Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-رئیس قوه‌قضاییه تاکید کرد: اختلاف سلیقه طبیعی است اما اهداف مهم نظام نباید در این اختلاف مغفول بماند.آیت‌الله آملی لاریجانی در همایش سراسری قوه قضاییه در سالن اجلاس سران عنوان کرد: اگر ما بخواهیم اقدامات و خدمات قوه قضاییه را امروز در این همایش ارائه کنیم، هرچند فهرست‌گونه، از حوصله جلسه خارج است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قسمت‌های مختلف قوه قضاییه به مناسبت هفته قوه قضاییه گزارش دادند، گزارش سالانه وجود دارد که فهرست آنها را هم نمی‌توانم ذکر کنم و بسنده می‌کنم به گزارش مختصری که وزیر دادگستری عنوان کردند.

وی افزود: اینجا مسائل عام‌تر را که مسائل مهم جامعه هستند و با دستگاه قضا هم در ارتباط است مطرح می‌کنم.  نکته اول وضعیت فعلی جمهوری اسلامی در منطقه و توانمندی‌هایی است که داریم؛ اقتدار ایران در منطقه و توانمندی‌های نظامی و علمی و منابع انسانی گرانبها و استعدادهای فراوانی در کشور وجود دارد. همچنین بصیرت و هوشمندی مردم که همیشه در صحنه حضور دارند و منابع غنی نفت و گاز که از جهات اقتدار و امیدواری به آینده است، را داریم و نظام با این امکانات امکان مقابله با جهان را دارد.  

رئیس قوه‌قضاییه تاکید کرد: نکته بعدی تلاش دشمنان است، پس از دیدن پیشرفت ایران و اقتدار و توانمندی‌ها دشمن تلاش می‌کند از بین ببرد و ایران هراسی شدید در دنیا را دنبال می‌کند. درحالیکه جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده که قدرت ما در بخش موشکی و بخش‌های دیگر دفاعی است. اما دشمنان ما در مقام ایران‌هراسی و توسعه آن به جهان عمل می‌کنند و این کار برای چاپیدن کشورهای متمول منطقه است که با لفظ استخفافی از آنها عنوان گاو شیرده یادکردند. همچنین  برای از بین بردن امکانات کشور به ایران هراسی دامن می‌زنند.

آیت‌الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: در همین خصوص انواع فشارها و تحریم‌ها و دخالت‌های بی‌معنا در خصوص مسائل داخلی ایران را می‌بینید. در همین چند روز اخیر در یک موضوع داخلی و قضایی که موضوع اعدام و قصاص یک قاتل بود که در پاسداران جنایتی انجام داد و واضح بود و مردم دیده بودند و این نبود که در گوشه پنهانی باشد که شبهه کنند.  همین آقا اصلا انکار نکرد زدن اتوبوس را به مردم و البته گفت قصد قتل نداشتم اما در حقوق قضایی بحث قصد مطرح نیست. در هرحال با طی تمام مراحل دادرسی و بعد از اینکه اعاده دادرسی رد شد قصاص انجام شد که حق اولیای دم بود.

وی افزود: پس از آن وزارت خارجه آمریکا در خصوص ناعادلانه بودن این حکم بیانیه می‌دهد و به عنوان قصاص بی‌رحمانه از آن یاد می‌کند و حتی از سایر کشورها می‌خواهد واکنش نشان دهند. شما چکاره هستید که از آن سمت دنیا در امور داخلی یک کشور دخالت می‌کنید. شما در دادگاه حضور نداشتید و در روند دادرسی نبودید. البته بحث سر منطق و مبنا داشتن نیست. آنها از هر ابزاری که بتوانند وسیله قرار دهند برای تقویت ضدانقلاب استفاده می‌کنند و متاسفانه در داخل هم عده‌ای با آن همراهی می‌کنند. خیلی نابخردانه است که در داخل کشور بگویند، امکان وجود شبهه وجود دارد. عرض من این است که در یک مساله به این روشنی که متهم اعتراف کرده وزارت خارجه آمریکا ورود کرده مقصود این است که سلطه جهانی به دنبال ضربه زدن به جمهوری اسلامی هستند.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: نکته سوم این است که در مقابله با این تحریم‌ها مسئولین در جمهوری اسلامی وظیفه بزرگی دارند که حفظ وحدت در جامعه است.  اختلاف سلیقه طبیعی است اما اهداف مهم نظام نباید در این اختلاف مغفول بماند. امروز با نظارت رهبر انقلاب وحدت خوبی در کشور حاکم است و مسئولان در رده‌های مختلف همراهی دارند. مردم عزیز هم در صحنه هستند امیدواریم وحدت ادامه پیدا کند.

وی خاطرنشان کرد: نکته چهارم که مهم است و مورد مشکلات در جامعه است این است که امروز مسائل معیشتی مسئله اول در جامعه است.  امروز دشمن در فکر حمله نظامی نیست و به دنبال رخنه کردن در کشور با این راه است با کمک مسائل اقتصادی و معیشت را با مشکل مواجه کردن است. پس مسئولان باید متوجه این موضوع باشند.  بهبود وضعیت اقتصادی مساله مهمی است.

آملی لاریجانی گفت: در چند روز اخیر هم تلاطم را در بازار را دیدید که البته هم در آن مولفه‌های واقعی دخالت دارد که وجود نقدینگی بالا در میان مردم است و امروز بالای ۱۵۰۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی داریم که در بحث اقتصاد مشکل آفرین است. در جلسه قوا در خصوص مسائل اقتصادی تصمیم خوبی گرفته شده و طرح‌هایی آماده شده و امیدواریم با این طرح‌ها نقدینگی کنترل شود. اما توجه کنید که مساله روانی خیلی مهم است که دشمن تلاش می‌کند از طریق آن برای هدایت نیروی‌های خودش در جامعه استفاده کند .

 

رئیس قوه قضاییه گفت: این نقدینگی به صورت سرکش به هر کجا سر می‌زند و باید این مسئله را چاره کرد. در جلسات اخیر روسای قوا (جلسات اقتصادی) تصمیمات خوبی گرفته شده است و طرح‌هایی آماده شد که ان‌شاءالله  شنبه هفته آینده که موعد جلسه بعدی است، مورد بررسی قرار می‌گیرد. امیدواری زیادی داریم که با اجرای این طرح‌ها بخش قابل توجهی از نقدینگی جذب شود.

وی با تأکید بر اینکه در کنار نقدینگی مسئله روانی یک مسئله بسیار اساسی است و نباید از آن غافل شویم، تاکید کرد: دشمن فشار می‌آورد با تأثیرگذاری و هدایت کردن نیرو‌های خود در درون کشور برای مردم مسئله بسازد. جنگ روانی دشمن یک امر واقعی است و تخیل نیست. امروز دشمن امید بسته با ایجاد عملیات روانی خصوصا در بستر اقتصادی وضع کشور را به هم بریزد.

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد: شما در روز گذشته دیدید که برخی راه افتادند و می‌خواستند بازار‌ها را به تعطیلی بکشانند. کار‌هایی انجام دادند که با هوشیاری نیروی انتظامی و بخش اساسی و اصلی بازار این توطئه‌ها منتفی شد.

 

رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه در اینجا سه سخن با سه گروه مخاطب دارم، گفت: مطلب اول با کسانی است که در نظام اقتصادی اخلال می‌کنند. ما در عین اینکه پاره‌ای از مشکلات اقتصادی و وجود نقدینگی زیاد که موجب اشکال در کار بازار شده است را اذعان می‌کنیم، اما از آن طرف برای ما مسلم است که عده‌ای با سرمایه‌های کلان خود برای سوءاستفاده‌های کلان تلاطم در بازار ایجاد می‌کنند. خودشان وارد بازار می‌شوند؛ دلار‌ها را جمع می‌کنند و بعد در فرصت مناسب دلار‌ها را با قیمت بیشتر به بازار می‌آورند. برخی از کسانی که دستگیر شده‌اند، از این قبیل هستند. امروز نیرو‌های امنیتی موظفند اخلالگران نظام اقتصادی کشور را شناسایی کنند.

وی تصریح کرد: سخن بنده با اخلالگران این است که این کار شما خیانت به کشور و مردم است و نظام جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه با این موضوع کنار نخواهد آمد؛ خصوصا قوه قضاییه به نحو قاطع با آنها برخورد خواهد کرد.

آیت الله آملی لاریجانی ضمن هشدار به اخلالگران نظام اقتصادی گفت: خوب گوش کنید، پنبه‌ها را از گوش بیرون بیاورید و چشمهایتان را باز کنید. این کار‌ها تحت قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مجازات‌های بسیار سنگینی دارد. در این قانون دیده شده که اگر این کار مصداق "افساد فی الارض" باشد، حکم اعدام دارد و اگر غیر از این باشد تا ۲۰ سال حبس دارد و تمام اموالی که از این راه بدست می‌آید، مصادره می‌شود. ما در اجرای این قانون هیچ تردیدی نداریم.

 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: امروز به این افراد که عدد آنها نیز قلیل است، هشدار می‌دهم و تأکیدِ اکید می‌کنم که نیرو‌های امنیتی موظفند در اسرع وقت این افراد را شناسایی و به قوه قضاییه معرفی کنند تا عادلانه محاکمه شوند. فردا به ما نگویند که ما نمی‌دانستیم که اخلال در نظام اقتصادی کشور چنین مجازات سنگینی دارد. قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور مصوب سال ۶۹ و اصلاحیه آن مصوب سال ۸۴ با تمام تفاسیر به این موارد اشاره کرده است.

 

وی ادامه داد: در این قانون تصریح شده که دولتی‌ها وغیر دولتی‌ها و کسانی که به نحوی در ایجاد اخلال در نظام اقتصادی کشور معاونت کرده‌اند و یا بعد از اطلاع سکوت کرده‌اند، تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرند. اینها باید هوشیار باشند و حواسشان جمع باشد و نگویند ما اطلاعی از مجازات نداشتیم. درست است که در قسمتی از قانونِ مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور قصد ضربه زدن یا مقابله با نظام آمده است، ولی در آن تصریح شده افرادی که از این نتیجه مطلع باشند نیز مشمول این امر می‌شوند. بنابراین اینها فردا نمی‌توانند عذر بیاورند که ما قصدمان مقابله نبوده است؛ به آنها خواهیم گفت که شما می‌دانستید و اطلاع داشتید.

 

آیت الله آملی لاریجانی گفت: اگر کسی در بازار ارز اخلال ایجاد کرد، به تمام امنیت کشور اضرار رسانده است و امروز کسی نیست که این مطلب را نداند. اینها ازجیب مردم عادی اختلاس می‌کنند و هیچ نیاز واقعی پشت این موضوع نیست. به دلیل اینکه دولت محترم نیاز‌های اساسی کشور را دیده است و در طول این سه ماه بالای ۱۰ میلیارد دلار اختصاص داده و آن را برای تهیه کالا‌های اساسی و ضروری هزینه کرده اند. مگر مازاد از این، چه مقدار نیاز بوده است که یک شبه می‌خوابند و فردا دلار به فلان مقدار گران می‌شود. مشخص است که این نیاز واقعی نیست و تلاطمی است که عده‌ای ایجاد می‌کنند. در بازار سکه نیز همینطور است. البته به نظر بنده بی‌تدبیری‌هایی در آنجا صورت گرفت و نباید از اول اعلام می‌کردند هر کسی هر میزان سکه می‌خواهد ببرد؛ بلکه باید حد می‌گذاشتند. در هر حال بعد از این مسائل امروز اگر هر کسی بخواهد به این شیوه عمل کند، قوه قضاییه با اقتدار ورود خواهد کرد و اعمال مجازات می‌کند.

رئیس قوه قضاییه گفت: نکته مهم این است که افساد فی الارض در ماده ۲۸۶ قانون مجازات اسلامی تبیین شده و هر کسی بطور گسترده مرتکب جنایت علیه تمامیت جسمی افراد، جرائم علیه امنیت داخلی یا خارجی و اخلال در نظام اقتصادی کشور شود، مجازات آن تعریف شده است؛ بنابراین اگر فردا  ۵ نفر یا ۵۰ نفر و یا بیشتر احضار شدند و تحت تعقیب قرار گرفتند، عده‌ای عذر نیاورند که ما نمی‌دانستیم افساد فی الارض است. افساد فی الارض در قانون تبیین شده است و اگر اخلال در نظام اقتصادی کشور گسترده باشد، مصداق افساد است و آنهایی که فکر می‌کنند خیلی سرمایه دارند و می‌توانند امشب بخوابند و فردا بازار سکه و دلار و ارز را متلاطم کنند، حواسشان را جمع کنند و بدانند که سرو کارشان با قانون است و خودشان می‌دانند که نتیجه چه خواهد شد.

وی در ادامه گفت: سخن دوم من با کسانی است که با تلاش و مسئولیت در حیطه تولید (بخش صنعتی، کشاورزی، خدمات و...) کار و جهاد می‌کنند. امروز در درون کشور اداره کردن کارخانه‌ها و کارگران یک کار جهادی است. ما می‌دانیم که سود بادآورده‌ای در این کارخانه‌ها وجود ندارد و تامین مایحتاج و گرداندن این چرخ کار آسانی نیست؛ لذا ضمن تقدیر از تلاش‌های آنها معتقدیم امروز یک اجماع نظری و عملی برای حمایت از تولید داخلی پدید آمده است.

آیت الله آملی لاریجانی افزود: با دستورات مقام معظم رهبری و ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی حمایت از سرمایه گذاران و تولید کنندگان (تولید داخلی) از "اوجبِ واجبات" است و قوه قضاییه در کنار قوای دیگر حمایت از سرمایه گذاران را مسئولیت خود می‌داند. سود بردن در جامعه اسلامی اشکالی ندارد؛ اما این سود باید متعارف باشد؛ بنابراین حمایت از سرمایه گذارانی که می‌خواهند به نحو صحیح سود ببرند، اهمیت دارد و قوه قضاییه با تمام امکانات در خدمت این افراد است و ما مطمئنیم امروز تولید در کشور نیاز به حمایت دارد.

رئیس قوه قضاییه خاطر نشان کرد: بنده در جلسات با روسای کل دادگستری‌ها و در مجلس عرض کرده‌ام که قوه قضاییه و روسای کل دادگستری‌ها در استان‌ها وظیفه دارند درکنار امور دیگر، معاونتی برای کمک کردن به کسانی دچار مشکل شده‌اند و گره‌هایی در انجام وظایف تولیدی خود دارند، داشته باشند. باید نگاه خاصی به این موارد داشت. این افراد در صف اول جهاد اقتصادی هستند.

وی با تاکید بر اینکه باید از کارگران حمایت کرد، گفت: امروز پاره‌ای از مشکلات در کشور و در کارخانه‌ها وجود دارد. درست نیست که اگر کارگران در یک گوشه اعتراضی کردند، فورا شکایت و بگیر و ببند شود. یک کارگری که شش ماه حقوق دریافت نکرده است، باید به او توجه داشت. از روسای دادگستری‌ها و دادستان‌های مراکز استان‌ها اکیدا می‌خواهم که با استاندار‌ها همکاری کنند و استاندار‌ها هم فعال شوند و این عزیزان آنها را به فعالیت ترغیب کنند؛ به مناطق سرکشی کنند و مشکلات را در حدی که مقدور است، برطرف کنند. تاکید مؤکد بنده این است که بدانند ما از دست‌اندرکاران تولید داخلی حمایت می‌کنیم.

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه مخاطب سخن سوم بنده دراینجا عموم مردم هستند، افزود: مردم ما بصیر و هوشیارند و در تمام صحنه‌ها آن مولفه‌ای که مشکل کشور را حل کرده، حضور مردم در صحنه بوده است. امروز دشمن از طریق جنگ اقتصادی می‌خواهد به میدان بیاید؛ البته به میدان آمده و شروع کرده است و هر روز یک عملیات روانی جدید دارد. می‌گوید از فلان تاریخ محدودیت‌های بانکی ایجاد می‌کنیم یا از چندم آبان تحریم‌های دیگر انجام می‌شود. در پاسخ باید گفت: به جهنم که می‌خواهید این تحریم‌ها را انجام دهید. کشور ما مردمی دارد که حاضر نیستند استقلال خود را پای وعده‌های پوچ شما بگذارند. مگر برجام یک امتحان بزرگ برای این کشور نبود.

رئیس قوه قضاییه بیان کرد: مردم ما حاضر نیستند که استقلال، شأنیت و عزت خود را پای این مسائل بریزند. امکانات درون کشور کاملا مهم و تأثیرگذار است و کشور ما غنی، پهناور و با یک موقعیت استراتژیک است و اینطور نیست که رزق الهی در دست  "ترامپ خبیث" باشد.

آیت‌الله آملی لاریجانی در ادامه اظهار کرد: خطاب من به مردم عزیز است که مسئولان در صحنه هستند و وظایف خود را انجام می‌دهند و مردم نیز هوشیار باشند و عملیات روانی دشمنان را خنثی کنند.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به حوادث رخ‌داده در یکی دو روز اخیر تصریح کرد: برخی سعی در بزرگنمایی قضیه داشتند. تمام رسانه‌های سلطه جهانی از بی‌بی‌سی و VOA و ... چه بساطی در آوردند؛ حال آنکه در کشور ما هیچگاه بازاری متدینِ حاضر در صحنه انقلاب نمی‌آید صف خود را با ضدانقلاب یکی کند.

وی تصریح کرد: بازاریان ما متحد و منسجم و اهل دیانت هستند و وضع را می‌فهمند. آن زمان که خیلی‌ها در پس قافله بودند، بازاریان ما در صف اول انقلاب حضور داشتند. امروز نیز چنین است. ما اطلاعات وثیق داریم که این کار‌ها که صورت گرفته، کار عده‌ای با طراحی قبلی است که امیدواریم این موارد آشکار شود.

آیت‌الله آملی لاریجانی تأکید کرد: بازاریان ما بدانند جمهوری اسلامی حامی آنها است و نیروی انتظامی و نیرو‌های امنیتی موظفند امنیت آنها را ایجاد و تضمین کنند و آنها مطمئن باشند که قوه قضاییه هم به نحو اَتمّ از موضوعِ تضمین امنیت در بازار‌های کشور حمایت می‌کند و با کسانی که اخلال می‌کنند و آتش می‌افروزند و شیشه مغازه‌ها را می‌شکنند، برخورد قاطع انجام خواهد داد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به موضوع مبارزه با قاچاق کالا گفت: مبارزه با قاچاق کالا یک وظیفه مهم فراقوه‌ای است. ستاد مبارزه با قاچاق کالا یک ستاد مستقل زیرنظر ریاست جمهوری است و دستگاه قضایی هم در این ستاد نماینده دارد. البته توقع ما از این ستاد بیش از این است. نباید درِ کشور برای ورود کالای قاچاق باز باشد؛ چه آن دسته از کالا‌هایی که در نتیجه توطئه وارد می‌شوند و چه آن دسته از کالا‌هایی که وارداتشان در نتیجه بی‌توجهی است.

وی افزود: ستاد مبارزه با قاچاق کالا باید با اقتدار بیشتری عمل کند و قوه قضاییه نیز در این رابطه پررنگ‌تر عمل می‌کند و ضربه‌ای را که از ناحیه قاچاق به تولید و اشتغال کشور می‌خورد، پیگیری می‌کند.

آیت‌الله آملی لاریجانی گفت:‌ برخی سختگیری‌ها در این زمینه موثر واقع شده و آمار قاچاق نیز کاهش یافته؛ اما این میزان فعلی نیز چیزی نیست که قابل قبول باشد. در این رابطه آمار‌های مختلفی مطرح می‌شود. گفته می‌شود حداقل ۱۲ میلیون دلار قاچاق کالا در کشور صورت می‌گیرد که این موضوع بزرگترین ضربه را به تولید و اشتغال کشور وارد می‌آورد.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با اشاره به موضوع حقوق عامه اظهار کرد: حقوق عامه ازجمله مسائل مهم مورد تصریح در قانون اساسی است. در جلسه سال گذشته در محضر مقام معظم رهبری نیز ایشان روی این مسئله تأکید داشتند. در دستگاه قضایی برای احیاء و تضمین حقوق عامه اقدامات خوبی در حال انجام است که این عناوین در قانون اساسی و قوانین عادی نیز مورد تصریح قرار گرفته است.

 

وی ادامه داد: باید بحث حقوق عامه را منقّح‌تر و موسّع‌تر به میدان آوریم. بسیاری از امور کشور مرتبط با حقوق عامه است و در این رابطه می‌توان یک لیست بلندبالا ارائه کرد. از جمله می‌توان به موضوع آلودگی هوا، مسائل محیط زیستی و بحث منابع طبیعی اشاره کرد. حتی همین تلاطمات دربازار ارز و طلا نیز دارای یک وجه حقوق عامه است؛ چرا که افرادی که در این تلاطمات دخیل هستند، علاوه بر اینکه منافع اقتصادی کشور را به خطر می‌اندازند، قطعا حقوق عامه و حق مردم را نیز تضییع می‌کنند.

آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: یک وجه دیگر از پیگیری‌ها پیرامون حقوق عامه ناظر بر شکایاتی است که مردم از دستگاه‌های اجرایی دارند که می‌توان در این رابطه به بحث پرواز‌ها و آزادراه‌ها اشاره کرد. دیروز فرمانده محترم نیروی انتظامی گزارش می‌داد که چند هزار نقطه خطرخیز در جاده‌های کشور وجود دارد. این موضوعی است که باید پیرامون آن فکر کرد و از وجوه حقوق عامه محسوب می‌شود. دادستان‌های مراکز استان‌ها در این رابطه باید کمک کنند و اقدامات لازم را نیز انجام دهند.

رئیس قوه قضاییه افزود: البته ما محدودیت‌های دولت را می‌دانیم و انتظار نداریم که یک روزه مشکلات حل شود؛ اما نباید این مشکلات باقی بماند؛ بنابراین هم قوه مجریه و هم دستگاه قضایی در این رابطه وظایفی را بر عهده دارند و به‌عنوان حقوق عامه دادستان‌ها باید ورود پیدا کنند و به مسئولان اجرایی در زمینه‌هایی که حقوق عامه تضییع می‌شود اخطار دهند.

وی با بیان اینکه در بحث حقوق عامه نیاز به قانون منقّح هست، اظهار کرد: از دادستان کل کشور خواسته‌ام در مورد حقوق عامه کمیته‌ای تشکیل دهد و در قالب آن کمیته چنانچه لازم شد در رابطه با حقوق عامه قانونی وضع شود و اگر نشد یک دستورالعمل درون‌قوه‌ای در این رابطه تدوین کنند؛ چرا که گاهی ممکن است افراط در فهم حقوق عامه موجب دخالت در دستگاه اجرایی شود و این امر درست نیست؛ چرا که دستگاه قضایی نباید مجال را برای دستگاه‌های اجرایی تنگ کند. منتهی نظارت کردن و الزامات قانونی را به کار بستن غیر از دخالت در اجراست. علی‌ای‌ّحال امیدواریم در قالب کمیته مزبور وجوه مختلف حقوق عامه و مرز‌های ظریفی که در این رابطه وجود دارد، مورد توجه قرار گیرد و ماحصل آن تنقیح وجوه مختلف حقوق عامه باشد.

آیت‌الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به موضوع فضای مجازی گفت: در بحث فضای مجازی گاهی یک اختلاف نظر و اختلاف سلیقه وجود داشته است که من نمی‌خواهم آن را برجسته کنم؛ اما باید تأکید کنم که قوه قضاییه نه مخالف استفاده از فضای مجازی و نه مخالف استفاده از شبکه‌های اجتماعی است. شاید در میان روسای قوا من از همه بیشتر از فضای مجازی استفاده کنم که البته این استفاده در رابطه با مسائل علمی است.

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: امروز فضای مجازی بستری مهم برای اهل تحقیق و اهالی اقتصاد و خبر است؛ اما بحث این است که آیا ما بعنوان جمهوری اسلامی حق داریم که با ادعای وجود فضای مجازی، بستر و شاهراه برای دشمن درست کنیم؟ آیا عقل و قانون و شرع اجازه چنین کاری را به ما می‌دهد؟

وی گفت: امروز داشتن شبکه‌های اجتماعی که سرور‌ها و مدیریت آن در بیرون است، دادن شاهراه به دست دشمن است. اینکه بخش قابل توجهی از فضای مجازی کشور در اختیار یک پیام‌رسان به نام تلگرام باشد و او هم هیچ خدایی را بنده نباشد و هیچ مراوده‌ای را نپذیرد، اگر جرمی در این بستر واقع شد، باید چه کار کنیم؟

آیت‌الله آملی لاریجانی تصریح کرد: در داخل کشور چنانچه هر فردی از طریق رسانه‌ای اعم از مطبوعاتی و مجازی جرمی را مرتکب شود، دستگاه‌های امنیتی و قضایی به سراغ فرد مجرم می‌روند؛ اما چنانچه این جرم در بستر تلگرام رخ دهد و قابل کشف نباشد، امری است که قابل پذیرش نیست.

رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: این حرف صحیح است که آزادراه را نباید برای یک تصادف بست؛ اما آزادراه را برای هزاران تصادف و راهزنی باید بست. امروز شبکه‌های اجتماعی که سرورهای آنها در خارج است، مانند شاهراهی است که هزاران راهزنی در آن صورت می‌گیرد.

وی بیان داشت: اگر در اتوبان قم و تهران در صد نقطه راهزنی وجود داشته باشد و هیچ راهی هم برای جلوگیری از این راهزنی نباشد، ما می‌گوییم این راه را ببندید و یک راه امن ایجاد کنید. چه کسی گفته است ما راه امن نمی‌خواهیم؟ ما معتقدیم شبکه‌های اجتماعی باید با اقتدار و با توانمندی بالا در کشور وجود داشته باشند. شما از شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های داخلی حمایت کنید و ما هم حمایت می‌کنیم و از حریم خصوصی افراد در بستر این پیام‌رسان‌های داخلی نیز حمایت می‌کنیم و چنانچه کسی هم تعدی کند، او را مورد تحدید قرار می‌دهیم؛ بنابراین ما در این رابطه آمادگی همه نوع همکاری را داریم.

آیت‌الله آملی لاریجانی اظهار کرد: تمام کسانی که با بحث فضای مجازی آشنایی دارند، می‌دانند که وجود پیام‌رسانی اینچنینی که ۴۰ میلیون مخاطب داشته باشد و چنین فضایی در داخل کشور برای آن ایجاد شده باشد که بالای ۲۰۰ گیگابایت در ثانیه ترافیک در کشور داشته باشد، بدان معناست که شاهراه مخابراتی کشور را در اختیارش گذاشته باشیم. این امر برای امنیت ملی اشکال دارد. تمام نیرو‌های امنیتی که من با آنها صحبت کردم، اذعان قطعی داشتند که این امر برای امنیت کشور مضر است و برای امنیت و حقوق آحاد مردم اضرار دارد. ما چندین هزار شکایت از این شبکه‌ها داشتیم که هیچ کدامشان قابل پیگیری و تعقیب نیست؛ چرا که افراد می‌توانند خود را در این شبکه‌ها مخفی کنند.

رئیس قوه قضاییه تاکید کرد: استراتژی درازمدت ما باید حذف این پیام‌رسان‌ها وتقویت پیام‌رسان‌های داخلی باشد؛ بطوریکه نظام جمهوری اسلامی مدیریت این شبکه‌ها را خودش داشته باشد.

وی گفت: شما در اخبار خوانده‌اید که برخی شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها نظیر توییتر و ... اطلاعاتشان را در زمان انتخابات به برخی از کشور‌ها فروخته‌اند و این موضوع نشان می‌دهد که برخی شبکه‌های اجتماعی چگونه در حال پی بردن به مجموعه‌ای از داده‌های حساس هستند که برای غربی‌ها مهم است؛ نظیر اینکه مردم ما به چه اموری فکر می‌کنند.

رییس قوه قضاییه با اشاره به موضوع مبارزه با فساد، با بیان اینکه مبارزه با فساد یک وجهه در دستگاه اجرایی و یک وجهه در درون کشور دارد، با تاکید بر اینکه باید از افراط و تفریط پرهیز کرد، گفت: یک زمانی مسئله فساد در دستگاه‌های اجرایی، فساد در بستر اقتصادی، فساد در درون قوه قضاییه و نهاد‌های دیگر را رها و در این زمینه بی توجهی و کم‌کاری می‌کنیم که این یک تفریط است. یک زمانی هم سیاه‌نمایی می‌کنیم. هرکسی راه می‌افتد که فساد همه جا را گرفته است؛ مسئول دولتی می‌گوید؛ مسئول قضایی می‌گوید. این چه افراط و تفریطی است؟ ما باید واقع‌بین باشیم. آنچه را که هست باید ببینیم و برای آن طرح داشته باشیم و مقابله کنیم و به جای اینکه مدام بگوییم "فساد... فساد"، عمل کنیم. بالاخره قوه قضاییه و قوه مجریه هم وظایفی دارند.

وی با بیان اینکه همه‌ی انتظار در مبارزه با فساد را از قوه قضاییه داشتن، اشتباه است، افزود: درست است که ما وظیفه برخورد با فساد را داریم؛ لکن دستگاه‌های اجرایی هم باید سرمنشا‌های فساد را ببندند و نگذارند سرریز آن به دستگاه قضایی پرونده‌های ۳۰۰ جلدی و ۵۰۰ جلد شود.

آیت الله آملی لاریجانی تصریح کرد:  فساد اقتصادی کلان سه هزار میلیاردیِ آن زمان، می‌دانید چه مقدار هزینه برای قوه قضاییه داشت؟ چه مقدار کارشناس برد تا پول‌هایی را که با چرخاندن در شرکت‌های مختلف و صوری پولشویی کرده بودند را ردیابی کنیم؟ اینها زمان می‌برد و موجب استهلاک نیروی قوه قضاییه می‌شود. پس نباید اینگونه فرصت‌سوزی کنیم و دستگاه‌های اجرایی و نهاد‌های دیگر باید خودشان بازرسی‌های قوی داشته باشند و نهایتا اگر چیزی باقی ماند، در قوه قضاییه بررسی شود.

رییس قوه قضاییه با اشاره به اینکه برخی ادعای فساد سیستماتیک را مطرح می‌کنند، گفت: بنده صددرصد با این حرف مخالف هستم. فساد سیستماتیک یک معنای ظاهری دارد که گویی خود فساد به نحو سیستماتیک در حال انجام است. یعنی سیستم‌های ما- چه اجرایی، چه قضایی و چه نظارتی- به نحو سیستماتیک خودشان دارند فساد می‌کنند که این حرف غلط است؛ چرا این حرف را می‌زنید؟ برخی واقعا از ابهام در الفاظ استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: برخی در درون کشور فساد سیستماتیک را مدام تکرار و بعد اینطور معنا می‌کنند که خود دستگاهی که باید با فساد مقابله کند، در خود آن هم فساد هست.  چه زمانی می‌توانیم بگوییم که یک دستگاه قضایی صددرصد پاک شده است؟ بالاخره یک دستگاه قضایی گسترده‌ای با هزاران کارمند و قاضی ممکن است در یک گوشه‌ای از آن تخلف شود؛ اما مهم این است که این دستگاه قضایی اقتدار داشته باشد و با این تخلفات برخورد کند؛ اما اگر معنای فساد سیستماتیک این است که کل قوه قضاییه دچار فساد شده است، این هم صددرصد حرف خلافی است. چرا ما حرف‌هایی می‌زنیم و چیز‌هایی در اذهان می‌اندازیم که بعد نمی‌توانیم آن را پاک کنیم؟ چه کسی گفته است که فساد سیستماتیک اینطور در کشور حاکم است؟ آیا در دستگاه اجرایی، در دستگاه قضایی و در هر نهاد دیگری فساد سیستماتیک اینطور هست؟

وی تاکید کرد: ما قبول داریم فساد هم در در دستگاه قضایی و هم در دستگاه اجرایی وجود دارد؛ اما مهم این است که مسئولان می‌خواهند قاطعانه با آن برخورد کنند.

رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: امروز در دستگاه قضایی مدت‌های مدیدی است که مسئولان نظارتی بشدت با بحث فساد مقابله می‌کنند و از مراجع و مجاری مختلف این نظارت انجام می‌شود. نظارت‌های پنهان صورت می‌گیرد؛ با کارمند و قضات متخلف برخورد می‌شود؛ حفاظت اطلاعات قوه قضاییه و دادسرای انتظامی در میدان هستند و همگی مشغول و در حال رسیدگی هستند. پس نباید اینطور مسئله را بزرگنمایی کنیم و موجب ناامیدی مردم شویم.

وی تصریح کرد: قاطعانه به مردم عزیزمان امیدواری می‌دهم و عنوان می‌کنم که باید قبول کنیم دستگاه قضایی با کثرت کارمند و قاضی و خدماتی که ارائه می‌دهد، ممکن است در آن تخلفی رخ دهد؛ اما به این تخلفات رسیدگی و با متخلفین برخورد می‌شود.

آیت‌الله آملی لاریجانی ضمن آنکه از مردم خواست که از طریق سایت‌هایی که مربوط به دادستانی کل، دادسرای انتظامی قضات و حفاظت اطلاعات است، تخلفاتی را که می‌بینند خبر دهند، افزود: البته باید اطلاعات مستند باشد و همچنین اگر در جایی تخلفی دیدند و خدای ناکرده مثلاً طلب رشوه‌ای شد یا تخلف دیگری رخ داد، از طریق سایت حفاظت اطلاعات، دادسرای انتظامی قضات و دادستانی کل خبر دهند و مطمئن باشند موارد پیگیری خواهد شد.

وی گفت: هیچ دلیلی ندارد وقتی برای فرد محترم یا مدیراجرایی  قراربازداشت صادرشده، دستنبد زده شود و اورا درکنار دزدوسارق پابند بزنند، دیگر تکرار نشود هیچ کجا ! قرار وثیقه را آخروقت چهارشنبه صادرنکنید که طرف دوروز برود زندان.

ادامه دارد...

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 رئیس قوه قضاییه اخبار مهم اخبار روز جدیدترین اخبار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۴۰۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است

رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است، گفت: شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشا است لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

به گزارش ایسنا به نقل از مرکز رسانه قوه قضاییه، حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای امروز شنبه (۸ اردیبهشت) طی سخنانی در در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری بود و افکارش جهان‌شمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و اقشار بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

رئیس قوه قضاییه در ادامه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را استماع کند، اما در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود. 

وی اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

 محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد؛ ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت؛ ما نیز امروز باید همین مسیر مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اتخاذ شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری شود.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است؛ شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشا است؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

وی در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد؛ در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی اتخاذ چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده است و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ علی‌ایحال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آراء و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

محسنی اژه‌ای در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح شده از جانب «علی مطهری» مبنی بر به کارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرائم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ اگر چه بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، اما بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس دست به هر کاری بزند. 

رئیس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم؛ ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهاداتی را در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. علی‌ایحال تاکید می‌کنم که هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند را تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در اینگونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند. 

وی  با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرائم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمانبندی‌های قانونی مواجه‌ایم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمدشده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحبنظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

پیش از سخنان رئیس دستگاه قضا ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

«علی مطهری» مسئول ستاد بزرگداشت شهید مطهری، ضمن ارائه گزارشی از سابقه فعالیت این ستاد طی دهه‌های گذشته، برخی از برنامه‌های پیش‌بینی شده برای سالروز شهادت شهید مطهری در سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.

وی با اشاره به تعبیرات به کار رفته از سوی امام راحل و مقام معظم رهبری درباره شهید مطهری، اظهار کرد: استفاده از توصیفات و تعبیرات عمیق و شیوا توسط بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب در خصوص شهید مطهری، صرفاً ناشی از علایق قلبی این دو شخصیت بزرگوار نسبت به شهید مطهری نیست بلکه مقصود اصلی از به کارگیری این عبارات و تاکید بر آنها، این است که مبادا افکار و اندیشه‌های این شهید والامقام به ورطه فراموشی سپرده شود.

مطهری همچنین بر ضرورت اهتمام ویژه رسانه‌ها در امر تبلیغ و ترویج نظرات و اندیشه‌های شهید مطهری به‌ویژه در موضوعاتی نظیر «نظام خانواده و نقش زن در اسلام» تاکید کرد.

وی در ادامه بیان کرد: ستاد بزرگداشت شهید مطهری شامل ۲۵ سازمان و نهاد است و پیشنهاد ما این است که قوه قضاییه نیز در این ستاد، دارای نماینده باشد.

مطهری در بخش دیگری از صحبت‌های خود، به بیان نکاتی در رابطه با اصل بکارگیری مجازات تشهیر در قبال مرتکبین جرایم خشن و همچنین تسریع در رسیدگی به پرونده‌های مخلان امنیت پرداخت.

«جعفرپور» دبیر ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه به ذکر برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری پرداخت و گفت: برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با حضور دانشجویان و اساتید، برپایی مسابقات کتابخوانی از آثار شهید مطهری به صورت مجازی و حضوری و همچنین دیدار با خانواده‌های معظم شهدای دانشگاهی، از جمله برنامه‌های پیش‌بینی شده از سوی وزارت علوم در سالروز شهادت شهید مطهری است.

«اشرف» نماینده دانشگاه آزاد اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز، ضمن بیان برنامه‌های مختلف این دانشگاه در سراسر کشور به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از تجلیل از مقام شامخ اساتید در بیش از ۴۰۰ واحد دانشگاهی به مناسبت روز معلم خبر داد.

«زینالی» نماینده جهاد دانشگاهی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برنامه‌های پیش بینی شده از سوی جهاد دانشگاهی به مناسبت فرارسیدن سالروز شهادت شهید مطهری، از برگزاری همایشی با حضور چهره‌های بین‌المللی پیرامون اندیشه‌های شهید مطهری درخصوص فلسطین خبر داد و گفت: این همایش قرار است طی روزهای آتی به صورت وبیناری و به میزبانی خبرگزاری ایکنا برگزار شود.

«شایانفر» معاون عقیدتی سیاسی سازمان بسیج مستضعفین نیز با بیان اینکه برنامه‌های سازمان بسیج مستضعفین در هفته عقیدتی سیاسی و مقام معلم سال جاری، از روز شنبه ۸ اردیبهشت تا روز جمعه ۱۴ اردیبهشت در سه سطح اجرایی، عملیاتی و راهبردی پیش‌بینی شده است، گفت: رویکرد بسیج در پیاده‌سازی برنامه‌های گرامیداشت هفته عقیدتی سیاسی، «جهاد تبیین»، «جهاد خدمت» و «جهاد امیدآفرینی و نشاط در جامعه» است؛ همچنین با عنایت به شخصیت جامع الاطراف شهید مطهری، شعار «بسیج، تعالی معرفتی، نشاط معنوی» را برای هفته عقیدتی سیاسی در نظر گرفته‌ایم.

وی با بیان اینکه قریب به ۴۰ هزار پایگاه مقاومت، ۶ هزار حوزه مقاومت، ۶۰۰ ناحیه و سپاه‌های شهرستانی و همچنین کلیه سپاه‌های استانی، برنامه‌های گسترده‌ای را به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری پیشبینی کرده‌اند که این برنامه‌ها از امروز در سراسر کشور آغاز خواهند شد، گفت: حضور مردمی و اجرای چندین ویژه برنامه در محل زادگاه، محل شهادت و جوار مزار شهید مطهری، از جمله رویدادهایی است که طی هفته جاری شاهد آن‌ها خواهیم بود.

«صادقی» نماینده وزارت کشور در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه با اشاره به نظرات و دیدگاه‌های شهید مطهری در باب آسیب‌های اجتماعی، به ذکر برخی نکات در رابطه با تعامل وزارت کشور و معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه در موضوع کاهش آسیب‌های اجتماعی پرداخت.

«شبرنگ» نماینده سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز از فعالیت‌های صورت گرفته در خانه موزه شهید مطهری گزارشی را ارائه کرد.

حجت‌الاسلام «رنجبر شیرازی» نماینده سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، ضمن بیان خاطراتی از جلسات سخنرانی شهید مطهری در حسینیه ارشاد، گفت: نمایندگی‌های سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ۶۰ کشور جهان، برنامه‌های ویژه‌ای را به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری پیشبینی کرده‌اند؛ همچنین ما در انتشارات بین‌المللی الهدی، چندین کتاب شهید مطهری را به زبان‌های مختلف دنیا ترجمه و به کشورهای مختلف عرضه کرده‌ایم.

«متین‌پور» نماینده بنیاد شهید و امور ایثارگران در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز بیان داشت: امروز در بنیاد شهید نگاه ما این است که مراسم گرامیداشت شهید مطهری به یک آیین ثابت اندیشه‌ورزی تبدیل شود.

حجت‌الاسلام «احدی» نماینده وزارت ورزش و جوانان در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز با اشاره به برخی برنامه‌های پیشبینی شده از سوی این وزارتخانه به مناسبت سالروز شهادت شهید مطهری، از آغاز دوره «تربیت مربی فرهنگی» طی هفته جاری و همچنین دوره «اخلاق حرفه‌ای» ویژه ملی‌پوشان رشته‌های مختلف ورزشی خبر داد و گفت: بخشی از مطالبی که قرار است در این دوره‌ها به حاضرین ارائه شود، برگرفته از اندیشه‌های استاد مطهری خواهد بود.

«کاظمی» نماینده سازمان صداوسیما در ستاد بزرگداشت شهید مطهری نیز در این جلسه، از راه‌اندازی پویش «معلم خوب» در رسانه ملی و پخش دو مستند با موضوع شهید مطهری از شبکه‌های مختلف سیما طی روزهای آتی خبر داد.

«مطهر پارسا» نماینده بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری نیز در این جلسه، به ارائه گزارشی از فعالیت‌های صورت گرفته توسط این بنیاد در طول سال گذشته پرداخت و گفت: برگزاری جلسات مستمر نقد و نظر پیرامون آثار و اندیشه‌های شهید مطهری، یکی از رویه‌های ثابت بنیاد علمی و فرهنگی شهید مطهری در طول سال است.
وی همچنین خواستار استفاده حداکثری متولیان امر از اندیشه‌های شهید مطهری در باب اقناع افکار عمومی پیرامون مقوله عفاف و حجاب شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • احسان طبری؛ تئوریسین برجسته چگونه از مارکسیسم برگشت و «خدمت‌گزار بزرگ نظام اسلامی» شد
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود
  • جنبه‌های اقتصادی مالكیت فكری مغفول مانده است
  • اژه‌ای:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • دانشگاه حضرت معصومه(س) باید به عنوان یک هویت مستقل بماند
  • رئیس قوه قضاییه:‌ حجاب مسأله مهم کشور است
  • اژه‌ای:‌حجاب مسأله مهم کشور است
  • یکی از مسائل مهم کشور، عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است/ نظرات شهید مطهری راهگشا است
  • چهار راهبرد سند تحول برای کاهش پرونده‌های ورودی به قوه قضاییه