Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

مزایای رقابتی موجود در حمل‌ونقل ریلی منجر شده تا کشورهایی نظیر ایران که این صنعت در آن‌ها- به‌ویژه در حوزه مسافری- به رشد قابل قبولی دست نیافته است نیز ناگزیر به فکر توسعه آن بیفتند.

به گزارش تین‌نیوز، نایب رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی دراین‌باره به خبرنگار ما گفت: این نوع حمل‌ونقل در کشور ما مظلوم واقع‌شده و توسعه آن با شرایط اقتصادی موجود، امری زمان‌بر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیدهادی بهادری اضافه کرد: در حقیقت صنعت حمل‌ونقل ریلی ما نسبت به سایر شقوق حمل‌ونقل و در مقایسه با سایر کشورهای دنیا عقب است و سرمایه‌گذاری زیادی در این زمینه انجام نشده است.

بهادری درباره توان نوسازی ناوگان ریلی توسط شرکت‌هایی نظیر رجا در این شرایط افزود: طبیعی است که در این اوضاع، جذابیت سرمایه‌گذاری در این صنعت برای شرکت‌ها نیز وجود نداشته باشد و شرکت‌هایی مثل رجا هم توانایی نوسازی ناوگان خود را نداشته باشند.

بهادری ادامه داد: مساله مهم این است که ما طبق نیاز کشور و برنامه ششم توسعه و اقتصاد مقاومتی چاره‌ای به‌جز رفتن به سمت توسعه حمل‌ونقل ریلی نداریم و لاجرم باید بخشی از بار جاده‌ها را به سمت ریل سوق دهیم اما این کار با این وضعیت سرمایه‌گذاری‌ها قابل‌اجرا نیست.

بهادری توان حداکثری کشور در سال گذشته را از رده خارج کردن واگن‌ها و لکوموتیوهای بالای 55 سال عنوان کرد و افزود: بنابراین در این صنعت نوپا چاره کار این است که در این زمینه کارهای زیرساختی انجام شود. بهادری توضیح داد: در این زمینه مجلس و دولت باید جرات انجام کارهای زیرساختی را داشته باشند؛ با جسارت روی بار جاده‌ای تعرفه ببندند و به بخش ریلی نیز یارانه دهند تا صاحبان بار و مسافران به سمت استفاده از حمل‌ونقل ریلی جذب شوند.

بهادری تصریح کرد: خروج واگن‌های فرسوده بدون مطالعه می‌تواند ضربه شدیدی به شرکت‌ها وارد کند. بنابراین باید حمل‌ونقل ریلی در معنای کلی اقتصادی شود که این اقتصادی شدن به هزینه‌هایی که برای جابه‌جایی بار و مسافر برای مشتریان صرف می‌شود، برمی‌گردد. اگر این هزینه‌ها در بخش جاده‌ای کمتر باشند طبیعی است که همه به‌سمت استفاده از جاده‌ها بروند و در یک بخش بی‌رقابت (بخش ریلی)، رغبت سرمایه‌گذاری نیز کاهش می‌یابد.

بهادری تاکید کرد: پس در شرایط موجود نباید با سخت‌گیری، مساله کمبود واگن مسافری در کشور را به بحران تبدیل کنیم و کشور را فلج کنیم.

بهادری افزود: لازم است که برای حل مشکل، به واگن‌سازهای داخلی کمک بدهیم تا سریعاً ظرفیت‌های تولید واگن را به‌وجود آورند و به شرکت‌هایی مثل رجا نیز کمک کنیم که ناوگان موردنیاز خود را تجهیز کنند.

بهادری درباره طلب دولت از رجا نیز گفت: رجا به دولت بدهکار است و دولت هم تعهداتی به رجا دارد که ما در مجلس می‌خواستیم آن را تهاتر کنیم اما خصوصی شدن رجا امکان این‌کار به لحاظ قانونی را ایجاد نکرد. بهادری تصریح کرد: بنابراین اگر طلب‌های رجا از دولت نیز پرداخت شود شاید این شرکت بتواند ناوگانش را تجهیز کند.

بهادری ادامه داد: بهتر است دو شرکت در این زمینه با یکدیگر تعامل کنند. چون با این شرایط بد اقتصادی رجا، زیان خروج 400 واگن مسافری بیش از سود آن است.

نایب رییس کمیسیون عمران مجلس خروج واگن به دلیل عمر بالای آن را نیز امر متغیری عنوان کرد و افزود: فرسوده بودن واگن‌ها ارتباطی با طول عمر آن‌ها ندارد. چراکه برخی از واگن‌های سن بالا بسیار بهتر از انواع جدید خود هستند. پس راه‌آهن باید واگن‌ها را به‌صورت موردی بررسی کنند و سپس نظر بدهند.

بهادری تاکید کرد: ضمن اینکه بنده معتقدم همه‌چیز با تعامل حل می‌شود و در شرایط موجود اقتصادی کشور و با لغو برجام نیز بهتر است که مسائل مهم داخلی را با تعامل حل کنیم.

زهرا ایرانشاهی

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: ریلی واگن های فرسوده نایب رییس کمیسیون عمران مجلس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟

عضو هیات رئیسه کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ اظهار کرد که ایرادات احتمالی شورای نگهبان به جداول لایحه بودجه سال جاری بعد از تعطیلات مجلس شورای اسلامی جهت سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیه مورد بررسی قرار می‌گیرد.

جبار کوچکی‌نژاد در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به اتمام بررسی بخش دوم لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ مربوط به جداول در جلسات علنی هفته جاری مجلس شورای اسلامی مصوبات مجلس برای اعلام نظر به شورای نگهبان ارسال می‌شود.

وی ادامه داد: اگر شورای نگهبان به این مصوبات ایرادی را وارد کرد مجلس شورای اسلامی بعد از تعطیلات هفته آینده ایرادات شورای نگهبان را مورد بررسی قرار داده و رفع خواهد کرد.

عضو هیات رئیسه کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: قطعا مجلس یازدهم تا قبل از پایان عمر خود تکلیف بخش دوم لایحه بودجه را مشخص کرده تا به عنوان قانون به دولت ابلاغ شود.

کوچکی‌نژاد همچنین درباره وضعیت برنامه هفتم توسعه تصریح کرد: روز گذشته مجلس شورای اسلامی ایرادات شورای نگهبان در برنامه هفتم توسعه را رفع کرد و در برخی موارد نیز به مصوبات قبلی خود اصرار کرد که این موارد به مجمع تشخیص مصلحت نظام می‌رود لذا مجددا اصلاحات اعمال شده در برنمامه هفتم به شورای نگهبان برای اعلام نظر تقدیم خواهد شد.

عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد که تکلیف برنامه هفتم تا پایان مجلس یازدهم مشخص خواهد شد و برای اجرا به دولت ابلاغ می‌شود.

به گزارش ایسنا، طبق اصلاحات آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی روند بررسی بودجه تغییر کرده است بدین شکل که ابتدا مجلس شورای اسلامی بخش اول لایحه مربوط به احکام و منابع و مصارف را بررسی و تصویب می‌کند بعد از تصویب بخش اول و ابلاغ به دولت، نوبت به بررسی بخش دوم مربوط به جداول می‌شود.

بخش اول لایحه بودجه ۱۴۰۳ در اسفندماه ۱۴۰۲ برای اجرا به دولت ابلاغ شد و مجلس بخش دوم لایحه بودجه را در هفته جاری بررسی کرد.

بررسی جداول در صحن مجلس شورای اسلامی برای اولین بار صورت گرفت. پیش از این و در سال‌های گذشته و مجالس قبلی تنها احکام و سقف منابع و مصارف لایحه بودجه در صحن مجلس رسیدگی می‌شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • وزارت کشور دور اول انتخابات مجلس تیمی را روانه مشهد کرد
  • رهبر انقلاب: اگر کمک آمریکا نبود رژیم صهیونیستی قدرت و جرات این رفتارهای وحشیانه را داشت؟ /حج امسال، حج برائت است
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • انتقاد عباس عبدی از ممنوعیت دوباره ورود زنان به ورزشگاه ها/اگر جرات دارید مردان را محروم کنید/ آنها فحاشی می‌کنند، زنان‌ محروم می‌شوند؟!
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته ای سه ونیم حادثه رسید
  • خروج قطار افغانستان_ترکیه از مرز شمتیق+فیلم
  • ◄ ناچار به خروج کامل از صنعت حمل و نقل ریلی خواهیم بود
  • ناوگان حمل‌ونقل عمومی جدید تهران چگونه خواهد بود؟ | تغییرات جدید در اتوبوس، مترو و موتورسیکلت ها
  • سهم سوانح ریلی در کشور به هفته‌ای سه ونیم حادثه رسید
  • ایرادات شورای نگهبان به جداول بودجه چه زمانی بررسی می‌شود؟