Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-04-30@17:39:36 GMT

دولت اکثریت ملی عراق، خوش‌بینی‌ها و نگرانی‌ها

تاریخ انتشار: ۵ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۶۸۶۲۴

دولت اکثریت ملی عراق، خوش‌بینی‌ها و نگرانی‌ها

با ائتلاف چهارجانبه شیعیان عراق، استخوان‌بندی دولت آینده تا حد زیادی مشخص شده و تنها نکته مهم میزان مشارکت گروه‌های سیاسی در دولت اکثریت ملی است.

خبرگزاری تسنیم: نمایندگان فراکسیون‌های بزرگ پارلمانی پیروز در انتخابات اخیر عراق به دیدار‌های میان یکدیگر برای تشکیل دولت وحدت ملی در این کشور ادامه می‌دهند، در همین رابطه بعد از اینکه هادی العامری و عمار الحکیم رهبران فراکسیون‌های فتح و حکمت با مقتدا صدر دیدار کردند، شنبه گذشته حیدر العبادی نیز به دیدار صدر رفت تا با وی در رابطه با روند اتحاد فراکسیون‌های شیعیان در پارلمان رایزنی کند، این در حالی است که همچنان احتمال پیوستن نوری مالکی رئیس ائتلاف دولت قانون به دولت آینده نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دیدار سه‌ساعته رهبران فراکسیون النصر و السائرون برای تشکیل فراکسیون پارلمانی بزرگ‌تری متشکل از ۱۶۵ کرسی و حضور ۴ جریان قدرتمند شیعی در پارلمان انجام شد تا قدرت انتخاب رئیس جمهور آینده برای این کشور را داشته باشد، با وجود این، دو طرف بر ضرورت تشکیل ائتلافی فرا‌فرقه‌ای برای تسریع در روند تشکیل دولت و توافق بر سر مبانی مشترک در راستای منافع ملت عراق تأکید کردند، حال در صورتی که نوری المالکی نیز با ۲۶ کرسی پارلمانی بخواهد به این ائتلاف اضافه شود، شرایط بهتری برای دولت آینده عراق رقم خواهد خورد.

علاوه بر این‌ها کرد‌ها نیز سیگنال‌های مثبتی از حضور احتمالی خود در دولت آینده عراق مخابره کردند. در همین رابطه ریبوار طه، رئیس فهرست اتحادیه میهنی کردستان در کرکوک از ائتلاف سائرون به‌رهبری مقتدی صدر با الفتح به‌رهبری هادی عامری استقبال کرده است. وی در عین حال حضور کرد‌ها در دولت را منوط به پذیرش خواسته‌های کرد‌ها به‌ویژه مسائل مربوط به رخداد‌های اخیر در مناطق مورد مناقشه و وضعیت امنیتی، نظامی و سیاسی و اعمال اراده کرد‌ها در این مناطق اعلام کرد، در این زمینه البته هنوز نمی‌توان به‌صورت کامل خوش‌بین بود و باید دید شروطی که کرد‌ها مطرح می‌کنند، قابلیت تحقق را خواهد داشت یا نه.

به این ترتیب به‌نظر می‌رسد تلاش‌ها برای ساماندهی اوضاع فراکسیون‌های پارلمانی برای تشکیل دولت آینده به سرانجام خود نزدیک می‌شود. جعفر الموسوی مشاور سیاسی مقتدا صدر در این رابطه با اعلام اینکه تشکیل دولت احتمالاً طی روز‌های آینده نهایی خواهد شد، تأکید کرد که توافق با فراکسیون النصر در حالی است که توافقات گذشته نیز ساری و جاری است و ائتلاف فراکسیون‌های النصر و سائرون تکمیل کننده ائتلاف‌های گذشته با جریان فتح و حکمت خواهد بود.

این به معنای تشکیل یک ائتلاف چهارجانبه است که حداقل کرسی‌های لازم برای تشکیل دولت را در اختیار دارد، در این میان نوری مالکی نیز باید تصمیم نهایی خود را بگیرد که آیا به دولت ملحق می‌شود یا اینکه کنار ایاد علاوی رهبر ائتلاف ملی به‌دنبال تشکیل فراکسیون مخالف دولت در پارلمان خواهد بود.

تشکیل ائتلاف فرا طایفه‌ای شامل تمام ساختار‌های مردمی عراق، ادامه مبارزه با فساد و تقویت نقش مؤسسات نظارتی، تشکیل دولت تکنوکرات، حمایت از ارتش و پلیس و نیرو‌های امنیتی، اجرای برنامه اصلاحات برای حمایت از اقتصاد ملی و پروژه اصلاح نظام قضایی کشور و حفظ وحدت عراق از بند‌های توافق جریان صدر با نخست‌وزیر کنونی این کشور به‌شمار می‌رود.

طبعاً این توافق می‌تواند بند‌های محرمانه‌ای نیز داشته باشد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به نخست وزیری حیدر العبادی در دولت جدید عراق اشاره کرد، این در حالی است که فراکسیون صدر پیش از این اعلام کرده روی شخصیت خاصی برای تصدی پست نخست‌وزیری اصرار ندارد.

اهمیت ائتلاف چهارجانبه شیعیان

ائتلاف چهارجانبه رونمایی‌شده از آنجا حائز اهمیت است که سرنوشت انتخابات عراق به‌عنوان یکی از مهمترین انتخابات‌ها پس از شکست خلافت داعش در این کشور را روشن می‌کند، سرنوشتی که تا به اینجای کار نیز با توجه به چالش‌های سیاسی و اقتصادی و همچنین ادامه تنش‌ها بر سر تأیید آرای انتخابات که همچنان به‌صورت دستی در برخی نقاط در حال شمارش است، همچنان به‌صورت کامل روشن نشده است.

با تعیین تکلیف ۱۶۴ کرسی پارلمانی در ائتلاف چهارجانبه شکل‌گرفته توسط شیعیان، احتمال تشکیل دولت توسط گروه‌هایی که رأی کمتری را به‌دست آورده‌اند، منتفی شده است. در این شرایط باید دید سایر گروه‌های سیاسی تلاش خواهند کرد به ائتلاف حاکم بپیوندند و در راستای منافع عراق به‌دنبال تشکیل دولت تکنوکرات باشند، یا به مانع‌تراشی در مسیر دولت ادامه داده و تلاش می‌کنند به جریان اپوزیسیون تبدیل شوند.

گرچه بنا بر پیش‌بینی‌ها تا زمان اعلان تشکیل دولت عراق زمان زیادی باقی نمانده، اما فساد ساختاری در دولت عراق، بحران‌های منطقه‌ای، لزوم پرداختن به ویرانی‌های ناشی از حضور نظامی داعش در این کشور، علاوه بر سایر بحران‌های سیاسی و اقتصادی، لزوم تشکیل سریع دولت عراق با مشارکت بیشترین حد از احزاب و فراکسیون‌های پارلمانی را روشن می‌کند.

پیروزی غافلگیرکننده جریان صدر در انتخابات گذشته در نتیجه نظرات انتقادی وی و حامیانش نسبت به دولت نشان داد که مردم عراق به‌دنبال تغییرات اساسی در مدیریت کشور هستند تا شیوه زندگی و پرونده‌های مورد توجه آن‌ها نیز به‌نحوی متفاوت مدیریت شود. مسئولان عراق تا دیر نشده امروز باید متوجه این تغییر مزاج عراقی‌ها بشوند و با نگاهی فراگیرتر، اقدام به حل اختلافات فی‌مابین کرده و قوی‌ترین دولت ممکن را تشکیل دهند تا بتوانند به‌بهترین نحو پرونده‌های سیاسی و معیشت مردم را پیگیری کنند.

سایر گروه‌های سیاسی عراق نیز اگر به‌دنبال تحقق منافع کشور هستند، باید با سعه صدر بیشتر تلاش کنند وارد دولت آینده این کشور شوند. البته طبعاً مانع‌تراشی‌هایی در این خصوص صورت خواهد گرفت، به‌ویژه در شرایطی که برخی گروه‌های سیاسی برنامه کاری خود را دقیقاً منطبق بر خواسته‌ها و مطالبات خارجی بنا می‌کنند و اهمیتی به منافع داخلی کشور نمی‌دهند. یکی از این موضع‌گیری‌ها را ایاد علاوی مطرح کرده که مدعی شده در دولتی که سرنخ‌های حضور ایران در آن دیده شود، مشارکت نخواهد کرد.

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003VPC

منبع: فردا

کلیدواژه: اتئلاف عراق انتخابات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۶۸۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • ۱۰۰نفر از منتخبان مجلس دوازدهم خواهان تشکیل فراکسیون اکثریت
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین سال جاری
  • پیش‌بینی برای حضور ۳۰ میلیون زائر در اربعین امسال
  • جلسات قالیباف و رقبایش با منتخبان مجلس دوازدهم به روایت فرید موسوی /فعلا خبری از مرامنامه و مانیفست نیست
  • عربستان برای حمایت از اسرائیل ائتلاف عربی تشکیل می‌دهد
  • بحران سیاسی در اسکاتلند با کناره گیری وزیر اول
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • اولین گام نبویان برای ناک اوت کردن قالیباف /اعلان جنگ علنی با تشکیل یک فراکسیون
  • تشکیل ائتلاف جهانی نخبگان دانشگاهی برای کمک به احقاق حق مردم فلسطین