Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@03:32:30 GMT

مسجد جامعی: امیدوارم خانه نیما نیز موزه شود

تاریخ انتشار: ۶ تیر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۴۰۳۴۰۷

مسجد جامعی: امیدوارم خانه نیما نیز موزه شود

تهران - ایرنا - عضو شورای شهر تهران، گفت: امیدوارم تدبیری اندیشده شود تا خانه نیما یوشیج در نزدیکی منزل جلال و سیمین نیز بزودی به خانه - موزه تبدیل شود.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، احمد مسجدجامعی عصر امروز (چهارشنبه 6 تیرماه) در آیین بزرگداشت سیمین دانشور در انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در تهران ، اظهار کرد: سال ها پیش برای این که خانه سیمین و جلال موزه شود تلاش بسیاری کردیم و خوشحالم حالا چند ماهی است که خانه - موزه جلال و سیمین افتتاح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: خانه نیما یوشیج نیز در نزدیکی همین خانه است و اصلا حضور سیمین و جلال در آن منطقه با پیشنهاد نیما بوده است بنابراین امیدوارم خانه نیما نیز به موزه تبدیل شود.
این عضو شورای شهر تهران در ادامه با اشاره به این که چند باری درباره سیمین سخن گفته ام، افزود: این بار می خواهم اطلاعاتی را که درباره نحوه زندگی آنها در خانه شان اتفاق افتاد، بیان کنم که احتمالا برای بسیاری جالب باشد.
مسجد جامعی گفت: جلال برای خرید و ساخت خانه خود 4 هزار و 500 تومان هزینه کرده است که تنها هزار تومان آن را داشته و 3 هزار تومان از استاد انوار قرض می گیرد و 500 تومان هم از جایی جور می کند.
وی افزود: او در نهایت خانه ای با سه خواب و یک آشپزخانه در روستای اعیان نشین که الان شمال شهر تهران است، بنا می کند و یک قبرستان در نزدیکی خانه آنها وجود داشته است.
این مدیر فرهنگی ادامه داد: جلال خود در ساخت این خانه فعالیت کرده و در نامه ای که به سیمین نوشته، آورده که: «می خواهم تو خنده هایی کنی که صدای آن از لابه‌لای آجرهای این خانه شنیده شود.»
مسجد جامعی خاطرنشان کرد: فضایی که سیمین دانشور در رمان سووشون از زری و ابراهیم روایت می کند درواقع همین تجربه های زیستن در خانه با جلال است.

** قلم سیمین
فاطمه راکعی استاد دانشگاه نیز در این مراسم، گفت: سیمین دانشور شخصیتی است که وقتی او را با هم دوره ای هایش مقایسه می کنیم از برخی بالاتر و همطراز با برخی از بزرگان ادبیات ما قرار دارد. او از استعداد درونی خود به نحوی اصولی و درست استفاده کرده است.
وی افزود: او از برخی جهات بسیار به طاهره صفارزاده شباهت دارد آنطور که هر دو به غرب سفر کرده یافته هایی به دست آورده اند و توانمندی های خود را نیز در آنجا نشان داده اند اما شیفته زرق و برق غرب نشده و در کشور خود زیسته اند.
این استاد دانشگاه افزود: در میان شاعران و نویسندگان کم هستند افرادی که به لحاظ علمی در یک سطح باشند و زندگی پرتلاطم نداشته باشند اما جلال و سیمین همواره با عشق در کنار یکدیگر زندگی کرده اند.
راکعی افزود: زنان داستان های سیمین پرهیزکار، فداکار هستند که به ابتذال کشیده نشده اند و ویژگی های آنها همواره می تواند الگویی برای جامعه باشد.
مشاور شهردار تهران در امور زنان، خاطرنشان کرد: سیمین از قلمش برای پیشرفت فکری و فرهنگی کشور استفاده کرده است. در بعد اجتماعی نیز برای دفاع از حقوق زنان همواره قلم زده که ستودنی است.

**شرایط موثر سیاسی سیمین
در بخشی دیگری از این مراسم محمدحسین دانایی، گفت: سیمین دانشور در علم سیاست ورود نمی‌کرد اما شرایط برایش فراهم شد تا به شخصیت سیاسی موثر مبدل شود.
وی افزود: سیمین به لحاظ مناسبات خانوادگی می‌توانست موقعیت سیاسی مطلوب داشته باشد با وجود این امکانات اما زیر بار نرفت و نویسنده و هنرمند بودن را به سیاستمدار شدن ترجیح داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دانشور در سال 29 با آل ا‌حمد ازدواج کرد و منزل این زوج کانونی برای نهادهای سیاسی بود.
به گزارش ایرنا، در پایان این مراسم قرار بود از ویکتوریا دانشور خواهر سیمین تقدیر شود اما به دلیل بیماری او در این مراسم حضور نیافت و همسرش تقدیرنامه را از رئیس پیشین انجمن (محقق) دریافت کرد.
سیمین دانشور همسر جلال آل احمد د 8 اردیبهشت سال 1300 در شیراز متولد شد و نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت.
نویسنده و مترجم آثار آتش خاموش ، شهری چون بهشت ، به کی سلام کنم؟، از پرنده‌های مهاجر بپرس، سَووشون، جزیرهٔ سرگردانی ساربان سرگردان، کوه سرگردان و سرباز شکلاتی ( نوشتهٔ برنارد شاو) دشمنان ( آنتوان چخوف) ، بنال وطن ( آلن پیتون) داغ ننگ(ناتانیل هاثورن و باغ آلبالو ( آنتوان چخوف) اسفند ماه سال 1390 خورشیدی در تهران درگذشت.
شبس **فراهنگ**9246**1917

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي مسجد جامعي سيمين انجمن آثار و مفاخر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۴۰۳۴۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات شرکت گاز ‌تهران درباره قطع گاز مسجد المهدی پردیس

شرکت گاز استان تهران در واکنش به گزارش "تعطیلی مسجد المهدی در پردیس به دنبال قطع گاز جوابیه‌ای ارسال کرد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از پردیس، شرکت گاز استان تهران در واکنش به گزارش "تعطیلی مسجد المهدی در پردیس به دنبال قطع گاز" و گلایه اهالی و امام جماعت مسجد فاز 5 جنوبی پردیس جوابیه‌ای را برای خبرگزاری تسنیم ارسال کرده است.

متن این جوابیه بدین شرح است: مسجد المهدی واقع در فاز 5 جنوبی شهر پردیس در سال 98 احداث و بنا به درخواست شرکت عمران یک کنتور G4 موقت کارگاهی با تأییدیه نظام‌مهندسی واگذار شد.

انشعاب موقت کارگاهی یک‌ساله بوده و جهت گرمایش کارگران ساختمان‌های در حال احداث تا زمان تکمیل سازه و قابل تمدید فقط تا دو دوره است و بعدازآن فسخ می‌شود، لذا پس از دو مرحله تمدید بدون تأییدیه و پایان مهلت مقرر، با دریافت سه نوبت اخطار جهت اخذ انشعاب دائم با ظرفیت مناسب و تعرفه مساجد طی سه مرحله هر بار با یک نماینده به سازمان نظام‌مهندسی معرفی که به علت عدم ارائه تأییدیه در مورخه 11 / 11 / 1400 رگلاتور جمع‌آوری و گاز قطع شد، لیکن به‌صورت خودسرانه اقدام به وصل آن کرده‌اند و مجدداً در مورخ 28 / 1 / 1401 از روی شبکه شهری جریان قطع شد.

این بار هم توسط فرد یا افرادی گاز به‌صورت ناایمن وصل و در حال استفاده بوده که طی مراجعه مجدد برای جمع‌آوری انشعاب از روی شبکه از سوی امام جماعت مسجد از این اقدام جلوگیری به عمل آمد که به‌ناچار شیر علمک پلمب شد.

تعطیلی مسجد المهدی در پردیس به دنبال قطع گاز + فیلم

لازم به توضیح است، علاوه بر مسجد و خانه عالم، واحدهای تجاری آن نیز که فاقد مجوز شهرداری هستند (تهیه غذا، فست فود، مهد کودک، سوپر مارکت و ...) به‌صورت غیرمجاز و ناایمن در حال استفاده از همین انشعاب هستند که مبلغ بدهی آن‌ها تا تاریخ 2 / 2 / 1403 362٫423٫000 ریال برآورد شده است.

لازم به ذکر است قطع انشعاب مذکور به علت توسعه غیرمجاز و ناایمن بودن لوله‌کشی‌های داخلی است که جهت وصل مجدد می‌بایست کلیه واحدهای تجاری و مسجد با اخذ مجوزهای لازم جهت اشتراک‌پذیری اقدام کنند.

علی‌اصغر نوایی سخنگو و رئیس روابط عمومی شرکت گاز استان تهران

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کوالالامپور؛ خواهر مدرن اما سنتی اصفهان
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • تعامل بهزیستی با مساجد برای رفع مشکلات معلولان و زنان سرپرست خانوار
  • توضیحات شرکت گاز ‌تهران درباره قطع گاز مسجد المهدی پردیس
  • سیمینی که دانشور بود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • روایت سیمین دانشور از دیدار با امام خمینی(ره)
  • دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز
  • آتش و فراموشی؛ روایت استاد فلسطینی از زندگی خانواده او در غزه