Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشریه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که آمریکا و کشورهای غربی برای جبران کسری نفت ناشی از تحریم ایران باید از ذخایر راهبردی خود استفاده کنند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، نشریه آمریکایی وال استریت ژورنال با اشاره به هشدار وزارت خارجه آمریکا به کشورهای خریدار نفت از ایران برای قطع کامل واردات خود تا 4 نوامبر (13 آبان ماه)، به تبعات تحریم نفتی واشنگتن علیه تهران در بازار جهانی نفت پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نشریه نوشت که تصمیم واشنگتن برای جلو انداختن ضرب الاجل قطع صادرات نفت ایران، تامین نیاز جهانی برای نفت را زودتر از آنچه انتظار می رفت با تهدید مواجه کرده است. با وجود کاهش صادرات نفت ایران پس از اعلام خروج آمریکا از برجام، همچنان 2 درصد نیاز جهانی برای نفت را ایران تامین می کند که مقداری قابل توجه است.

براساس این گزارش، مقام های آمریکایی با رایزنی با کشورهای صادرکننده نفت همچون عربستان سعودی، خواستار افزایش تولید این کشورهای برای جبران کسری ناشی از تحریم ایران شده اند. اما بسیاری از این کشورها انتظار داشتند واشنگتن مهلت بیشتری به کشورهای واردکننده نفت از ایران بدهد تا منابع جایگزین را بررسی کنند.

عربستان سعودی به همراه برخی کشورهای عضو اوپک و روسیه خواستار افزایش تولید نفت بودند اما افزایش تصویب شده نهایی چندان بالا نبود. مقدار توافق شده برای افزایش تولید نفت بر روی کاغذ یک میلیون بشکه در روز است اما تنها برخی کشورهای عضو این سازمان توانایی افزایش نفت را در حال حاضر دارند؛ به نظر برخی منابع آگاه از این موضوع، در چند ماه آینده تنها امکان افزایش 600 هزار بشکه برای این کشورها وجود دارد.

به نوشته وال استریت ژورنال، عربستان تنها کشوری است که امکان افزایش قابل توجه تولید نفت را دارد و ریاض گفته است که ظرفیت تولید 12 میلیون بشکه در روز را دارد. عربستان ماه پیش 10 میلیون بشکه در روز تولید داشته و در ماه جاری میلادی این مقدار را به 10.6 میلیون بشکه در روز افزایش داده است.

اما مقام های منطقه خلیج فارس می گویند که عربستان با وجود داشتن ظرفیت تولید 12.5 میلیون بشکه در روز، این امکان را ندارد که تولید خود را برای مدت پایداری در این میزان نگاه دارد. همچنین مقام های سعودی گفتند که لازمه تولید بیش از 11 میلیون بشکه نفت در روز، استخراج نفت خام سنگین است که بسیاری از پالایشگاه ها امکان فراوری آن را ندارند.

یک فرد آشنا به مسائل نفت منطقه گفت: ممکن است بر روی کاغذ بتوان اثبات کرد که این امر شدنی است، اما بر روی همان کاغذ، همیشه 10 درصد از ظرفیت تولید هر کشوری غیرفعال است. لذا این انتظار که عربستان سعودی بتواند این مقدار را تولید کرده و این تولید را به مدت 90 روز ثابت نگه دارد، انتظاری واقع بینانه نیست.

همچنین نفت شیل آمریکا نیز با وجود آنکه در ماه اخیر رشد قابل توجهی داشته، به دلیل تنگناهای زیرساختی مثل محدودیت نیروی انسانی و نبود خطوط لوله کافی، دست کم در کوتاه مدت احتمال حفظ رشد تولید آن وجود ندارد.

وال استریت ژورنال در پایان گزارش خود نوشت که انتخاب دیگر برای ایالات متحده و کشورهای غربی برای جبران کسری ناشی از تحریم نفتی ایران، استفاده از ذخایر راهبردی آن ها است که معمولا به عنوان آخرین گزینه مورد استفاده قرار می گیرد. براساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ذخیره راهبردی نفت در کشورهای صنعتی در ماه آوریل 1.6 میلیارد بشکه و در آمریکا 660 میلیون بشکه در ماه ژوئن بوده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: قیمت نفت نفت تولید نفت نفت خام وال استریت ژورنال تحریم نفتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۸۷۸۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۴۰ سنت رسید.

 به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از رویترز، قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در آسیا در روز چهارشنبه یک افزایش قیمت جزئی داشته که می‌تواند نتیجه گزارش کاهش غیرمنتظره ذخایر نفت خام آمریکا طی هفته گذشته باشد. به نظر می‌رسد توجه سرمایه‌گذاران از تنش‌های خاورمیانه دور شده است.

قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش به ۸۸ دلار و ۴۰ سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با ۲ سنت معادل ۰.۰۲ درصد کاهش ۸۳ دلار و ۳۴ سنت معامله می‌شود.

آمار موسسه نفت آمریکا نشان می‌دهد ذخایر نفت خام این کشور ۳.۲۳۷ میلیون بشکه در هفته منتهی به ۱۹ آوریل کاهش یافته است. این در حالیست که بسیاری از تحلیلگران انتظار یک افزایش ۸۰۰ هزار بشکه‌ای را داشتند.

تاجران منتظر اطلاعات رسمی در مورد ذخایر نفت و محصولات نفتی هستند که قرار است امروز منتشر شود.

در این بین، احتمال کاهش نرخ بهره در انگلیس و اتحادیه اروپا در ماه ژوئن افزایش یافته که می‌تواند به رشد اقتصاد و در نتیجه رشد تقاضا برای نفت کمک کند.

کپیتال ایکونومیکس طی یادداشتی اعلام کرد فعالیت تجاری در منطقه یورو و انگلیس در ماه جاری میلادی با بیشترین سرعت طی یک سال گذشته رشد داشته که حاکی از ادامه رشد اقتصاد منطقه است.

از طرف دیگر فعالیت تجاری در آمریکا در ماه آوریل تا پایین‌ترین سطح طی چهار ماه گذشته کاهش یافته است. بدین ترتیب سیاستگذاران قانع می‌شوند که لازم است نرخ بهره را جهت حمایت از اقتصاد پایین بیاورند.

با وجود تشدید حملات رژیم صهیونیستی به غزه، به نظر می‌رسد توجه تاجران تا حدی از تحولات خاورمیانه در معاملات روز چهارشنبه دور شده است.

دیگر خبرها

  • کارگران رکن اصلی جهش تولید
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • سرنوشت سیاسی بایدن در گروِ تحریم نفتی ایران | فارن پالسی: بایدن به دام افراطیون برای تحریم ایران نیفتد
  • کاهش ذخیره‌سازی‌های آمریکا قیمت نفت را افزایش داد
  • برنت ۸۸ دلار و ۴۰ سنت شد
  • تحریم های جدید ایران تا چه حد جدی است؟
  • وال استریت ژورنال: آمریکا طرح تحریم برخی بانک‌های چینی را در دستور کار قرار داد
  • خبرگزاری آمریکایی: احتمالاً بایدن تحریم‌های نفتی ایران را اجرا نخواهد کرد
  • افزایش بهای جهانی نفت
  • فروش نفت ونزوئلا با ارز دیجیتالی