Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد با اشاره به شرایط فعلی اقتصاد کشور گفت: روحیه منفعت‌طلبی عده‌ای، باعث نابسمانی وضعیت اقتصاد شده است.

مهرداد محمدیان، مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو گفت: برای اینکه شرایط فعلی اقتصاد ایران را بتوانیم مورد بررسی و ارزیابی قرار دهیم، باید چهار فاکتور را در نظر بگیریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!
این چهار فاکتور عبارت اند از رشد اقتصادی، نرخ ارز، نرخ تورم و سطح اشتغال. تمامی ابعاد اقتصادی هر کشوری در این چهار معیار اصلی خلاصه می‌شود.   محمدیان ادامه داد: وقتی صحبت از نرخ رشد اقتصادی می‌کنیم، یعنی باید ببینیم میزان تولید ناخالص داخلی و ملی ما به طور سرانه چقدر بوده است. این عدد از حاصل تولیدات یک کشور در چهار بخش کشاورزی، صنعت و معدن، خدمات و بخش صنایع نفت و گاز. ما باید ببینیم این عدد چه مقدار است و مجموع این‌ها را نظر بگیریم تا نرخ رشد اقتصادی ما بدست بیاید. متاسفانه در کشور ما تولیدات در این چهار بخش روز به روز در حال کاهش است. از طرفی میزان واردات کالا‌های غیر ضرور و لوکس ما بیشتر می‌شود. مثلا ماشین‌های گران قیمتی وارد کشور می‌شود که منفعتی برای عامه مردم ندارد و فقط عده‌ای خاص مرفه از آن استفاده می‌کنند.   مسئول سابق بسیج دانشجویی دانشگاه بجنورد خاطرنشان کرد: دومین عامل نرخ ارز است. نرخ ارز آزاد در حال حاضر به حدود ۹ هزار تومان رسیده است و می بینیم عددی که از سمت آقای جهانگیری اعلام شده، اجرا نشده است. چرا اجرایی نشده است؟ چون در کشور تورم وجود دارد. تا وقتی در کشور تورم وجود داشته باش،د خود به خود نرخ ارز بالا می‌رود. پس این نرخ دستوری از اول نیز مشخص بود عملی نخواهد شد. زمانی نوسانات  نرخ ارز خارجی روي اقتصاد ما اثر ندارد که به سمت پیمان‌های پولی دو و چند جانبه روی بیاوریم. این اقدام هم باعث تقویت ارزش واحد پولی داخلی خواهد شد و هم اجازه نداده ایم نوسانات ارز خارجی اقتصاد ما را متضرر سازد. اما نمی‌دانم چرا دولت به سمت این پیمان‌های پولی نمی‌رود.   وی افزود: عامل سوم تورم است. تا وقتی تورم یا همان نقدینگی شناور وجود داشته باشد و سیاستی نیز برای مهار آن وجود نداشته باشد، قطعا افزایش نرخ ارز نیز خواهیم داشت. همچنین تا وقتی کنترل نشود، انگیزه‌های دلالی در بازار به وجود می‌آید و این انگیزه باعث افزایش نرخ ارز خواهد شد. چهارمین معیار نیز سطح اشتغال است. وقتی به تولید اهمیت داده نشود و نقدینگی داخل کشور مدیریت نشود، افزایش بیکاری را به دنبال خواهد داشت. تا زمانی که این وضعیت ادامه پیدا کند بیکاری نیز زیاد خواهد شد؛ لذا ما باید به سمت تولید مولد حرکت کنیم.

محمدیان در پایان گفت: حال سئوال این است چرا دولتمردان ما سمت این راه کار‌ها نمی‌روند؟ آیا این حرف‌هایی که من زدم را نمی‌دانند؟ قطعا آن‌ها بهتر از من می دانند. اما اینجا مسئله سر رانت و مافیای اقتصادی، بر سر سودجویی و منفعت طلبی است. حرف ما جناحی نیست؛ اما روحیه‌ منفعت طلبی باعث این وضعیت شده است. جناب آقای سریع القلم، مشاور این دولت سیاستی را که مطرح می کند، سیاست نفی استقلال از تمام ابعاد و حل شدن در سیاست های جهانی است. این سیاست و این تئوری در کشور جاری است. نمونه‌ای از آن را در ماجرای fatf می‌بینیم؛ لذا علت نرفتن به سمت حل مشکلات اقتصادی این دیدگاه مسئولان است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: وابستگی دولت مجلس اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۲۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد

 ملک رئیسی دستیار فرماندار در امر مردمی سازی در شورای مردمی سازی فرمانداری سرباز  سخنان خود را با  فرمایشات مقام معظم رهبری شروع کردند و گفتند اگر ما بخواهیم جهش تولید داشته باشیم، بایستی اقتصاد را مردمی کنیم، باید پای مردم را به عرصه‌ی تولید به نحو محسوسی باز کنیم، موانع حضور مردم را برطرف کنیم. در بخش مردمی ظرفیّتهای بزرگی وجود دارد که ... بایستی فعّال بشود، باید از آنها به نفع کشور و به نفع مردم استفاده بشود.

ملکرئیسی  گفت: جلسات شورای مردمی با دستور کار تبیین شعار سال و بررسی مسائل و مشکلات آب شرب شهرستان می باشد.

وی افزود: با عنایت به اینکه نامگذاری سال ۱۴۰۳ از سوی مقام معظم رهبری سال« جهش تولید با مشارکت مردم» نشان از آن دارد که اقتصاد کشور بیمار است و انتخاب شعارهایی با موضوع تولید و اقتصاد در ۱۶ سال گذشته مهر تاییدی بر فرمایشات رهبر معظم انقلاب در پیام نوروزی امسال که ضعف اساسی کشور را در حوزه اقتصادی دانستند.

دستیار فرماندار شهرستان سرباز در امر مردمی سازی عنوان کرد طبق گفته مقام معظم رهبری تنها راه برون رفت از مشکلات و نجات کشور  رونق تولید و اقتصاد می باشد و تنها نسخه شفابخش اقتصاد بیمارگونه کشور، تغییر و تحول اساسی و  ورود انقلاب جهادی در اقتصاد می باشد.

ملک رئیسی در ادامه اشاره به مشکلات، معضلات و مطالبه ی مردم شهرستان سرباز  بیان کردند اگر  در دو حوزه  آب شرب بهداشتی و کشاورزی  بصورت برنامه ریزی اصولی و هدفمند  ورود کنیم و مشکلات این دو حوزه را با مشارکت مردم و دولت بصورت جهادی مرتفع کنیم  بار سنگینی از دوش ملت و دولت برداشته می شود و رضایت عمومی مردم در شهرستان بیشتر خواهد شد.

وی تاکید کرد: در حوزه کشاورزی باید برنامه ریزی درستی جهت برند نمودن محصولات انحصاری شهرستان و فرآوری محصولات کشاورزی بخصوص خرمای شهرستان و بهبود اقتصاد کشاورزان  می تواند نقطه عطفی در تحقق شعار سال در شهرستان باشد.

اربابی معاون فرماندار ضمن تشکر از نگاه امیدبخش دستیار مردمی در حوزه های مختلف، مدیران و مسئولان ادارات و سازمان ها و خیرین شهرستان را در تحقق اهداف کلان شهرستان تشویق نمود و بحث کشاورزی را از مهمترین و بهترین پتانسیل های مردم شهرستان دانست و در برنامه ریزی جهت رفع مشکلات این حوزه نیز تاکید نمود.

باشگاه خبرنگاران جوان سیستان و بلوچستان زاهدان

دیگر خبرها

  • عملیات «وعده صادق» نشان داد جنگ‌هراسی در اقتصاد تاثیرگذار نیست
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • راه‌حل نظریه‌پرداز توسعه دانشگاه جان هاپکینز برای تورم ایران
  • چه کسانی با مالیات بر عایدی سرمایه مخالف هستند؟
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • دولت توانسته بخش قابل توجهی از اهداف خود برای رفع ناترازی‌ها و مشکلات اقتصادی را محقق کند
  • مسئولان استان متناسب با "تحقق شعار سال" برنامه‌ریزی کنند
  • پیش‌بینی نگران کننده: امسال رشد اقتصادی نداریم؛ منتظر کاهش قیمت ارز و نرخ تورم هم نباشید
  • پیش‌بینی قیمت ارز و نرخ تورم در سال ۱۴۰۳ | وضعیت رشد اقتصادی به کدام سو؟