Web Analytics Made Easy - Statcounter

همزمان با حضور معاون اول رئیس جمهور در منطقه آزاد انزلی راه اندازی کریدور چین- قزاقستان- ایران با ورود اولین محموله به بندر کاسپین راه‌اندازی شد.

به گزارش ایلنا از بندرانزلی، جهانگیری در حاشیه راه اندازی کریدور چین-قزاقستان با اشاره به اینکه امروز اولین محموله با راه اندازی کریدور چین، قراقستان و ایران وارد منطقه ازاد انزلی شد گفت: جاده ابریشم نشانه ارتباط فرهنگی، تاریخی و تمدنی است که از طریق کشورهای همسایه ایران محقق شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اول رئیس‌جمهور با بیان اینکه امروز مسیر جدید بازگشایی می شود و چین، اکتائو، قزاقستان و ایران را به هم متصل می‌کند افزود: این مسیر بسیار مهم است و امیدواریم که ارتباط و همبستگی ما با کشورهای همسایه و خصوصا چین توسعه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: گسترش این ارتباط روابط راهبردی ما با سایر کشورها را توسعه می بخشد.

مجتمع بندری کاسپین به عنوان بزرگترین پروژه زیرساختی مناطق آزاد ایران که برای ساخت موج شکن‌ها، حوضچه آرامش و پنج پست اسکله و سایر بخش های زیرساختی آن تاکنون هزار میلیارد تومان از محل اعتبارات منطقه آزاد انزلی و سرمایه گذاری بخش خصوصی هزینه شده که حدود 300 میلیارد تومان آن از سوی بخش خصوصی است.

مجتمع بندری کاسپین که با هدف توسعه صادرات کشور به کشورهای حاشیه دریای خزر و به ویژه روسیه، در مسیر خدمات رسانی به کشتی های تجاری داخلی و خارجی قرار گرفت می تواند نقش موثری در فعال سازی کریدور شمال جنوب ایفا نموده و مسیر تجاری جدید اروم چی، اکتائو، انزلی را که خط ترانزیتی جدیدی میان ایران و چین با طول زمان و هزینه تردد کمتر است، را عملیاتی کند.

ظرفیت حوضچه آرامش مجتمع بندری کاسپین 200 هکتار بوده و پسکرانه آن در حدود 500 هکتار می باشد که عمق آبخور مناسب آن 7.5 متر در فاز اول و 9 متر در فاز دوم خواهد بود و با 22 پست اسکله ای که در فاز نهایی مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت ظرفیت تخلیه و بارگیری 15 میلیون تن کالا را خواهد داشت.

با ورود اولین محموله تجاری از طریق کریدور ترکیبی چین ، قزاقستان، ایران (بندر کاسپین) علاوه بر کوتاه تر شدن مدت زمان سفر هزینه انتقال کالا نیز کاهش می یابد و بندر کاسپین بزرگترین پروژه زیر ساختی مناطق آزاد کشور است که با حضور دکتر روحانی بندر کاسپین در سال 96 به طور رسمی افتتاح شد و از زمستان سال گذشته نیز مرز رسمی آن توسط هیأت محترم دولت به تصویب رسیده و در روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته نیز تفاهم نامه همکاری با سازمان بنادر و دریانوردی در ارتباط با این بندر منعقد شد تا علاوه بر تکمیل زیرساخت های مادی آن، تمامی الزامات و پروتکل های فعالیت داخلی و بین المللی آن نیز پیگیری و انجام شود.

این در حالی است که در همین راستا تفاهم نامه‌هایی نیز با مناطق آزاد اکتائو، آستراخان و اتاق بازرگانی بخش خصوصی چین به امضاء رسید تا رژیم‌های همکاری بین‌المللی مجتمع بندری کاسپین نیز تعیین گردد.

ظرفیت‌های موجود و طرح های زیرساختی که سازمان منطقه آزاد انزلی در جهت ایفای نقش موثری مجتمع بندری کاسپین در توسعه مناسبات بین المللی کشور در دستور کار دارد، مجتمع بندری کاسپین و منطقه آزاد انزلی را به مرکز ترانزیتی کشورهای منطقه و کشور چین در ارتباط با کشورهای حاشیه دریای خزر تبدیل می‌کند و با توجه به امکان فرآوری و تولید کالا در محدوده پسکرانه آن، کاسپین به یک بندر با استانداردها و شاخص های نسل سوم تبدیل می شود که در نوع خود در بنادر ایران کم نظیر است.

 

انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 ایران چین روسیه قزاقستان کشورهای منطقه جام جهانی 2018 نقل و انتقالات لیگ برتر لیگ ملت های والیبال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۷۹۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ایران و افغانستان با بیان اینکه کریدور ریلی خواف ـ هرات، افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد و به شبکه ریلی ایران متصل می‌کند، گفت: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی است.

به گزارش ایسنا، مصطفی رضایی اظهار کرد: در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران درگیر جنگ کریدورها و سهم‌خواهی از کریدورهای منطقه‌ای و ترانزیت بین‌الملل است، کریدور ریلی خواف ـ هرات، کریدوری استراتژیک که افغانستان را از محاصره خشکی بیرون می‌آورد. این تعبیر را هیئت حاکمه افغانسان برای این کریدور به کار می‌برند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این کریدور، افغانستان به شبکه ریلی ایران متصل می‌شود،‌ گفت: این کریدور گلوگاهی است که می‌تواند تجارت یک‌سویه ایران و افغانستان را که اکنون تنها به صادرات به افغانستان محدود است،‌ به یک تجارت دوسویه تبدیل کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه ادامه داد: این کریدور علاوه‌بر برنامه‌ریزی‌هایی‌ که دولت‌های متخاصم برای حذف آن داشتند، مانند بسیاری از موضوعات درگیر تحریم داخلی هم است. مشابه کریدرو شلمچه - بصره که سه سال پیش با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حال آغاز بهره‌برداری بود اما با لغو قرارداد توسط مدیریت راه‌آهن، متوقف شد و الان هم بهره‌برداری از آن متوقف است و چشم‌انداز مثبتی در حوزه ایفای نقش در حمل‌ونقل ترانزیت کالا ندارد.

بیشتر بخوانید راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از ایران عبور می‌کند

رضایی با بیان اینکه این کریدور هم با مقاومت‌های شدید در مدیریت راه‌آهن مواجه شد، افزود: اما این بار تصمیم وزارت راه و دولت بر این بود که کارهای برون‌مرزی کریدور خواف - هرات توسط کنسرسیوم انجام شود که با موفقیت هم این اتفاق افتاد.

وی درباره اظهارات مسئولان راه‌آهن مبنی‌بر بی‌اطلاعی نسبت به ترانزیت کالا از افغانستان بیان کرد: من به شدت تکذیب می‌کنم که مسئولان راه‌آهن می‌گوید با آنها هماهنگی صورت نگرفته است. به جز مکاتبات متعددی که از جانب دستگاه‌های دولتی با راه‌آهن شده، مورخ ۲۰ فروردین‌ماه نامه‌ای در مکاتبات خود راه‌آهن است که یکی از مدیران کل به معاون بهره‌برداری نوشته که کنسرسیوم بنا به اعلام استانداری خراسان رضوی، قطار وارد کشور می‌کند.

مدیر کنسرسیوم توسعه ریلی ادامه داد:‌ یعنی از ۱۰ روز قبل مکاتبات راه‌آهن این را نشان می‌دهد. این مکاتبه داخلی هم به همان دستگاه‌های متولی مرز ارجاع شده‌ است. چطور می‌شود به ادعای راه‌آهن، قطاری بدون هماهنگی وارد کشور شده باشد، مرزبانی و گمرک آن را پذیرش کرده باشند و تنها در انتظار تاییدیه راه‌آهن باشد؟

به گزارش ایسنا، در روزهای گذشته اخباری مبنی بر ورود و توقف اولین قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه به خاک ایران منتشر شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کریدور ریلی خواف - هرات، گرفتار تحریم‌های داخلی است
  • قزاقستان: کشورهای مختلف به برقراری روابط با کابل تمایل دارند
  • راه‌اندازی دانشگاه آزاد اسلامی در رشتخوار ضروری است
  • پیش راه‌اندازی واحد اوره پتروشیمی هنگام در عسلویه
  • مزایای راه‌اندازی مسیر ریلی افغانستان- قزاقستان و امکان اتصال آن به ایران
  • آغاز ساخت پایانه مکانیزه مواد معدنی در مجتمع بندری امام خمینی
  • راه اندازی بخش «آنژیوگرافی» برای نخستین بار در منطقه آزاد اروند
  • عنبری:قهرمانی حق ملوان و انزلی‌چی‌ها بود
  • اولویت اولم ادامه همکاری با ملوان است/ قهرمانی حق انزلی‌چی‌ها بود
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!