ۱۰میلیون مترمکعب از مصرف‌مان را کاهش داده‌ایم.

غفارزاده همچنین تصریح کرد: تامین آب جمعیت ۲میلیون‌نفری تبریز کار آسانی نیست و ما اکنون باید به دنبال منبع جدیدی برای تامین آب تبریز باشیم و در همین راستا در حال حاضر انتقال آب ارس به تبریز مطرح شده است.

وی همچنین از افتتاح سد کلقان در ۲۳کیلومتری بستان‌آباد با ۲۱میلیون‌ مترمکعب حجم مخزن آب در شهریورماه امسال و همچنین سد حاجی‌لار در ورزقان با ۵۰میلیون مترمکعب مخزن آب به زودی خبر داد.

سرپرست شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی در پایان اعتبار پیش‌بینی شده این شرکت را در سال ۹۶، هزار و ۵۰۰میلیاردتومان عنوان کرد که ۱میلیارد و ۹۰میلیون تومان از آن جذب شده و در راستای توسعه پایدار منابع آب استان هزینه شده‌اند.

کد خبر 4330583

منبع: مهر

کلیدواژه: آب منطقه ای آذربایجان شرقی بحران آب صرفه جویی آب گرگان بوشهر شهرکرد مشهد خبرگزاری مهر شیراز کرمانشاه یاسوج عید سعید فطر خرم آباد بیرجند تبریز مواد مخدر کهگیلویه و بویراحمد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۲۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت

صادق نامدار ناظر گمرکات آذربایجان شرقی میزان صادرات سال گذشته از گمرک‌های استان بدون احتساب صادرات نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و صادرات از محل تجارت چمدانی را ۲ میلیون و ۹۳۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار عنوان کرد و گفت: این کالا‌ها به ۱۰۳ کشور مختلف دنیا صادر شده است.

وی، پنج کشور عمده مقصد صادراتی آذربایجان شرقی را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۳۰.۸ درصد، عراق ۲۰.۲ درصد، ارمنستان ۱۷.۵۷ درصد، جمهوری آذربایجان ۳.۶ درصد و گرجستان ۳.۵ درصد اعلام کرد و گفت: پنج قلم کالای عمده صادراتی استان نیز به ترتیب شامل انواع میلگرد فولادی، پلیمر‌های استایرن، قیر نفت، سیم مفتول و کشمش انگوری بود.

نامدار افزود: در بخش واردات ۱۲ ماه سال ۱۴۰۲ در مجموع ۵۴۹ هزار تن کالا به ارزش یک میلیارد و ۷۵۰ دلار از مبداء ۶۳ کشور مختلف از طریق گمرکات استان وارد شد که رشد ۲۹ درصد در وزن و ارزش دارد و از این نظر بین استان‌های کشور در رتبه نهم قرار داریم.

وی، پنج کشور عمده مبدا واردات کالا از گمرکات استان بر اساس میزان واردات را به ترتیب کشور‌های ترکیه ۵۷درصد، امارات متحده عربی ۱۲درصد، چین ۱۱درصد، آلمان پنج درصد و کره جنوبی ۲ درصد عنوان کرد و گفت: پنج قلم عمده کالای وارداتی به ترتیب شامل، کامیون‌های کشنده، شمش طلا، انواع توتون، گوشت منجمد گاوی و پودر کاکائو بوده است.

نامدار افزود: در بخش ترانزیت خارجی در ۱۲ ماهه سال گذشته ۶۰۷ هزار تن کالا از گمرکات استان منتقل شد که با اختصاص ۳.۴ درصدی از کل ترانزیت کشور به خود، رشد چهار درصدی دارد.

وی گفت: پنج کشور عمده مقصد ترانزیتی از گمرکات آذربایجان شرقی به ترتیب شامل کشور‌های جمهوری آذربایجان، ترکمنستان، ازبکستان، ترکیه و عراق بوده است.

نامدار اضافه کرد: در بخش درآمد، وصولی گمرکات استان ۷۰ هزار و ۱۰۵ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۱ به میزان ۳۳ درصد افزایش دارد.

آذربایجان شرقی دارای سه اداره کل گمرک در تبریز، سهلان و جلفا و سه واحد گمرکی در مراغه، خداآفرین و نوردوز و همچنین سه دفتر گمرکی در شهرک صنعتی شهید سلیمی تبریز و شهر بناب است.

باشگاه خبرنگاران جوان آذربایجان شرقی تبریز

دیگر خبرها

  • تداوم بارش‌های رگباری در استان یزد
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی های تصادفات آذربایجان شرقی
  • افزایش ۳۸ درصدی آمار فوتی‌های ناشی از تصادفات در آذربایجان شرقی
  • افزایش ۱۱.۱۵ درصدی مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی
  • مبادلات گمرکی آذربایجان شرقی ۱۱.۱۵ درصد افزایش یافت
  • کشف حدود ۶ هزار ماینر غیرمجاز در آذربایجان شرقی
  • طبخ غذا‌های دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی
  • آغاز بارش باران و تگرگ در آذربایجان‌شرقی
  • طبخ غذاهای دریایی در مناطق کم‌برخوردار آذربایجان‌شرقی