Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدكاظم موسوی‌مطلق، مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور امروز، 5 تیرماه در نشست شورای هماهنگی ستاد دهه کرامت کشور که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار شد، گفت:‌ تعامل خوبی بین سازمان اوقاف و آستان‌های مقدس حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع)، حرم رضوی و حضرت معصومه(س) در سال‌های گذشته در ایام دهه كرامت ایجاد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان اینكه در ایام دهه كرامت خادمان حرم حضرت شاهچراغ(ع) در حرم امامزادگان واجب‌التعظیم شیراز حضور یافتند، گفت: همچنین خدام امامزادگان و بقاع متبرکه و هیئت امنا در روز ششم ذی‌القعده كه مصادف با روز بزرگداشت حضرت شاهچراغ(ع) است، به سمت حرم آن حضرت به راه می‌افتند.
موسوی‌متقی با یادآوری اینكه روز 5 ذی‌القعده به‌نام روز ملی امامزادگان نامگذاری شده است، گفت: برای این روز سازمان اوقاف و امور خیریه مطابق روال سال‌های گذشته ویژه برنامه‌های ملی، استانی و شهرستانی در تمام نقاط كشور برگزار می‌كند.
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار كرد: بزرگداشت دهه کرامت و روز ملی امامزادگان اصلی‌ترین وظیفه اوقاف است که آن را عید امامزادگان می‌نامیم و تمام هیئت امنا خدام و اصحاب بقاع در آن روز برنامه ویژه‌ای خواهند داشت كه از جمله آن‌ها می‌توان به برپایی آیین‌های غبارروبی اشاره كرد.
وی با تصریح اینكه با آستان مقدس شاهچراغ(ع) نیز تعاملات استانی میان این حرم و همچنین حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدین حسین(ع) داریم، گفت: در ایام دهه كرامت خادمان این دو حرم در حرم‌های همدیگر حضور می‌یابند.
موسوی‌متقی زمان برگزاری همایش ملی امامزادگان را روز پنج‌شنبه، 28 تیرماه جاری با حضور مسئولان كشوری اعلام كرد و گفت: در این مراسم از خادمان و هیئات امنای برجسته بقاع متبركه تجلیل به عمل خواهد آمد.
مدیرکل امور فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور یادآور شد: سال گذشته سازمان اوقاف کمپین «همه شاد باشیم» را در دهه کرامت آغاز کرد كه در آن برداشت‌هایی از گفتار حضرت امام رضا(ع) در یك بروشور و كتابچه توزیع شده بود و در شهرداری تهران و دیگر استان‌ها توزیع شد و امسال هم این برنامه در دستور كار است و اگر نهادها مایل باشند می‌توانیم از این کمپین در محل ادارات و جاهایی که وابسته به نهادها و دستگاه‌هاست، استفاده كنیم.
انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاري قرآن ايكنا استان فارس اجتماعي دهه كرامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۸۶۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند

وقف، نگه­داشتن و حبس کردن عین مال و جلوگیری از انتقال آن به دیگری، به‌وسیله‌ی یکی از عقود و قرار دادن منافع آن در جهتی­ که واقف آن را مشخص کرده است. مال وقف‌شده ویژگی‌هایی دارد، که می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

- از اعیان باشد. (نه از منافع یا دیون)

- در ملکیت وقف‌کننده باشد.

- دارای منفعت حلال باشد. (برخلاف آلات قمار)

- منفعت آن، متعلق به حق غیر که مانع از تصرف است، نباشد؛ بنابراین واقف نمی­‌تواند ملکی را که رهن داده، وقف نماید.

- اصل مال، با استفاده از منافع آن، تمام نشده و به مقدار قابل توجهی باقی بماند؛ بنابراین وقف خوردنی و آشامیدنی، یا گُل برای بوییدن صحیح نیست.

- قابلیت ملکیت داشته باشد؛ بنابراین وقف شراب یا خوک صحیح نیست.

- قابل تحویل باشد؛ لذا وقف حیوان فراری که امکان تحویل آن نیست، صحیح نیست.

- برای منفعت حرام وقف نشده باشد؛ بنابراین وقف مکانی برای فروش شراب، یا برای استفاده­‌ی فِرَق ضالّه باطل است.

به گفته حجت‌الاسلام و المسلمین غلامرضا عادل، معاون فرهنگی - اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، از آنجایی که در تعریف وقف آمده بود عین مال باقی بماند و از منافعش استفاده شود، مراجع عظام ابهاماتی پیرامون وقف پول داشتند. چون استفاده کردن از پول مساوی با خرج کردن است. مقدمه‌ای پیرامون وقف پول آماده شد و از دفتر رهبر انقلاب سوالی تحت عنوان استفتا پرسیده شد. حضرت آقا در پاسخ به استفتا جواز وقف پول را با توضیحات آن صادر کردند.

بنا به استفتا رهبر انقلاب اسلامی، «به نظر می‌رسد بقا مالیت پول، توجیه قابل قبولی برای صحت وقف آن است. والله العالم. در این مسأله نیاز به اطلاق نیست. زیرا وقف جزو عناوین امضا شده در شرع است و حکم تأسیسی نیست و شک نمی‌توان داشت آن کسانی که وقف را تأسیس و در طول زمان‌ها اجرا کرده‌اند، هدفشان این بوده که چیز ثابتی را بگذارند که عوائد آن صدقه جاریه باشد. بلی ممکن است در آن روزگار چیز ثابت، منحصر در عین بوده است، اما این موجب اختصاص حکم به عین نمی‌شود؛ چون غرض و هدف معلوم است و شارع مقدس همین را امضا فرموده است. والحمدلله»

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مهدی خاموشی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه درباره روش‌های نوین وقف که سازمان اوقاف برای ترویج آن ورود کرده، گفت: در روش‌های نوین وقف، نیت‌هایی که در حوزه دانش بنیان‌ها صورت می‌گیرد، زیاد است. مثلاً می‌گوییم واقفان در حوزه دانش بنیان‌ها وقف پول کنند.

حجت‌الاسلام خاموشی ادامه داد: مردم باید بدانند که هر فردی می‌تواند بجای رقبه (زمین) حساب بانکی خود را وقف کند. یعنی حسابش را اعلام وقفیت کند. هر پولی هم به آن حساب آمد، حکم وقف دارد و سود پول را هزینه نیت واقف می‌کنیم.

پیش از این، نماینده ولی فقیه در نشست تخصصی بررسی نحوه مشارکت و هم افزایی برای تحقق سند توسعه وقف قرآنی گفته بود، از زمانی که استفتا پول و سهام را از محضر مقام معظم رهبری به عمل آوردیم، توانستیم حرکت خوبی را در این زمینه انجام دهیم. اخیراً هم به دنبال استفتا وقف سکو‌ها (پلتفرم‌ها) هستیم.  سازمان اوقاف می‌تواند با مولدسازی و رفتن به سمت به جریان انداختن پول‌های راکد، وقف را به سمت رفع نیاز‌های مردم ببرد و از جانب دیگر به سمت رعایت وقف برای کار‌های سودآور اتفاقات خوبی را رقم بزند.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری قرآن و عترت

دیگر خبرها

  • اخذ سند مالکیت امامزاده بی‌بی خدیجه خاتون(ع) شهرستان میبد
  • برگزاری ۴۰ عنوان برنامه هم‌زمان با دهه مبارک کرامت در استان مرکزی
  • ثبت وقف جدید ۲۰۰ میلیاردی در کاشان
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • اعزام زائر اولی ها به مشهد طی دهه کرامت در ورامین
  • اعلام ویژه برنامه‌های دهه کرامت در سومین حرم اهل‌ بیت(ع)
  • برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۱۰ نقطه از جهان
  • اعلام برنامه‌های حرم حضرت معصومه (س) به‌مناسبت دهه کرامت/برگزاری جشن‌های دهه کرامت در ۲۰۱ نقطه جهان
  • برگزاری همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند