Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@04:05:18 GMT

کاهش 35 درصدی منابع آب زیرزمینی قزوین

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۳۹۶۳۵۳

کاهش 35 درصدی منابع آب زیرزمینی قزوین

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین گفت: یکی از چالش‌های اصلی استان این است که تمام آب شرب استان به منابع زیرزمینی وابسته است و در حال حاضر با کاهش 16 درصدی نزولات آسمانی و 35 درصدی منابع آب‌های زیرزمینی در بلندمدت روبه‌رو شدیم.

به گزارش ایسنا، داراب بیرانوندی در نشست خبری که صبح امروز با حضور اصحاب رسانه در شرکت آب و فاضلاب شهری قزوین برگزار شد، تصریح کرد: در فصل تابستان مصرف در بخش کشاورزی، صنعت و خانگی افزایش پیدا می‌کند، درعین‌حال ما با کمبودهایی روبه‌رو هستیم که آن را باور داریم ولی هنوز باورهای ما به رفتار تبدیل نشده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: سیاست جدید دولت مدیریت، تأمین، مصرف و تقاضا است، درگذشته به هر قیمتی آب را به مصرف‌کننده می‌رساندیم ولی در سیاست جدید این‌گونه نیست، اصحاب رسانه باید درزمینهٔ سازگاری با کم‌آبی همکاری کنند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین اظهار کرد: هدف وزارت نیرو و شرکت‌های آب و فاضلاب، مدیریت کارآمد بر منابع آب در دسترس است، در استان قزوین درزمینهٔ آب شرب حدود 960 هزار نفر جمعیت تحت پوشش شرکت آب و فاضلاب شهری است که این میزان در 26 شهر استان قرار دارند.

وی تأکید کرد: 386 هزار مشترک داریم که از ما انشعاب گرفته‌اند و سالانه 81 میلیون مترمکعب آب تولید می‌کنیم که 18.5 درصد آن به علت فرسودگی شبکه‌ها و چاه‌های غیرمجاز هدر می‌رود، حدود 66 میلیارد حجم فروش آب در استان است.

بیرنوندی با اشاره به تأسیساتی که تأمین آب شرب را بر عهده‌دارند، خاطرنشان کرد: 162 حلقه چاه وظیفه تأمین آب شهرهای استان رادارند، ایجاد 70 مخزن با ظرفیت 272 هزار مترمکعب، 2 هزار و 170 کیلومتر شبکه توزیع و خط انتقال در استان داریم، همچنین ظرفیت ایستگاه پمپاژ با توجه به شرایط استان 322 هزار کیلومتر با 26 ایستگاه پمپاژ است که وظیفه تأمین فشار متعادل را انجام می‌دهند.

وی افزود: در بخش فاضلاب نیز 62 درصد جمعیت با 240 هزار مشترک تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارند، شش تصفیه‌خانه با 58 هزار مترمکعب ظرفیت تصفیه فاضلاب در شهرهای استان است، سال گذشته اعتبار آب و فاضلاب استان 061 میلیارد ریال بود که از این میزان 57 درصد تخصیص داده‌شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین با اشاره به پروژه‌های سال گذشته خاطرنشان کرد: تأسیس تصفیه‌خانه محمودآباد بااعتبار 200 میلیارد ریال با سرمایه گزاری بخش خصوصی، تأمین آب اضطراری شهرهای محمدیه، آبیک، مهرگان و قزوین احداث 22 کیلومتر شبکه فاضلاب، حفر 14 حلقه چاه آب و اجرای فاز اول آب‌رسانی از شرق قزوین بااعتبار 600 میلیارد ریال ازجمله فعالیت‌های صورت گرفته است.

وی اظهار کرد: افزایش 120 لیتر در ثانیه‌ای به ظرفیت آب قزوین به‌منظور حل مشکل کمبود آب قزوین است که تا نیمه مردادماه صورت می‌گیرد، طبق بررسی صورت گرفته وقتی دمای شهر بیش از 35 درجه شود با هر درجه اضافه پنج درصد به مصرف اضافه می‌شود.

بیرانوندی بیان کرد: امیدواریم با برنامه میان‌مدت ظرف بازه زمانی دو ساله 800 لیتر آب به ظرفیت آب قزوین اضافه کنیم که در این راستا 16 حلقه چاه در بیدستان حفرشده و تاکنون 50 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی با اشاره به برنامه‌های سال 97 نیز خاطرنشان کرد: احداث شبکه جدید فاضلاب و تحت پوشش قرار دادن مشترکان فاضلاب، اصلاح و بازسازی شبکه‌های فرسوده آب که تاکنون 250 شبکه فرسوده شناسایی‌شده است، احداث شبکه فاضلاب تاکستان و بافت فرسوده شهر قزوین و افزایش ظرفیت پروژه طرح آب‌رسانی از شرق قزوین را دیگر اهداف ما در سال جاری است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین تأکید کرد: در بحث بازسازی و اصلاح بافت فرسوده 40 کیلومتر مدنظر است که با توجه به شرایط و منابع امیدواریم بتوانیم 15 میلیارد تومان اعتبار جذب و انجام دهیم.

وی اظهار کرد: با توجه به نظارت‌های صورت گرفته از سوی دانشگاه علوم پزشکی و کلرزنی‌های به‌موقع، میزان مطلوبیت آب شرب این شهر بیش از 99 درصد بوده درحالی‌که استاندارد کشور 95 درصد است.

بیرانوندی تصریح کرد: یکی از چالش‌های اصلی استان این است که تمام آب شرب استان به منابع زیرزمینی وابسته است و بنابراین در تابستان با کمبود آب روبه‌رو شدیم در سال جاری با کاهش 16 درصدی نزولات آسمانی و 35 درصدی منابع آب‌های زیرزمینی در بلندمدت روبه‌رو شدیم، حفر 11 حلقه چاه آب در سال جاری از برنامه‌های اصلی شرکت آب و فاضلاب استان قزوین است.

وی تأکید کرد: در بخش مصرف آب مشترکین نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ حدود چهار درصد رشد داشتیم که تاکستان با هفت درصد بیشترین و البرز با رشد ۱.۷ کمترین رشد را داشته است، قزوین نیز پنج درصد رشد داشته است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قزوین بیان کرد: ۱۴ هزار و ۱۳ لیتر مصرف سالانه هر فرد، در کشور است که این میزان در استان نسبت به میانگین کشور کمتر است، ۹۶۰۰ تومان به ازای هر مشترک اعتبار در نظر گرفته‌شده است.

وی اظهار کرد: هشت درصددر بحث احداث شبکه رشد داشتیم و رویکرد دولت، آب و محیط‌زیست است، در شبکه فاضلاب نیز 13 درصد رشد داشتیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام آب هاي زيرزميني منطقه قزوین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۳۹۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز عملیات زون‌بندی شبکه آب در غرب و شرق شهرکرد

محمد کریمی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در جهت ایجاد تعادل فشار آب در شبکه توزیع آبرسانی در غرب و شرق شهرکرد عملیات اجرایی زون‌بندی با اجرای رینگ‌های اصلی شروع شد.

وی هدف از اجرای طرح زون‌بندی شبکه آب آشامیدنی را توزیع عادلانه آب در تمامی مناطق شهر عنوان کرد و افزود: شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری برای تأمین آب آشامیدنی مردم با تمام توان به تلاش‌های جهادی و شبانه‌روزی خود ادامه خواهد داد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: از جمله دلایل دیگر لزوم زون‌بندی توپوگرافی شهر شهرکرد است که اختلاف ارتفاع در نقاطی به ۱۵۰ متر هم می‌رسد.

کریمی عنوان کرد: شبکه آب آشامیدنی شهر شهرکرد از طریق مخازن ذخیره دوازده گانه که گنجایش ۶۰ هزار متر مکعب آب را دارند تغذیه می‌شود.

وی با اشاره به انجام عملیات آبرسانی برای کوی شهرداری و سرچشمه‌ها در غرب شهرکرد و همچنین معلم و بروم پهنه در شرق شهر خاطرنشان کرد: به علت توسعه شهر در قسمت‌های جدید و نیاز آب بیشتر، شبکه آبرسانی شهرکرد و لوله‌ها کار شده برای آینده‌نگری نیاز به تقویت دارند که این کار در راستای توزیع عادلانه آب آشامیدنی انجام می‌شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: پس از احساس نیاز به انجام زون‌بندی شبکه آبرسانی در بخش‌های مختلف شهرکرد برای انجام مطالعات تخصصی این کار به مشاور واگذار شد، با تکمیل مطالعات و تصویب در شورای فنی، پیمانکار تعیین و قرارداد منعقد شد.

کریمی بیان کرد: در ادامه کار مصالح و اتصالات مورد نیاز نیز تهیه و پس از انجام هماهنگی‌های لازم با نظارت مدیریت آب و فاضلاب شهرستان شهرکرد عملیات اجرایی این پروژه آغاز شد.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری شهرداری و پلیس راهور هر چه سریع‌تر این مهم انجام شود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری تاکید کرد: از آنجایی که حفاری ترانشه، لوله‌گذاری و بازسازی معابر زمان‌بر است از صبر و شکیبایی شهروندان محترم و همیشه همراه سپاسگزاریم.

کریمی تصریح کرد: هم اکنون شرکت آب و فاضلاب به ۸۷ هزار مشترک در شهر شهرکرد آبرسانی می‌کند.

کد خبر 6086046

دیگر خبرها

  • تخصیص ۴۳۵ میلیارد برای اجرای طرح‌های آبی استان قزوین
  • بهره مندی هشتاد درصدی جمعیت روستایی ارومیه از شبکه آب و فاضلاب
  • توسعه ۱۷ کیلومتری شبکه و خط انتقال فاضلاب در استان قزوین
  • ۱۱۰۰ کیلومتر شبکه فاضلاب استان قزوین شست‌وشو شد
  • آماده باش اکیپ‌های مدیریت بحران شرکت آب و فاضلاب یزد
  • افزایش ۲۷ درصدی میزان بارندگی‌های استان نسبت به متوسط دوره آماری بلند مدت
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • افزایش ۶۷ درصدی شناسایی انشعاب غیرمجاز آب در گیلان
  • آغاز عملیات زون‌بندی شبکه آب در غرب و شرق شهرکرد
  • هشدار؛ جان زمین در خراسان‌شمالی مکیده می‌شود