Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ محمدرضا سپهری رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در مراسم افتتاح دوره آموزشی بین‌المللی آکادمی مشاغل سبز اظهار کرد: برای توسعه پایدار در کشور باید کمیسیون جهانی محیط زیست تشکیل شود؛ توسعه‌ای که نیازهای زمان حال را برآورده سازد، بدون آن که توانایی نسل‌های آینده در برآورده‌سازی نیازهایشان را به خطر اندازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر اساس مفهوم توسعه پایدار، ملاحظات مربوط به محیط زیست می‌تواند در فعالیت‌های اقتصادی مورد توجه قرار گیرد.

سپهری گفت: اجلاس بین‌المللی اهداف توسعه پایدار که متشکل از 189 کشور عضو سازمان ملل است، بیانیه‌ای در رابطه با توسعه پایدار مطرح کرده است که این اهداف در سال 2000 در مقر سازمان ملل به تصویب رسید.

وی افزود: متحدان‌ اجلاس بین‌المللی اهداف توسعه پایدار معتقدند که تا سال 2015 تلاش می‌کنند تا خود را برای رسیدن به توسعه پایدار برسانند و همچنین سند اهداف توسعه پایدار که در سال 2015 در نیویورک‌ توسط 193 کشور عضو سازمان ملل مورد بررسی قرارگرفت، یکی دیگر از اهداف توسعه هزاره بود.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی تصریح کرد: اهداف توسعه پایدار که از سال 2015 تا 2030 در مقر سازمان ملل مورد بررسی قرار گرفته بود تا برای رسیدن به این اهداف تعیین و تصویب شود. کلیه سازمان‌ها و آژانس‌های تخصصی بین‌المللی همچون سازمان بین‌المللی کار و یونسکو متعهد هستند که راهبرد میان مدت و بلند مدت خود را بر اساس این اهداف نظم دهند.

وی ادامه داد: از جمله اهداف توسعه پایدار در سازمان ملل پایان دادن به فقر، گرسنگی‌، زندگی سالم و ارتقای رفاه، آموزش با کیفیت، برابری جنسیتی، تضمین دسترسی به آب سالم و سیستم‌های تصفیه بهداشتی، دسترسی به انرژی پاک و رشد اقتصادی پایدار می‌توان اشاره کرد.

سپهری گفت: یکی از محورهای اصلی توسعه پایدار توجه به موضوعات زیست محیطی در اقتصاد است که در چارچوب‌ اقتصاد سبز مطرح می‌شود.

وی افزود: 3 شاخه متمایز‌ از مفهوم اقتصاد سبز که در چارچوب یک مرحله و بر مبنای یک الگوی اقتصادی که از مزایای پایدار و عادلانه‌ اجتماعی، زیست محیطی و اقتصادی است، نشأ‌ت می‌گیرد‌.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی بیان کرد: نهادهای مدنی و سازمان‌های بین‌المللی فعال در حوزه توسعه پایدار از جمله ائتلاف‌ اقتصاد سبز و برنامه محیط زیست سازمان ملل هستند.

وی ادامه داد: تمرکز بر ظرفیت‌های بالقوه‌ بخش‌های اقتصادی، صنایع سبز به عنوان موتور‌ رشد اقتصادی در کشور‌ مورد توجه قرار می‌گیرد که به این چارچوب‌ها در حال حاضر رشد سبز می‌گویند.

سپهری گفت: کسانی که از مفهوم رشد سبز در سازمان ملل حمایت می‌کنند، بیشتر کشورهای OECD، مؤسسه رشد سبز جهانی و برخی مؤسسات مالی – بین‌المللی هستند.

وی ادامه داد: تمرکز بر اقتصاد سبز بر مبنای کاهش تغییرات اقلیمی محور، بحث کاهش انتشار کربن و تغییرات آب و هوایی است و نهادهای سیاسی و اجتماعی به منظور تحقق اقتصاد سبز سیاست‌های راهبردی متفاوتی را پیشنهاد داده‌اند.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی تأکید کرد: برنامه‌های زیست محیطی سازمان ملل در چند بند مطرح می‌شود که تنظیم چارچوب قانونی به منظور گسترش و تشویق سرمایه‌گذاری سبز، محافظت از دارایی‌های زیست محیطی، تعریف استانداردهای لازم برای تولید و همچنین مصرف پایدار است.

وی ادامه داد: حفاظت و سرمایه‌گذاری در سرمایه‌های طبیعی نیز از طریق‌ سرمایه‌های طبیعی در حساب‌های ملی صورت می‌گیرد.

سپهری افزود: حمایت از فناوری‌هایی با انتشار پایین کربن و نوآوری‌های سبز از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم‌ مشوق‌های مالیاتی‌ و سایر ابزار ممکن انجام می‌شود.

وی بیان کرد: سرمایه‌گذاری در مهارت آموزی نیروی کار برای حرکت به سمت اشتغال سبز می‌تواند ائتلاف اقتصاد سبز را برای سیاست‌گذاری در پیشرفت‌ اقتصادی که شامل شاخص‌های انعطاف‌پذیری اقتصاد، رفاه و فرصت‌های کسب و کار است، در بر داشته باشد.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی گفت: انجام اصلاحات‌ در مؤسسات مالی می‌تواند ارتقاء سرمایه گذاری در محیط زیست را به منظور گسترش کسب و کار سبز به طور ویژه در بنگاه‌های کوچک و بزرگ مد نظر قرار دهد که بر سبز شدن بخش‌های دارای بیشترین مصرف از منابع و حجم تولید زباله  تأکید دارد.

وی بیان کرد: مدیریت سیستم‌های طبیعی با هدف بهره‌برداری بین نسلی و پایدار می‌تواند یکی از سیاست‌های راهبردی اقتصاد سبز باشد.

سپهری تصریح کرد: اقتصاد در حرکت به سوی مؤلفه‌های توسعه پایدار از راه‌های مختلف بر اشتغال سبز اثر می‌گذارد. ایجاد مشاغل جدید برای طراحی، ساخت و بهره‌برداری از دستگاه‌های جدید و همچنین مشاغل جایگزین مشاغل فعلی، تغییر روش کار برخی از مشاغل متناسب با اقتصاد سبز یکی از اثرگذارترین‌ راه‌های ایجاد اقتصاد سبز است.

وی افزود: ما برای ایجاد مشاغل سبز نیاز به برخی اقدامات داریم. از جمله این اقدامات معرفی مشاغل سبز با هدف توسعه پایدار و کمک به محیط زیست، ترویج و گسترش مشاغل مرتبط با فناوری پاک و دوستدار‌ محیط زیست، نیازسنجی و آینده پژوهی‌ بازار مشاغل سبز، توسعه آموزش‌های مهارتی در ارتباط با مشاغل سبز و همچنین فرهنگ‌سازی توسعه مشاغل سبز را می‌توان اشاره کرد.

رئیس مؤسسه کار و تأمین اجتماعی در پایان اظهار کرد: دستیابی به اهداف توسعه پایدار باید با ترویج کار شایسته و توسعه مشاغل سبز صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار اجتماعی رفاه و تعاون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۵۱۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟

ایسنا/خراسان رضوی مشاغلی وجود دارد که افراد با انجام آن، ۴۰ درصد کمتر در معرض آسیب شناختی بعد از ۷۰ سالگی قرار دارند.

تحقیق جدید خطرات زوال شناختی روی ۷۰۰۰ نفر در ۳۰۵ شغل مورد بررسی قرار گرفت.

وقت آن است که در کلاس هنر یا آشپزی ثبت‌نام، کتاب بازی‌های فکری و پازل را باز یا یک بار دیگر سعی کنید به ایتالیایی یا آلمانی تسلط پیدا کنید.

شواهد علمی جدیدی به‌دست آمده است که به‌نظر می‌رسد آنچه را که بسیاری گمان می‌کردند، تأیید می‌کند؛ اینکه در مغز شما، مانند بسیاری از چیزها، ممکن است «ااگر از آموخته‌هایتان استفاده نکنید به فراموشی سپرده شوند.»

نتایج تحقیق جدید نروژی نشان داد افرادی مجبور بودند از مغز خود در زمینه شغلی زیاد استفاده کنند، ۴۰ درصد کمتر در معرض آسیب شناختی در سنین بالای ۷۰ سال بودند، نسبت به افرادی که شغلشان بیشتر به کارهای روزمره متکی بود.

ترینه هولت ادوین از بیمارستان دانشگاه اسلو، محقق اصلی این تحقیق، در بیانیه‌ای گفت: ما الزامات مشاغل مختلف را بررسی کردیم و دریافتیم که تحریک شناختی در محل کار در مراحل مختلف زندگی در دهه‌های ۳۰، ۴۰، ۵۰ و ۶۰ سالگی شما، با کاهش خطر ابتلا به اختلالات شناختی خفیف بعد از ۷۰ سالگی مرتبط است.

وی افزود: یافته‌های ما ارزش داشتن شغلی را نشان می‌دهد که به تفکر پیچیده‌تر به‌عنوان راهی برای حفظ بالقوه حافظه و تفکر در دوران پیری نیاز دارد.

این تحقیق بر اساس مطالعه ۷۰۰۰ نفر در ۳۰۵ شغل انجام شد و محققان مشاغل را در چهار گروه دسته‌بندی کردند، از مشاغلی که به بیشترین تفکر و خلاقیت نیاز داشتند تا مشاغلی که کمترین نیاز را داشتند. برای مثال معلمان در دسته اول بودند. مشاغل پستچی و نگهبان در گروه چهارم قرار گرفتند.

حتی پس از محاسبه متغیرهایی مانند سن، جنسیت، تحصیلات و درآمد، محققان دریافتند افرادی که در گروه چهارم قرار داشتند ۶۶ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات شناختی یا زوال عقل بالای ۷۰ سال بودند.

یا برعکس، افرادی که در گروه اول بودند، گروهی که باید همیشه در آن تفکر کرد، ۴۰ درصد کمتر از گروه اول دچار اختلال شناختی شدند.

خوب، بنابراین نمی‌توانیم نتیجه بگیریم که انجام جدول کلمات متقاطع یا یادگیری یک ساز موسیقی خطر را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. این حداکثر مزیتی است که در طول دهه‌ها به‌دست آمده است و در کسانی که مشاغل هیجانی داشتند در مقایسه با کسانی که مشاغل خسته‌کننده و معمولی داشتند، مشاهده شده است.

تمرین دادن مغز

اما این تحقیق به داده‌هایی افزود که نشان می‌دهد تمرین دادن مغز، به‌عبارت دیگر، فکر کردن زیاد و انجام کارهایی که شما را از نظر ذهنی به چالش می‌کشد، به‌راستی برای آن مفید است.

این یافته، شاید به‌طرز شگفت‌آوری، موضوعی بحث‌برانگیز میان محققان پزشکی باشد. بسیاری از محققان برجسته در این زمینه در هر دو طرف بحث موضع گرفته‌اند و یافتن مطالعاتی که شما را به این فکر می‌اندازد که آیا کل ماجرا دروغ است یا خیر، کار سختی نیست.

یکی از چالش‌های عمده تحقیقات در این زمینه بیشتر به امکان تحقق آن بستگی دارد.

به این دلیل که هیچ راهی برای تکرار شرایط آزمایشگاهی در دنیای واقعی وجود ندارد. ما نمی‌توانیم یک میلیون جفت از دوقلوهای همسان را جدا کنیم، آنها را در ۲ موسسه پزشکی مختلف برای تمام عمرشان حبس کنیم سپس، برای مثال، فقط یک گروه را برای دهه‌ها تحت تربیت مغز و تحریک شناختی قرار دهیم و دریابیم چه اتفاقی می‌افتد.

بیشتر تحقیقات مجبور بوده‌اند بر خوداظهاری یا مداخله نظارت شده کوتاه‌مدت تکیه کنند.

این چیزی است که این تحقیق جدید در نروژ را به‌ویژه جالب می‌کند. این تحقیق، مشاغلی را مورد بررسی قرار داد که تعداد زیادی از مردم در طول چندین دهه انجام داده بودند. بنابراین محققان توانستند اثرات تحریک شناختی پایدار و تمرین را در درازمدت بررسی کنند.

این یک آزمایشگاه و کامل نیست، اما شروع بسیار خوبی است.

در همین حال شایان‌ذکر است کسانی در جامعه علمی که نسبت به مزایای تحریک ذهنی بر سلامت مغز مشکوک هستند، اغلب سعی می‌کنند به سؤالی متفاوت از بقیه پاسخ دهند.

به‌طور معمول، محققان پزشکی برای اثبات چیزی انتظارها رو بالا می‌برند سپس در دستیابی به آن شکست می‌خورند. آنان اغلب به‌سرعت به این نکته اشاره می‌کنند که A منجر به B می‌شود در حالی‌که به‌راستی ثابت نکرده‌اند، فقط اینکه، ارتباط آماری قوی بین A و B وجود دارد.

خوب قابل قبول است اما در دنیای واقعی ما با سوالات متفاوتی سروکار داریم. چه احتمالی وجود دارد که این یافته کمک‌کننده باشد و هزینه‌ها و خطرات آن چیست؟

بسیاری از مردم مدت‌ها قبل از اینکه محققان پزشکی به‌طور قطعی ثابت کنند که سیگار باعث سرطان ریه می‌شود، سیگار را ترک کردند. اگر منتظر اثبات این موضوع بودند، بسیاری از آنان همان ابتدا به‌دلیل سرطان ریه می‌مردند.

این امر تحت هیچ شرایطی عملی نیست. زوال عقل، بیماری وحشتناک است، بیماری آلزایمر شایع‌ترین نوع زوال عقل است. هر چیزی که به‌طور قابل قبولی ممکن است خطر را کاهش دهد ارزش امتحان کردن را دارد. به‌خصوص اگر به اندازه انجام جدول کلمات متقاطع جذاب باشد، یادگیری آلات موسیقی و یادگیری یک زبان جدید آسان‌تر از ترک سیگار است.

منابع

https://www.marketwatch.com

https://www.morningstar.com

https://finance.yahoo.com

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آموزش‌های مهارتی کلید توسعه اشتغال پایدار در جامعه است
  • برگزاری آزمون استخدامی آموزش و پرورش در یزد
  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • آیین نامه ترویج نماز در هیات دولت تصویب شد
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • تشریح اقدامات بسیج ورزشکاران در هفته ترویج فرهنگ پهلوانی
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • پناهیان: رسالت امروز هیئتی‌ها ترویج فرهنگ زندگی تعاونی است